Новите правила в търговските секции - коментари и мнения.

Ние сме благодарни за всяко мнение за нашия сайт, изразено от вас! Ако имате проблеми или някакви предложения, моля публикувайте ги тук. Всички новини и промени ще бъдат съобщавани в този форум. Могат да публикуват и нерегистрирани потребители, но безсмислени мнения и коментари ще бъдат трити.

Модератор: I.Voykov

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Re: Новите правила в търговските секции - коментари и мнения.

Мнение от kriso85 » 01 Мар 2010, 16:41

Сега прочетох правилата в ПРОДАВА - ЧАСТИ (след малко продължавам с другите две секции) и мога да кажа, че
са доста добри. Наблегнало се е на някои доста невралгични точки - именно снимките и информацията. Най ми харесва това , че не може да се пуска обява от името на шурата, калитатата и всякакви други роднини и приятели с един телефон за въпроси само ;)
Дано да успявате да ги следите по-изкъсо темите и да стане по-полезен форума.

Едно малко предложение - да е задължително вписването дали продавача има интерес от бартер и ако да точно от какъв.
Ако пък бартер е нежелателен, да се трият предоложенията от сорта - "Виж мойте джанти да измислим нещо" и "Виж в галерията " и т,н.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 01 Мар 2010, 16:49

Аз съм доволен, крайно време е да се затегнат нещата...
In Ban We Trust!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 01 Мар 2010, 16:51

kriso85 написа:Сега прочетох правилата в ПРОДАВА - ЧАСТИ (след малко продължавам с другите две секции) и мога да кажа, че
са доста добри. Наблегнало се е на някои доста невралгични точки - именно снимките и информацията. Най ми харесва това , че не може да се пуска обява от името на шурата, калитатата и всякакви други роднини и приятели с един телефон за въпроси само ;)

Едно малко предложение - да е задължително вписването дали продавача има интерес от бартер и ако да точно от какъв.
Ако пък бартер е нежелателен, да се трият предоложенията от сорта - "Виж мойте джанти да измислим нещо" и "Виж в галерията " и т,н.

Е, аз като съм с над 100 мнения и гледам да спазвам правилата, но съм решил да помогна на мой роднина да си продаде читавата Е39ка, защото му трябват пари какво да правя ?
Да му кажа да се регне във форума, да направи 100 мнения и да си я пусне сам в "Продава" ли ?
Обявата съм я пуснал по образец, отговарям за всичко каквото мога да отговоря вместо него и съм оставил телефона му за въпроси по цената и бартери...
не знам защо си се изнервил на подобни теми, колега /в случай, че са пуснати по шаблон и са както трябва/

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 01 Мар 2010, 17:02

Dimitroff написа:
kriso85 написа:Сега прочетох правилата в ПРОДАВА - ЧАСТИ (след малко продължавам с другите две секции) и мога да кажа, че

Е, аз като съм с над 100 мнения и гледам да спазвам правилата, но съм решил да помогна на мой роднина да си продаде читавата Е39ка, защото му трябват пари какво да правя ?
Да му кажа да се регне във форума, да направи 100 мнения и да си я пусне сам в "Продава" ли ?
Обявата съм я пуснал по образец, отговарям за всичко каквото мога да отговоря вместо него и съм оставил телефона му за въпроси по цената и бартери...
не знам защо си се изнервил на подобни теми, колега /в случай, че са пуснати по шаблон и са както трябва/

Колега, ясно е че монетата има и обратна страна.
Ти примерно си отдавна и си активен във форума. Спазваш правилата. Но я виж повечето теми - даден колега пита обикновен въпрос и продавача кисело пише "088^^^^^^" и не отговаря. Като ще продаваш (дори чужда кола) ще отговаряш на въпроси.
Аз скоро купувах части за един приятел - като някой ми направи предложение на ЛС аз питам момчето, и после се свързвам с продавача. Така се прави услуга на познат/приятел. Другото е чисто злоупотребяване с форума и неговите юзери. Просто обявите имаха нужда от малко "затягане" така да се каже на определени места.
В един друг форум (не автомобилен), който посещавам правилата са доста по-драконовски и всеки ги спазва , а там продават доста по-дребни неща от цяла кола или комплект джанти за 1*** лв.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 01 Мар 2010, 17:24

Строг модераторски контрол,напълно подкрепям :clap:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 323

Мнение от mikimau » 01 Мар 2010, 18:08

mitaka7 написа:Строг модераторски контрол,напълно подкрепям :clap:

+1 :yes: , но един въпрос...
Да предположим, че съм недобросъвестен продавач с под 100 мнения и по новите правила не мога да пусна обява в "Продава..",но мога да предлагам неща на търсещи колеги в "Купува части.."...така го разбирам аз.Греша ли?

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Мнение от GEORGIEV » 01 Мар 2010, 18:30

ама тея 100 мнения гаранция за какво са :roll:
за коректноста на потребителя........едва ли
вместо тези абсурдни правила можеше да се хванете и най-после да го оправите тоз вечно зациклящ форум ,че човек брадясва докат му отвори някоя тема :confused:
Изображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 01 Мар 2010, 18:39

Добре де стига сте мрънкали със зациклящия форум на този свят чудеса не стават нали вече се казаха,че се работи по въпроса,а когато имаше молба да натоварим новата машина колко души се включиха в това 10-15 не повече.А това със 100-те мнения се прави с цел да се ограничат измамите във форума.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 01 Мар 2010, 19:08

Правилото за 100-те мнения, може би ще трябва да се преразгледа и допълни, защото забелязвам доста хора изпищяха още първите 1-2 часа, като част от тях са регистрирани доста отдавна, но просто не пишат празни приказки и нямат 100 мнения :|

Може би ще е по-адекватно правилото да изглежда в следния вид:
Потребители с по-малко от 50 мнения и/или/ "стаж" по-малък от 9 месеца/примерно/ нямат право да пускат обяви и т.н. :idea:
Последна промяна VesoPesa на 01 Мар 2010, 19:22, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 318i

Мнение от doganay » 01 Мар 2010, 19:13

това за мин. 100 мнения e хубаво но не може ли да се добави 100 мнение или дата на регистрация, примерно аз не пиша много нямам 100 мнение но не съм нов потребител.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 01 Мар 2010, 19:24

mikimau написа:Да предположим, че съм недобросъвестен продавач с под 100 мнения и по новите правила не мога да пусна обява в "Продава..",но мога да предлагам неща на търсещи колеги в "Купува части.."...така го разбирам аз.Греша ли?

Добър въпрос... лошото е, че преценихме че е добре все пак хората да могат да пускат теми когато търсят нещо. В случая купувача ще трябва сам да си преценява продавачите, а и в случая варианта за засечка (т.е. някой да търси точно нещо, което някой "недобросъвестен" се опитва да пробута) е по-малък от колкото в "Продава". Пак остава момента с одобряване на първите 20 мнения, което ще пази в известен смисъл.

Иначе идеята за отчитане на датата на регистрация ще се разгледа също, но по-горе вече го обсъдихме и това - ще си направя регистрация, ще я изчакам 6 месеца и като мине това време ще дойда и ще бастисам 10-на човека докато администрацията може да реагира... и каква е ползата тогава? При ограничение от 100 мнения ще трябва да се занимава да пише SPAM (а може би и нещо стойностно) из разделите, което ще изисква време и повечето ще се отказват. А и нали се сещате, че като усетим някой "трупащ мнения" и пак ще гушне барабана и ще поведе колоната...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 01 Мар 2010, 19:51

Mollov написа:...
Иначе идеята за отчитане на датата на регистрация ще се разгледа също, но по-горе вече го обсъдихме и това - ще си направя регистрация, ще я изчакам 6 месеца и като мине това време ще дойда и ще бастисам 10-на човека докато администрацията може да реагира... и каква е ползата тогава? При ограничение от 100 мнения ще трябва да се занимава да пише SPAM (а може би и нещо стойностно) из разделите, което ще изисква време и повечето ще се отказват. А и нали се сещате, че като усетим някой "трупащ мнения" и пак ще гушне барабана и ще поведе колоната...

Реално погледнато, тези които са измекяри и единствената йм цел е да прецакат някой, няма да чакат 6 месеца, а ще потърсят друг начин или ще се откажат и ще идат към следващия форум/или сайт където може да пусне обява/
Също така и по-горе предложих да се разглежда и броя на мненията и датата на регистрация, като броя на мненията е по-малък.
Лично аз смятам че така ще се изключат и двата варианта за опит за злоупотреба. :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '95, 320i, Touring

Мнение от avox76 » 01 Мар 2010, 20:03

VesoPesa написа:Правилото за 100-те мнения, може би ще трябва да се преразгледа и допълни, защото забелязвам доста хора изпищяха още първите 1-2 часа, като част от тях са регистрирани доста отдавна, но просто не пишат празни приказки и нямат 100 мнения :|

Може би ще е по-адекватно правилото да изглежда в следния вид:
Потребители с по-малко от 50 мнения и/или/ "стаж" по-малък от 9 месеца/примерно/ нямат право да пускат обяви и т.н. :idea:

Супер :yes: Тъкмо щях да го предложа и колегата ме изпреварил. Аз примерно не съм много по писането, но си чета форума редовно от 3 години. Имам около 65 мнения, защото не съм от тези които трябва да отговорят на всяка цена, независимо дали са компетентни, а и не пускам нови теми за щяло и нещяло. С това ограничение обаче, ако ми се наложи да пусна обява, трябва яко да спамя цяла седмица :mhihi: , за да мога да набера достатъчния брой мнения. Не че няма да мога, но кой знае колко други има като мен. И за една обява ще падне едно спамене...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от idrive » 01 Мар 2010, 20:30

Виждам,че много нови теми за заключени според новите правила...
Искам да попитам модераторите теми като тази viewtopic.php?f=15&t=175533 (нищо лично към колегата) до кога ще се толерират ?
А имам наблюдението,че такива теми са много.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 01 Мар 2010, 20:36

idrive написа:Виждам,че много нови теми за заключени според новите правила...
Искам да попитам модераторите теми като тази viewtopic.php?f=15&t=175533 (нищо лично към колегата) до кога ще се толерират ?
А имам наблюдението,че такива теми са много.

За такива теми , ще е нужно съдействие от потребителите , ние не може да отворим всяка една тема ! Има си доклад пускаш и аз като го видя се занимавам .....
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ПредишнаСледваща

Назад към Новини, предложения, проблеми & коментари за сайта и форума