Честити зони за паркиране в София

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Re: Честити зони за паркиране в София

Мнение от b.bonev » 06 Мар 2010, 3:04

flame написа:
b.bonev написа:Незнам какъв е тоя стремеж да ограбиш собствения си народ...

Колега, ако увеличаването на такса паркиране от 1 на 3 лева за теб е дефиниция за ограбване на народ... ти може би си достоен за следващия Дянков :lol:

Виждам, че и ти много ги разбираш а дай ти дефиниция кво е тва такса репатриране с паяк от 30 на 80 лева..
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 06 Мар 2010, 10:43

Като стана дума за паяк - още съм страшно ядосан от вчера, стана свидетел на тъпа сцена - към 22:30 в студентски град, минавах по улицата от Фантастико надолу към интернет залата "Мания", бяха закачили предните колела на една кола, имаше двама полицаи, които нещо се разправяха с един пич - явно имаше претенции човека. Което ме накара да се замисля - по дяволите, всички уцили в студентски град са със забранено паркиране и престой?!? Къде да спирам колата! Писали са ми и на мен акт веднъж, признавам, че не е правилно да се спира на тревата, нито пред спирката на автобуса (където беше въпросния пич), но КЪДЕ ? И в центъра положението е трагично, но аз там работа рядко имам, всеки ден ходя до студентски. Вярно е и, че съм студент, не съм от София, някой може би ще ме заплюе, че тук работа с колата нямам, но мога да си позволя лукса да се возя с автомобил и да не мръзна с часове по спирките на пропадналите автобуси, защо да нямам право на 1 паркомясто? Какво им пречат паркираните автомобили?

Идеята винаги е една и съща - на никой не му пука за градивните идеи, всяка институция гледа да санкционира, да глобява и да смуче пари от нас! Използват причините за въвеждане на контрол само като оправдание за да взимат пари.
BMW only!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 06 Мар 2010, 16:19

Единствения проблем в поста ти, който лично аз виждам, е че не осъзнаваш колко нагло звучи "защо да нямам право на едно паркомясто". А луксЪТ да си позволиш да имаш кола си върви ръка в ръка с лукса да можеш да си позволиш или платен паркинг, или собствен гараж, на собствена земя, при положение, че мястото за безплатно паркиране НЕ СТИГА за всички ...

И улиците са предвидени за движение, не за паркиране :idea:
In Ban We Trust!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 07 Мар 2010, 20:19

eraziel написа:луксЪТ да си позволиш да имаш кола си върви ръка в ръка с лукса да можеш да си позволиш или платен паркинг, или собствен гараж, на собствена земя, при положение, че мястото за безплатно паркиране НЕ СТИГА за всички ...

:yes: Ей тва се опитвах да кажа от самото начало ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 07 Мар 2010, 20:32

eraziel написа:Единствения проблем в поста ти, който лично аз виждам, е че не осъзнаваш колко нагло звучи "защо да нямам право на едно паркомясто". А луксЪТ да си позволиш да имаш кола си върви ръка в ръка с лукса да можеш да си позволиш или платен паркинг, или собствен гараж, на собствена земя, при положение, че мястото за безплатно паркиране НЕ СТИГА за всички ...

Колко хубаво ще бъде, ако сложат също и солен данък и техно тестове за старите таралясници ще изчезнат 85% от колите и няма да има задръстване. Но при положение, че градския транспорт е трагичен а такситата златни, колата си е необходимост.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 08 Мар 2010, 0:50

eraziel написа:Единствения проблем в поста ти, който лично аз виждам, е че не осъзнаваш колко нагло звучи "защо да нямам право на едно паркомясто". А луксЪТ да си позволиш да имаш кола си върви ръка в ръка с лукса да можеш да си позволиш или платен паркинг, или собствен гараж, на собствена земя, при положение, че мястото за безплатно паркиране НЕ СТИГА за всички ...

Очевидно ти прави кеф да се заяждаш с мен, защото от множеството неграмотни потребители на този форум, точно за моя пълен член се хвана. Ходил ли си в студентски град та пишеш така уверено? Аз мога да си позволя паркинг (ползвам такъв в кв. Дружба 1), имам и собствен гараж във Видин, но в студентски град нямам нищо, защото там паркинзи няма никакви, освен пред зала Христо Ботев, където винаги е пълно с коли. Ако има някаква измислена зона или паркинг, макар и платени бих спирал, повярвай ми! Мрънкам, защото не е нормално да искат да санкционират, а да не си мърдат пръста да градят инфраструктура. Толкова е трудно да има едно голямо поле за спиране :dunno: То и сега има полета, ама ти пишат глоби! Обясните ми, къде по дяволите се предполага, че можеш да оставиш автомобила си, дори ако се налага да платиш ? Подвижен гараж? Хеликоптер, с който да кацам на УНСС? Или се предполага, че ще ходя 10 минути до спирката, ще чакам 30-60 минути автобус 88, ще ме вози 30-50 минути до студентски и после ще ходя още 10-15 минути до УНСС, в калта, по улицата, защото няма нормален тротоар, с риск да ме блъсне някой ?

Първо помислете малко, преди да критикувате, защото не ми пука, че съм от Видин или откъдето и да било, не ми пука също, другите студенти дали ходят пеша, дали живеят наблизо и т.н. Моята кола и се плащат данъци, застраховки, винетки, имам нуждата да я паркирам някъде, както и много други хора.

За щастие, още малко ми остава в студентски град, а може би и в София като цяло, защото това е пълна скръб :nono:
BMW only!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 08 Мар 2010, 1:04

Къде я видя тая грешка, която съм поправил... А това, че няма паркинги, не дава на никого право да спира където намери за добре ...
In Ban We Trust!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 08 Мар 2010, 11:13

eraziel написа:Къде я видя тая грешка, която съм поправил... А това, че няма паркинги, не дава на никого право да спира където намери за добре ...

:mhihi: :mhihi: а къде да спре? може би в младост или в дървеница... :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Мар 2010, 11:49

Абе важното е, че сутринта добре изчистиха снега :mhihi: Поклон пред тия общинари :dummy:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 08 Мар 2010, 11:51

bum_bum написа:Абе важното е, че сутринта добре изчистиха снега :mhihi: Поклон пред тия общинари :dummy:

Както обичат да казват, то не може хем колите да се движат хем да чистат, ти не гледай как е на запад :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Мнение от Bella » 08 Мар 2010, 16:44

///peter написа:

Моля ти се ,няма нужда да спира там :lol: .Достатъчно други спират и няма къде да се обърнеш камо ли да паркираш заради тъпото метро :banghead:
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 08 Мар 2010, 16:51

А ни нам, до мен мЯтро няма

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 09 Мар 2010, 16:50

flame написа:
b.bonev написа:Незнам какъв е тоя стремеж да ограбиш собствения си народ...

Колега, ако увеличаването на такса паркиране от 1 на 3 лева за теб е дефиниция за ограбване на народ... ти може би си достоен за следващия Дянков :lol:

Имайки в предвид средната работна заплата в БГ, повишението с 300% на таксата за паркинг и бройката автомобили в София... съм съгласен с бонев :lol:
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 09 Мар 2010, 22:00

///peter написа:
eraziel написа:Къде я видя тая грешка, която съм поправил... А това, че няма паркинги, не дава на никого право да спира където намери за добре ...

'Ми аре секи си спира където намери за доборе и му е удобно... Направо да дигат цялата държава и да кацаме някъде из Африка?
In Ban We Trust!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 10 Мар 2010, 1:22

Като няма условия, ще се спира където се намери. Не може да събират такса след такса, а да няма един паркинг общински. Ами паяци има от години вече в София, никой не знае къде се влагат парите от репатрирането на колите. Или от глобите от скобите, да не говорим от таксата за паркиране в синя зона.

Ремонтът на улици става с пари от бюджета, интересно ми е къде наистина са тези пари?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата