Честити зони за паркиране в София

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Re: Честити зони за паркиране в София

Мнение от ///peter » 02 Мар 2010, 16:34

flame написа:Както споменах - съгласен съм, че това е вид законен рекет - но просто няма друг начин за намаляване на трафика :confused:
И аз лично предпочитам да дам 3 лева, но да паркирам веднага и да си свърша работата - отколкото 1 лев и да обикалям 2 часа да търся място ;)

За какво намаляване на трафика говорим ?!?!
Знам че ще ме разбереш:

Пример 1 - Липса на паркинги на няколко етажа. Пустееща общинска земя колкото искаш
Пример 2 - Безумните светофари, специално ставам свидетел, всеки път когато светофара пред КАТ не работи - там и на следващия опашките са средно с 10-20 коли по-малко?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Мнение от icog » 02 Мар 2010, 17:28

Tъпото е, че точно сега виждаме колко голямо Нищо е свършил ББ за кметския му мандат. Ама нали червените са виновни.
Аз лично съм му дал време до лятото догодина, тогава няма да има с какво да се оправдава. Ако е таферен и не е с поредната шайка крадци - ще има и пари и възможност да ги инвестират правилно. Ама ако няма никакъв резултат...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xristo » 02 Мар 2010, 17:43

akula написа:
MatriX_Fucked написа:Ето това се нарича грабеж в особено голями размери! Тези места са изгардени от нашите данъци! Парите от тези зони поне да отиваха за изграждане на подземни, надземни и каквито и да било паркинги (обществени)...Абе както всичко друго у нас и това е рекет! :winky: Следващата стъпка я предложиха преди няколко месеца - блоковите паркинги също да станат платени! :lalala:

плюс 1
верно ли е това за пркингите пред блока? ебаси демокрацията и човешките права, верно не се ояде тая дъържава, аиде да не отварям темата за дупките и пътните табели, че ми се сговни.
:bang: :bang: :bang: и кмет и кметски(за)наместници, и община и общински съвет и център за селска статичност и прочее сган и кръвопиец :ranting: :bang: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :censored:

:ranting: :banghead: :ranting: :banghead: :ranting: :banghead:

Потребител
Аватар

Мнение от mbw_code » 02 Мар 2010, 18:09

Аз подкрепям новата рапоредба. Надявам се че правилата ще важат за всички и всеки нарушител ще бъде санкциониран своевременно. Добре е от Столичния инспекторат да започнат да глобяват и паркиращите в зелените площи.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 02 Мар 2010, 18:12

Ахахахахха, усещам как след 1г. макс ще си пална колата, ще натоваря всичките си лични вещи, които имат значение за мен... събиращи се в "цели" два куфара. Ще си ги метна в багажника и ще мина под Ламанш.

Да ти еба и черната дупка наречена България. И там ще си плащам таксата, но поне мога да изляза да потичам сутрин, а не като сега да се чудя кое куче ще ми загризе топките в "парка".

Потребител
Аватар

Мнение от Element » 02 Мар 2010, 18:54

Изрода,

веднага ти обяснявам защо всички "мрънкаме".
Защото за да плащаш за дадена "услуга", то ти трябва да получиш нещо в замяна. В случая не се получава нищо. Хората, които живеят в центъра, нямат гаранция, че като си платят годишна такса за тези паркоместа, ще има къде да паркират. Те плащат, а накрая някой друг им спира на мястото. Повечето места в тъй наречената "синя зона" са разбити и кални дупки, очертани с малко бяла боя. Извинявай, но да плащам луди пари, а да спирам в огромни кратери някак не ми се струва нормално. Не може само да се дава, а трябва и да се получава. Преди време гледах интервю с един от шефовете на 'синя зона' и не можах да повярвам колко нагъл е той. Обясняваше как били на загуба, как никой не спирал, как местата са празни. А такова нещо няма.
Общо взето искат само да лапат пари нещастниците.
Не е нормално да плащам за винетки, данъци и какво ли още не, а пътищата ми да са разбити и да не се инвестира в изграждането на някакви подземни паркинги в столицата.

Синята зона не слага никакъв ред, а по-скоро създава хаос. Разни малки улици са направени синя зона и минаването в тях се затруднява. На места самата улица е синя зона, а колите трябва да минават по трамвайните релси, защото няма откъде другаде. Огромни булеварди от по пет платна стават с едно-две, защото другите са синя зона. Това не е ред, а лакомия за пари.

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 02 Мар 2010, 19:45

Обаче много ми харесва как разкриват нови места за спиране със помощта на синята зона, а всъщност правят съществуващите платени! :kuku:
А и нали сме държава на забогатяването за един ден и понеже от един жилищен блок излизаме с огромна печалба за година и половина строим като обезумели блокове. Докато един многоетажен паркинг ( милиони пъти по-полезен от един жилищен блок) ще се изплати примерно в рамките 5 години и чак после ще се печели и някак си не става ден година храни естествено ще си задръстваме улиците...
Мол София има 700 паркоместа на 3 подземни нива, а представете си и надземната част на 5 етажа да поеме по толкова коли - това са 5600 автомобила ако се намерят места за две такива сгради някъде по центъра, това са 11200 коли, които няма да са паркирани по уличките, а все място ще се намери за тия сгради...ама не да ги направят в Люлин или Младост и да си избършат пак ръцете - тия паркинги да са разположени така, че да можеш в рамките 10мин да стигнеш до всяка точка на идеалния център. Спокойно паркинга на Хилтън, Родина и други хотели могат да се направят подземни и да поемат много автомобили. Така в центъра по уличките ще спират предимно хора, които имат работа там за 1-2 часа и ще се разтовари доста движението.
Цялата работа е как да се излезе на далавера с тия паркинги?!?!? Т.е. държавата да ги плати реално да струват по 10млн.лв, с малко далавери да се построят за по 15 млн., хората да си приберат комисионните от 2.5млн, строителната фирма да си прибере и тя 2.5млн...абе все едно правим ремонт на социален дом в Стара Загора, ама строим паркинг...тя Масларова знае, да я питат бе!
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

Аватар

Мнение от gesho » 02 Мар 2010, 19:46

маи са забравили червената зона .xexe.само лапачка е тая система.нищо не правят със парите
DDT

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Мар 2010, 19:55

flame написа:
Kris написа:паяците според мен трябва да ти вдигат колата само ако пречи на вдижението, а през другото време когато си нарушил едни лелички и чичковци да минават и да ти лепват една солена глоба.

:yes:

Kris написа:
flame написа:Трябва да се изградят паркинги, но това не става за 1 ден...

А защо искат да ни вземат парите за един ден?

Колега, 1 час престой струва 3 лева, а 1 паркинг - 3 милиона.
Не съм учил висша математика, но разликата ми се струва голяма.
А и не са само парите - трябва да се освободят терени.
А това с риск да се повторя - не става за 1 ден.

Еми те имаха 20 години ве, кой ги кара да го правят за ден? Колко паркинга построиха? Са ко кажеш "ама комунистите..", а кой беше кмет толкоз време? :mhihi:
Ама избрахте си мутра да управлява, ще се живее по мутренски. Човека просто ни иска сичките пари, сега и веднага!

N.Mihaylovski написа:
///peter написа:И още една проста сметчича за хората решили да ползват кола:

22 работни дни по 8лв на ден = 176лв на месец ще ти струва лукса да отидеш на работа с кола
Колко искаха на месец за пред вкъщи? 200 лв?
Общо 376лв ще ти струва това да работиш!

Глупости ще има годишен абонамент 80 лева

Бъркаш са, 170-200лв на година струвало издаването и проверката на винетките на кола и толкова ше струват, един вид няма да ни товарят за тях, а ще работят на нула както винаги :mhihi:
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 02 Мар 2010, 20:04

Лошото е че няма кой да изберем
Аз лично съм доволен от правителството,и също мисля,че няма как за 2 дена всичко да е готово и построено,предвид факта,че държавата е фалирала,да му дадем до лятото време да видим какво ще стане,ако и до тогава няма промяна значи сте били прави :)
Иво в центъра е 80 лева абонамента за една година,защо при нас да е повече ? или и на тех ще им го вдигнат :mhihi: :mhihi:
Последна промяна N.Mihaylovski на 02 Мар 2010, 20:06, променена общо 1 път
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Мар 2010, 20:06

20 години даваме време на тоя и на оня да покажат и все държавата е фалирала и все тоя преди тях много е крал и все чакаме да се променят нещата..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 02 Мар 2010, 20:13

bum_bum написа:20 години даваме време на тоя и на оня да покажат и все държавата е фалирала и все тоя преди тях много е крал и все чакаме да се променят нещата..

За т'ва си имаме поговорка: "кучетата си лаят, кервана си върви". Особенно актуална е сега, когато форумите дадоха възможност "лаят" да се чува по-надалеч, ма файдата е никаква.
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 02 Мар 2010, 21:02

bum_bum написа:И ся кво прайм.. пред нас жълта зона и ще си плащам да спирам пред нас ли да им еб@ майката скапана :banghead: :ranting:

Мани не говори, че на мен ми се падна най-скъпата :bang:
Не че съм против, но неможе да нямам привилегии като е там жителството на мен и родата от 100г и като си плащам високите данъци за лукса наречен център.
Искам само някой да ми каже, вечер къде да си спирам колата на покрива на блока ли, защото 1 или 2 часа не ми стигат да се наспя. Дано да има някакви облекчения за живущите в тези части и да не важи 24 часа :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 02 Мар 2010, 21:43

Според мен найстина за живущите в тези зони трябва да има някаква минимална годишна такса ..... иначе това си е престъпление!
Но! Крайно време е да се спре с простотията да ходиш с кола до магазина за хляб! Само дето до тоалетна не ходим с кола! Колко много хора ходят до работа с кола, тя не им трябва цял ден и имат директен транспорт с градския транспорт. Станали сме дебели,мързеливи и оплакващи се хора. Утре на светофара си помислете колклко отхората около вас найстина са оправдани да излезат с кола. Само за пример ..... когато не ходя до университета ползвам градски транспорт до работа - 10мин по-бързо, няма нерви, пътувам седнал и не търся място за паркиране.

ПС Много хора нямат удобен превоз или им трябва колата и през деня.... но останалите?
36436
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 02 Мар 2010, 21:50

Не мога да разбера какво сте ревнали!
Нали все давате за пример развитите държави :mhihi: Еми там хората си плащат, ще си плащаме и ние!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата