Честити зони за паркиране в София

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Re: Честити зони за паркиране в София

Мнение от N.Mihaylovski » 02 Мар 2010, 22:11

Club BMW написа:Не мога да разбера какво сте ревнали!
Нали все давате за пример развитите държави :mhihi: Еми там хората си плащат, ще си плащаме и ние!

И аз тов се чуда,ББ не си го е изсмъкал това от пръстите взаймества от другите евеопейски държави,и идеята е да се намали трафика,ако имах и аз удобен транспорт до работа и аз ще зарежа колата,вместо да давам по 200 лева за бензин и т,н чиста работа,като и донаправат метрото ще е супер,а бойко го прави ПРЕТЕ ДА МРЪНКАТЕ ЕБАТИ ХОРАТА СТЕ,що не мрънкахте при Станишев,бяхте се примирили с корупцията и мизерията а сега някои се опитва да напави нещо и веднага да го Обесим и да върнем онея боклуци.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 02 Мар 2010, 22:20

olegcs написа:Аз подкрепям новата рапоредба. Надявам се че правилата ще важат за всички и всеки нарушител ще бъде санкциониран своевременно. Добре е от Столичния инспекторат да започнат да глобяват и паркиращите в зелените площи.

Да това е хубаво но нека почнат от собствените си системи. Аз лично ще почерпя всички които глобят и ушевите дето се крият и паркират по зелените площи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 02 Мар 2010, 22:26

N.Mihaylovski написа:
Club BMW написа:Не мога да разбера какво сте ревнали!
Нали все давате за пример развитите държави :mhihi: Еми там хората си плащат, ще си плащаме и ние!

И аз тов се чуда,ББ не си го е изсмъкал това от пръстите взаймества от другите евеопейски държави,и идеята е да се намали трафика,ако имах и аз удобен транспорт до работа и аз ще зарежа колата,вместо да давам по 200 лева за бензин и т,н чиста работа,като и донаправат метрото ще е супер,а бойко го прави ПРЕТЕ ДА МРЪНКАТЕ ЕБАТИ ХОРАТА СТЕ,що не мрънкахте при Станишев,бяхте се примирили с корупцията и мизерията а сега някои се опитва да напави нещо и веднага да го Обесим и да върнем онея боклуци.

Нека го правим като хората! Нека първо оправим най-елементарните неща - светофарите. Дадох пример, ще Ви питам по кой български булевард сте забелязали явлението зелена вълна? НИКОЙ!
Къде сме видяли явлението платени паркинги на няколко етажа? Като неможе общината да даде на частни фирми да построят срещу облекчения.
Начини хиляди, нека не си смучем от пръстите разни доводи!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 02 Мар 2010, 22:32

///peter написа:Нека го правим като хората! Нека първо оправим най-елементарните неща - светофарите. Дадох пример, ще Ви питам по кой български булевард сте забелязали явлението зелена вълна? НИКОЙ!
Къде сме видяли явлението платени паркинги на няколко етажа? Като неможе общината да даде на частни фирми да построят срещу облекчения.

Зелена вълна в София има, само дето повечето са джигити и хем се мотат по светофарите, хем после се юркат със 100-тина км/ч за да застанат на следващия светофар.
Простичко - ТАКА НЕ СТАВА НИЩО ДРУГО ОСВЕН ЗАДРЪСТВАНИЯ.
научете се че в града се кара с 50-60 макс и точка, врътнете си кранчетата на газовата и повече от 80 да не можете да вдигате.
Ако се кара по такъв начин (бързо се изнася колоната и кара с 60) ви казвам че просто ще станем с европейско тип на предвижване в голям град, и задръстванията няма да са това което са.
Милион пъти съм го казвал тук - не си чоплете в носа докато седите, ами стойте на полусъединител, и давайте зор на колоната да се движи, защото друга оправия няма.
Горивото е ценна суровина, и не струва никак малко за да го хабим в стоене по скапани светофари.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 02 Мар 2010, 22:36

_65536_kb_sec_ написа:
///peter написа:Нека го правим като хората! Нека първо оправим най-елементарните неща - светофарите. Дадох пример, ще Ви питам по кой български булевард сте забелязали явлението зелена вълна? НИКОЙ!

Зелена вълна в София има, само дето повечето са джигити и хем се мотат по светофарите, хем после се юркат със 100-тина км/ч за да застанат на следващия светофар.
Простичко - ТАКА НЕ СТАВА НИЩО ДРУГО ОСВЕН ЗАДРЪСТВАНИЯ.
научете се че в града се кара с 50-60 макс и точка, врътнете си кранчетата на газовата и повече от 80 да не можете да вдигате.
Ако се кара по такъв начин (бързо се изнася колоната и кара с 60) ви казвам че просто ще станем с европейско тип на предвижване в голям град, и задръстванията няма да са това което са.
Милион пъти съм го казвал тук - не си чоплете в носа докато седите, ами стойте на полусъединител, и давайте зор на колоната да се движи, защото друга оправия няма.
Горивото е ценна суровина, и не струва никак малко за да го хабим в стоене по скапани светофари.

Стоянчо, ти къде пътуваш по София, че да мина и аз да видя къде е тая зелена вълна. Или си с метрото?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 02 Мар 2010, 22:41

///peter написа:Стоянчо, ти къде пътуваш по София, че да мина и аз да видя къде е тая зелена вълна. Или си с метрото?

Надежда - Лозенец всяка сутрин и вечер.
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 02 Мар 2010, 22:43

Тези неща се случват в работещи страни,наща не е от тези още,правителството не може да смогне ков по напред да направи,всичко на куп неможе сигурен съм че го знаеш.Ще почнат да се нареждат нещата трябва време,за 1-2 години няма да стане нищо вие искате за 8 месеца да станем като Германия,Австрия,Швейцаия,усетете се кво искате за толкова малко време,както каза един потребител Ревете като девственица за К&Р
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Мар 2010, 22:44

аз нямам против да плащам ама не искам да си прехвърлям през 2 месеца колите и адресните регистрации, ако си сменям местожителството само и само за да ми дадат неква винетка за 200лв
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 02 Мар 2010, 22:59

За мен поредната тотална глупост на управниците от наша гледна точка!За тях поредният начин да си напълнят хазната!Това е истината и е хубаво да я приемете докато е време тъй като както всички тук знаем,че освен да си пишем по форумите друго няма да направим по въпроса да променим нещата.
Тъжно,но факт!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Мар 2010, 0:38

както казаха някои по-горе... не виждам какво недоволствате. нали искате европа? подреден град? свободни тротроари? по-малко задръствания?

това е един начин. скъпо? не-ефективно? пладнешки обир? разбира се. но нали трябва да се започне от някъде. някакви по-добри идеи да имате при положение че няма пари и нищо не може да се построи защото за всичко има дребни интереси и боричкания? аз мисля, че това което са наумили е правилна първа крачка в правилната посока.

хората които живеят в центъра ще получат най-вероятно стикери да паркират. и да- тези стикери ще струват пари. нали искате да имате къде да паркирате?

в цивилизования свят хората които живеят по центровете на големите градове или нямат коли или ги държат на друго място.

време е да свиквате. цивилизацията изисква жертви.

.... аз например точно по тази причина не живея в голям град. всъщност дори не живея в населено място. всеки си намира начин които го устройва.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

Мнение от Изрода » 03 Мар 2010, 1:31

Kris написа:
Изрода написа:
Така че колеги СТИГА РЕВАХТЕ.СТИСКАИТЕ ЗЪБИ И СЕ РАДВАИТЕ ЧЕ НЯКОИ НАИ НАКРАЯ ПРАВИ НЕЩО И СЛАГА В РЕД ШИБАНАТА НИ ДЪРЖАВА.

:D

Както се оправиха със снега нали?
Както задържат парите на всички фирми свършили някаква работа към държавата.
Както само пюят старото правителство, не че не е вярно, но ми писна само оправдания
Единственото нещо което съм чул че са направили е метрото
Били изнамерили пари от ЕС и отпуснали задържаните пари, еми дайте сега на народа каквото му дължите или само сме на думи

И как нема да се увеличи бюджета на София като само вдигат таксите и налозите, че и нови измислят коя от коя по-идиотски (90% съм сигурен че са идеии на хер Флик)

И хер Флик (Дянков), може и да е много добър като министър, но пред медии и тем подобни изяви не трябва да се появява изобщо. Само несериозни простотии говори, които не прилягат на поста му.
P.S.

А за паяците според мен трябва да ти вдигат колата само ако пречи на вдижението, а през другото време когато си нарушил едни лелички и чичковци да минават и да ти лепват една солена глоба.

Ема колега ето ПАК РЕВЕТЕ КАТО ДЕВОИКИ БЕЗ ДА РАЗСЪЖДАВАТЕ.

За кви пари се бориш като те са отпуснати преди 2 седмици от евро фондове, тва да не е баница- режи па яж.
То са процедури , то са отчети, то са планирания и тн.
Важното е че са дадени и вече следващата зима нема да е така и изобщо след Март месец ще почнат да се раздвижват нещата.

Задържали парите, е как нема да задържат като хазната беше празна бе, заради плужека Станишев - ОТ КЪДЕ ДА ИЗКОПАТ ПАРИ та да плащат.

Никои не мисли че миналогодишния бюджет е бил иЗЧЕРПАН ТОЧНО ДО ИЗБОРИТЕ И ТО С ЦЕЛ :banghead: :banghead: :banghead:

Казах ви - СЕДЕТЕ МИРНИ И СЕ РАДВАИТЕ ЧЕ НЕКОИ ИМА ЖЕЛАНИЕ И СМЕЛОСТ ДА СЕ ЗАНИМАВА С НЕБЛАГОДАРНО И ГЛУПАВО ПЛЕМЕ КАТО НАЩО
Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

Мнение от Изрода » 03 Мар 2010, 1:39

Element написа:Изрода,

веднага ти обяснявам защо всички "мрънкаме".
Защото за да плащаш за дадена "услуга", то ти трябва да получиш нещо в замяна. В случая не се получава нищо. Хората, които живеят в центъра, нямат гаранция, че като си платят годишна такса за тези паркоместа, ще има къде да паркират. Те плащат, а накрая някой друг им спира на мястото. Повечето места в тъй наречената "синя зона" са разбити и кални дупки, очертани с малко бяла боя. Извинявай, но да плащам луди пари, а да спирам в огромни кратери някак не ми се струва нормално. Не може само да се дава, а трябва и да се получава. Преди време гледах интервю с един от шефовете на 'синя зона' и не можах да повярвам колко нагъл е той. Обясняваше как били на загуба, как никой не спирал, как местата са празни. А такова нещо няма.
Общо взето искат само да лапат пари нещастниците.
Не е нормално да плащам за винетки, данъци и какво ли още не, а пътищата ми да са разбити и да не се инвестира в изграждането на някакви подземни паркинги в столицата.

Синята зона не слага никакъв ред, а по-скоро създава хаос. Разни малки улици са направени синя зона и минаването в тях се затруднява. На места самата улица е синя зона, а колите трябва да минават по трамвайните релси, защото няма откъде другаде. Огромни булеварди от по пет платна стават с едно-две, защото другите са синя зона. Това не е ред, а лакомия за пари.

Еми ето колега, ти си написал отговора.Нали за това се вдига цената - за да се стимулира ползването на метрото, което няма как да си изкривиме душата че вече свързва цяла София и да ни отучат от ГАНЙОВСКАТА РАБОТА да имам 2 лева в джоба, ма " че сипем бензин У колата и ЧЕ одим на центъро да ме видат сички"

Нали тва е идеята - като се поизпразни центъра , всички които живеят там , ще паркират по спокоино и ще иам места за тях.
ще може да се кара по спокоино, защото всеки ще предпочете да си остави колата някъде или пред блока и да си хване метрота, да си свърши работа и да се прбере за 2 лева точно, а не за 5 лева бензин и още 3или 6 съответно за паркиране.

СЕГА СХВАНАХТЕ ЛИ ИДЕЯТА НА ГЛУПАВИТЕ НИ ДЕПУТАТИ И МИНИСТРИ - ДЕТО СА ПОЛУЧИЛИ ОТЛИЧНА ОЦЕНКА ОТ ОНЕЯ ОЩЕ ПО ГЛУПАВИТЕ ЕВРО КОМИСАРИ И ВЕЛИКИТЕ УМОВЕ НА ЕВРОПА
Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 03 Мар 2010, 4:21

Изрода написа: Еми ето колега, ти си написал отговора.Нали за това се вдига цената - за да се стимулира ползването на метрото, което няма как да си изкривиме душата че вече свързва цяла София и да ни отучат от ГАНЙОВСКАТА РАБОТА да имам 2 лева в джоба, ма " че сипем бензин У колата и ЧЕ одим на центъро да ме видат сички"

Нали тва е идеята - като се поизпразни центъра , всички които живеят там , ще паркират по спокоино и ще иам места за тях.
ще може да се кара по спокоино, защото всеки ще предпочете да си остави колата някъде или пред блока и да си хване метрота, да си свърши работа и да се прбере за 2 лева точно, а не за 5 лева бензин и още 3или 6 съответно за паркиране.

СЕГА СХВАНАХТЕ ЛИ ИДЕЯТА НА ГЛУПАВИТЕ НИ ДЕПУТАТИ И МИНИСТРИ - ДЕТО СА ПОЛУЧИЛИ ОТЛИЧНА ОЦЕНКА ОТ ОНЕЯ ОЩЕ ПО ГЛУПАВИТЕ ЕВРО КОМИСАРИ И ВЕЛИКИТЕ УМОВЕ НА ЕВРОПА

Айде метрото да не свързва цяла София, а? Аз от Герена няма например с какво да стигна до центъра - не метро, а и градски транспорт няма. Единственото превозно средство, което минава до нас ходи до Хладилника, аз чий да го диря там? За центъра, трябва да ходя пеша 500 м по някакви криминални улици и педофилски подлези (това последното не ме засяга много, защото съм на преклонна възраст, ама пак си е минус), за да хвана някакъв трамвай, който преди това минава през Христо Ботев и се сети с какви хора той вече е пълен, преди да се кача.

И на всичкото отгоре Подуяне е в жълтата зона и трябва да си плащам, за да си спирам пред блока, а това е краен квартал все пак.

Дали ако това се приеме, няма да отида на Московска, да измъкна Фъндъкова и целия общински съвет за гръцмуля и да им покажа къде всъщност е квартала, а? И да им покажа, че в нашия парк щъкат катерички, например, в жълтата им зона.

Преди да въвеждат още такси искам да знам къде отиват парите от сегашната синя зона, защото определено не отиват за улици и паркинги.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 03 Мар 2010, 8:30

///peter написа:О да със сигурност, но поне след 2-3 години щото няма пари, няма пари и да потдържат улиците, нямат пари и за осветление, нямат пари и за градинките да потдържат, не чистят на време снега, не се мият улици, какво всъщност прави общината?

Нищо, защото е най-лесно :)

Не се ядосвайте, защото от ядосване файда няма. Просто правим протести това е начина.

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 03 Мар 2010, 11:03

slatanic написа:За мен поредната тотална глупост на управниците от наша гледна точка!За тях поредният начин да си напълнят хазната!

С разликата, че си пълнят джобовете, а не хазната. Каде мислите ще отидат парите за чистота за дупки - хахаха. Ще отидат за фирми изпълнители приближени на управляващите. Няма проблем не само тук е така, но поне в другите държави срещу многото пари правят нещо, а тук си ги прибират в джоба. Същите като предишните са само дето ги дават по телевизията как уж ловят престъпници които до вчера са им били приближени, и ББ е като Тодор Живков като слънце на всяко малко и голямо събитие ходи да осветява и да говори на народен език, а Дянков срива всякакъв бизнес. дължат пари които не изплящат, всеки ден измисля по голяма глупост. Изложихме се с Р. Желева, за снега и дупките има достатъчно теми. Така ,че СТИСКАЙТЕ ЗЪБИ И НЕ РЕВЕТЕ.

Какво ще постигнат с този закон - по малко движение ли, да бе движението се създава от колите по сфетофарите и тези на пътя не от тия дето са паркирани отстрани. Мен не, че ми пука де, мога да си паркирам 10 коли в двора и още 2 в гаражите. Ама на фона на 500 лв заплата да изкат 3 лв на час да паркираш и срещу тия пари да получаваш дупки по големи от колата. Ако искат да намалят трафика, трябва да ограничат и почти да спрат движението на коли по стари от 10год, да ви вида тогава дали ще стискате зъби и ще си трайкате, мен лично няма да ми пречи.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата