Как да си намаля разхода ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Как да си намаля разхода ?
Предварително благодаря за отговори от типа "настъпвай по-малко". Първото за което се сещам е да си сменя въздушния филтър. Може би бензиновия също ? .. С какъв размер гуми е най-оптимално да се кара ? В момента съм с 205/60/15. Дайте съвети.
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Re: Как да си намаля разхода ?
Може да започнеш като кажеш с кой двигател си,колко ти харчи в момента,нещо по особено правил ли си по колата.
- lop_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318i м40 R.I.P:( е36 320и м52
- Мечтае да кара: x5 или е36 кабрио
привет колега .за начало можеш да смалиш размера на гумите .аз съм с 195/65/15 лиатни и 185/60/15 зимни др което е триабжа крака на педала по малко да ти тежи и да не е изрязваш много от 2500 до наи много на 3000 обората превключвай .често гледаи налягането в гумитети как е. и най-вече по малко е изрязвай.еми за бензиновия филтър като го смених аз малко се поотпуши колата .стана малко по пъргава.бая чернилка падна от филтъра.до колкото си спомям аз го взех 42 лева ауто1.
според мен това е най важното ако не включваме проблемите които може да имаш
според мен това е най важното ако не включваме проблемите които може да имаш
може всичко да е ,да ама не е бмв 

- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Слагай на колата хубав бензин . Аз съм доволен от Петрол , колата върви добре с него и харчи по-малко . Ако сложа от Шел гори 30/100км . 96 съм слагал от Петрола не съм доволен . 95 е супер . Гори малко , върви много и така
за настъпването , гали я газта . Колата гори при ускорение . Ще ускоряваш по-бавно и ще ти гори по-малко .

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Каквото и да правиш няма да намалиш разхода повече от 1литър-освен ако не е извън градско.И сподели найстина с кой мотор си 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
-Добро гориво. От Лукоил съм доволен, от Петрол още повече, на Shell само в много спешни случаи!
-Тесни гуми, но ако си с 6-так поне 195 широчина;
-Профилактика на спирачките: почистване на цилиндърчетата;
-Всички стъкла затворени над 50км/ч.
-Всичко излишно от багажника да се махне;
-Климатика от време на време да се включва;
-Минимално потребление на ток (фарове, вентилатор на климатик 15А, реотани на стъклото 20А... изключвай!). Към тази точка се включва и добър акумулатор!
-Бензинов и въздушен филтър;
-Темпомат за извън градско. При мен ми свали разхода с 0.7л. на 100км;
-Минимално потребление на ток (фарове, вентилатор на климатик 15А, реотани на стъклото 20А... изключвай!). Към тази точка се включва и добър акумулатор!
- STOPSKI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Нещо между 320-ка и М3
- Мечтае да кара: S62B50
колега кажи поне с каква кола си мотора какъв е даи малко инфо ?
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
bmw325tds написа:-Добро гориво. От Лукоил съм доволен, от Петрол още повече, на Shell само в много спешни случаи!
към това бих добавил :
-Гумите освен тесни , напомпани малко повече !
-масло 5-40 синтетика
-смяна на маслото в скорости и диф
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
М43 е. Зимата ми направи 12-13. Миналото лято 9/100 градско. Исках да разбера по принцип как стоят нещата. Предполагам изброените от колегите неща важат за всички мотори. Интересуваха ме факторите, а че няма да спра да я настъпвам е ясно 
Значи смятам да оставя гумите, да сменя масло на скоростната (сълзи отнякъде), смяна на филтри. Зареждам от ОМВ по принцип. Ще пробвам Петрол как са, че одавна не съм сипвал там. Шел и аз не ги уважавам.

Значи смятам да оставя гумите, да сменя масло на скоростната (сълзи отнякъде), смяна на филтри. Зареждам от ОМВ по принцип. Ще пробвам Петрол как са, че одавна не съм сипвал там. Шел и аз не ги уважавам.
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
alexand написа:М43 е. Зимата ми направи 12-13. Миналото лято 9/100 градско.
Е ти на това здраве му кажи.
9-10 градско е напълно нормален разход за М43.На мен ми дава същия разход,ако го смъкнеш още повече сподели как си успял.
Ако не си сменял филтрите смени ги,и си карай.

Е то 9 е по книжка
Аз просто искам да знам, че всичко отгоре ми идва от крака, не от нередности 

- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Кабели на свещи (сменят се на около 100 000км някъде там беше +-20 000),но си купи оригинални от бош около 150лв,не си взимаи други,аз си взех на тесла и не съм доволен,сложих си после оригиналните (старите ми) и разхода падна
,

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Спирай на скорост, връщай газта доста преди светофара, а където е възможно и има таймери на червения и зеления сигнал на светофара, се съобразявай и преценявай дали си заслужава да ускориш, или да започнеш да намаляш на скорост. В задръстване няма никакъв смисъл, ако колата пред теб мръдне 1-2 метра, ти да се лепнеш отново за нея. Потегляй чак когато колоната тръгне да се движи.
В дневния трафик няма никакъв смисъл да правиш рацерии, изцепки на високи обороти и тн. Следвай това правило, освен ако ситуацията не го нарушава.
С тия горе-долу методи успявам да правя средни 12-ки на 328 в София.
В дневния трафик няма никакъв смисъл да правиш рацерии, изцепки на високи обороти и тн. Следвай това правило, освен ако ситуацията не го нарушава.
С тия горе-долу методи успявам да правя средни 12-ки на 328 в София.