E39 или Е46

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: E39 или Е46

Мнение от Branko » 12 Мар 2010, 20:18

E39 :yes:

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 13 Мар 2010, 0:42

Аз се извинявам за намесата си, но като че ли съм пред дилема Е39 или Е38 последно време :)
BMW only!

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 13 Мар 2010, 1:24

Е38 с 8 братя под капака :yes: Зарежи го това Е39- аз го мисля същият вариант (е39 или Е38) и ако дилърите не ме уплашат с цени на части може да се метна в една 7-ма серия...
Ама да не разводняваме темата- човека сравнява други модели...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 13 Мар 2010, 2:31

ms написа:Е38 с 8 братя под капака :yes: Зарежи го това Е39- аз го мисля същият вариант (е39 или Е38) и ако дилърите не ме уплашат с цени на части може да се метна в една 7-ма серия...
Ама да не разводняваме темата- човека сравнява други модели...

При сходен интериор и подобна визия , еднакви двигатели , едното е със 300кг по-тежко и от там всички минуси на голямото тегло + трудно намиране на варианти със ръчни скорости :confused: Като сложим и по-скъпата поддръжка , аз лично не бих взел Е38 пред Е39 ... Вярно , че 7цата си е 7ца , но някак си , петака по ме надъхва , особено с М пак е най-красивото БМВ за мен ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 13 Мар 2010, 2:57

за какво са ти ръчни на е38 въобще?
то аз и петица ръчка не бих взел вече де.
абе седмицата според мене малко или много си е много над 5цата, въпреки че и аз много харесвам е39
а и какви са ти минусите на голямото тегло?

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 13 Мар 2010, 10:23

Казах аз да не продължаваме с :OT: ама, кой ли слуша...

acho.rs написа:При сходен интериор и подобна визия , еднакви двигатели , едното е със 300кг по-тежко и от там всички минуси на голямото тегло + трудно намиране на варианти със ръчни скорости :confused: Като сложим и по-скъпата поддръжка , аз лично не бих взел Е38 пред Е39 ... Вярно , че 7цата си е 7ца , но някак си , петака по ме надъхва , особено с М пак е най-красивото БМВ за мен ...

Ачо, ти май се обърка нещо, а ;)
Сходен интериор: Разбира се, че е сходен- нали има седалки, волан и скоростен лост...
Еднакви мотори- позна тука...
По-тежко било- по-висок клас е, по-голяма като размер, с повече екстри е, няма как да е по-лека просто...
Ръчни скорости- ти си луд... Ръчни на 725тдс и 728и бива- слаби са моторите за купето, ама за някой М60 за кво ти е ръчка... Това е лимузина бе, не ///М3...
По-скъпа поддръжка- е ти да не искаш да караш 7-ца и поддръжката да е като на Опел Кадет :roll:
Кое е по-красиво е май единственото за което си прав- ама то пък е въпрос на вкус просто...

И един бонус- 7-ма серия е по-евтина от Е39 с еднакъв мотор и сходно оборудване... И то с не малко по-евтина...
Изображение
Изображение

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 13 Мар 2010, 10:28

Заслужава си човек да помисли добре върху тези 2 модела - наистина са подобни като интериор и визия, пък и като вложени технологии и материали. Седмака привлича с уникално злобна, грамадна и респектираща визия на пътя. Очаква се по-голямата кола да вози още по-добре и да стъпва по-уверено. Естествено, в повечето случаи има и повече екстри. Но действително е по-тежка - със същия двигател ще върви по-малко и ще харчи повече, както и натоварването върху ходовата част ще е по-голямо, но тя се очаква да е подсилена за целта (както са спирачките например). Е39 пък, особено с Мпак, както спомена Ачо, има доста спортна визия и си е готина по своему.
Най-много се чудя за двигателите - при Е39 има доста богат избор, като гледам обявите, докато при Е38 за подобна цена не може кой знае какво да се вземе - най-много има TDS-и, които са си слабички за това купе, 728 рядко излиза в обявите, а то, както и най-вече 730/740 бензиновите се очаква да имат главозамайващ разход на гориво. Май ще е добре просто да се повозя на едно Е38...и да видя 22 годишен пич дали има смисъл да влачи цяла лимузина за себе си : )

А автора не темата ако се повози на Е39 едва ли ще откаже да се качи пак след това ;) Естествено, ако не го тресе БМВ-изма сега и иска дрифт, драг...на всяко кръстовище, докато разбере, че не е добра идея да се прави на улицата и с единствения ти автомобил :winky:
BMW only!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 13 Мар 2010, 10:41

Аз карам Е46 320дизел автоматик фаис.Баща ми има Е39 525 пак автоматик и фейс.От време на време си ги разменяме.Значи да ви кажа мойто харчи с 1,5литр.по малко от петицата и има малко по голяма динамика.Иначе петицата просто си личи, че е кола от по висок клас-по добра возия, повече екстри, а и звука на 6те прасенца под капака е коренно различен от моите 4.Така че ако искаш кола за на дълъг път и да ти сабира повече багаж и място петицата е правилният избор но ако я караш всеки ден като мене Перник-София по добре тройката.Най добре гледай и тройки и петици и като намериш читавата я взимай веднага, че много трудно се намира хубава кола.Аз обикалях 3 месеца до като намера моята.Успех

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 13 Мар 2010, 13:50

Сходен интериор: Разбира се, че е сходен- нали има седалки, волан и скоростен лост...

Единствената разлика е в духалката по средата иначе са 90% иднетични , като за красота клоня даже към Е39 .
За масата не съм се объркал , грам . Да речем един двигател който го има при Е46,Е39 и Е38 - *28и . 5цата е само ссъс 70 кг по-тежка от 3ката а доста по-голяма . От друга страна разликата в размерите между 7цата и 5цата не е много голяма , но Е38 е със цели 245кг по-тежко - това за мен е голяма разлика .
Скоростите - правилно го каза ...
Цената - по принцип винаги по-скъпата кола , по-бързо си губи цената и все пак от еднакви години с еднакви мотори , не знам Е38 да е по-евтина от Е39 ...
Друг минус на Е38 е че няма лоша Мкова броня - с една такава и ангелски очи , Е39 става неузнаваемо.
АМД - като за млад човек , за който разхода все пак е критерий , едно 728и с ръчка е оптималния вариант - в подфорума "други" го бистирм . 728и е евтино за закупуване , с леки интервенци се качват доста кончета (като за атмосферка) и динамиката е доволна .
730и е евтин защото е стар 8цилиндров и разхода не отговаря на вървежа .

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 13 Мар 2010, 16:10

е как м броня, ангелски очи.. тва им е баш най-гангстерския модел ти се едно позьорщина търсиш
а габаритите са им къде къде по-лоши от ейнджълите на 5цата

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 16 Мар 2010, 8:31

Аз лично съм за Е39 ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 18 Мар 2010, 9:17

вземай е46-цата! невероятна кола! като динамика, разход, подръжка- ще се родиш!
не че е39-ката е лоша, но на мен нещо не ми се нрави.
какво като си семеен? обикновено в семейството има две коли, а и на дълго- голко дълго ще пътуваш с тая кола?! едва ли ежедневно ще правиш курсове- софия-виена-берлин, че да ти трябва лимо....
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на вода!
Мечтае да кара: Airbus A380! :)

Мнение от JOTTO_DEL » 18 Мар 2010, 9:27

И аз съм за Е39-ката, по-високия клас си казва думата! :yes:
Изображение
Sheer driving pleasure BMW

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 18 Мар 2010, 10:06

alexsch написа:вземай е46-цата! невероятна кола! като динамика, разход, подръжка- ще се родиш!
не че е39-ката е лоша, но на мен нещо не ми се нрави.
какво като си семеен? обикновено в семейството има две коли, а и на дълго- голко дълго ще пътуваш с тая кола?! едва ли ежедневно ще правиш курсове- софия-виена-берлин, че да ти трябва лимо....

Всъщност цените на частите на Е46 е една идея по-висока от Е39...просто Е46 е по-нова като година и няма как да е по-евтина от към части.
Относно разхода - в полза на Е46 е. (при еднакви мотори и еднакъв стил на каране)
Относно вървежа...също.
Твърдо съм за Е46 - читава и с екстри = малко повече пари, но пък здрав (и по-нов от Е39)автомобил, който ще държи и по-добра цена.(когато дойде момента за смяна)

Предишна

Назад към Извън Темата