Какви книги четете?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Какви книги четете?

Мнение от Zagy » 04 Мар 2010, 19:00

Не знам дали е пускано, но ми е любопитно какви книги четат съфорумците? Кажете примерно коя книга четете сега или сте прочели наскоро, може да кажете и кои са ви любимите книги... абе да е на литературна тематика. Дано се получи хубава темичка, че да видя какво съм пропуснал досега :D

Откривам парада - дочитам "Богат-беден" (чета я пак, щото съм я забравил), в същото време чета "Пан Володийовски" на Сенкевич и поредицата за нощната стража на Тери Пратчет....
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар

Re: Какви книги четете?

Мнение от flame » 04 Мар 2010, 19:04

Вестник "Нов фолк", що? :lol:
Кво е всъщност това книга? :mhihi:

Извън майтапа - историческата литература ми е любима :D
Интересна, увлекателна, свързана с България и... аз съм на принципа, че човек се учи от грешките, а там има най-много събрани накуп :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 04 Мар 2010, 19:07

В момента чета "Победителят е сам" на Паулу Коелю.
:driving: :dunno: :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 04 Мар 2010, 19:35

за жалост 2008 лятото за последно четох книги като работех пазач и си запълвах времето на работа така :mhihi:
3-4 книги изчетох тогава за мафията :dummy: (такива имах под ръка тогава ) .. а сега повече филми налазвам :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 04 Мар 2010, 19:51

Тая тема ако достигне и една страница ще е цяло чудо.
Той и Флейм го каза де. Като гледам средното ниво на грамотност във форума може и 10 отговора да няма.

По темата - тъкмо започвам "18% сиво" на Захари Карабашлиев.
А последно прочетох фентъзи книжлетата за Warcraft поредицата.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS;E30 325i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Helix » 04 Мар 2010, 19:55

Чета главано книги на историческа и военна тематика,също ме кефят книгите на Том Кланси(макар че са малко блудкави)...имам и oт серийте на Star Wars :oops: ....В момента дочитам "Черния Обелиск" на Ремарк.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 04 Мар 2010, 20:03

Archangel написа:Тая тема ако достигне и една страница ще е цяло чудо.
Той и Флейм го каза де. Като гледам средното ниво на грамотност във форума може и 10 отговора да няма.

По темата - тъкмо започвам "18% сиво" на Захари Карабашлиев.
А последно прочетох фентъзи книжлетата за Warcraft поредицата.

Ти мани тая работа,аз ако не напиша нещо в уърда да ми поправи грешките-направо не мога да си пиша,а иначе чета доста,фантастика,нашумели автори,дори ония ден си купих книга на Сиромахов и беше забавна,а пък ония ден открих перфектната книжарничка,има огромно количество стари книжки на невероятно ниски цени,има всичко,направо е като златно находище

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 04 Мар 2010, 20:06

"Полет над куковичето гнездо" на Кен Киси ми е любимата, чел съм я 3 или 4 пъти, всеки път ми е интересна.
Никой не мое ма връне на селу!

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 04 Мар 2010, 20:07

Абе като гледам се получава... иначе принципно съм фен на историята, чета много фентъзи поредици, понякога като ме прасне съчмата чета и класическа литература, но рядко. И така - да продължаваме........
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 04 Мар 2010, 20:18

Толкин предимно на английски. Сега чета на Памук - Сняг пак на английски, но защото трябва.. ужасна книга
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Hades_ » 04 Мар 2010, 20:23

Последно прочетох на Джордж Стайнбек На изток от рая и много ми хареса. А сега съм почнал един роман на Стивън Кинг - Капан за сънища. А иначе обичам хубавите книги, от почти всички жанрове, но фентъзито много много не го обичам.

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 04 Мар 2010, 20:26

''The alchemist'' by Paolo Coelho :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NStorm » 04 Мар 2010, 20:29

Аз чета много, някакси повече ми харесват книгите от филмите. Особено след като две от най-любимите ми книги са (за мен) много зле като филми - "Кръстникът" и "Термопили в пламъци" (за ония тристата, да :mhihi: :mhihi: )
Последно прочетох Майкъл Крайтън - "Състояние на страх", а преди това на Исак Азимов "End of Ethernity". Общо взето това са жанровете за мен - трилър и фантастика. И снощи довърших на Матю Райли - "Contest", който го е чел него знае за какъв екшън става дума :yes:
И да добавя, за който не му пречи да чете от монитора, замундата има дооста книги ;)
21/02/08...speechless

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 04 Мар 2010, 21:18

Аз нямам точно определен любим жанр в книгите. Важното е нещата да се случват и да има действие, а не на 5 страници да се описва перестия гребен на вълната, която с последни сили се добира до брега за да му се отдаде и да притихне в него и т.н. и т.н.
Като фен на марката си взех "Баварец 1" заради марката. В момента който започнах да го чета ме увлече много и страшно ми хареса. Нямаше почти нищо общо с филма. Същото беше и с "Баварец 2".
Силно впечатлен бях от една книга преди години и дори до ден днешен я помня с подробности. Става дума за "Безпощадна мисия" на Джордж Браун. Четях я с увиснало чене.
Jim Beam написа:Сега чета на Памук - Сняг пак на английски, но защото трябва.. ужасна книга

И на български е също толкова ужасна, не си се минал :mhihi:
KIM написа:''The alchemist'' by Paolo Coelho :yes:

Това ми е много любимо колкото и да е банално поради славата на автора като писателят на манекенките.

Също мога да ви посъветвам, ако някой е решил да си губи времето с книгите за БГ мафията - няма смисъл. Изчел съм ги всичките от всички автори известни и неизвестни дето се навъдиха напоследък. Прочетеш ли една от тези книги все едно си чел всички. Нищо ново няма да откриеш в следващата. Виж едно време романите на Калчев бяха друго нещо - поне за мен.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 04 Мар 2010, 21:30

Макар наистина да звучи банално книгите на Паулу Коелю са ми любими, последно - Победителят е сам и Демонът и сеньорита Прим

Следваща

Назад към Извън Темата