Имат ли право?
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- McClane
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: Имат ли право?
Имат право
И на мен така ми я взеха книжката миналата година за същото нарушение,малко след Катерини.Взеха ми и малкия талон на колата,а ми оставиха номерата
Платих си глобата и след седмица ми ги върнаха.
Дет се вика приятна почивка беше

И на мен така ми я взеха книжката миналата година за същото нарушение,малко след Катерини.Взеха ми и малкия талон на колата,а ми оставиха номерата

Платих си глобата и след седмица ми ги върнаха.
Дет се вика приятна почивка беше

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Явно имат право, защото често го правят на чужденци и по-често на техните си. Преди десет години ме спряха за нещо и аз му викам на полицая - 5000драхми бакшиш и няма проблем, а той ми резна един шамар и ми вика - това не България. Викам си - да, не е България, това Малакаландия. А веднъж в Атина за неправилно паркиране ми свалиха номерата - направо ги изскубаха с болтовете от бронята. Откак беше Олимпиядата през 2000 и някоя година много ги затегнаха полицаите. Иначе са ми писали глоба в драхми преди години и трябвало да я платя в "Димосио тамейо", ама си питах оная работа дали да платя. Знаете ли какво казват - когато гръкът се е раждал и евреинът е плакал.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Бившия ми шеф в БГ,има Германска книшка,и в БГ си кара с нея.Могат да му пишат каквото си искат,но немогат да му я вземат,към нея няма талон.Тази простутия която се развива тук в Гърция май е няма другаде в Европа.Станах свидетел как моторист бие полицаи на кръгово,и никои нищо неказва,дойде подкрепление и не се намесиха.Правят си каквото искат,и затова народа е толкова недоброжелателно настроен към тях.Но по темата:-Въпроса ми беше имат ли законото право на това наказание,или не?
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Браво на гърците, явно държат на законите си, жалко че тука тва никога няма да стане!
По темата: Обръщаш се към консулството там основно заради премахването на задния нит, ако си вече в БГ вече отиваш да подадеш жалба във външно министерство и след като изтече срока за разглеждането и, ако няма резултат търсиш телевизия, радио и квото още намериш за да вдигнеш шум и да се оплачеш.
Книжката могат да ти я приберат, могат и колата от движение да ти спрат, но свалянето на пломбиран от друга държава номер мисля, че е проблем, така че търси си правата!
По темата: Обръщаш се към консулството там основно заради премахването на задния нит, ако си вече в БГ вече отиваш да подадеш жалба във външно министерство и след като изтече срока за разглеждането и, ако няма резултат търсиш телевизия, радио и квото още намериш за да вдигнеш шум и да се оплачеш.
Книжката могат да ти я приберат, могат и колата от движение да ти спрат, но свалянето на пломбиран от друга държава номер мисля, че е проблем, така че търси си правата!

- blackrider
- младши ентусиаст
-
Такива ли мизерии правят мазните гърци? Т'ва не го бях чувал. След като си направил нарушение глоба-ОК, вземане талон.книжка-ОК, но да свалят номерата на колата ????
Все пак таази кола може да се кара и от друг шофьор нали!
Как така ще си позволяват да блокират автомобила за 20 дена? Е тва не го рабирам! Да им е** мамицата на тези,решиха и ни блокираха границата ,създадоха ни безброй проблеми и нанесоха загуби за милиони....нашите дупедавци в парламента си правиха оглушки тогава. Маляка мама им мръсна!

Как така ще си позволяват да блокират автомобила за 20 дена? Е тва не го рабирам! Да им е** мамицата на тези,решиха и ни блокираха границата ,създадоха ни безброй проблеми и нанесоха загуби за милиони....нашите дупедавци в парламента си правиха оглушки тогава. Маляка мама им мръсна!

pistata9889 написа:Бившия ми шеф в БГ,има Германска книшка,и в БГ си кара с нея.Могат да му пишат каквото си искат,но немогат да му я вземат,към нея няма талон.Тази простутия която се развива тук в Гърция май е няма другаде в Европа.Станах свидетел как моторист бие полицаи на кръгово,и никои нищо неказва,дойде подкрепление и не се намесиха.Правят си каквото искат,и затова народа е толкова недоброжелателно настроен към тях.Но по темата:-Въпроса ми беше имат ли законото право на това наказание,или не?
тва не е така, баш
за превишена скорост или неправилно паркиране - да пишат си квото искат
но при алкохолна проба и птп си взимат книжката като стой та гледай =)
No bling at the Ring
- pistata9889
- ентусиаст
-
За голямо нарушение съм напълно съгласен,но за елементарни нарушения,които са ежедневие немисля че са прави,както и автомобила може да се управява от др водач.При превоз на забранени вещества,ПТП нормално и колата да ти вземат.Не е ли еднакъв закона за движение в Европа?
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
pistata9889 написа:Колеги аз съм в Гърция,и искам да разбера от някои които е наясно със закона-Има ли право Полицаи да вземе книжка,която не е издадена от тяхната държава,за нерушение пресичане на двоина не прекъсната линия с цел заобикаляне,че на мен ми писаха акт за 400евро и отнемане на книжката за 20дена плюс това и сваляне на номерата и те да престоят в техния кат за 20 дена,при полужение,че съм с БГ номера и имаме нит против свалянето на задния номер.Искам да разбера:Примерно ако пътуваш от Италия за БГ с ферибот и от Гърция продължиш на ход,какво става ако се наложи такава глоба.Чакаш на улицата 20 дена докато ти изтече забраната или???
Колега това действителното ли ти се е случило или просто питаш дали имат право ?:roll:

by ''kompleksa''
- pistata9889
- ентусиаст
-
ivan. написа:pistata9889 написа:Колеги аз съм в Гърция,и искам да разбера от някои които е наясно със закона-Има ли право Полицаи да вземе книжка,която не е издадена от тяхната държава,за нерушение пресичане на двоина не прекъсната линия с цел заобикаляне,че на мен ми писаха акт за 400евро и отнемане на книжката за 20дена плюс това и сваляне на номерата и те да престоят в техния кат за 20 дена,при полужение,че съм с БГ номера и имаме нит против свалянето на задния номер.Искам да разбера:Примерно ако пътуваш от Италия за БГ с ферибот и от Гърция продължиш на ход,какво става ако се наложи такава глоба.Чакаш на улицата 20 дена докато ти изтече забраната или???
Колега това действителното ли ти се е случило или просто питаш дали имат право ?:roll:
Да колега,спряха ме след като заобиколих един мотопед,цялата колона така правише и аз с нея,като видяха БГ номера и пропусна две коли пред мен,и ми посочи да отбия,полицаите бяха двама с мотори.Поискаха ми документи,и докато им ги дам вече бщха написали акт.Взеха ми книшката и малкия талон на колата,обесниха ми,че трябва да си занеса номерата в техния КАТ(Трохеа Астиномия).На следващия ден отидох и им обясних,че имаме нит на задния номер които е забранено да се маха и ще имам проблем в БГ,а те ми отговорих че ще имам проблем или тук или в БГ.Реших да не си нося номерата и се допитах до познати,които ми казаха че трябва да ги занеса иначе няма да ми върнат книшката,занесох ги и кношката си е взех на 20тия ден от нарушението,а номерата една седмица по кисно.
- pistata9889
- ентусиаст
-
Колеги моля ви,искам един точен отговор от човек,който е на ясно със Закона за Движение по Пътищата в Европа.Да каже как трябва да се процедира в такава ситуация.Ако аз и други колеги сме имали възможност да престоим в Гърция докато ни изтече наказанието,добре,но не мисля че това е в правото им.
Пример:Международен шофьор преминава през Гърция,взимат му книшката,и регистрационите табели на влекач и ремърке,има срокове за превоза.Кой поема отговорност в случея?
ПП:не искам да пиша страхотна история,а зададох конкретен въпрос,ако ще си измислям,да окрася малко и да се местим *Страхотни Истории*
Пример:Международен шофьор преминава през Гърция,взимат му книшката,и регистрационите табели на влекач и ремърке,има срокове за превоза.Кой поема отговорност в случея?
ПП:не искам да пиша страхотна история,а зададох конкретен въпрос,ако ще си измислям,да окрася малко и да се местим *Страхотни Истории*
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
pistata9889 написа:Пример:Международен шофьор преминава през Гърция,взимат му книшката,и регистрационите табели на влекач и ремърке,има срокове за превоза.Кой поема отговорност в случея?
Не знам дали отговорът ми ще е точен, но според мен по казуса много зависи за какво му ги взимат. Ако е блъснал човек или е виновен за катастрофа с жертви шофьорът няма шанс скоро да напусне ареста, а камиона ще освободят след експертиза, която трае ден-два. Тогава транспортната фирма праща нов шофьор и продължава курса, а също така поема неустойките по закъснението на стоката. Ако обаче проблемът както в повечето случаи е техническа неизправност на камиона и затова се вземат книжката на шофьора и рег. номера трябва незабавно да се отстрани (пример да се смени износена гума), да се плати глобата и тогава да се вземат номерата и да се продължи превоза. Може обаче да задържат номерата и/или шоф. книжка за определено време в зависимост от нарушението. С една дума транспортната фирма винаги поема негативите по закъснението или неспазването на срок доставка. Ако реши да действа чрез съда и да си търси правата ще изхарчи пари и ще разбере смисъла на думите "кауза пердута".
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
pistata9889 написа:...Закона за Движение по Пътищата в Европа...
надявам се си наясно, че такова нещо няма... всяка страна има собствено законодателство... конкретно на въпроса ти най-добре може да ти отговори адвокат, още по-добре гръцки такъв...
не знам какво очакваш да чуеш тук ...
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
На баща ми му "изкъртиха" номерата за 20 дневен срок и му се наложи да остави "ТИР"-а докато му изтече наказанието.Нарушението:изпреварил на място където е разрешено,НО предвид зимните пътни обстоятелства(страшна зима е в гърция) създавал предпоставка за ПТП
.
Виждал съм как махат номерата на един туарег с холандска рег.Некви баровци бяха,ама паркирали на по малко от отредените 10м. от кръстовище и отпрашили с яхта на някъде.Като се върнаха
,апък трябвало да си ходят за холандия.
Жокер за всички които мислят да пътуват до южната съседка лятото:
Глобата за антирадар=2000Е
колан,каска=350Е
в никакъв случай не пресветкайте на останалите участници в движението(с цел предупреждение) ако подминете полицейска блокада,защото малко след това може да има втора
,след което ви спира и следва арест за възпрепятстване на закона!
Регистрационните номера си ги вземат,защото така пише в закона,т.е. щом са ви писали акт за нарушение в следствие на което се отнемат номерата,то те трябва да бъдат махнати безкомпромисно.
Ако все пак ви се случи.Най доброто,което може да направи човек е учтиво да помоли за разбирателство,че той и автомобила не могат да останат на територията на страната(трудно ще ви повярват,че сте турист,предвид работещите тук),в никакъв случай арогантност и не на последно място не предлагайте пари!Ще последва арест,а там не е хотел
Всеки акт е на половин цена при положение,че се плати в 10 дневен срок,след 2 месеца ви изпращат призовка за дело!
Глобата може да се заплати веднага след получаването и, в общинската каса(не е като в БГ,да чакаш наказателно постановление).

Виждал съм как махат номерата на един туарег с холандска рег.Некви баровци бяха,ама паркирали на по малко от отредените 10м. от кръстовище и отпрашили с яхта на някъде.Като се върнаха

Жокер за всички които мислят да пътуват до южната съседка лятото:
Глобата за антирадар=2000Е
колан,каска=350Е
в никакъв случай не пресветкайте на останалите участници в движението(с цел предупреждение) ако подминете полицейска блокада,защото малко след това може да има втора

Регистрационните номера си ги вземат,защото така пише в закона,т.е. щом са ви писали акт за нарушение в следствие на което се отнемат номерата,то те трябва да бъдат махнати безкомпромисно.
Ако все пак ви се случи.Най доброто,което може да направи човек е учтиво да помоли за разбирателство,че той и автомобила не могат да останат на територията на страната(трудно ще ви повярват,че сте турист,предвид работещите тук),в никакъв случай арогантност и не на последно място не предлагайте пари!Ще последва арест,а там не е хотел

Всеки акт е на половин цена при положение,че се плати в 10 дневен срок,след 2 месеца ви изпращат призовка за дело!
Глобата може да се заплати веднага след получаването и, в общинската каса(не е като в БГ,да чакаш наказателно постановление).
Последна промяна Face на 26 Юни 2010, 1:20, променена общо 1 път
По принцип свалят само предния номер,и то ако е паркирана някъде,ако не, ти зимат книжката по някой път и талона.Ако немате намерение да пътувате пак по византия си ги слагате на оная работа и се прибирате в бг.После процедурата ясна,изгубени документи.

Без да влизам в излишни обяснения -това е частен случай:
-превишение на скоростта с 10км/ч -30 евро глоба;
-ограничение 80 км/ч спират колата със 130км/ч -350 евро(до колкото разбрах това е максимума за превишена скорост),обръщаш отиваш в най-близката поща,плащаш 175евро,даваш им разписката ,връщат ти документите и си готов.
Какво сваляне на номера,на какви изроди си попаднал
За престъпването на непрекъсната линия-та гърците така си карат винаги,особено на първокласните пътища,където има една цяла лента и друго платно.
-превишение на скоростта с 10км/ч -30 евро глоба;
-ограничение 80 км/ч спират колата със 130км/ч -350 евро(до колкото разбрах това е максимума за превишена скорост),обръщаш отиваш в най-близката поща,плащаш 175евро,даваш им разписката ,връщат ти документите и си готов.
Какво сваляне на номера,на какви изроди си попаднал

За престъпването на непрекъсната линия-та гърците така си карат винаги,особено на първокласните пътища,където има една цяла лента и друго платно.

by ''kompleksa''
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3