Проблем с двигател(след една неволна грешка) Е36 318IS
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ProblemZ
-
-
- Кара: E36 318IS and E46 318I
- Детайли за колата: BMW E36 318IS ; BMW E46 318I
Проблем с двигател(след една неволна грешка) Е36 318IS
Ходих да си тествам колата(сменяхме и неща по окачването)и си я настъпвах както трябва,та карах с около 130/140/150км/ч.(не съм сигурен точно)на около 5000/6000 оборота и вместо да вкарам 4-та скорост,вкарах на 2-ра и стана следното:Оборотомера падна доста по 7000 оборота,двигателя си изръмжа силно(това се случи за няколко секунди,изключих ведната от скорост,до колкото може да реагира "ведната" човешкия рефлекст).От тук там нататак започана да гасне колата,работи като 3 цилиндрова,и пали ужасссссс,след 1 минута въртене на стартера и то с много газ.Не държи обороти.Като цяло не трака нищо,не бие на желязо,но направо и видях сметката.Та мисълта ми е може ли е да прескочила ангренажната верига ? Или някакви идеи какво може да е ? 

Най - ТочниЯ
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Re: Проблем с двигател(след една неволна грешка) Е36 318IS
не я мъчи да я палиш... добре е да потърсиш специалист
- Изрода
- младши ентусиаст
-
- Кара: На криво
- Мечтае да кара: Още по-на криво
Възможно е да е прескочила зъб.
Ако е клапан ще пука в колектора и тн. ще съска.
По добре изобщо не я пали ами свали капаците на ремъка , прегледаи белезите и ако не е от това я закараи на маистор или сваляи главата за една ревизиика и да си си сигурен после в колата, а не да се чудиш кога ще те изостави някъде
Ако е клапан ще пука в колектора и тн. ще съска.
По добре изобщо не я пали ами свали капаците на ремъка , прегледаи белезите и ако не е от това я закараи на маистор или сваляи главата за една ревизиика и да си си сигурен после в колата, а не да се чудиш кога ще те изостави някъде

- samokoveca
- кандидат ентусиаст
-
абе малко ще му е трудно да види белезите на ремака колегата паради 2 причини първата е че няма ремък а е с верига и втората че няма да ги види толкова лесно белезите ама гаранция че е прескочила зъб на веригата което е филм страшен
- ProblemZ
-
-
samokoveca написа:абе малко ще му е трудно да види белезите на ремака колегата паради 2 причини първата е че няма ремък а е с верига и втората че няма да ги види толкова лесно белезите ама гаранция че е прескочила зъб на веригата което е филм страшен
Имате ли снимка на белезите точно зацепено всичко ?Ако не как да се ориентирам
Най - ТочниЯ
- metodi80
- старши ентусиаст
-
ProblemZ написа:samokoveca написа:абе малко ще му е трудно да види белезите на ремака колегата паради 2 причини първата е че няма ремък а е с верига и втората че няма да ги види толкова лесно белезите ама гаранция че е прескочила зъб на веригата което е филм страшен
Сваляш Аутодата и там ще видиш всичко , кое , как със зацепването - белези , последователност и т.н. Ама ако не си го правил до сега бегай на майстор , че да не стане още по зле , според мен щом пали и работи , значи не е много "прее*ана "...., все още не е ...., ама ако я тормозиш, нищо чудно и да я свършиш .... Имай на предвид, че ако не си на ясно какво париш , може да гледаш в проблема , но да не го вижиш ..... Надявам се ме разбра .... Чудно ми е как ти е "пуснала" да вкараш втора при 150 км в час ....

- ProblemZ
-
-
metodi80 написа:ProblemZ написа:samokoveca написа:абе малко ще му е трудно да види белезите на ремака колегата паради 2 причини първата е че няма ремък а е с верига и втората че няма да ги види толкова лесно белезите ама гаранция че е прескочила зъб на веригата което е филм страшен
Сваляш Аутодата и там ще видиш всичко , кое , как със зацепването - белези , последователност и т.н. Ама ако не си го правил до сега бегай на майстор , че да не стане още по зле , според мен щом пали и работи , значи не е много "прее*ана "...., все още не е ...., ама ако я тормозиш, нищо чудно и да я свършиш .... Имай на предвид, че ако не си на ясно какво париш , може да гледаш в проблема , но да не го вижиш ..... Надявам се ме разбра .... Чудно ми е как ти е "пуснала" да вкараш втора при 150 км в час ....
Абе нямам кой знае колко понятие,но ще имам помощник,и ще почетем малко преди това.Правил съм преди такива манипулации но да други двигатели.Не я мъча да я паля,просто се наложи за да я прибера до някаде,затова е потормозих,а иначе как влезе 2-рата един бог знае

Мерси за напътствието
Най - ТочниЯ
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
това с тези белези не е много лесна работа
наи добре си намери човек да ти помогне
наи добре си намери човек да ти помогне
Колега виж линка и ще се ориентираш къде са белезите http://www.esatclear.ie/~bpurcell/318istimingchain.html
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Аз залагам на прескочил зъб . Аз съм правил такава грешка с друга кола , не с бмв. вместо 3та , включих 1ва . Двигателя изръмжа , веднага натиснах съединителя и той огасна . Оказа се , че е превъртял ремъка и е прескочил няколко зъба , имаше изкривени клапани , но изобщо неможеше да запали . Опитах да завъртя , но двигателя се въртеше много лесно и бързо , все 1 няма свещи . Аз нз иската с ремък ли е , но е възможно да е превъртяла . Иначе от такова объркване , неможе да и стане нищо др . само зъб ще е . Отвори двигателя и действай !
Избърши хубаво веригата, да не се чудиш къде са белезите после.
- ProblemZ
-
-
ivodachev написа:Колега виж линка и ще се ориентираш къде са белезите http://www.esatclear.ie/~bpurcell/318istimingchain.html
Благодаря за сайта,ще свърши доста работа
Най - ТочниЯ
- ProblemZ
-
-
jakson написа:Аз залагам на прескочил зъб . Аз съм правил такава грешка с друга кола , не с бмв. вместо 3та , включих 1ва . Двигателя изръмжа , веднага натиснах съединителя и той огасна . Оказа се , че е превъртял ремъка и е прескочил няколко зъба , имаше изкривени клапани , но изобщо неможеше да запали . Опитах да завъртя , но двигателя се въртеше много лесно и бързо , все 1 няма свещи . Аз нз иската с ремък ли е , но е възможно да е превъртяла . Иначе от такова объркване , неможе да и стане нищо др . само зъб ще е . Отвори двигателя и действай !
И клапани да има,не е болка за умиране

Ама ако трябва глави,бутала и такива разни,направо морга и нов двигател 6-так и това е
Най - ТочниЯ
- ProblemZ
-
-
Благодаря ви,ще видим тази вечер какво се е случило
Последна промяна ProblemZ на 22 Мар 2010, 21:14, променена общо 1 път
Най - ТочниЯ
50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4