НедОразумението "Дянков"
Модератор: Общи модератори
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Re: НедОразумението "Дянков"
Вече прекалиха, това няма да стане просто. Задушават бизнеса по най-груб начин, после се чудим защо има толкова безработни.
Напълно подкрепям тука.
А коментарите на останилите от сорта "при Станишев по добре ли ви беше" или "поне го няма Доган"(Доган винаги ще си е в политиката), че чак намесването на комунисти и други такива смешни работи са неуместни. Ние тука не "ревеме" щото старото правителство повече ни харесва, и си искаме него, ами точно обратното, защото неискахме новото да е като старото а то се оказва точно такова, че и по зле. Дано не е така и за напред.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
BMW_RIDER написа:Вече прекалиха, това няма да стане просто. Задушават бизнеса по най-груб начин, после се чудим защо има толкова безработни.
Напълно подкрепям тука.
А коментарите на останилите от сорта "при Станишев по добре ли ви беше" или "поне го няма Доган"(Доган винаги ще си е в политиката), че чак намесването на комунисти и други такива смешни работи са неуместни. Ние тука не "ревеме" щото старото правителство повече ни харесва, и си искаме него, ами точно обратното, защото неискахме новото да е като старото а то се оказва точно такова, че и по зле. Дано не е така и за напред.
Именни,много точно си го казал колега,вървим (поне така би трябвало да бъде) напред а не като девиза на сърбите "напред,кръгом и пак напред"
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
SKISA написа:не съм хейтър,не искам да се провалят-даже ше ми е мноо кеф ББ да ме опровергае,ма мина сумати време и нъцки!!
Е кое е сумати време, 2 месеца ли???
Имало било криза, а що има, щото тая държава се "развиваше" със строителството и сички фирмички около тях. Сега няма строителство по очевадни причини и те така.
Имало много дупки, ми има ама що има. Знам двама собственика на фирми за асфалтиране, единия даже си купи и асфалтова база. Не има плащали от общините, ми що да им плащат за кое, за дупките ли?? Се едно некой да дойде у нас да ми лепи плочки, да паднат и да ми каже плати ми, за кое??? Има и друго, зимно време дупки не се правят, смисъл пътища. А нали някои тряя си плати данъците

А най-тъпото е, че в БГ се чака на фондове, ми ако ги немаше тия евро фондове, ко праиме??? Като тютюнджиите, неможе ли да сеят щото не им се платили бонустие, бе кви бонуси ве. Секи чака на некои да доиде да го оправи.
Аз бачкам в бивша държавна фирма, и се оправяме сами, грам не разчитаме на държавата, а и дори и плащаме на нея, не само данъци ми и концесии, а тя не си мърда и малкия пръст за тва. Ама пак се оправяме по некъв начин.
Повечето 80% от фирмите в БГ обслужваха строителството, ся да праат парници и да гледат животни тва е друго нема, че китай бълва.
Е.Димитров, фотоволтаичните с-ми, са най-тъпото нещо. И ако идеята ти не е да прибереш некои лев от фондовете, възвращаемостта на инвестицията ти ще е 10ки години, ако изобщо някога си ги върнеш. Щото фондовете са за проект до 200К евро с 30% твое участие, и тая централка не праи достатъчно ток, че да си върнеш парите в близко бъдеще. По добре засей овошки, там субсидиите са 80%, и са лесни имаш дръвчета, плащат, след години береш и продаваш, ако ти се занимава

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Сондьора написа:SKISA написа:не съм хейтър,не искам да се провалят-даже ше ми е мноо кеф ББ да ме опровергае,ма мина сумати време и нъцки!!
Имало било криза, а що има, щото тая държава се "развиваше" със строителството и сички фирмички около тях. Сега няма строителство по очевадни причини и те така.
Имало много дупки, ми има ама що има. Знам двама собственика на фирми за асфалтиране, единия даже си купи и асфалтова база. Не има плащали от общините, ми що да им плащат за кое, за дупките ли?? Се едно некой да дойде у нас да ми лепи плочки, да паднат и да ми каже плати ми, за кое??? Има и друго, зимно време дупки не се правят, смисъл пътища. А нали някои тряя си плати данъците, че да сберат. Я една анкета колко си плащат данъците на МПСтата личните???
А най-тъпото е, че в БГ се чака на фондове, ми ако ги немаше тия евро фондове, ко праиме??? Като тютюнджиите, неможе ли да сеят щото не им се платили бонустие, бе кви бонуси ве. Секи чака на некои да доиде да го оправи.
Аз бачкам в бивша държавна фирма, и се оправяме сами, грам не разчитаме на държавата, а и дори и плащаме на нея, не само данъци ми и концесии, а тя не си мърда и малкия пръст за тва. Ама пак се оправяме по некъв начин.
Повечето 80% от фирмите в БГ обслужваха строителството, ся да праат парници и да гледат животни тва е друго нема, че китай бълва.
Е.Димитров, фотоволтаичните с-ми, са най-тъпото нещо. И ако идеята ти не е да прибереш некои лев от фондовете, възвращаемостта на инвестицията ти ще е 10ки години, ако изобщо някога си ги върнеш. Щото фондовете са за проект до 200К евро с 30% твое участие, и тая централка не праи достатъчно ток, че да си върнеш парите в близко бъдеще. По добре засей овошки, там субсидиите са 80%, и са лесни имаш дръвчета, плащат, след години береш и продаваш, ако ти се занимава
Много ми хареса поста ти!

_65536_kb_sec_ написа::mhihi:![]()
![]()
![]()
![]()
Баси, докато не видях 2-те снимки една до друга не си представях, че приликата е толкова голяма!

По някое време в "Ало, ало" започна да играе друг актьор на мястото на "оригиналния" хер Флик - ама много е зле!

Ей ся като гледам Дянков само трябва да сложи очилата на "оригиналния" хер Флик и е почти 1:1

ferdy написа:Деа, не съм ходила на митинг от 97-ма, ма май тая година ще открия сезона на 15-ти.Миналия път не метах павета, ама тоя няма да пропусна.
Прави любов, колежке, а не война!

klintan66 написа:И така питам - Ти /който сега си недоволен / ,конкретно какво предлагаш ? Ти можеш ли да направиш нещо по-добро ?
Ако имаш икономическо образование и си много кадърен /повече от Дянков /защо не си министър ?
Проблемите не е трудно да видиш , дай РЕШЕНИЕ .
В противен случай само мрънкате !

klintan66 написа:Айде чао ,че отивам да обучавам секретарката![]()
![]()
Сега вече направо шапка му свалям!

Ми така де! От мрънкане полза няма - трябва да се работи и да се обучава персонала!

- Mamouk
- дере дънки сред голи мадами
-
BMW_RIDER написа:Първанов:
Вие трябва да се извините на много хора и на много социални общности, не на мен. Да се извините на бизнеса, защото Вие го докарахте до такова положение.
Да се извините на тези безработни, които вече са десетки и стотици хиляди само в рамките на тези 7-8 месеца. Да се извините на науката, която разбъркахте и предизвикахте невероятен хаос, от който не знам как ще излязат. Да се извините на хората с увреждания, които държахте в напрежение месеци наред. Да се извините на хората от армията и хората от МВР, защото и тези системи са на ръба на оцеляването с Вашата политика, която..., между другото да се извините, ако щете, и на Вашите колеги министри, защото и на тях сте им вързали ръцете.
Много хора са го казали правилно в темата. Според мене Дянков не става.
Освен това не може да си толкова аругантен и нагъл, па на всичкото отгоре и прост- "феодални старчета". Хубаво е като министър да прави разлика между феодални и "синодални старчета", което сигурно е имал предвид.
А, да, жесток е, много помага на бизнеса, като не плаща суми по договор, за свършена работа и ги бави чудно. Суууупер е- така се прави. След успешни мандат като фин. мин. на България, може спокойно да вземе най-ръководен пост в друга дуржава

Penchev написа:
Ние също звъним на наши стари клиенти ,сериозни строителни фирми с които работим от много време и сега част от тях спират работа ,защото чакат плащания от държавата за свършена работа по договор.Някои от тях благодарение на това ,че имат малко друга своя работа успяват да преживяват докато си вземат дължимото от държавата ,но други направо закъсват![]()
Георги Пенчев
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Сондьора написа:Е.Димитров, фотоволтаичните с-ми, са най-тъпото нещо. И ако идеята ти не е да прибереш некои лев от фондовете, възвращаемостта на инвестицията ти ще е 10ки години, ако изобщо някога си ги върнеш. Щото фондовете са за проект до 200К евро с 30% твое участие, и тая централка не праи достатъчно ток, че да си върнеш парите в близко бъдеще. По добре засей овошки, там субсидиите са 80%, и са лесни имаш дръвчета, плащат, след години береш и продаваш, ако ти се занимава
Само не разбрах колега защо така веднага реши това онова,те за това щото всеки разбира от работата на другия,само ще поясня че има проект готов,има замервания за слънчеви дни в годината,огряваност на мястото и тн,освен това дава работа на няколко човека от местоположението където ще се поставят тези фотоволтрици,те са на "тракове" и тн.Просто винаги ми е било странно когато някой ей така,като Дянков каже "това е тъпо"...проекта се изплаща за 6 години само да вметна...ъъъ...мда...и получената след приключване на проекта енергия няма да е за захранване на къщи с електричество...
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Сондьора написа:SKISA написа:не съм хейтър,не искам да се провалят-даже ше ми е мноо кеф ББ да ме опровергае,ма мина сумати време и нъцки!!
Имало много дупки, ми има ама що има. Знам двама собственика на фирми за асфалтиране, единия даже си купи и асфалтова база. Не има плащали от общините, ми що да им плащат за кое, за дупките ли?? Се едно некой да дойде у нас да ми лепи плочки, да паднат и да ми каже плати ми, за кое??? Има и друго, зимно време дупки не се правят, смисъл пътища. А нали някои тряя си плати данъците, че да сберат. Я една анкета колко си плащат данъците на МПСтата личните???
ми не-нема да си го платя! за дупки ли да платя!?? ма дайте сега вие парите ,па ние после! тцъ! не стаа! вие сега-ние после! ние давахме -вие ги изядохте! са не даваме!
къде ги преброи ,па ти 2месеца! първо казаха-остаете ни 100дни-на ви ги ! после казаха -айде до нова година-на ви до нова година! са е пролет! кое е малко! аз не искам с вълшебна пръчица да стане-искам да видя ,че са включили на първа и дори буксувайки се опитват да направят нещо да тръгнат! ми не виждам такова нещо! виждам как си зеха парите за винетките и ,въпреки че е държавна поръчка мога да си заложа колата ,че цветелина си е получила парите по договора! виждам как си гласуваха закон за паметниците на културата-обслужващ черепа и още неколко човека,виждам как гласуваха закон за нотариусите,които сигурно са 1800 човека ,за да им изпълнят лобисткото искане! е тва виждам-друго не виждам! и виждам кво значи "балансиран бюджет"!! не плащаш на изпълнители,не плащаш на държавните служители, не плащаш на болниците и докторите и си напрао толко балансиран, че свет да ти се завие.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
На ученици от 10 клас задали да напишат съчинение на тема "Какво щях да направя, ако бях министър-председател?"
30-те съчинения били различни, но с еднакъв край: "И ще ме фанете за к*ра после"
цитат от зазо-мазо.
30-те съчинения били различни, но с еднакъв край: "И ще ме фанете за к*ра после"
цитат от зазо-мазо.
Бая време се надуваше един изкуствен балон с пари на кредит и празни обещания които рано или късно щеше да се спука. Ами еи го на спука се и сега на къде? Кредитите трябва да се връщат рано или късно. Както казват германците ние ставаме рано и работим цял ден за да си връщаме кредите, а не мислим за протести.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
SKISA написа:...къде ги преброи ,па ти 2месеца! ....
Ми два месеца са от новия бюджет...

С ние дадохме вие ги изядохте си противоречиш, нали не искаш да слушаш за: ма те тва те онова направиха и те са виновни.
Тия може и да не краднат...., още повече, че дянков се изказа, строителните фирми да се преквалифицират в пътно строителство.
Ясно е че трябва да се намери заместител на строителството, но е много сложно в коя област може да се завърти тоя ресурс, който аджеба изчезна...., поне за мен освен в земеделие и животновъдство невиждам.
А друг голям проблем са Гърците, понеже 1/3 от банките са ни гръцки...и една от най-големите банки е гръцка също.
Е.Димитров написа:Само не разбрах колега защо така веднага реши това онова,те за това щото всеки разбира от работата на другия...ще се поставят тези фотоволтрици....
А точно де

п.п. А Станиш, с кво право излиза ,срама няма

Айде и аз да се присъединя към мнението, че фотоволтрици са глупост. Въобще всички нови уж "зелени" технологии са глупост, измислени от банките, че да теглите кредити от тях и да се наебете после. Зелена енергия кура ми янко ! Като е толкова зелена, що е по-скъпа от обикновена а ? Сигурно щото слънцето харчи много нафта ... Уловката тука е банките да могат да си въртат паричките, а вие да се набутата с нещо, което реално е крайно неизгодно. Ми я си представи, че на 5тата година като им свърши гаранцията ти ги потруши градушка, насерат гарги или пък просто решат, че не им се работи , или пък просто така е проектиран, че да се прецакат ? Никой няма да ти направи вечни слънчеви панели, поради същата причина поради която няма да ти направи и кола която да можеш да я караш 50 години без каквито и да било ремонти . Ама икономически не е рентабилно. Щото трябва да си затворят всичките автомобилни заводи и милиони, милиарди дори ще останат на улицата. В което всъщност няма нищо лошо, щото колко му е да направиш един комбайн и една редосеялка с радар примерно и цялото производство на хранителни продукти и въобще на цялата промишленост да се роботизира ? Не се ли усещате, че работата дето я вършите всъщност е малоумна ? Ама то пък от друга страна човек като го оставят без работа и като всичките му блага са подсигурени се депресира и се самоубива накрая, или пък става пропаднала дрога в най лекия случай 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Колеги,тука не става въпрос въобще за слънчеви батерии,зелени инсталации и тяхната рентабилност (всъщност в щатите се строят най-големите слънчеви централи в света-ама то щото техните банки искат да заробят някой ,не че има файда),тук в тая тема става въпрос за "балансираната " финансова политика и нейният автор дянков,за това че според него балансирана-означава всички пари да прибере правителството за да не земе да минем 1,5 дефицит-какво като народа е обречен на фалит,освен това тук говорим че се иска работещият народ да отвори още една дупка от джоба си за правителството,някой да е чул че в бюджетната сфера бавят заплатите както на доктори и тн???
Както и да е,ние все пак дебатираме тук нещо което е злободневно,но естествено това няма да промени нищо,освен някой да си извади частно мнение и да направи нещо за себе си,което по някакъв начин влиза в конфликт със закона...
Както и да е,ние все пак дебатираме тук нещо което е злободневно,но естествено това няма да промени нищо,освен някой да си извади частно мнение и да направи нещо за себе си,което по някакъв начин влиза в конфликт със закона...
Айде да не си даваме за пример американците, щото всички знаеме от къде започна всичко. И въобще това пак са някакви комунистически отживелици всичко с американците да сравняваме. Те видите ли колко били добре, пък при тъпите комунисти колко сме зле. Е вече уж си нямаме комунисти и америка някак си не изглежда толкова розова
И по темата - както казва Бойко, пари нема
Но аз виждам, че все пак се работи и в тая насока, и че един по един крупните крадци на държавата почнаха да падат. Са знам, че някой ще скочи с/у мене и ще каже, че това било театър и постановка с цел осигуряване на зрелище за прегладнелия народ. ОК може и така да е, времето ще покаже. Наистина нещата не става с магическа пръчица, а и на нас вече не ни се чака щото ни е писнало да ни лъжат и все да ги хващаме за к.ра накрая. Ама не виждам и какво конкретно може да се направи, освен ББ като един Пиночет да ги събере всичките комунистически отрепки на някой стадион и да им изсипе един камион с ръчни гранати да си играят
Бтв сетих се за един научно фантастичен разказ в тоя ред на мисли. Един землян отишъл на някаква планета със извънземни, дето като го видели веднага му предложили да им стане цар и да управлява цялата планета. Обаче каква била уловката. В главата на царя се имплантира една бомба и всеки жител на планетата има по едно дистанционно. Ако някой не го кефиш, натиска копчето и гръмваш
Та това ми се струва добра идея специално за нашата политическа ситуация, ама от друга страна така пък е много вероятно да се изтребим един по един до крак