Забравени документи

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Забравени документи

Мнение от klintan66 » 19 Мар 2010, 18:52

Какво казва закона ако шифираш без документи в себе си /забравени / но по случайност имаш ксерокопия на всичките ?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: passat b5
Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира

Re: Забравени документи

Мнение от lowshow » 19 Мар 2010, 19:02

не съм особено компетентен.. , НО съм сигурен че не можеш да караш така :winky: абсолютно всеки документ може да се фалшифицира и по тази логика с копие няма как да се разбере от истински документ ли е копиран или е фалшификат, следователно никой катаджия няма да ти признае копията на документите :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 19 Мар 2010, 19:19

само парична глоба имаш,че караш без документи но не знам в какъв размер! ксерокопия никой няма да ти признае - въпреки че по сяко време могат да пуснат справка дали имаш книжка, дали колата не е крадена и т.н.
Карай бързо
Стигни 'пръв

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 19 Мар 2010, 19:26

Закона казва: "Моли се да не те спрат!" :bowdown: :lol: Или да не са много заядливи органите на реда :confused:
Иначе глобата е от 100 до 300 лева ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 19 Мар 2010, 19:32

10 кинта е глобата с фиш
Изображение

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 19 Мар 2010, 19:38

Stanchev написа:10 кинта е глобата с фиш

ако представиш оригиналите в КАТ до 3 работни дни
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 19 Мар 2010, 19:49

X-citer написа:
Stanchev написа:10 кинта е глобата с фиш

ако представиш оригиналите в КАТ до 3 работни дни

:yes: :yes: :yes:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Потребител
Аватар
Кара: Е36 320 93г.

Мнение от kjm » 19 Мар 2010, 19:51

на мен ми написаха фиш за 20лв.И все пак ме провериха по радиостанцията.
ИзображениеДве неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и
Вселената. За второто не съм съвсем сигурен. (А. Айнщаин)

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 19 Мар 2010, 21:02

kjm написа:на мен ми написаха фиш за 20лв.И все пак ме провериха по радиостанцията.

Еми инфлация, явно са я вдигнали :mhihi: Мен един :cop: ми беше дал мъдрия съвет, тактично да си "забравям" синия талон, ако ме спрат за някое нарушение дето краде повече точки :mhihi: . Плащаш глоба, че си без талон 20лв, ама не ти взимат точки за нарушението дето са те спрели . Не знам дали е още актуален тоя номер
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G11/F26

Мнение от Pr0gI » 19 Мар 2010, 21:11

На мен ми писаха фиш за 10 лева, когато бях без документи на колата. Въпреки че ме питаха около 4-5 пъти "иииии сега кво ще правим..колега да пишем актче,а ? " :mrgreen:
Изображение

BMW in the rain - and the results are as dramatic as putting a furious weasel in your underpants!

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 19 Мар 2010, 22:49

Apassionata написа:Закона казва: "Моли се да не те спрат!" :bowdown: :lol: Или да не са много заядливи органите на реда :confused:

Колежке,не плаши хората де.Глобата от 100-300 лева е по чл.177 т.1 който гласи ,че който управлява МПС без книжка или отнета такава по реда на Член 171, т. 4.При въпросния случай наказанието е по чл183 т.1 в сила от 01.1.2006 г и е точно 10 лева.Като ви пишат фишове поне гледайте какво пишат на него :mhihi: Нема никакви срокове за представяне на свидетелството в КАТ.Ако има съмнение се прави проверка по станцията дали лицето има такова свидетелство.И един съвет,ако се правите на тарикати с номера ,че сте си забравили свидетелството поне си показвайте личните карти.Иначе може да има задържане до установяване на самоличността. :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 20 Мар 2010, 10:33

Действително често ми се случва да съм без документи в себе си ,особенно през лятото .
Парадокса е, че когато съм бил без документи, дори без справка по станцията са ме пускали да си ходя .
Най-вероятно ,защото задържането ще отнеме време .
А когато ги нося ,понякога се почват едни намеци - "кво ша праим сега ?" за сравнително дребни нарушения . Без колан ,неправилно паркиране ,без включени светлини .

А глобата от 10 лв как се налага ,като нямам документи ?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 20 Мар 2010, 10:53

GVT написа:
Apassionata написа:Закона казва: "Моли се да не те спрат!" :bowdown: :lol: Или да не са много заядливи органите на реда :confused:

Колежке,не плаши хората де.Глобата от 100-300 лева е по чл.177 т.1 който гласи ,че който управлява МПС без книжка ......

Значи добре са ме забаламосали фуражките :evil: :bang: :banghead:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 20 Мар 2010, 11:11

наскоро се усетих в хасково, че съм без документи никакви... за късмет се добрах до софия без да ме спират...
преди са ме спирали без документи, обсъдим класиката :mhihi: , цъкнат на компа и видят че си е моя от сумати време /естествено декламирам лични данни, колкото се сетя :mhihi: /, и си се разделяме поживо-поздраво, с пожелание следващия път такива работи да не правя :mhihi: ...
сега ако колата не е на твое име, става малко по-сложно, и леко се изпъват, но по закон е толкова, 10лв глобата...

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 20 Мар 2010, 11:42

Всичко си е написано, но като не се познава закона, могат да спекулират както си искат с теб :mhihi: Както се казва Ignorantia iuris neminem excusat Незнанието на закона не оправдава никого.

Представяш документ за самоличност, правят справка по радиостанцията, че имаш свеидетелство за управление на МПС, талон НЯМАТ право да ти отнемат. Пишат ти фиш с глоба 10 лева, това е. :yes:

ЗДвП

Чл. 100. Водачът на моторно превозно средство е длъжен да носи: ал.1. свидетелство за управление на моторно превозно
средство от съответната категория и контролния талон към него;

Чл. 183. Наказва се с глоба 10 лв. водач, който: ал.1.Не носи определените документи - свидетелство за управление, контролен талон и свидетелство за регистрация на управляваното моторно превозно средство;

Следваща

Назад към Извън Темата