Е46 318и мени оборотите на празен ход?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Re: Е46 318и мени оборотите на празен ход?

Мнение от Rundev » 16 Ное 2009, 17:19

kriso85 написа:
Rundev написа:
spower написа:смених го веднага след смяната развих капачката за маслото и вече духаше, а не както преди да смуче въздух, вече не са падат както преди оборотите, но както колегата rudnev каза не се вдигнаха може би съвсем леко незнам при вас на това положение ли стои стрелката на оборотите ?

Колега едно нещо което съм го пробвал съм сигурен,:) както и да е при някой може да е наистина тва проблема ама масово 98% от хората с мотори М43 като мен се заблуждават че е там проблем в тва клапанче и от безизходица щото и диагностиката нищо неказва,хората казват..... то е то е проблема..... само дето дадох 80 лева за него както и доста други хора :)

A мъркуча смени ли го ?
Стъпковото моторче как е и то ?
Проблема е комплексен, не е само от тоя клапан

Кво ли не е сменено колега :) весело ми става чак дори и стъпковото е свалено почистено и работи нормално.......... проблема не е комплексен а проблема е "е46" :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 17 Ное 2009, 8:15

Нормално са 750-800, защо искаш да са по- големи? :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 18 Ное 2009, 15:38

абе трябва да видя някой със стробоскоп да ги измери или вие, ако имате няква др идея споделете я
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ....

Мнение от netsurfer_bg » 05 Мар 2010, 12:56

Да питам и аз в тази тема, че в мойта никой нищо не пише :)
Колата е от подписа - n42b20, не е карана от доста време, играят оборотите, тръгва да гасне, абе ужас. Мислех, да не е от дебитомера и го махнах, пак си е така. Чува се някакво жужене от дросела като я дам на контакт, нормално ли е това или да търся проблема другаде?
BMW 318is E30 / BMW 318ci m54b25 кабрио :) / BMW е90 318d
ех '06 AUDI A8 4.2 ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 06 Мар 2010, 14:59

netsurfer_bg написа:Да питам и аз в тази тема, че в мойта никой нищо не пише :)
Колата е от подписа - n42b20, не е карана от доста време, играят оборотите, тръгва да гасне, абе ужас. Мислех, да не е от дебитомера и го махнах, пак си е така. Чува се някакво жужене от дросела като я дам на контакт, нормално ли е това или да търся проблема другаде?

Колега, трябва да се провери на компютър, така не можем да гадаем. Да видим каква грешка ще даде.
ПП: сега имаш грешка и от дебитомера, щом си го откачал, която трябва да изчистиш
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ....

Мнение от netsurfer_bg » 06 Мар 2010, 17:47

kriso85 написа:
netsurfer_bg написа:Да питам и аз в тази тема, че в мойта никой нищо не пише :)

Колега, трябва да се провери на компютър, така не можем да гадаем. Да видим каква грешка ще даде.
ПП: сега имаш грешка и от дебитомера, щом си го откачал, която трябва да изчистиш

Вади грешка само за дебитомера, за дросела няма как да извади грешка, защото той работи. Аз питам дали е нормално като е на контакт да жужи ... това ми е въпроса ...
BMW 318is E30 / BMW 318ci m54b25 кабрио :) / BMW е90 318d
ех '06 AUDI A8 4.2 ...

Потребител
Аватар

Мнение от acao » 02 Май 2010, 21:42

маркучето за изгорелите газове си смени на мен от там ми беше проблема

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 17 Май 2010, 21:41

Здравейте колеги, и при мен от днес се поеви този проблем и прочетох всички мнения обаче лошо ми стана. Питането ми е следното, след като до онзи ден нямах проблем а сега започнах да го имам има ли смисал да пробвам да сменя свещите?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mistyrain » 18 Май 2010, 19:34

Здравейте,

при мен не гасне но не държи стабилни обороти и леко мърдат. Порблема е че при задръстване и само първа и после пак спирам тогава пада до към 500 оборота, притриса и тя си подава леко газ за да се оправи. играх си и при задна няма такъв пробем или ако вече включа втора- трета и спирам пак го няма. Само при ползването на първа го има. Днес ми почистиха стъпковото моторче но ефект нулев. Утре-другиден ще ида да вида за маркуча за изгорелите газове, но интересно ми е защо само на първа се проевява това нещо.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 318i
Мечтае да кара: Е60

Мнение от divvakka » 21 Май 2010, 14:08

Колеги, преди малко сам си изчистих маркуча за картерни газове. Махнах филтъра на климатика, и кутията в която стои и маркуча се подава. Моя бе станал на дъвка и беше пълен с мизерия, направо го смених! По принцип на мен рядко не иска да ми държи обороти, представям си, ако гасне. Процедурата не е сложна, щом аз я направих :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kriso85 » 21 Май 2010, 14:36

divvakka написа:Колеги, преди малко сам си изчистих маркуча за картерни газове. Махнах филтъра на климатика, и кутията в която стои и маркуча се подава. Моя бе станал на дъвка и беше пълен с мизерия, направо го смених! По принцип на мен рядко не иска да ми държи обороти, представям си, ако гасне. Процедурата не е сложна, щом аз я направих :mhihi:

Koлега какво точно си чистил ?
Ако не те затруднява пусни една снимка тука, че има май няколко неизвестни относно иначе тъй простия М43
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 318i
Мечтае да кара: Е60

Мнение от divvakka » 21 Май 2010, 14:46

kriso85 написа:
divvakka написа:Колеги, преди малко сам си изчистих маркуча за картерни газове. Махнах филтъра на климатика, и кутията в която стои и маркуча се подава. Моя бе станал на дъвка и беше пълен с мизерия, направо го смених! По принцип на мен рядко не иска да ми държи обороти, представям си, ако гасне. Процедурата не е сложна, щом аз я направих :mhihi:

Ако не те затруднява пусни една снимка тука, че има май няколко неизвестни относно иначе тъй простия М43

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15

Точно този маркуч който излизам от капака на двигатела и влиза в "1" на схемата. По средата, въпросния маркуч е закрепен с дръг маркуч с една гума, затова така се вижда на схемата. Моя маркуч беше направо боза!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kriso85 » 21 Май 2010, 14:54

divvakka написа:
kriso85 написа:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15

Точно този маркуч който излизам от капака на двигатела и влиза в "1" на схемата. По средата, въпросния маркуч е закрепен с дръг маркуч с една гума, затова така се вижда на схемата. Моя маркуч беше направо боза!

Да , ясно. Мерси колега :yes:
Моя също има някакви признаци на замърсяване при влизането си в капака на главата.
Ще го демонтирам тези дни да видя какво е положението , че имам един доста неприятен проблем с паленето, който
очевидно няма решение ... :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i '99г.

Мнение от yellowsubmarine » 06 Юни 2010, 23:52

Моите обороти се оправиха след смяна на маркуча и клапана на картерните газове - на нищо не приличаха. Сега ми спадат до към 500 и претриса отново на празен ход, но само ако пусна духалката за предния прозорец... някаква идея от какво е това? :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mistyrain » 07 Юни 2010, 8:42

Това вече е интересно което се получава при теб.

Аз проверих при мен и маркучето за картерните газове си е в добро състояние, всички филтри са сменени преди 1 седмица. Нямам идея какво може да е. Според вас да сменя ли свещи понеже диагностиката нищо не показа само грешката че откачвах дебитомера?

ПредишнаСледваща

Назад към E46