Новите правила в търговските секции - коментари и мнения.

Ние сме благодарни за всяко мнение за нашия сайт, изразено от вас! Ако имате проблеми или някакви предложения, моля публикувайте ги тук. Всички новини и промени ще бъдат съобщавани в този форум. Могат да публикуват и нерегистрирани потребители, но безсмислени мнения и коментари ще бъдат трити.

Модератор: I.Voykov

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Re: Новите правила в търговските секции - коментари и мнения.

Мнение от dan-dam » 14 Мар 2010, 16:12

El_Loco написа:Малко глуповато се почувствах като прочетох новите правила. Специално това със 100те мнения. Съгласен съм обаче, че има логика. Но се чудя няма ли да е по добър вариант ако не зависи само от брой мнения, ами и от дата на регисрация/пребиваване във форума.

+1
Сега ние които сме тук от повече от година примерно, но нямаме по 100 мнения, трябва да започнем да пишем глупости за да можем да продадем по един чифт гуми ли(Примерно)? :dunno:

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 14 Мар 2010, 16:14

daddy_ написа:
El_Loco написа:Малко глуповато се почувствах като прочетох новите правила. Специално това със 100те мнения. Съгласен съм обаче, че има логика. Но се чудя няма ли да е по добър вариант ако не зависи само от брой мнения, ами и от дата на регисрация/пребиваване във форума.

+1
Сега ние които сме тук от повече от година примерно, но нямаме по 100 мнения, трябва да започнем да пишем глупости за да можем да продадем по един чифт гуми ли(Примерно)? :dunno:

Още един не прочел правилата бърза да пише :dummy:

6. Потребители с по-малко от 100 мнения нямат право да публикуват обяви, а само да пишат отговори по съществуващи теми. Изключение правят потребителите с регистрация, по-стара от 12 месеца.

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 14 Мар 2010, 16:18

LiTtLeRoCk написа:
daddy_ написа:

+1

Още един не прочел правилата бърза да пише :dummy:

6. Потребители с по-малко от 100 мнения нямат право да публикуват обяви, а само да пишат отговори по съществуващи теми. Изключение правят потребителите с регистрация, по-стара от 12 месеца.

:oops: :oops: :oops: Извинявам се за недоглеждането...И ще си понеса боя. :dummy: Ако прецените ми разчистете мнението :yes:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 14 Мар 2010, 17:35

Mollov написа:Мерси за помоща.... :yes:

Но и сам забелязваш, че в повечето теми "проблема" е липсата на VIN номера, което реално не е кой знае какъв проблем в една обява.

Реално не е кой знае к'во, вярно си е в общият случай- малко хора сменят мотори... И к'во се оказа обаче- веднага издънка заради липсата на ВИН, която се хваща по едните 7 символа... И продавача сигурно не знае, че мотора е сменян- сложили са му друг без да знае, бонус към новото масло е бил :mhihi: Не казвам, че е директен опит за измама, ама к'во правим ако я купя (щото нищо не разбирам от БМВ) и отида я регистрирам в КАТ-Варна :?: Ще вадя още един куп пари за да я рег. или ще я мятам на части и защо- заради липсващ ВИН, който не е голям проблем :roll: Не ме вълнува, че в случая автора НЕ е продавач- щом пуска за продан трябва да е наясно с нещата и да отговаря на основните въпроси... Да не знае дали е с Ванос или не- как да е, ама нов мотор да си пропуснал :roll:

Не е болка да го няма ВИНа, но щом сте го сложили в категорията "Задължително инфо за колата" намерете начин да присъства в описанието... Той начина е ясен де, с молби няма да стане май :roll:
Изображение
Изображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 14 Мар 2010, 17:40

ms написа:

Но и сам забелязваш, че в повечето теми "проблема" е липсата на VIN номера, което реално не е кой знае какъв проблем в една обява.

Реално не е кой знае к'во, вярно си е в общият случай- малко хора сменят мотори... И к'во се оказа обаче- веднага издънка заради липсата на ВИН, която се хваща по едните 7 символа... И продавача сигурно не знае, че мотора е сменян- сложили са му друг без да знае, бонус към новото масло е бил :mhihi: Не казвам, че е директен опит за измама, ама к'во правим ако я купя (щото нищо не разбирам от БМВ) и отида я регистрирам в КАТ-Варна :?: Ще вадя още един куп пари за да я рег. или ще я мятам на части и защо- заради липсващ ВИН, който не е голям проблем :roll: Не ме вълнува, че в случая автора НЕ е продавач- щом пуска за продан трябва да е наясно с нещата и да отговаря на основните въпроси... Да не знае дали е с Ванос или не- как да е, ама нов мотор да си пропуснал :roll:

Не е болка да го няма ВИНа, но щом сте го сложили в категорията "Задължително инфо за колата" намерете начин да присъства в описанието... Той начина е ясен де, с молби няма да стане май :roll:

Колега без да се заяждам когато си купува колата провери ли номера на двигателя?

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 14 Мар 2010, 17:50

Като купувам от непознат колата освен да се провери в сервиз за състоянието се проверява и номер на двигател- нищо сложно не е... Не заради друго- горял съм вече по тая линия и имам една голяма обица на ухото ;)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: c220 diesel
Мечтае да кара: e30 m50b25

Мнение от brankovv » 15 Мар 2010, 15:15

koe му е нередното аз да пусна една тема за разкостване на една е34 леко по леко ? нищо че нямам 100 мнения ? и защо да съм некоректен като не ме знае никой във тоя форум ? попитайте в тунинг форума или във форума на мерцедес да ли съм некоректен.

и да задам един логичен според мен въпрос: Каква е гаранцията че като имам 100 мнения ще съм коректен продавач ?
и още един: Къде ще ми е по-лесно да продам джанти за БМВ ако не във форума на БМВ?

П.П. сега забелязах че несъм посочил че необичам куриерски служби да разнасят нещата които продавам, в предишната дето изтрихте с мотив "нелегална връзка" беше изрично опоменато, защото нежелая да ме носят понеже някой непрочел или неразбрал обявата и като получи стоката се оказва че не е това което е очаквал и аз да съм лошия.

Как да продам останалите части от трансплантацията на м50б25 намиращ се в напълно оборудвано е34 и мотор от е30 който ми остава ? като сте измислили някакви неефективни според мен ограничения

Личното ми мнение е че с всичките тези ограничения единственото което се постига е да се изгонят новите потребители което е лошо :/ Просто тези 100 мнения не са никакъв гарант за нищо, затова моля ви отключете темата ми :)

PS ако целта ми беше натрупване на мнеия едва ли щях да пускам теми в Купува?продава

И защо потребителят VesoPesa ми дава линк към тази тема viewtopic.php?f=15&t=31221 ? нима съм вписан там като некоректен ? че неможах да го разбера :?
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 16 Мар 2010, 2:10

brankovv написа:И защо потребителят VesoPesa ми дава линк към тази тема viewtopic.php?f=15&t=31221 ? нима съм вписан там като некоректен ? че неможах да го разбера :?

Линк-а съм ти го дал на лично и смятам че след като имаш въпрос относно това може да ми го зададеш на мен ;)

А до колкото помня въпроса ти беше "Защо не може да пускат обяви хора с по-малко от 100 мнения", а доколкото знам въпросното правило е породено от тази тема :!:

Това го извлекох из едно мнение на модератор в тази тема :!:

Сега можа ли да разбереш?

п.с.: не мога се пише отделно :idea:

п.с.2: Нямам нищо общо с управата на форума и модераторския му екип :!:

п.с.3: Нищо лично, но все пак четете малко преди да вдигате врява.

п.с.4: Ако беше вписан в темата за некоректни, повярвай ми нямаше да се занимавам с линкове, а просто щеше да ползвам бутончето с удивителния ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от brankovv » 16 Мар 2010, 2:18

ако ми беше пуснал линка на лично щях да ти пиша на лично, недей да се правиш на преподавател по български

viewtopic.php?f=15&t=195108 :kuku:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 16 Мар 2010, 2:33

Хубаво грешката е моя...

Все пак изясни ли ти се защо да потребители с по-малко от 100 мнения не могат да пускат обяви в продава?

П.с.:
Mollov написа:...
VesoPesa написа:А каква е причината за ограничението от минимум 100 мнения за пускане на обява :roll:

След доста време премисляне и съвещания се стигна до тази цифра. Идеята е да се ограничи до минимум глупавото трупане на мнения (за което също ще се следи) за достигане на минималното ограничение от 20 мнения, както и да намалим бройката на некоректните търговци (доста голям процент от тях са новодошли хора, които използват момента да направят 1-2 измами и да се махнат).

Mollov написа:Никой не казва, че ще има супер ефективност от налагането на това ограничение. По-горе съм написал достатъчно защо сме преценили, че има нужда от допълнително ограничение. Отиди в темата за Некоректни Търговци и след всичките 60 страници напиши, че форума няма нужда от подобряване на контрола върху регистрация на "измамници" и "тарикати на дребно".

Мисля подчертаното, оцветено в червено откъсче отговаря перфектно на питането ти: "До модераторите, знам че нямам 100 мнения, но защо да е проблем да пусна една обява ?"

Никой не те обвинява в нищо лично теб :!:

Сега ясно ли е всичко?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от brankovv » 17 Мар 2010, 1:41

ясно ми е ама немога да разбера защо съм единична бройка дето и е заключена темата, явно и в тоя форум като в някои други мотото е: Всички сме равни ама някои сме по-равни от другите :bchug: ;)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от brankovv » 17 Мар 2010, 1:44

ms написа:

треа да имаш много сериозни приятели в КАТ Варна за да ти я оставят, обикновено се конфискуват до доказване на произход и т.н.
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 17 Мар 2010, 2:42

brankovv написа:ясно ми е ама немога да разбера защо съм единична бройка дето и е заключена темата, явно и в тоя форум като в някои други мотото е: Всички сме равни ама някои сме по-равни от другите :bchug: ;)

Няма такова нещо :!:
Наблюденията ми в последните дни след въвеждането на новото правило са че се реже всичко наред ;)

Друг е въпроса че за "заварени" обяви т.е. такива които са били вече пуснати при влизнае в действие на новите правила имат гратисен период от един месец, след което ще бъдат затрити :idea:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от brankovv » 17 Мар 2010, 13:29

Ще взема за пример само първите страници от 2та раздела продавам:

Продава автомобили

viewtopic.php?f=46&t=192368

viewtopic.php?f=46&t=194929

или ~4% oт страницата но тревожното е не процентното съотношение, а това че и в 2те теми са писали отговорни лица

Продава части

viewtopic.php?f=15&t=191965

viewtopic.php?f=15&t=191898

viewtopic.php?f=15&t=173040

viewtopic.php?f=15&t=186960

viewtopic.php?f=15&t=175908

viewtopic.php?f=15&t=182526

viewtopic.php?f=15&t=176410

viewtopic.php?f=15&t=186326

viewtopic.php?f=15&t=193824

тук процента е доста по-висок 15% от всички теми на страницата (без важните)

1. Правилата важат от днес за новите теми (създадени на 01.03.2010г и след тази дата), като"заварените" т.е. теми от 28.02.2010 и преди тази дата имат "1 месец гратисен период" (до 1-ви април) да не подлежат на новите и допълнени правила. След 1-ви април новите правила ще са в сила за всички теми, без изключения.

Веднага се появява въпроса какво значи гратисен период ? искате да кажете че имам един месец да си направя необходимите 100 мнения ? :dunno:

Нямам време в момента да почна да коментирам и другите ноновъведения от сорта на нямате право да пускате повече от 3 обяви за 1 месец че тогава колко примера ще излязат ...

Тази извадка не е направена с цел да прееба другите колеги понеже и мен са ме прецакали, напротив просто искам да покажа колко малоумно е това ограничение

Ако на модераторите им е трудно да измислят адекватни правила, вземете пример от друг форум , копирайте техните правила, няма нищо срамно да използваш нещо което работи вместо да си трошите главите и да се опитвате да сте оригинални, неизбежно е във форумите да има тъгговци, невъзможно е всеки да качва актуални снимки, помислете над това
Изображение
Изображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 17 Мар 2010, 14:14

Гратисния период не е за това да натрупаш 100 мнения,а е компромис за тези автори на обяви които нямат 100 мнения и 12 месеца регистрация но са пуснали обяви в конкретните раздели преди 01.03.

Като не ти харесва винаги може да си купиш Опел и да смениш форума.

ПредишнаСледваща

Назад към Новини, предложения, проблеми & коментари за сайта и форума