Някой да разбира от VW Бора?
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Някой да разбира от VW Бора?
Колеги след голямо обикаляне днес по БГ си наумихме да купуваме за втора кола с баща ми Бора.. за момента мислех да е нещо малко 1.6 но намерих една която много ми привлече вниманието.. става дума за Бора със 2.3 V5 мотор.. докарана е от швейцария и е със швейцарски документи, като кола изглежда идеална и двигателя работи перфектно! Допълнително ми показаха документи от швейцария че има оригинален АБТ тунинг ( изходяща система, окачване и други глезотийки)като екстри вътре има блаупункт навигация чейнджър.. накратко колата ми хареса страшно много но понеже все пак мислех 1.6 но се замислих сериозно и за този 2.3 имам няколко въпроса:
1. как е от към разход?
2. Как е от към обслужване?
3. проблемни ли са тези мотори?
4. какво да гледам на повторния оглед?
5. дали си заслужава за цена от 6500?
сорри че пиша в форума за БМВ ама не се обичам с VW форума а утре ще пътувам на повторен оглед и може направо да я вземаме..
1. как е от към разход?
2. Как е от към обслужване?
3. проблемни ли са тези мотори?
4. какво да гледам на повторния оглед?
5. дали си заслужава за цена от 6500?
сорри че пиша в форума за БМВ ама не се обичам с VW форума а утре ще пътувам на повторен оглед и може направо да я вземаме..
Re: Някой да разбира от VW Бора?
мнението е цезнурирано
Последна промяна Spoony на 05 Юли 2010, 19:55, променена общо 1 път
.
трудно е да се говори така за дадена кола, защото при 2рата употреба конкретното състояние на колата е много важно
но в общия случаи аз лично бих предпочел големия мотор пред 1.6 или 1.8, а тях бих предпочел пред всеки дизел
каква е философията, големия мотор е топмодела, това значи, че е много малко вероятно да е била кампъни кар, такси, рент-а-кар и подобни цигании
също така явно човека, които я е карал е бил автомобилен фен и я е подържал както трябва
от друга страна вероятността да е търкаляна е по-голяма =)))
но в общия случаи аз лично бих предпочел големия мотор пред 1.6 или 1.8, а тях бих предпочел пред всеки дизел
каква е философията, големия мотор е топмодела, това значи, че е много малко вероятно да е била кампъни кар, такси, рент-а-кар и подобни цигании
също така явно човека, които я е карал е бил автомобилен фен и я е подържал както трябва
от друга страна вероятността да е търкаляна е по-голяма =)))
No bling at the Ring
Eдин колега има такава 4х4... уникаааааааааааална машина.
Със сток генерация има страхотен звук. Върви супер равномерно. 6 предни скорости.
Иначе си е просто Фолксваген... скърца малко таблото, тясна е вътре, под капака е малко хамалогия.
На такава цена и ако е в добро състояние, веднага взимай. Колегата на неговата й търсеше 8000лв.
Разход... 13-14 градско в София.
Поддръжка... скъпа, като на VW.
Моторите са им ОК, не мисля че може да има изненади там, все пак са атмосферни.
Със сток генерация има страхотен звук. Върви супер равномерно. 6 предни скорости.
Иначе си е просто Фолксваген... скърца малко таблото, тясна е вътре, под капака е малко хамалогия.
На такава цена и ако е в добро състояние, веднага взимай. Колегата на неговата й търсеше 8000лв.
Разход... 13-14 градско в София.
Поддръжка... скъпа, като на VW.
Моторите са им ОК, не мисля че може да има изненади там, все пак са атмосферни.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
у ФВ-форума,що не пробваш..или и там се занясят с теб 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил
Явор написа:у ФВ-форума,що не пробваш..или и там се занясят с теб
Тамън мислех и аз това да въпросирам, ама като го гледам какъв е докачлив пак щеше да писне като ощипана госпожица

АПНИ, БАБА, 'АПНИ
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
M2PR написа:Явор написа:у ФВ-форума,що не пробваш..или и там се занясят с теб
Тамън мислех и аз това да въпросирам, ама като го гледам какъв е докачлив пак щеше да писне като ощипана госпожица
Тебе по-добре да не те ощипе някой, че ше заквичиш като заклано прасе.. Като ти гледам мненията в последно време май не ти стига секса или си недеволна от секса щото си много нервна.. вземи смени главния герой или да взема ти пратя приятел с батерии
Питал съм и във VW форума.. Искам мнение от други хора защото всеки си държи на марката и ако само в VW форума питам разбира се ще ми го хвалят както тук хвалим БМВ-тата..
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
uricatoli написа:или да взема ти пратя приятел с батерии

Търси 1,8 ако искаш икономия

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
Бора=Голф 4 с багажник,което не значи че автомобила е лош или нещо такова!
Купето е широко колкото на Голфа,на една платформа са направени и двата автомобила.
Вместо 2.3 по-добре 1.8 или 1.8Т,а за дизелите всички от 90hp.нагре 110,115,131,150hp. или TDI
TDI,TDI.Ако набараш и някое запазено 4x4 ще си
Разходите по-колата зависят от твоето финансово състояние,за едни са високи за други нормални,но със сигурност са по-малки от тези за BMW.
Автомобила е добър и ако намериш запазен такъв няма да съжеляваш за избора на VW Bora
Успех !!!
Купето е широко колкото на Голфа,на една платформа са направени и двата автомобила.
Вместо 2.3 по-добре 1.8 или 1.8Т,а за дизелите всички от 90hp.нагре 110,115,131,150hp. или TDI
TDI,TDI.Ако набараш и някое запазено 4x4 ще си

Разходите по-колата зависят от твоето финансово състояние,за едни са високи за други нормални,но със сигурност са по-малки от тези за BMW.
Автомобила е добър и ако намериш запазен такъв няма да съжеляваш за избора на VW Bora

Успех !!!
THINK POSITIV
- dare__devil
- кандидат ентусиаст
-
Иване....Бора....Венто....разлика ?!?
1.8 е 125 коня....при БОРА....и е с вървеж на 1.6 и харч на 2.0....
1.8Т 150 коня е друга бира
1.8 е 125 коня....при БОРА....и е с вървеж на 1.6 и харч на 2.0....
1.8Т 150 коня е друга бира

- KUMHO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528I
- Мечтае да кара: ///Мъ 5
2.3 мотора до колкото знам е сполучлив.нещата единствено опират в разхода на гориво.самата подръжка на мотора е можеби с една идеа по скъпа,но няма всеки ден това да правиш.звука найстина е уникален.аз лично бих заложил на този мотор.и цената му е добра.тука един продава голф 4 със същия мотор за 10к ++ ....
- hartge
- Потребител
-
- Кара: A4 Avant 1.8T
- Мечтае да кара: BMW M3,AUDI RS4,PORSCHE CGT
Първо за изказалите се "специалисти" по темата ще си позволя някои пояснения.1.8 Ми -90 к.с. при бора/Г4 няма.Между 1.8-20 V 125 к.с. и 1.6 101 к.с. разликата във вървенето си е точно като за 24 к.с. в полза на 1.8,който е и доста здрав мотор и донякъде е вярно,че за Пасат идва малко слаб,но в Г4 и Бора си е доста приличен,като естествено че за да върви като всяка атмосферка със сравнително малка кубатура си иска обороти от 4 нагоре.1.8 Т без съмнение е много добър мотор,само че за съжаление в това купе се предлага само за северна америка под името Джета ,а за Европейския пазар не съм виждал такава версия. 1.8 -20 V се предлага само с 4-моушън.Има и вариант 2.0 115 к.с.,който не си заслужава особено предвид динамиката спрямо горенето му,иначе е здрав мотор куча марка,с евтино обслужване и всичко.2.3 има два варианта първите са 150 к.с. ,а след това 170 к.с и си е ок,с верига е ,естествено погорява повечко на градско предвид на кубатурата си,но като цяло си е здрав мотор без особени проблеми.Не си писал коя година е колата,но ако е в добро състояние си заслужава парите според мен.1.6 го забрави,освен че не е нищо особено гори много за обема и мощността си и е неприятен за каране почти като 316
,а и често дават дефекти скоростните им кутии.Те това е в най-общи линии,за повече инфо относно модела във ФВ форума има доста изписано 

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Имам един приятел с една Бора взе я за 13к до момента му е стъпила на 20к.Все му се троши,все нещо става....а е петак и уж го фали.Какво съм сменил на мойто-шарнири,филтри,две ролки,масло четри пъти-и това при положение,че беше нов внос и си бяха за смяна-200лв,къде е неговата сметка-направи си ти сметка за Бората
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
hartge написа:Първо за изказалите се "специалисти" по темата ще си позволя някои пояснения.1.8 Ми -90 к.с. при бора/Г4 няма.Между 1.8-20 V 125 к.с. и 1.6 101 к.с. разликата във вървенето си е точно като за 24 к.с. в полза на 1.8,който е и доста здрав мотор и донякъде е вярно,че за Пасат идва малко слаб,но в Г4 и Бора си е доста приличен,като естествено че за да върви като всяка атмосферка със сравнително малка кубатура си иска обороти от 4 нагоре.1.8 Т без съмнение е много добър мотор,само че за съжаление в това купе се предлага само за северна америка под името Джета ,а за Европейския пазар не съм виждал такава версия. 1.8 -20 V се предлага само с 4-моушън.Има и вариант 2.0 115 к.с.,който не си заслужава особено предвид динамиката спрямо горенето му,иначе е здрав мотор куча марка,с евтино обслужване и всичко.2.3 има два варианта първите са 150 к.с. ,а след това 170 к.с и си е ок,с верига е ,естествено погорява повечко на градско предвид на кубатурата си,но като цяло си е здрав мотор без особени проблеми.Не си писал коя година е колата,но ако е в добро състояние си заслужава парите според мен.1.6 го забрави,освен че не е нищо особено гори много за обема и мощността си и е неприятен за каране почти като 316,а и често дават дефекти скоростните им кутии.Те това е в най-общи линии,за повече инфо относно модела във ФВ форума има доста изписано
Мерси най-накрая за отговора който дори и в VW форума не ми дадоха.. Иначе бората е 2000г
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
hartge написа:Първо за изказалите се "специалисти" по темата ще си позволя някои пояснения.1.8 Ми -90 к.с. при бора/Г4 няма.Между 1.8-20 V 125 к.с. и 1.6 101 к.с. разликата във вървенето си е точно като за 24 к.с. в полза на 1.8,който е и доста здрав мотор и донякъде е вярно,че за Пасат идва малко слаб,но в Г4 и Бора си е доста приличен,като естествено че за да върви като всяка атмосферка със сравнително малка кубатура си иска обороти от 4 нагоре.1.8 Т без съмнение е много добър мотор,само че за съжаление в това купе се предлага само за северна америка под името Джета ,а за Европейския пазар не съм виждал такава версия. 1.8 -20 V се предлага само с 4-моушън.Има и вариант 2.0 115 к.с.,който не си заслужава особено предвид динамиката спрямо горенето му,иначе е здрав мотор куча марка,с евтино обслужване и всичко.2.3 има два варианта първите са 150 к.с. ,а след това 170 к.с и си е ок,с верига е ,естествено погорява повечко на градско предвид на кубатурата си,но като цяло си е здрав мотор без особени проблеми.Не си писал коя година е колата,но ако е в добро състояние си заслужава парите според мен.1.6 го забрави,освен че не е нищо особено гори много за обема и мощността си и е неприятен за каране почти като 316,а и често дават дефекти скоростните им кутии.Те това е в най-общи линии,за повече инфо относно модела във ФВ форума има доста изписано
браво на колегата за изчерпателната информация. 1.8 моно на фолксВАГЕН е много добър здрав и непретенциозен мотор,и въърви прилично(не6то като техния вариант на М10

-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2