безработица българия

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: безработица българия

Мнение от ferdy » 19 Мар 2010, 19:42

djvisage написа:
steeN написа:
Nasti написа:Нормално, Vidima Ideal е там... тя храни половината Габрово и почти цялото Севлиево

:yes: не знаех. мерси за инфото.

Vidima Ideal вече на са в играта преместиха много голяма част от пройзводството си извън страната.

Изнесли, неизнесли, факт е, че в Габрово и Севлиево безработица почти няма.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 19 Мар 2010, 20:18

flame написа:
vankatagsi написа:Тези данни са взети от бюрата за труда, но има мнооого народ, който въобще не е ходил там

Ама има и тИрикати дето са регнати, а бичат частничко ;)

vankatagsi написа:в София безработицата е поне 18-20%

Ако смяташ и пеленачетата и студентите в Каспичанския клон на Софийския университет :mhihi:

Аз съм сигурен в това което говоря. В тези 20% влизат ромите, както и тези които са от тн "сив сектор", или по-точно тези които са безработни и от време на време нещо приработват колкото не е без хич. Аз гледам какво става покрай мене, масово хората немогат да си намерят работа или намират някаква за смешни пари и преценяват че ще дават повече за път и за храна, за да ходят там и решават че няма смисъл. Много млади хора седат на гърба на майка си и баща си да им подхвърят по някой лев, защото не им се работи за малко пари, като донякъде са прави, но толкова и не са.... Абе темата е дълга, но аз съм сигурен че реалната безработица в София е поне 18%, а в някой провинциални райони над 50%, пък вие си говорете каквото щете, в крайна сметка всеки си има мнение. По-важно е как да направиме така че това да не продължи дълго...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 19 Мар 2010, 20:28

Много ми е интересно Врачанска област ,защо я няма...Тук е нещо страшно 7 месеца не мога да си намеря работа.На какви ли не обяви пращах СВ-та ,къде ли не ходих и никаде не става ,в един момент започнах да си задавам въпроса аджепа толкоз ли съм сакат.Много от обявите в джобс-а и най-вече тези ,които подбират хората са пот всякаква критика.За едно място се бориме аз и едно момиче ,то има просто гимназия ,а аз диплома телекомуникации и 2-ра степен квалификация и изненадващо тя печели мястото ,като в обявата едно от изискванията е телекомуникации.След 2 месеца заминавам за чужбина където за точно 3 дни търсене си намерих работа и България губи още един млад човек ,който не може да се реализира тук.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 19 Мар 2010, 20:46

Е как ще я обявят, като Враца, Монтана и Видин са с поне 50% безработица и реалните заплати във Видин, например са в размер 250-300 лв. Само тези три области ще им развалят статистиката. :evil:

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 19 Мар 2010, 20:56

KUM4o написа:Много ми е интересно Врачанска област ,защо я няма...Тук е нещо страшно 7 месеца не мога да си намеря работа.На какви ли не обяви пращах СВ-та ,къде ли не ходих и никаде не става ,в един момент започнах да си задавам въпроса аджепа толкоз ли съм сакат.Много от обявите в джобс-а и най-вече тези ,които подбират хората са пот всякаква критика.За едно място се бориме аз и едно момиче ,то има просто гимназия ,а аз диплома телекомуникации и 2-ра степен квалификация и изненадващо тя печели мястото ,като в обявата едно от изискванията е телекомуникации.След 2 месеца заминавам за чужбина където за точно 3 дни търсене си намерих работа и България губи още един млад човек ,който не може да се реализира тук.

Щото колежката е имала цици а ти нямаш :mhihi: Инак добре си се ориентирал, да изпукат тука гадните комунистически дерибеии дето ни докараха до това положение с зашлати по 200-300лв а те се гушат като невидели . И аз май ще се ориентирам към чужбина, писна ми да взимам колкото един социално слаб холандец, за работа дето се води уж доста престижна :shock:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 19 Мар 2010, 21:13

Кризата на богатите ще я сърбаме всички! Миналата година се съкращаваха нискво квалифицирани хора основно, сега вече и специалисти. Имаше статистика, че милиардерите в световен мащаб са увеличили богатството си и мексиканец е най-богатия човек в света в момента. Това какво ви говори?

ПС А заплатите?? Еми произвеждаме 25% от произведеното от европейците и работим по 5,5ч/дневно /средно/. Да не пропускаме и експлоатацията, която е ширико разпространена.
36436
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 19 Мар 2010, 21:19

Абе произвеждаме чушки (даже и това не произвеждаме, внасяме ги от турция) Еми как да сме добре ? Навремето си спомняма в северна Б-я се гледаше слънчоглед. Са може да няма кой да пие толкова олио, ама хем пищиме че бензина е 2+ лв хем никой не се сеща, че от всичките тея пустеещи земи може да се произвежда поне био дизел .... Абе възможности много има, ама акъл няма. То е ясно, че сам не можеш да хванеш 1000 дка и да ги насееш с рапица примерно , ама проблема идва точно от хората, които я имат тая възможност, ама не знам или са прекалено тъпи та се се захващат с някакъв глупав и губещ бизнес, а отделно по тоя начин завличат и хората, които имат желание да работят ;)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 19 Мар 2010, 21:28

От нова година насам трафика много намаля,доста хора бяха съкратени,и повече от половината ги няма в бюрото,щото шефа им е направил заплатата 250 лева за да ги принуди да напуснат по своя воля.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 19 Мар 2010, 21:56

N.Mihaylovski написа:От нова година насам трафика много намаля,доста хора бяха съкратени,и повече от половината ги няма в бюрото,щото шефа им е направил заплатата 250 лева за да ги принуди да напуснат по своя воля.

Трафика намаля.... но ако безработицата беше 20% щеше да е още по-малък.Имаше и друга статистика,че всеки ден 700 човека напускат София, защото няма работа и не могат да плащат квартира.
36436
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 19 Мар 2010, 22:20

vanci88 написа:
N.Mihaylovski написа:От нова година насам трафика много намаля,доста хора бяха съкратени,и повече от половината ги няма в бюрото,щото шефа им е направил заплатата 250 лева за да ги принуди да напуснат по своя воля.

Трафика намаля.... но ако безработицата беше 20% щеше да е още по-малък.Имаше и друга статистика,че всеки ден 700 човека напускат София, защото няма работа и не могат да плащат квартира.

То щом в София няма работа,смятай отиват си на село да не плащат наем,и там се връщат 30 години назад,ако не гледат градината със зеленчуците ще умрат от глад,което е доста жалко,ама няма избор.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i

Мнение от Shishmanov » 20 Мар 2010, 1:45

Колеги, говорите за проценти безработица, но никой не споменава по какъв начин е формулирана въпросната статистика. Ще ви кажа, че методите за изчисление на безработица са повече от един. Ако да кажем в единия случай се вземат всички трудоспособни хора на възраст между 18 и 63 години, то в другия случай от тези хора се изключват тези които учат(студенти), както и тези които не желаят по една или друга причина да работят.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 20 Мар 2010, 12:22

dimithur написа:никой не се сеща, че от всичките тея пустеещи земи може да се произвежда поне био дизел .... Абе възможности много има, ама акъл няма.

Изобщо не си прав! Скапаната държава е виновна! Тя трябва да засее земите (вместо нас), да прибере реколтата и след това да ни даде парите! :kuku: :mhihi:
Еврофондове имало, пари давали?! Ми нали трябва някакви чаршафи по 100 листа да попълвам, за да ми дадат 100 хил. евро субсидия - егати бюрокращината! :kuku: :mhihi:

Те гърците са го измислили - 1 трактор на лизинг, 10 албанци работят за без пари, а те по цял дет си клатят краката, протестират и искат държавата да им плаща :kuku: :mhihi:
Трябва да правим като гърците и няма начин да не прокопсаме - направо до 10 години и Германия и Китай ще задминем! :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 20 Мар 2010, 15:15

Нали Бойко Борисов се хвалеше в медиите ,че са отпушили 13милиарда евро ,ако тези пари влязат в държавата ще стане просто чудесно ,но нали знаете ,че нито лев няма да влезне.....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ti
Мечтае да кара: лястовица с рамка

Мнение от Skip_209 » 20 Мар 2010, 16:16

KUM4o написа:Нали Бойко Борисов се хвалеше в медиите ,че са отпушили 13милиарда евро ,ако тези пари влязат в държавата ще стане просто чудесно ,но нали знаете ,че нито лев няма да влезне.....

Ще влезне как няма да влезне само че не в правилния джоб :conf:
www.Steroid-X.com
0887 474 880

Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 20 Мар 2010, 20:41

Skip_209 написа:
KUM4o написа:Нали Бойко Борисов се хвалеше в медиите ,че са отпушили 13милиарда евро ,ако тези пари влязат в държавата ще стане просто чудесно ,но нали знаете ,че нито лев няма да влезне.....

Ще влезне как няма да влезне само че не в правилния джоб :conf:

Те в Европа рупат доматите с колците да знаеш

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата