Ще карате ли на фарове и през деня? (поредната анкета)
Модератор: Общи модератори
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Re: Ще карате ли на фарове и през деня? (поредната анкета)
flame написа:amd написа:в слънчевите дни така или иначе фаровете не се отличават.
Сив асфалт, сива кола, жега, мараня - помисли пак
до сега как сме оцеляли лятото без фарове просто не ми го побира главата
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Koе свети по-силно - слънцето, което те заслепява или колата на фарове ? 

BMW only!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
amd написа:Koе свети по-силно - слънцето, което те заслепява или колата на фарове ?
жокер - тъмни очила

Слънцето отдавна не е фактор за намаляване на видимостта, защо го намесвате

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
Re: Ще карате ли на фарове и през деня?
Biogame написа:BMWALPINA написа:Винаги карам на фарове!
![]()
![]()
И аз така.
аз също

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
daddy_ написа:Като се кача в колата и лявата ръка автоматично посяга и бута копчето 2 пъти нагоре![]()
На фарове зиме и лете, денем и нощем
И аз така... А напоследък вечер карам и на халогени... Нека ме спрат да ме питат защо

kiko написа:flame написа:amd написа:в слънчевите дни така или иначе фаровете не се отличават.
Кат се замисля и доста селски бекове, каращи без колани и изпреварващи в аварийната лента, са оцелели досега

amd написа:Koе свети по-силно - слънцето, което те заслепява или колата на фарове ?
Както и колкото АБС-а да имаш - ако караш с гуми 3-та употреба и изтрити спирачни дискове - се тая...
Ти ако досега не си открил начин да избегнеш заслепяването от слънцето - едва ли има смисъл да ти говоря за фарове...
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
flame написа:kiko написа:flame написа:amd написа:в слънчевите дни така или иначе фаровете не се отличават.
Кат се замисля и доста селски бекове, каращи без колани и изпреварващи в аварийната лента, са оцелели досегаДа вземем да праим като тях освен!
![]()
така е,но всеки ден също доста бекове или кифли които карат на фарове пред мен си завиват наляво,надясно еи така без мигач без нищо или просто си спират

когато е лошо времето вали дъжд,сняг,мъгла е естествено че ще си пусна фаровете но при ясно,слънчево време в града не може никой да ме убеди че има фаида от фаровете

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
аз още от 2006-та си карам на фарове... един 1-ви Юни (когато колите си пускат фаровете за да отбележат празника на детето) ми направи впечатление че колите които са си пуснали фаровете се отличават отдалеч и се забелязват доста повече от останалите... тогава реших и аз да си карам на фарове за да ме виждат отдалеч...
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Apassionata написа:daddy_ написа:Като се кача в колата и лявата ръка автоматично посяга и бута копчето 2 пъти нагоре![]()
И аз така... А напоследък вечер карам и на халогени... Нека ме спрат да ме питат защо
Не искам да спирам никого, обаче от известно време си мисля да почна да карам на дълги срещу такива с пуснати халогени или единия къс светещ в облаците. Писна ми да ми вадят очите ебаси...

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
Лично на мен ми е много по-удобно, особенно извънграда като всички карат на фарове. Не знам аз ли имам проблем с очите, ама се случва да ми убягват някои по тъмни автомобили в насрещното
Така че твърдо си карам на фарове целогодишно винаги, откакто имам книжка 

kiko написа:аз съм за сам да си определям кога да карам на фарове и кога не,а не дами го налагат
И аз съм "за" сам да определям какво да ми е ограничението на скоростта и кога да плащам данъци, ама нейсе...

Абе скапана държава, както обичам да казвам

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Feanor написа:Apassionata написа:daddy_ написа:Като се кача в колата и лявата ръка автоматично посяга и бута копчето 2 пъти нагоре![]()
Не искам да спирам никого, обаче от известно време си мисля да почна да карам на дълги срещу такива с пуснати халогени или единия къс светещ в облаците. Писна ми да ми вадят очите ебаси...
Спри ме бе, шса опраим

Значи.. мойте халогени / на Е36-цата/са най-обикновени фабрични, слабички... не знам каква работа изобщо вършат и при мъгла даже, заставала съм поне два пъти отпред като са пуснати да видя как светят и дали заслепяват евентуално... Но честно казано, откакто нямам една неизкривена джанта от мятане в дупки, предпочитам да ги видя една идея по-рано... дупките де

Хайде довечера се позагледей по Е36-ци с включени халогени... / то 90% карат с пуснати/... дали "вадят очи", ам?

- bg20010
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740 li
Стига ми ,че цяла зима карах на фарове,през лятото няма,може би по магистралата ще ги пускам.
Тия халогени осветяват на 10 метра пред колата. А за 10 метра много трудно можеш да реагираш и да заобиколиш дупката. Така че тия приказки, че халогените помагали за дупките нямат реално покритие.
Интересно днес около 40% от колите само бяха на фарове, явно тенденцията се увеличава.
Интересно днес около 40% от колите само бяха на фарове, явно тенденцията се увеличава.
.
Еее тъкмо ми стана навик и от 1ви март без..... когато се сетя ги пускам