В русия забраниха ксенона

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Re: В русия забраниха ксенона

Мнение от Toneloker » 27 Фев 2010, 21:27

Mollov написа:
Toneloker написа:
Какви неща да се оправят? К`во ти пречи ксенона?

Ти сериозно ли? не ти се е случвало някой да ти "извади очите" с нерегулирани фарове с хенон? Стига бе...

Че и с нормални фарове пак са ме заслепява ли. На такива им пускам дълги. Но защо при положение, че моите фарове са регулирани аз да го отнасям? :paranoid:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust

Мнение от А.Марчев » 27 Фев 2010, 22:51

Много е гадно някои с КСЕНОН да те облещи . Ама пък от друга страна си е голяма газария :lalala: :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 28 Фев 2010, 1:10

Ех тая гъзария...
Ако имахме пътища щях да карам с 45-ватови жични крушки като на москвича на времето... абсолютно достатъчни да виждаш пред колата и отразителните елементи... НО... в нашия рали-шампионат с пътното и подизпълнителите... е няма как да стане - установявам че са недостатъчни 6-те фара на колата, за да мога да избегна ГРОБНИЦИТЕ по родната ни пътна мрежа... да не говорим за дъжд и нощ - Vmax=30км/ч...
За ксенона на рефлектор само - не коментирам - и с краката гласувам против... там няма настройка... но интересно ми е, че на фиат-чето ми съм със 100-ватови с усилен интензитет - осветяват добре, но явно дразнят и насрещните участници (като им пусна дългите разбират грешката си - но и аз своята :oops: )... но с 55-ватовите съм слепец... е става голямо надцакване на пътя...
На баварията съм с ксенон - мога да заявя, че трябва да легна на пътя на 20м пред колата, за да ме заслепяват (с лупи е) - много добре фиксират светлината в/у пътя, но пак е недостатъчна осветеността за пътищата ни... трябва и нови рефлектори... Халогените са с лупи и също така не разсейват нагоре - само настрани... вдигнал съм ги на мах, за да не светят на 2м пред колата - а реално на 20м... ноооо... без лупа наистина заслепяват повече халогените... фиат-а е с 55вата на халоген и като гледам с/у колата светят в очите както дългите на 100вата, а осветяването е около 1/3
Само недейте кара на дълги (дори и с ксенон ;) ) с/у мен, че не знам моите какви са (не съм ги пипал) но правят 2 лъча напред които в чисто време вечер съм гледал осветяване на около 2км на отсрещни хълмове :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 28 Фев 2010, 1:19

Колега, след време с тия 100 ватови крушки и фаровете няма да ги виждаш.
Прочети какво пише на крушката отзад /на 100 ватовата/ :mhihi:
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 28 Фев 2010, 21:26

Фарове...с леща :banghead:
Не разбрахте ли,че не зависи от лупа,леща,рефлектор и т.н.Зависи само и единствено от регулирането и настройката.
И с халогените е същата работа.На едната кола халогените винаги ги включвам и на никого не блещя - но те са си регулирани заводски.А другата ми кола е със ксенон...на рефлектор - еми нито един път до сега не са ми присвяткали,а колата се кара всеки ден.Даже ксенона е 55 ватов...Ксенон блещи само когато не е регулиран,или не е на кристален фар.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 01 Мар 2010, 0:14

porostorm написа:Колега, след време с тия 100 ватови крушки и фаровете няма да ги виждаш.
Прочети какво пише на крушката отзад /на 100 ватовата/ :mhihi:

Ами вече 6 години е така - засега проблеми няма с рефлекторите - много по-добре са от тези на баварията, ама и са в пъти по-големи... иначе колата чукна 20-так годишнина :mhihi:
Кажи какво пише на крушките, че да ги не свалям сега само за да видя...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 01 Мар 2010, 0:45

DanielzZz написа:Фарове...с леща :banghead:
Не разбрахте ли,че не зависи от лупа,леща,рефлектор и т.н.Зависи само и единствено от регулирането и настройката.
И с халогените е същата работа.На едната кола халогените винаги ги включвам и на никого не блещя - но те са си регулирани заводски.А другата ми кола е със ксенон...на рефлектор - еми нито един път до сега не са ми присвяткали,а колата се кара всеки ден.Даже ксенона е 55 ватов...Ксенон блещи само когато не е регулиран,или не е на кристален фар.

Именно,правил съм си експерименти породени от предишни спорове по въпроса,като съм заставал зад волана на друга кола карайки срещу моята(като митбъстъз по дискавъри :mhihi: ),е прави впечатление,че съм със силни фарове,но нищо фрапантно.Виж други коли с нерегулирани фабрични ксенони пък на мен ми избождат очите.Ако рефлектора ти е кристален,светлината е дори приятна,но по захабените сияят ужасно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Мар 2010, 2:02

един фар без лупа не може да изреже снопа толкова добре и винаги има отклонена светлина. който твърди обратното просто не знае как работят различните видове фарове.
и още нещо, един фар без лупа, винаги ще има рефлектор с по-голямо напречно сечение и светещото петно, което виждат насрещно идващите шофьори ще е по-голямо... пък вие си разправяйте, че няма разлика.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 01 Мар 2010, 2:08

Много ме дразнят хора, спорещи например с физиката :banghead: :banghead: :banghead:
Ама много. Нямало разлика между рефлекторен и фар с лещи :banghead: :banghead:
Е би вие чувате ли се какво говорите :banghead: Поне друго ако не, отворете един фар с
лещи и вижте как е направен и ще ви стане ясно :banghead: :banghead:

Ей, на гледайте. Гении :banghead: :banghead:

Рефлектор:

Изображение

Лещи:
Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 01 Мар 2010, 2:29

zAcK написа:Много ме дразнят хора, спорещи например с физиката :banghead: :banghead: :banghead:
Ама много. Нямало разлика между рефлекторен и фар с лещи :banghead: :banghead:
Е би вие чувате ли се какво говорите :banghead: Поне друго ако не, отворете един фар с
лещи и вижте как е направен и ще ви стане ясно :banghead: :banghead:

Ей, на гледайте. Гении :banghead: :banghead:

Колега не пали като атомен реактор.
Всички сме добре запознати с устройствата и на двата вида и никой не противоречи на по добрата ефективност и способността да контролира снопът светлина в полза на фара от прожекторен тип(с лупа) :ok:
Но доста хора тук искат мерки с/у ксеноновите системи(афтърмаркет),като руските,което е неуместно.Аз съм с такъв ксенон,макар и доста скъпичък (марков) и съм го изпитал,както писах по горе с което съм установил,че не представлява проблем за останалите участници в движението!В проивен случай бих го свалил...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 01 Мар 2010, 14:10

dokie написа:Кажи какво пише на крушките, че да ги не свалям сега само за да видя...

:mhihi: Изображение Изображение

;)

Ако си с пластмасови рефлектори ще ги стопи. Ако не ги стопи то поне ще им изгори покритието. Ако си с метални пак ще им изгори покритието.

На ви европейци :mhihi:
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 01 Мар 2010, 15:01

Най правилно би било, който си поставя допълнително ксенон да има възможнаст да го узакони, минавайки Технотест примерно... Пълната забрана е крайна мярка и неправилна според мен.

Не съм съгласен със steeN, че слага всички рефлекторни фарове под общ знаменател. Имам автомобил с рефлекторен фар с фабричен ксенон и смея да твърдя, че няма никакви разсейки за разлика от обикновенните рефлекторни фарове, които не са пригодени и вадят очите на хората.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 01 Мар 2010, 15:06

Club BMW написа:.... Имам автомобил с рефлекторен фар с фабричен ксенон и смея да твърдя, че няма никакви разсейки ....

Ако може да кажеш кой е този автомобил с рефлекторен фар и фабричен ксенон ????
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 01 Мар 2010, 15:13

Club BMW написа:Най правилно би било, който си поставя допълнително ксенон да има възможнаст да го узакони, минавайки Технотест примерно...

:yes: :ok: :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 01 Мар 2010, 15:22

zAcK - никой не ти е казал,че с рефлектор свети по-добре,ама това,че не ти боде очите,когато е кристален(и регулиран) фара си е факт.Още повече,че по-новите коли използват стъкла с пречупващи призми,подходящи за ксенон.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата