Честити зони за паркиране в София

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Честити зони за паркиране в София

Мнение от cod-cdbp » 02 Мар 2010, 11:58

http://www.dnes.bg/sofia/2010/03/02/83-lv-i-28-st-udovolstvieto-paiak-da-ti-vdigne-kolata.87002
В готовия документ столицата е разделена на три зони – синя, зелена и жълта, като паркирането и заплащането на услугата ще е различно.
За „синя зона” – 2 часа и 3 лв. на час;
За „зелена зона” – 3 часа и 2 лв. на час;
За „жълта зона” – 3 часа с опция да се увеличи на 4, а цената за удоволствието ще е 1 лв./час.
В централната "синя зона" ще попаднат улиците между булевардите "Христо Ботев", "Патриарх Евтимий", "Васил Левски" и "Сливница".
Във втората "зелена зона" се предлага да влизат улиците и булевардите, заключени между булевардите "Пенчо Славейков", "Евлоги и Христо Георгиеви", "Ген. Данаил Николаев", улиците "Константин Стоилов", "Козлодуй", "Дунав", "Будапеща", "Веслец", Централна гара, бул. "Кн. Мария Луиза", ул. "Опълченска", бул. "Ген. Тотлебен".
Приоритетно ще се въвежда "жълта зона" в жк "Яворов", в частта на жк "Гео Милев" между бул. "Цариградско шосе" и бул. "Шипченски проход", както и в района между бул. "Цариградско шосе", бул. "М. Еминеску", бул. "Ситняково", бул. "Ген. Д. Николаев", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", в долната част на жк "Лозенец", жк "Иван Вазов", жк "Кривата река", жк "Сердика", жк "Зона Б-5", жк "Зона Б-19", жк "Зона Б-18", жк "Банишора".
Тази зона обхваща по-голяма част и от търговските центрове тип МОЛ, изградени в столицата, като по този начин се очаква да се регулира паркирането около тях.
В предложението за "жълта" зона са включени още кв. "Изток", кв. "Гео Милев", кв. "Подуяне", жк "Сухата река", жк "Хаджи Димитър", жк "Фондови жилища", жк "Света Троица", жк "Гевгелийски", жк "Илинден", жк "Разсадника", жк "Красна поляна", жк "Сердика", жк "Лагера", жк "Белите брези", жк "Хиподрума", жк "Стрелбище", жк "Гоце Делчев", жк "Лозенец", районът около Южния парк, част от кв. "Хладилника".
От Центъра за градска мобилност твърдят, че в момента паркоместата в центъра на София са 13 364, а необходимите – 32 016 хиляди.

Аз предлагам бойкот, не за друго а защото с-у цената не получаваш нищо повече от загуба на пари.
Нито ти се гарантира че ще има запазено място за платилия, нито пък ще ни спаси от разни "гости".
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Честити зони за паркиране в София

Мнение от bum_bum » 02 Мар 2010, 12:06

И ся кво прайм.. пред нас жълта зона и ще си плащам да спирам пред нас ли да им еб@ майката скапана :banghead: :ranting:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 02 Мар 2010, 12:07

:mhihi: Честито на печелившите
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 02 Мар 2010, 12:14

е как какво, ние пътища нямаме, места за паркиране също, обаче данъци за всичко се правят.
Аз лично от ден на ден ентусиазма ми за емигриране нараства.
Тая държава се не наяде....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 02 Мар 2010, 12:16

Тва ако го приемат аз се махам да живея в някой по-нормален град.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Мнение от icog » 02 Мар 2010, 12:17

Малко са. Това е доказано единствения начин един град да се пребори с глупостта на обитателите си. НО:

Успоредно с увеличаването на таксите се гарантира ДОБЪР градски транспорт. Чисти автобуси в които няма нужда да се биеш за да влезеш. Задължително навреме дори и в час пик. Не се коментират Големите Безплатни паркинги около метро станциите в отдалечените квартали. И се измисля адекватно решение за всички, които живеят в центъра. И не са си направили гаражите на допотопни магазинчета.

Па после ми направете и 10 лв таксата за час паркинг в центъра, боли ме оная работа. Хич нямам желание да си троша колата по шибаните Ви пътища, г-жо Кмет.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 02 Мар 2010, 12:19

Ето това се нарича грабеж в особено голями размери! Тези места са изгардени от нашите данъци! Парите от тези зони поне да отиваха за изграждане на подземни, надземни и каквито и да било паркинги (обществени)...Абе както всичко друго у нас и това е рекет! :winky: Следващата стъпка я предложиха преди няколко месеца - блоковите паркинги също да станат платени! :lalala:
Без страх, без спирачка!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 02 Мар 2010, 12:25

icog написа:Малко са. Това е доказано единствения начин един град да се пребори с глупостта на обитателите си. НО:
Успоредно с увеличаването на таксите се гарантира ДОБЪР градски транспорт.

:yes: :clap:
Най-добрият начин да се разтовари трафика.
А може би да въведат като в Лондон такса за влизане в централната градска част (след доизграждането на метрото).

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 02 Мар 2010, 12:28

очаквайте данък въздух :clap:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 02 Мар 2010, 12:30

Малко били.. че давайте по 5лв на час като сте тарикати.
Мен не притеснява спирането по кварталите, изброени са квартали, които далеч не са център и в които ще се плаща. Всички знаем и чия е фирма "Паркинги и гаражи", но .. МАЛКО СА!!! давай да им тъпчем пари в джобовете на мутрите, току виж се почувстваме европейци.. :1: Кво общо имаме с Лондон и Европа?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 02 Мар 2010, 12:37

MatriX_Fucked написа:Ето това се нарича грабеж в особено голями размери! Тези места са изгардени от нашите данъци! Парите от тези зони поне да отиваха за изграждане на подземни, надземни и каквито и да било паркинги (обществени)...Абе както всичко друго у нас и това е рекет! :winky: Следващата стъпка я предложиха преди няколко месеца - блоковите паркинги също да станат платени! :lalala:

плюс 1
верно ли е това за пркингите пред блока? ебаси демокрацията и човешките права, верно не се ояде тая дъържава, аиде да не отварям темата за дупките и пътните табели, че ми се сговни.
:bang: :bang: :bang: и кмет и кметски(за)наместници, и община и общински съвет и център за селска статичност и прочее сган и кръвопиец :ranting: :bang: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :censored:
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 02 Мар 2010, 12:43

Част съм от голяма група хора, на които им се налага ежедневно да вършат работа в центъра с кола. Ако имаше адекватен транспорт (най-вече подземен) щеше да е в пъти по-удобно и икономично. София е град за съжаление.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 02 Мар 2010, 12:44

Аиде да видим как някой ще доиде пред дома ми да ми сложи етикетче.... да викне ако ще попският син да се пробва... интересно ми е да видя как около четвърто примерно ще накарат служителите да си плащат за личните коли :)
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 02 Мар 2010, 12:47

Ма Вие чухте ли го онзи изклес*к каква била причината!?
Многото коли!
Вчера се зачетох че още от 19** и големото лято,кмета е предложил София да се децентрализира,иначе казано всичко по полето,яко трамвай/тролей/автобуси и всичко е ОК! Това преди повече от 100 години ...
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 02 Мар 2010, 12:48

nazo1976 написа:очаквайте данък въздух :clap:

Министър Дянков просто не се сетил :paranoid: Не данък, ами направо акциз ще да е...
Никой не мое ма връне на селу!

Следваща

Назад към Извън Темата