До Гибралтар и Обратно
Модератор: Общи модератори
65 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
До Гибралтар и Обратно
Края на Април ще пътувам до Гибралтар.Ще ходиме заедно с жена ми.Всъщност ще ходиме на гости на балдъзата и решихме да си направим една екскурзия до там.Пък и скоро си купихме БМВто та да го пробваме.Решили сме да пътуваме по не повече от 600-700км. на ден.Ще отсядаме да преспиваме по пътя.Въпроса ми е ако е пътувал някой на там с кола да ми каже някои неща които не са за испускане по пътя.Ще минеме през Венеция като там смятам да ми е първата спирка.Нямаме ограничение във времето така че може да се мотаеме колкото си искаме.Сущо се очертава доста интересен маршрут се покрай морето.Ще минеме през Монако, Монте карло.Просто още не съм направил окончателен план за пътуването.Давайте идеи 

Re: До Гибралтар и Обратно
adovet написа:Края на Април ще пътувам до Гибралтар.Ще ходиме заедно с жена ми.Всъщност ще ходиме на гости на балдъзата и решихме да си направим една екскурзия до там.Пък и скоро си купихме БМВто та да го пробваме.Решили сме да пътуваме по не повече от 600-700км. на ден.Ще отсядаме да преспиваме по пътя.Въпроса ми е ако е пътувал някой на там с кола да ми каже някои неща които не са за испускане по пътя.Ще минеме през Венеция като там смятам да ми е първата спирка.Нямаме ограничение във времето така че може да се мотаеме колкото си искаме.Сущо се очертава доста интересен маршрут се покрай морето.Ще минеме през Монако, Монте карло.Просто още не съм направил окончателен план за пътуването.Давайте идеи
за начало е добре да знаеш, че монако и монте карло са 1 и също място
т.е. монте карло е квартал на монако общо казано
аз съм правил този преход до монако, от там нататък някои от колегите може да каже нещо
до монако са 2 дена без много зор, първия ден като тръгнеш от софия е хубаво да спреш около любляна да спите, пътя до там е грубо 8 часа, само магистрала е и се минава почти на един дъх, ако не си с женска компания, щото те много искат да им се спира да пикаят =))
сърбия е с пей толове, първия пей тол е 700 динара, втория 340, което са горе-долу 12 евра
аз сърбия не мога да я мина без да презареждам, за това си наливам на ОМВ или МОЛ, но внимавай, щото много ментят с курса
карай на фарове през целия преход, мен ми взеха 20 евра за това, че не бях включил фарове
хърватска е голям кеф, много хубави пътища имат и нямат никва полиция, газ до ламарината там
словения е 2 часа път от край до край, в момента правят магистрала в участъка преди любляна и е много вероятно до лятото да са го отворили, така че може и по-бързо да я минеш
имат винетки, не се подлъгвай да купуваш за повече от 10 дни, мен първия път ми пробутаха годишна, която беше 60 евра
италия... пей толове и много скъпо гориво, обикновения бензин беше 1.36 евра, а ако спреш на колонка с човек дето да ти налива се добавят още 4 евроцента към всеки литър
цялата италия до монако е 45 евра
след монако като влезеш във франция има тунел към КАН, 30 евра е и няма как да го избегнеш
в италия също се кара на пълна газ, там е много динамично шофирането, трябва да си винаги отпочинал и на щрек, защото тия малолитражки там ги пържат като за последно и се престрояват като луди само и само да не загубят скорост, че после не могат пак да дигнат толкова
аз като ходих до монако спах в едно селце на 10 км от монако, казва се вентимиля и е много типично за района градче, спането беше към 100 евра, най-евтиното спане в монако беше 250 =)
No bling at the Ring
- adovet
- старши ентусиаст
-
Мерси колега за инфото.Ти кога си пътувал скоро или по отдавна.Това за Италия и скъпото гориво не го знаех.По принцип с един резервоар минавам към 1000км. на извънградско.Ще заредя преди да влеза в италия 

преди седмица пътувах колега
във франция не е по-евтино горивото, там също биеше 1.3 евра
франция също са с пей толове, май даже са по-скъпи и от италианските
аз общо взето си правя сметка колкото пари давам за гориво, толкова ще ми изкат и за пей тол
в италия се кара със 140-160, не знам при тия скорости колко километри ще издържиш
зареди си, не се стискай, но имаи предвид, ако правиш разчет на разходите =)
п.с. сега видях, че си с дизел, това доста променя нещата
нафтата беше около 1.2 евра в италия
във франция не е по-евтино горивото, там също биеше 1.3 евра
франция също са с пей толове, май даже са по-скъпи и от италианските
аз общо взето си правя сметка колкото пари давам за гориво, толкова ще ми изкат и за пей тол
в италия се кара със 140-160, не знам при тия скорости колко километри ще издържиш
зареди си, не се стискай, но имаи предвид, ако правиш разчет на разходите =)
п.с. сега видях, че си с дизел, това доста променя нещата
нафтата беше около 1.2 евра в италия
No bling at the Ring
- adovet
- старши ентусиаст
-
Е няма да пестиме но все пак да си знам.Предполагах, че са по скъпи горивата от тука.предполагам, че и нафтата е толкова.Иначе съм пътувал преди две години до Полша и знам, че навсякаде се кара и лято и зима на фарове не като тука.
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Това с Хърватия че няма полиция е мит! Като те одерат 200-300евра за превишена скорост на магистралата и те с спрат с цивилна кола като в Германия тогава ще си говорим пак! Питай патило
В Словения МПС-тата до 3.5т са с винетки на магистралите и Първокласните пътища не я пести глобата е 300евро,ако те хванат на границата правят 50% отстъпка - питай патило
Ако си изряден със скороста и таксите няма да разбереш че има полиция!

В Словения МПС-тата до 3.5т са с винетки на магистралите и Първокласните пътища не я пести глобата е 300евро,ако те хванат на границата правят 50% отстъпка - питай патило

Ако си изряден със скороста и таксите няма да разбереш че има полиция!
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
хич не съм бил изряден със скоростта и хич не съм патил и съм минал бая пъти да не кажа десетки много пъти. земи си един антирадар,оглеждай се за кола зад тебе със същата скорост и няма да ядеш дървото. аз винаги спя във венеция по тоя маршрут-зима се за 10ч до там с добро каране. от там нататък насоките на колегата лош ангел са екстра...
п.с. аз през там мисля ,че съм минал около 80 пъти-другите през унгария и не е само късмет. просто внимаваш и се оглеждаш и хубав антирадар....
п.с. аз през там мисля ,че съм минал около 80 пъти-другите през унгария и не е само късмет. просто внимаваш и се оглеждаш и хубав антирадар....
Последна промяна SKISA на 14 Мар 2010, 22:45, променена общо 1 път
- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
BadAngel написа:имат винетки, не се подлъгвай да купуваш за повече от 10 дни, мен първия път ми пробутаха годишна, която беше 60 евра
За Словения ли говориш?

В Италия и Сърбия си настъпвай, но внимавай, че в Сърбия на магистралата им видях 5 песа (3 бяха блъснати).
Последна промяна Toneloker на 14 Мар 2010, 22:42, променена общо 1 път

madpetio написа:Това с Хърватия че няма полиция е мит! Като те одерат 200-300евра за превишена скорост на магистралата и те с спрат с цивилна кола като в Германия тогава ще си говорим пак! Питай патило![]()
ами, до сега 3 пъти съм пътувал през хърватска и 3те пъти съм давал газ колкото държи и не съм имал проблеми никакви, явно е било късмет, какъв е твоя съвет? 140?
за винетките е ясно, трябва да имаш
тоне, да за словения говоря
No bling at the Ring
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Първата ви спирка нека е във Венеция, пътя се взима за 10-11 часа. От Венеция до Барселона също са към 10 часа път.
- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
BadAngel написа:madpetio написа:тоне, да за словения говоря
Явно съм минал метър.

Toneloker написа:BadAngel написа:madpetio написа:тоне, да за словения говоря
Явно съм минал метър.
не знам как е станало, сигурно камерата ти е помислила стикера за гражданската за винетка
щото знам, че на влизане в магистралата има едни като пей толове, има камера, на нея гледат дали си с винетка и ако си без винетка ти пускат едно волво комби отзад =)
No bling at the Ring
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
BadAngel написа:madpetio написа:Това с Хърватия че няма полиция е мит! Като те одерат 200-300евра за превишена скорост на магистралата и те с спрат с цивилна кола като в Германия тогава ще си говорим пак! Питай патило![]()
ами, до сега 3 пъти съм пътувал през хърватска и 3те пъти съм давал газ колкото държи и не съм имал проблеми никакви, явно е било късмет, какъв е твоя съвет? 140?
за винетките е ясно, трябва да имаш
тоне, да за словения говоря
Говоря за 300минавания - един път става! Минавал съм и аз цялата 160-180 ,но един път те препъва камъчето

Словения съм я минавал 20тина пъти без винетка - става.
Но ти написах по-горе какви са глобите.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
ясно, имало е акция, напиши като по-опитен от нас как трябва да протече пътя за да няма проблеми
издай малко хитрини както се казва
ако караш зад някои друг върви ли номера или и двамата ви спират =)
издай малко хитрини както се казва
ако караш зад някои друг върви ли номера или и двамата ви спират =)
No bling at the Ring
- adovet
- старши ентусиаст
-
Аз не смятам да пестя от винетки и по принцип спазвам ограниченията.Е ако има възможност ще тествам БМВто на максимум.Имам и навигация GARMIN с последните ъпдейти на цяла Европа.Показва ми къде има и камери и ограничения на скоростта.
65 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5