Всичко платено + регистрация. Що е то?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Всичко платено + регистрация. Що е то?

Мнение от toper78 » 10 Сеп 2005, 8:02

Част от колите в mobile.bg и в Автопазар се продават на този принцип. Звънях на един и пича ми обясни, че колата е внесена, регистрирана от тях на някой си инвалид и регистрирана в КАТ. На мен ми я продава със всичко включено в цената. Аз получавам колата с българските номера, с талон на името на друг човек и с пълномощно. След три години мога да си прехвърля. Та питанката ми е какви права и задължения поражда това пъномощно за двете страни? Могат ли да ме изработят по някакъв начин? Мога ли да съм сигурен, че като я взема с пълномощно колата си е моя или трябва да треперя три години? Не става дума за единичен случай, а за един сериозен процент от продаващите се коли.
Другата ми опция е да си я регистрирам на мой познат инвалид, но това пък е свързано с обикаляне по митници, КАТ и други разни бюрократични инстанцийки. Моля, ако някой е запознат да ме светне с подводните камъни и рисковете при внос на кола на инвалид.
Колеги, моля само за сериозни отговори, от хора, които са нясно с проблема, защото утре отивам в София и не ми се гори с едни пари.

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 10 Сеп 2005, 8:08

Единствения риск е през тези 3 години инвалида да умре и да се наложи да платиш митото

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 10 Сеп 2005, 8:30

Пак няма риск, защото колата се прехвърля след 3-те години на инвалиден период, само че освен пълномощно, трябва да получиш и една декларация че инвалида или негови наследници нямат претенции към автомобила.
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toper78 » 10 Сеп 2005, 8:41

Nasti написа:Пак няма риск, защото колата се прехвърля след 3-те години на инвалиден период, само че освен пълномощно, трябва да получиш и една декларация че инвалида или негови наследници нямат претенции към автомобила.

Благодаря, беше ми много полезно това а декларацията.

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 10 Сеп 2005, 9:07

Nasti написа:Пак няма риск, защото колата се прехвърля след 3-те години на инвалиден период, само че освен пълномощно, трябва да получиш и една декларация че инвалида или негови наследници нямат претенции към автомобила.

Такава декларация трудно ще получи, защото кой би се занимавал да търси наследниците, а те могат да бъдат доста хора!
И едвали при предявяване на притенци от инвалида или наследниците
такава декларация ще ти свърши работа в съда!?
Просто колата си е тяхна!
Един приятел се раздели съвсем на скоро с колата си!
Беше на името на дядото на съпругата му, но се разведоха, и я взеха(поне това което беше останало от нея) нищо не помогна в съда! Не зачетоха ни декларация, ни свидетелски показания че дефакто той я е платил!?
Помисли си добре!!!!!
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 10 Сеп 2005, 9:15

Декларацията трябва да е нотариално заверена... и няма проблем
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 10 Сеп 2005, 10:50

Nasti написа:Декларацията трябва да е нотариално заверена... и няма проблем

А дали ще може да вземе такава от нследниците?
И един да наследник да не я подпише, ще има права върху колата ако инвалида почине!? :confused:
Но вероятно има начин, просто трябва някой по-компитентен да го каже!!?
Последна промяна Tod на 10 Сеп 2005, 13:50, променена общо 1 път
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 10 Сеп 2005, 11:10

Предната ми таратайка беше на инвалид.
Освен пълномощното бях получил и една нотариално заверена декларация че съм дал на инвалида помощ от 4000лв да си купи колата (колата струваше 2500). Така ако инвалида или някой от наследниците му си иска после колата - представяш тая бележка и срещу колата си искаш 4000лв.
Не помня точно как беше оформено в документа но смисъла беше такъв.

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 10 Сеп 2005, 11:25

Да, подобно нещо е възможно, но определено трябва да се обвърже с някакъв дълг на инвалида към Вас.. Иначе декларация, че "няма да има претенции" е смешна работа и няма ама никаква стойност...

кандидат ентусиаст
Аватар
Местоположение: Ъъъ преди живеех срещу затвора ъъ сега срещу нас...

Мнение от GeNa7a » 10 Сеп 2005, 15:46

tsvet40 написа:Да, подобно нещо е възможно, но определено трябва да се обвърже с някакъв дълг на инвалида към Вас.. Иначе декларация, че "няма да има претенции" е смешна работа и няма ама никаква стойност...

Абе консултирай се с адвокат, нотариус или някое вещо лице.. Най-добре ще ти разясни за какво става въпрос..
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 10 Сеп 2005, 15:56

Ми освен верно да се консултирам с адвокат... :mhihi:

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 10 Сеп 2005, 15:59

tsvet40 написа:Ми освен верно да се консултирам с адвокат... :mhihi:

Да не стане така, че да почнеш да си говориш сам :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Re: Всичко платено + регистрация. Що е то?

Мнение от ICE » 10 Сеп 2005, 16:31

toper78 написа:...
BOBSI от нашия форум предлага такивауслуги - правни консултации. Даже има обява във подфорума "Продава". Мисля, че ще е най-разумно да му се обадиш. Той би ти дал най-компетентен съвет! :idea:
Последна промяна ICE на 10 Сеп 2005, 16:43, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 10 Сеп 2005, 16:32

ако инвалида не е твой роднина или познат/приятел не се захващай .. могат да ти вземат колата по поне 10 начина ,дори и да не е умрял ,а ако умре няма за тебе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Re: Всичко платено + регистрация. Що е то?

Мнение от ivantchoG » 10 Сеп 2005, 16:44

ICE написа:
toper78 написа:...
BOBSI от нашия форум преглага такива - адвокатски услуги. Даже има обява във подфорума "Продава". Мисля, че ще е най-разумно да му се обадиш. Той би ти дал най-компетентен съвет! :idea:
И кат му пуснах ЛС с конкретен въпрос, познай дали получих някакъв отговор? Юристи има достатъчно. Нямам никакво впечатление от него, може и да е точен пич, но факта си е факт.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата