Какви книги четете?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Re: Какви книги четете?

Мнение от logout » 04 Мар 2010, 21:39

Аз за последно тука в рамките на няколко месеца изчетох около 10-15 тухли техническа литература... :mhihi:

Иначе обичам фанктастиката, трябва пак да препрочета "Мисия Земя" и "Бойно поле Земя" - едни от любимите
Реших да чета на децата за лека нощ Дикенс ("Приключенията на Оливър Туист"), ма те нещо не го разбраха и си искат приказите :mhihi:
It's not who You are, it's who You know...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 04 Мар 2010, 21:50

Последната, която купих - "Метро 2034" на Дмитрий Глуховский, след нея препочитам стари - предимно фантастика, военни трилъри, исторически и приключенски романи и т.н.

В момента чета 'Аз бях на тази война' на Вячеслав Миронов, много здраво четиво! :bang: :bang: :conf: :conf: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :censored: :mhihi:
Без страх, без спирачка!

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 04 Мар 2010, 22:52

Еми всеки път различна книга прочитам, различна като жанр. Изчел съм голяма част от популярните книги на Стивън Кинг, една на Виктор Юго и на Вазов книги. От българските автори харесвам него и Алеко Константинов. Не си падам по поезия. Книги за мафията - бяха ми интересни, докато не ги прочетох. Да си допълня образа - много обичам да играя шах, а спорта от 6 години ми е хоби :lol: .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 04 Мар 2010, 23:00

Любим жанр - криминалета.
Изчел съм всичко на Артър Конан Дойл - може да се каже, че разказите за Шерлок Холмс са ми любимо четиво. "Баскервилското куче" го чета поне веднъж годишно ;)
Напоследък чета все по-малко за удоволствие , което е ужасно :|
Преди доста четях и класическа българска литература - Вазов, Алеко, Талев , но съвременните автори са ми малко странни и не мога да ги приема
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34 525

Мнение от saimonville » 04 Мар 2010, 23:24

определено обичам да чета книги.любимият жанр е фантастика и мистерии.

поседно четох "Загадки и мистерии" сега чета на Дан Браун "Изгубеният символ"
иначе сам прочел почти цялата поредица на "Галактика"
Любими книги имам много и не ми се изброява.

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 04 Мар 2010, 23:30

Стивън Кинг над всичко... Прочел съм над 90 процента от издадените му неща.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 04 Мар 2010, 23:41

Всичко чета. По няколко книги накуп обикновено, в настоящия момент чета Тери Пратчет (любим ми е), Хейли (пак любим), Марк Твен (любим), Дан Браун, Майн Рид и Хайтов. Направо книжен пумиар - всичко омитам. :mrgreen:

Димитров, коя е тази книжарница?

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 04 Мар 2010, 23:45

убивате ме с куелю...ма секи си има вкус!
най-много пъти съм прочел Кръстника!
сега препрочитам О,Хенри-разкази.
преди доста време така се бях увлякъл по библиотека-фантастика /имам всичко излязло/ ,че като чух по телевизият ,че изпратили първия спътник до юпитер и се кефят и си викам: бе тия луди ли са-юпитер отдавна го заселихме и сме си екстра там с колониите......

най-интересният случай ми беше - война и мир! беше задължителна и като видях двете тухли и се втрещих!викам си -тва нема изчитане. на 30тата страница така ме захапа ,че ометох двата тома за около 10 дни! ебати готината книга.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 04 Мар 2010, 23:48

Фентъзи,фантастика и ужаси!Миналата година имах по 1 закупена книга на седмица,но сега ме удари кризата и от няколко месеца не съм купувал нищо ново.Иначе главно си пазарувам от книжарницата в мола.
Последно препрочетох поредицата на Starcraft и Warcraft.Чакам да излязат някога следващите 3 книги от поредицата,но май няма да е скоро.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 04 Мар 2010, 23:49

Ейй, бая фенове на бай Кинг...На някого да му се намират последните 2 книги от "Тъмната Кула"...Разменям двата тома "4 след полунощ" (за четене разбира се, не завинаги), че си умирам на яд така, ама трамвай да стана, няма да си ги купувам, че цялата поредица ще ми излезе, колкото радиатор за парното! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Без страх, без спирачка!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 04 Мар 2010, 23:53

kriso85 написа:Любим жанр - криминалета.
Изчел съм всичко на Артър Конан Дойл - може да се каже, че разказите за Шерлок Холмс са ми любимо четиво. "Баскервилското куче" го чета поне веднъж годишно

Чел съм го, но честно казано предпочитам Агата Кристи и особено - Реймънд Чандлър.
Инцидентно чета исторически романи - последно беше "Шогун", много добър.
Като цяло предпочитам фантастиката - Лем, Стругацки, Зелазни, Хайнлайн, Бюджолд, Симънс, Шекли... заглавия ме мързи да изброявам. :)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 04 Мар 2010, 23:59

Feanor написа:
kriso85 написа:Любим жанр - криминалета.
Изчел съм всичко на Артър Конан Дойл - може да се каже, че разказите за Шерлок Холмс са ми любимо четиво. "Баскервилското куче" го чета поне веднъж годишно

Чел съм го, но честно казано предпочитам Агата Кристи и особено - Реймънд Чандлър.
Инцидентно чета исторически романи - последно беше "Шогун", много добър.
Като цяло предпочитам фантастиката - Лем, Стругацки, Зелазни, Хайнлайн, Бюджолд, Симънс, Шекли... заглавия ме мързи да изброявам. :)

Фенка съм ти...Върна ме в мадостта...
Божеее, колко малко чета напоследък, само списания... Все време няма...Изключая сагата ЗДРАЧ...Изгълтах ги за отрицателно време... Защо се харесва поредицата - защото всяка жена иска любов, коя никога не може да има в реалността...
Иначе... все си мисля, че съм прочела всичко стойностно... Глупости! Трябва да се работи по-малко, повече да се чете!
Последна промяна Apassionata на 05 Мар 2010, 0:00, променена общо 1 път
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 05 Мар 2010, 0:00

Feanor написа:..... - последно беше "Шогун", много добър.

прочети и Цар плъх от същият автор! ше ти падне капата! ;)

п.с. щех да забраа! в последно време усилено чета "Лице-книга"-та.... :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 05 Мар 2010, 0:18

Apassionata написа:Иначе... все си мисля, че съм прочела всичко стойностно...

Гарантирам, че не си. :)
Ако си падаш по големите поредици, пробвай Бараярския цикъл на Бюджолд. Миналата година го открих случайно и ми хареса достатъчно за да го изчета целия за 2 седмици... а са повече от 10 книги. :)

SKISA, мерси за препоръката, ще го потърся.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 05 Мар 2010, 0:32

Бараярската вселена е изградена от 16 книги...( ама, че високопарно прозвуча), като първите две са на поредицата Фантастика&Фентъзи на издателска къща ПАН, а пряко описващи живота на фамилия Воркосиган - 14... Уникална поредица. Първата ни книга беше "Границите на Безкрая" преди доооста години, последната купена - "Сегаганда", преди 14 месеца. Страхотно е с всяка книга, независимо от поредността да откриваш нови и нови неща за героите.
Без страх, без спирачка!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата