Новите правила в търговските секции - коментари и мнения.

Ние сме благодарни за всяко мнение за нашия сайт, изразено от вас! Ако имате проблеми или някакви предложения, моля публикувайте ги тук. Всички новини и промени ще бъдат съобщавани в този форум. Могат да публикуват и нерегистрирани потребители, но безсмислени мнения и коментари ще бъдат трити.

Модератор: I.Voykov

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Новите правила в търговските секции - коментари и мнения.

Мнение от Mollov » 17 Мар 2010, 16:21

brankovv написа:Ще взема за пример само първите страници от 2та раздела продавам:

Виж сега... ще ти отговоря елементарно, дано ме разбереш - като не ти е ясно нещо, питай... не се опитвай да взимаш позиция и да се опитваш да я защитаваш, като тя изобщо няма нищо общо с реалността. Прочети отново правилата, прочети уточненията, прочети ако трябва 2 пъти и после почвай да се обясняваш, че и да "не се опитвам да преебавам другите" - ако беше прочел и разбрал какво е положението, нямаше да се хабиш да издирваш теми, които са си съвсем според правилата.... че и да се заблуждаваш за тях.

Аз затова повтарям по 100 пъти - ЧЕТЕТЕ ХОРА, ЧЕТЕТЕ!

P.S. уточнението за задължително пускане на VIN за раздел "Продава-Автомобили" и "Продава/Купува/Заменя" ОТПАДА, занапред ще е само препоръчително!

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 17 Мар 2010, 18:36

Може ли да ми се обясни като на идиот що отпада изискването за ВИН :?: Това са едни 7 знака преписани от талона на колата, нищо сложно... Зарежи кога, къде и с кои екстри е произведена колата, ама има не малко "моми англичанки"- ако им е обърнат волана без ВИН е трудно да се хванат ;)

Силно против съм да е "препоръчително" даването на ВИН... Ама кой ли ме пита :roll:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: c220 diesel
Мечтае да кара: e30 m50b25

Мнение от brankovv » 17 Мар 2010, 18:57

LiTtLeRoCk написа:Гратисния период не е за това да натрупаш 100 мнения,а е компромис за тези автори на обяви които нямат 100 мнения и 12 месеца регистрация но са пуснали обяви в конкретните раздели преди 01.03.

Като не ти харесва винаги може да си купиш Опел и да смениш форума.

aз форум си имам, този на мерцедес :yes: регистрирах се тука само заради идеята ми за плануваната трансплантация на м50б25 който смятам да слагам от е34 на е30 и ми се искаше да го има някъде по форумите целия проект защото ми е приятно да помагам или поне да се опитвам и ми се искаше да пласирам останалите чарколяци по най-бързия възможен начин, явно в тоя форум няма да е нищо от това което исках нищо де несте единствените

Компромис при въвеждане на ново правило не се прави, иначе се гуми смисъла от правилото, когато има гратисен период той е за всички, тоест ако сте приели ново правило на 01.03.2010 и сте решили да има гратисен период (период в който всички да разберат за това правило, примерно) който е един месец Ок направете го, но на 01.04.2010 след изтичането на гратиса всички теми се трият и така няма недоволни немислите ли че това е по-добрият варянт ?

П.П.
Може ли да ми се обясни като на идиот що отпада изискването за ВИН Това са едни 7 знака преписани от талона на колата, нищо сложно... Зарежи кога, къде и с кои екстри е произведена колата, ама има не малко "моми англичанки"- ако им е обърнат волана без ВИН е трудно да се хванат

Силно против съм да е "препоръчително" даването на ВИН... Ама кой ли ме пита

Съгласен съм с теб колега макарче клоня да е препоръчително, който има реален итерес към колата ще се обади, ще ходи на оглед ще го погледне на място, то ако някой е решил да те лъже винаги може да си измисли ВИН немислиш ли :bchug:
Изображение
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 17 Мар 2010, 19:00

И като даде измислен (или различен) вин и аз го проверя какво се получава? :mhihi:

Аватар

Мнение от ms » 17 Мар 2010, 19:53

brankovv написа:
Съгласен съм с теб колега макарче клоня да е препоръчително, който има реален итерес към колата ще се обади, ще ходи на оглед ще го погледне на място, то ако някой е решил да те лъже винаги може да си измисли ВИН немислиш ли :bchug:

ВИН-а далеч не е нещо за което ще седнеш да лъжеш- това е все пак номер на рама, не някоя М броня ;) Добре де, обаждам се- не ми дават ВИН по няк'ва причина и аз си казвам "Що пък ще ме лъже човека" и бия път няколко стотин км. да видя и ако ми хареса да купя колата... И установявам примерно к'во- мотор М40, ама собственика е казал, че е мотора с веригата, или М50 без ванос- ама уж бил М52... Все неща които директно биха ме отказали- аз търся друго просто... И си оставам с изгубените пари, време и нерви, а това се избягва с едни прости 7 знака преписани от талона на колата :roll: Не всяка кола се купува от града където живея все пак за да не ми пука за време и пари ;)
Не казвам, че продавачите масово лъжат- много хора просто не са наясно с разликите... А и е нормално- не мога да искам всеки да е запален фен на марката и да знае това което го питам...

ПС: Любимото ми е "Е38 с бронирани стъкла" :mhihi: :mhihi: :mhihi: Е човека не е длъжен да знае, че това е просто стъклопакет и няма нищо общо с брониране...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 17 Мар 2010, 20:13

ms написа:Не е болка да го няма ВИНа......

Няколко мнения по-долу:

ms написа:Силно против съм да е "препоръчително" даването на ВИН... Ама кой ли ме пита :roll:

Абе ти май пишеш просто, за да си спориш с модераторите, а :dunno: !?

Стегнете се малко - Mollov ви го каза по-горе в темата - не може да има 100% ефективност, а по мои наблюдения, екипът на форума се старае доста. Спрете да мрънкате - става дразнещо и досадно вече :!:

Аватар

Мнение от ms » 17 Мар 2010, 20:53

Явно нещо не си ме разбрал правилно...

Да, не е болка да го няма ВИН-а- аз и ти ще питаме продавача, а колко няма да питат и могат да изгорят нали се сещаш... Те половината не знаят к'во е това чудо, к'во остава да го търсят :roll:
И ДА, определено ВИН-а трябва да е задължителен в обявата... Един тарикат да спре е достатъчно...

В крайна сметка тея нови правила са с цел ограничаване на измамите- малка измама ли е да ми продадеш примерно 325, което се води по талон 320 и разбира се номер на ДВГ не отговаря :roll: Нали после ще те правя труден за рисуване- що да не се избегнат главоболията за всички с едни прости символи...

Проста идея:
Сложете една важна тема с обяснение що е то ВИН (много кратко, 2-3 реда) и линк към някой ВИН декодер... Един линк към http://www.realoem.com/bmw/select.do е достатъчен...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 17 Мар 2010, 21:38

Сам го каза - тия, които са наясно какво е вин и как да го проверят, ще питат продавача; тези, които не са - дали го има или няма какво значение има за тях, след като не знаят какво е, а още по-малко ще знаят къде да го проверят ;). Има достатъчно информация из форума - всеки, прекарал месец-два ползотворно в него знае какво е вин. Който е нов и се регнал, примерно, току що да си търси БМВ и се чуди - лесно ще пусне един search и ще намери всичко ;).

Важната тема за вин-а не е лишена от логика, ама примерно, ако тръгна да купувам друга марка (пази Боже :mhihi: ) - преди това ще изръчкам съответния форум за 5-6 дена - е*би му майката, да не положиш минимално усилие да се осведомиш за особеностите на конкретната марка/модел като си тръгнал на пазар :roll: . То бива мързел, бива, но все пак...... :confused:

Просто последните няколко страници на темата станаха преливане от пусто в празно :confused:

Потребител
Аватар
Кара: Е36 320 93г.

Мнение от kjm » 17 Мар 2010, 22:30

от 2-3 месеца си търся кола и мисля че трябва да го има изписан ВИН.1/3 тука не знаят какво продават и чак като сложат снимки на мотора става ясно.
ИзображениеДве неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и
Вселената. За второто не съм съвсем сигурен. (А. Айнщаин)

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 17 Мар 2010, 22:34

brankovv написа:
LiTtLeRoCk написа:Гратисния период не е за това да натрупаш 100 мнения,а е компромис за тези автори на обяви които нямат 100 мнения и 12 месеца регистрация но са пуснали обяви в конкретните раздели преди 01.03.

Като не ти харесва винаги може да си купиш Опел и да смениш форума.

aз форум си имам, този на мерцедес :yes: регистрирах се тука само заради идеята ми за плануваната трансплантация на м50б25 който смятам да слагам от е34 на е30 и ми се искаше да го има някъде по форумите целия проект защото ми е приятно да помагам или поне да се опитвам и ми се искаше да пласирам останалите чарколяци по най-бързия възможен начин, явно в тоя форум няма да е нищо от това което исках нищо де несте единствените

Компромис при въвеждане на ново правило не се прави, иначе се гуми смисъла от правилото, когато има гратисен период той е за всички, тоест ако сте приели ново правило на 01.03.2010 и сте решили да има гратисен период (период в който всички да разберат за това правило, примерно) който е един месец Ок направете го, но на 01.04.2010 след изтичането на гратиса всички теми се трият и така няма недоволни немислите ли че това е по-добрият варянт ?

П.П.
Може ли да ми се обясни като на идиот що отпада изискването за ВИН Това са едни 7 знака преписани от талона на колата, нищо сложно... Зарежи кога, къде и с кои екстри е произведена колата, ама има не малко "моми англичанки"- ако им е обърнат волана без ВИН е трудно да се хванат

Силно против съм да е "препоръчително" даването на ВИН... Ама кой ли ме пита

в тоя твой форум дето си го "имаш"...ме делнаха,само защото потърсих фешън джанти ... :winky: а пък и не ме вълнуват трансплатнациите толкоз :winky: ..при нас е обратното :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

младши ентусиаст
Аватар
Кара: c220 diesel
Мечтае да кара: e30 m50b25

Мнение от brankovv » 18 Мар 2010, 0:27

Яворе невъзможно е да те делнат само заради фешън джанти от там, а и за кой от 2та говорим
Изображение
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 18 Мар 2010, 0:43

ми от де да знам в кой..написах в гугъла и така........а тва за джантите си е така....регнах се ..написах,че търся определени модели/дори си оставих телефона/....и след няколко дни реших да проверя дали имам лични,че никой не се обади ..а ми изписа...вие нямате право да влизате или нещо от сорта :mhihi: ...и ги отебах естествено..че целия им форум беше като тука е36 подфорума :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Потребител
Аватар
Кара: 318is M42 95y

Мнение от vladi16v » 18 Мар 2010, 10:20

Май за някои хора не важи гратисният период :bang:
Откачена работа

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 18 Мар 2010, 11:48

vladi16v написа:Май за някои хора не важи гратисният период :bang:

Защо мислиш така ?

Потребител
Аватар
Кара: 318is M42 95y

Мнение от vladi16v » 18 Мар 2010, 18:24

Dimitroff написа:
vladi16v написа:Май за някои хора не важи гратисният период :bang:

Защо мислиш така ?

Ами защото вчера реших да си пусна тема за продажба на гуми,нямам 100 мнения и те веднага са я отхвърлили,затова твърдя,че гратисният период не важи за всички съфорумци.
Откачена работа

ПредишнаСледваща

Назад към Новини, предложения, проблеми & коментари за сайта и форума