НедОразумението "Дянков"
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: НедОразумението "Дянков"
Това беше планетата "Утопия" и тея където изберяха за депутати вкарваха веднага в затвора да управляват от там,много забавни разказчета имаше 

Тройната коалиция е успяла да похарчи допълнително около 1,2 млрд. лева само за последните 7 месеца от управлението си, информират от Министерството на финансите. 400 млн. лева са от резерва за непредвидени и неотложни разходи, който се съхранява като буфер в бюджета срещу непредвидени кризи.
Разпределението на парите е било непрозрачно и целяло да реализира неотложни мерки в различни области, казват още ом МФ. Така за земеделие са се отделили 211 млн. лв., НКЖИ и БДЖ – 94.5 млн. лв., а за социална инфраструктура - 94.5 млн. лева.
През февруари с две постановления на МС са разпределени нови 100 млн. лева, с които държавата увеличава своя дял в “Национална компания индустриални зони” ЕАД. С това одобрените от началото на годината допълнителни средства до края на февруари вече надвишават 500 млн. лева.
През март следват нови 11 Постановления, с които са одобрени още около 273 млн. лева. 155 млн. лв. от тях отиват за финансиране на капиталови разходи в общинските бюджети.
Следващия месец има отново нови девет Постановления за одобряване на други 383 млн. лева.
Експертните оценки на Финансовото ведомство обаче още в първото тримесечие на 2009 г. са констатирали неизпълнение на приходите от над 6 млрд. лв., което след това достигна до над 7.5 млрд. лева.
Въпреки това са се приемали нормативни актове с ясното съзнание, че подобни ангажименти няма как да бъдат финансирани без да се изпадне в свръхдефицит.
Заключението е, че всички предизборни харчове, които са нямали осигурено финансиране, съзнателно подведоха бизнеса като заявиха, че криза няма, и че няма да достигне до нас. Така фирмите вместо да се преструктурират, загубиха ценно време подведени предизборно.
Е тука вече съм без коментар

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ама какво ме интересуват тея по-горе статистики-да ги тикнат в затвора ако нещо е неправомерно,какво ми веят некакви статистики,ако в същият дух се спретне подобен репортаж той би изглеждал така:
"Затварят се 154 болници,отделно с постановление на МС се орязва бюджета на здравната каса,където пък се отрязват клинични пътеки...."
"...Намалява се бюджета за пътна инфраструктура...."
"Членовете на Висшия съдебен съвет си гласува по 2 основни заплати допълнително за цялостен принос през годината. Освен тях награди ще получат главният секретар на съвета, главният инспектор на Инспектората на ВСС и директорът на Института по правосъдие, съобщи БТВм цитирано от news.bg. Средната заплата на член на ВСС е малко над 2 000 лв. Така всеки от висшите магистрати ще получи допълнително материално стимулиране в размер над 5000 лв....."
Това е същото!!!
"Затварят се 154 болници,отделно с постановление на МС се орязва бюджета на здравната каса,където пък се отрязват клинични пътеки...."
"Членовете на Висшия съдебен съвет си гласува по 2 основни заплати допълнително за цялостен принос през годината. Освен тях награди ще получат главният секретар на съвета, главният инспектор на Инспектората на ВСС и директорът на Института по правосъдие, съобщи БТВм цитирано от news.bg. Средната заплата на член на ВСС е малко над 2 000 лв. Така всеки от висшите магистрати ще получи допълнително материално стимулиране в размер над 5000 лв....."
Това е същото!!!
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Дянков е най-добрият финансов министър, който до момента е управлявал министерството на финансите.
На мен лично ми харесва как се изразява и как не му пука от долните комуняги не се притеснява да си каже мнението от страх да не се разсърди някой.
България определено има нужда от човек като него.
Както вече се разбра, Гоце го е нарочил, понеже е единственият министър, който е твърдо против АЕЦ Белене.
А Демагога Гоце да не се опитва да обвинява Дянков за неща, които се случиха по времето, през което ни управлява неговата Тройна коалиция и разправяха, че криза нямало, затова нямало нужда да взимат мерки.
Ако толкова добре ни оправяха Тройната, нямаше сега Бойко да е на власт.
На мен лично ми харесва как се изразява и как не му пука от долните комуняги не се притеснява да си каже мнението от страх да не се разсърди някой.
Както вече се разбра, Гоце го е нарочил, понеже е единственият министър, който е твърдо против АЕЦ Белене.
А Демагога Гоце да не се опитва да обвинява Дянков за неща, които се случиха по времето, през което ни управлява неговата Тройна коалиция и разправяха, че криза нямало, затова нямало нужда да взимат мерки.
Ако толкова добре ни оправяха Тройната, нямаше сега Бойко да е на власт.
Touring & windsurf club
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Ъхъ, Дянков е точно най добрия
Увеличават здравните осигуровки с 2%?! Тва ли му е доброто? Вместо да намалява данъчната тежест с цел в хората да остават повече пари за харчене и по този начин да раздвижи пазара.....той? Скубе и последните жълти стотинки.
Тия хора да вземата да си отворят някой учебник по Макроикономика да си припонят основни неща, че от такива "добри" финансити сме тва дередже....и по зле става
Вкопали сме се дъното и усилено копаем на долу.

Увеличават здравните осигуровки с 2%?! Тва ли му е доброто? Вместо да намалява данъчната тежест с цел в хората да остават повече пари за харчене и по този начин да раздвижи пазара.....той? Скубе и последните жълти стотинки.
Тия хора да вземата да си отворят някой учебник по Макроикономика да си припонят основни неща, че от такива "добри" финансити сме тва дередже....и по зле става

sobiss написа:Ъхъ, Дянков е точно най добрия![]()
Тия хора да вземата да си отворят някой учебник по Макроикономика да си припонят основни неща, че от такива "добри" финансити сме тва дередже....и по зле става![]()
АУУ СА ще умреме от глад като е вдигнал здравните осигуровки с цели 2 % !!! Както знаем практиката в милата ни родина е всички да се осигуряват на минималната заплата . Ако кажем, че това бруто са 500лв (а тя в действителност е по малко) , плащаш здравни осигуровки 16 лв !? След увеличението ще плащаш 16.32 . Но нали трябва да плюеме само, без да сме проучили първо за какво става въпрос . Ами няма пари за харчене, достатъчно харчихме за глупости, по молчета и магазинчета са ще ядете ряпа и ще си траете , а може и да не си траете ама с това пложението няма да се промени коренно

Е.Димитров написа:Ама какво ме интересуват тея по-горе статистики-да ги тикнат в затвора ако нещо е неправомерно,какво ми веят некакви статистики,ако в същият дух се спретне подобен репортаж той би изглеждал така:
Това е същото!!!
E как точно ще ги тикнат, като всичките съдии са си все още комунистчета ? То затова мисля че се изписа достатъчно вече , то не беха черно-бели красьовци, начело със анално податливия
потомствен комунист борис велчев.
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
dimithur написа:sobiss написа:Ъхъ, Дянков е точно най добрия![]()
Тия хора да вземата да си отворят някой учебник по Макроикономика да си припонят основни неща, че от такива "добри" финансити сме тва дередже....и по зле става![]()
АУУ СА ще умреме от глад като е вдигнал здравните осигуровки с цели 2 % !!! Както знаем практиката в милата ни родина е всички да се осигуряват на минималната заплата . Ако кажем, че това бруто са 500лв (а тя в действителност е по малко) , плащаш здравни осигуровки 16 лв !? След увеличението ще плащаш 16.32 . Но нали трябва да плюеме само, без да сме проучили първо за какво става въпрос . Ами няма пари за харчене, достатъчно харчихме за глупости, по молчета и магазинчета са ще ядете ряпа и ще си траете , а може и да не си траете ама с това пложението няма да се промени коренно
Другия път без да знаеш за кво става въпрос по добре не се мъчи да смяташ....
Един безработен е длъжен да плаща 10% на 210 лв. или казано в цифри 21 лв. месечно. При ставака 8% се плаща 16.80 или казано по друг начин с увеличение от 2% сумата скача с 4.20. Та тия 4.20 определено няма да останат спестени, а ще иде някой да си купи хляб и кисело мляко...е за къв чеп да ги оставя в магазина, като може държавата да ги вземе

И ти верно тия 16.32 как ги сметна, по коя таблица за умножения, по древноримската или някоя твоя незнайна....после за кво сме на тоя хал

Един безработен, да се хване и да стане работен, а не всички да чакат нещо да капне от небете. ОК не съм финансит нито икономист, сметнах 2% на 16лв
Само днес в джобс.бг за София има публикувани 480 обяви за търсене на работа
А пък и в хляба и киселото мляко и без това има предостатъчно консерванти и други "Е"-та, така че отново държавата мисли за народа, като му спестява тровенето с разни боклуци 

Има и CD single вече http://news.ibox.bg/news/id_78693663
По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Georgieff написа:Дянков е най-добрият финансов министър, който до момента е управлявал министерството на финансите.

Абе хора взимате ли си хапчетата бре, кви са тия комунисти кви са тия глупости дето са ви подгонили, или просто като много други си фокусирате негативната енергия и злобата към някакъв външен въображаем обект. Някой хора им е виновна държавата, на други баща им, на трети мутрите, вие просто сте го нарекли комунисти.
Нямам търпения просто да ви вида как след някой година в друга тема и Бойко ще се окаже комуняга виновен за всичко.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
BMW_RIDER написа:
Нямам търпения просто да ви вида как след някой година в друга тема и Бойко ще се окаже комуняга виновен за всичко.
Mи че той си е бил член на БКП, така че това да се случи е много вероятно

Да не отварям нова тема, а и виждам тука че пишат икономически грамотни хора (за разлика от мен
) днеска ме озадачи едно нещо. Става въпрос за ипотечен кредит да кажем за 5к евро за 25 години с месечна вноска от 44Е , демек 44*12*25 = 13200 . Но по-интересното е, че ако тея 5к евро ги внесеш на влог за 25 години, с годишна лихва да кажем 5 %, имаме - 5000 * 1.05*1.05*1.05 ................ (така 25 пъти) = 16931 Е ?
От кога банките станаха благотворителни дружества, или на мен нещо пак не са ми верни сметките 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
предполагам лихвите по тия депозити за които говориш са краткосрочни и промоционални ..dimithur написа:Да не отварям нова тема, а и виждам тука че пишат икономически грамотни хора (за разлика от мен) днеска ме озадачи едно нещо. Става въпрос за ипотечен кредит да кажем за 5к евро за 25 години с месечна вноска от 44Е , демек 44*12*25 = 13200 . Но по-интересното е, че ако тея 5к евро ги внесеш на влог за 25 години, с годишна лихва да кажем 5 %, имаме - 5000 * 1.05*1.05*1.05 ................ (така 25 пъти) = 16931 Е ?
От кога банките станаха благотворителни дружества, или на мен нещо пак не са ми верни сметките

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"