Забравени документи
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Забравени документи
Какво казва закона ако шифираш без документи в себе си /забравени / но по случайност имаш ксерокопия на всичките ?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- lowshow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: passat b5
- Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира
Re: Забравени документи
не съм особено компетентен.. , НО съм сигурен че не можеш да караш така
абсолютно всеки документ може да се фалшифицира и по тази логика с копие няма как да се разбере от истински документ ли е копиран или е фалшификат, следователно никой катаджия няма да ти признае копията на документите 

- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
само парична глоба имаш,че караш без документи но не знам в какъв размер! ксерокопия никой няма да ти признае - въпреки че по сяко време могат да пуснат справка дали имаш книжка, дали колата не е крадена и т.н.
Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Закона казва: "Моли се да не те спрат!"
Или да не са много заядливи органите на реда 
Иначе глобата е от 100 до 300 лева

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Stanchev написа:10 кинта е глобата с фиш
ако представиш оригиналите в КАТ до 3 работни дни

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
X-citer написа:Stanchev написа:10 кинта е глобата с фиш
ако представиш оригиналите в КАТ до 3 работни дни

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- kjm
- Потребител
-
- Кара: Е36 320 93г.
на мен ми написаха фиш за 20лв.И все пак ме провериха по радиостанцията.
kjm написа:на мен ми написаха фиш за 20лв.И все пак ме провериха по радиостанцията.
Еми инфлация, явно са я вдигнали

- Pr0gI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G11/F26
На мен ми писаха фиш за 10 лева, когато бях без документи на колата. Въпреки че ме питаха около 4-5 пъти "иииии сега кво ще правим..колега да пишем актче,а ? " 

Apassionata написа:Закона казва: "Моли се да не те спрат!"![]()
Колежке,не плаши хората де.Глобата от 100-300 лева е по чл.177 т.1 който гласи ,че който управлява МПС без книжка или отнета такава по реда на Член 171, т. 4.При въпросния случай наказанието е по чл183 т.1 в сила от 01.1.2006 г и е точно 10 лева.Като ви пишат фишове поне гледайте какво пишат на него

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Действително често ми се случва да съм без документи в себе си ,особенно през лятото .
Парадокса е, че когато съм бил без документи, дори без справка по станцията са ме пускали да си ходя .
Най-вероятно ,защото задържането ще отнеме време .
А когато ги нося ,понякога се почват едни намеци - "кво ша праим сега ?" за сравнително дребни нарушения . Без колан ,неправилно паркиране ,без включени светлини .
А глобата от 10 лв как се налага ,като нямам документи ?
Парадокса е, че когато съм бил без документи, дори без справка по станцията са ме пускали да си ходя .
Най-вероятно ,защото задържането ще отнеме време .
А когато ги нося ,понякога се почват едни намеци - "кво ша праим сега ?" за сравнително дребни нарушения . Без колан ,неправилно паркиране ,без включени светлини .
А глобата от 10 лв как се налага ,като нямам документи ?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
GVT написа:Apassionata написа:Закона казва: "Моли се да не те спрат!"![]()
Колежке,не плаши хората де.Глобата от 100-300 лева е по чл.177 т.1 който гласи ,че който управлява МПС без книжка ......
Значи добре са ме забаламосали фуражките

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
наскоро се усетих в хасково, че съм без документи никакви... за късмет се добрах до софия без да ме спират...
преди са ме спирали без документи, обсъдим класиката
, цъкнат на компа и видят че си е моя от сумати време /естествено декламирам лични данни, колкото се сетя
/, и си се разделяме поживо-поздраво, с пожелание следващия път такива работи да не правя
...
сега ако колата не е на твое име, става малко по-сложно, и леко се изпъват, но по закон е толкова, 10лв глобата...
преди са ме спирали без документи, обсъдим класиката

сега ако колата не е на твое име, става малко по-сложно, и леко се изпъват, но по закон е толкова, 10лв глобата...
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Всичко си е написано, но като не се познава закона, могат да спекулират както си искат с теб
Както се казва Ignorantia iuris neminem excusat Незнанието на закона не оправдава никого.
Представяш документ за самоличност, правят справка по радиостанцията, че имаш свеидетелство за управление на МПС, талон НЯМАТ право да ти отнемат. Пишат ти фиш с глоба 10 лева, това е.
ЗДвП
Чл. 100. Водачът на моторно превозно средство е длъжен да носи: ал.1. свидетелство за управление на моторно превозно
средство от съответната категория и контролния талон към него;
Чл. 183. Наказва се с глоба 10 лв. водач, който: ал.1.Не носи определените документи - свидетелство за управление, контролен талон и свидетелство за регистрация на управляваното моторно превозно средство;

Представяш документ за самоличност, правят справка по радиостанцията, че имаш свеидетелство за управление на МПС, талон НЯМАТ право да ти отнемат. Пишат ти фиш с глоба 10 лева, това е.

ЗДвП
Чл. 100. Водачът на моторно превозно средство е длъжен да носи: ал.1. свидетелство за управление на моторно превозно
средство от съответната категория и контролния талон към него;
Чл. 183. Наказва се с глоба 10 лв. водач, който: ал.1.Не носи определените документи - свидетелство за управление, контролен талон и свидетелство за регистрация на управляваното моторно превозно средство;
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2