Светна лампата на акумулатора
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
Светна лампата на акумулатора
Добър вечер ,колеги.
От 2 дена ми светна лампата на акумулатора на таблото.
Проверих на борда напрежението преди да запаля двигателя е 12,3.....на подгрева пада до 10,2 а като запаля се качва до 14,5, от което си правя изводите ,че акумулатора, алтернатора са добре.
-Акумулатора върти добре и пали добре.
-Оборотомера ми работи и показва точно.
-Фаровете светят силно.
-Ремъка проверих натегнат е.
Извадих клемите на акумулатора изтърках ги с шкурка и им капнах малко масълце обаче проблема остава.
Чудя се къде ще е проблема, дали четки или нещо друго...преди да я разглобя утре да Ви попитам и вас какво мислите.
Благодаря.
От 2 дена ми светна лампата на акумулатора на таблото.
Проверих на борда напрежението преди да запаля двигателя е 12,3.....на подгрева пада до 10,2 а като запаля се качва до 14,5, от което си правя изводите ,че акумулатора, алтернатора са добре.
-Акумулатора върти добре и пали добре.
-Оборотомера ми работи и показва точно.
-Фаровете светят силно.
-Ремъка проверих натегнат е.
Извадих клемите на акумулатора изтърках ги с шкурка и им капнах малко масълце обаче проблема остава.
Чудя се къде ще е проблема, дали четки или нещо друго...преди да я разглобя утре да Ви попитам и вас какво мислите.
Благодаря.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: Светна лампата на акумулатора
Това е много интересна тема за един характерен проблем при Е39
viewtopic.php?f=35&t=124210&p=1332442&hilit=%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%BC%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0#p1332442

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- bera
- младши ентусиаст
-
LUCIFER'S написа:Това е много интересна тема за един характерен проблем при Е39viewtopic.php?f=35&t=124210&p=1332442&hilit=%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%BC%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0#p1332442
Охоооо, от къде изкочи заека ?! Аз бях запретнал ръкави да свалям донамото.
Благодаря много за полезния линк, колега. Ще хвърля едно око на бушони 15 и 16.
- bera
- младши ентусиаст
-
Тъкмо идвам от долу. Но.15 беше изгорял смених го и лампата изгасна. Още веднъж благодаря щях да свалям динамото утре добре ,че обади за тая мизерия.
Лека вечер.
Лека вечер.
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
bera написа:Тъкмо идвам от долу. Но.15 беше изгорял смених го и лампата изгасна. Още веднъж благодаря щях да свалям динамото утре добре ,че обади за тая мизерия.
Лека вечер.
Колега,радвам се,че си оправи проблема и то толкова безболезнено..,но сега не те ли гризе въпроса,защо аджаба е изгорял този бушон???

- power4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528
- Мечтае да кара: 540
- Детайли за колата: черна перла,чип,генерация ремус,лети джанти 18''с перспектива за 19''
- raikkonen
- Потребител
-
- Кара: e39
при мен го оправих. датчика на картера беше . кабелчето се беше опряло в картера и даваше на кьсо, гореше 15 ти бушон, но светеше лампата на акомулатора.
- bera
- младши ентусиаст
-
im0tep написа:bera написа:Тъкмо идвам от долу. Но.15 беше изгорял смених го и лампата изгасна. Още веднъж благодаря щях да свалям динамото утре добре ,че обади за тая мизерия.
Лека вечер.
Колега,радвам се,че си оправи проблема и то толкова безболезнено..,но сега не те ли гризе въпроса,защо аджаба е изгорял този бушон???
Днес цял ден съм на пътя ,да чукна на дърво няма проблем с акумулатора. Защо е изгорял ли...аз си мисля ,че като и подавахме ток е станала някаква мизерия тя клемата не даваше хубав контакт де да знам, важното е ,че се оправи останалото вятър работа. Добре ,че колегата обади иначе щях да свалям динамото спести ми един ден занимавка.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
трябваше да те оставя да го свалиш и после да ти кажа за този проблем, ама викам си и той човека като мене се рушка сам из колата.... да му спестя едно голямо гъзене... 

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
bera написа:im0tep написа:bera написа:Тъкмо идвам от долу. Но.15 беше изгорял смених го и лампата изгасна. Още веднъж благодаря щях да свалям динамото утре добре ,че обади за тая мизерия.
Лека вечер.
Днес цял ден съм на пътя ,да чукна на дърво няма проблем с акумулатора. Защо е изгорял ли...аз си мисля ,че като и подавахме ток е станала някаква мизерия тя клемата не даваше хубав контакт де да знам, важното е ,че се оправи останалото вятър работа. Добре ,че колегата обади иначе щях да свалям динамото спести ми един ден занимавка.
Да това е много вероятна причина.На мен така при подаване на ток ми изгоря бушона за чистачките
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
както каза колегата по-горе, когато датчика за нивото на маслото се скапе и даде накъсо, започва да гори бушон №15 и свтва лампата на акумолатора, а иначе зарежда нормално. оправията е нов датчик или изолиране на проблема като се откачи буксата му , и след което се подмени бушона.
Същия проблем и при мен ==> Решен
Много полезна тема,спестява много нерви пари и разправии 

12 мнения
• Страница 1 от 1