Правен въпрос
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Правен въпрос
Здравейте,преди малко се обаждат на дядо ми от някаква фирма (предполагам за събиране на задължения) и се оказва че нашия човек не е плащал парно от 15г !!! и искат до края на месеца да се плати тази сума.Разбирате че това няма как да стане,та въпроса ми е какво могат да направят на дядо ми,пенсионер човек е,няма нищо на негово име само някаква 1/3 от тоя апартамент и една риза на раменете си.Попринцип в този апартамен е живяла сестра му до сега,през тези 15г. , а те не са в добри отношения.Сега тя е изчезнала и той трябва да плаща.Дайте съвет или по-скоро то е ясно какво ще прави с това задължение,по скоро кажете те какво могат да му направят.
Благодаря предварително
Благодаря предварително

- georgymk
- младши ентусиаст
-
- Кара: кракомобил
- Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]
Re: Правен въпрос
Предпологам ще го съдят...
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.
E как така чак след 15г сега са се сетили да си искат парите. Да не е некоя схема за телефонна измама. 

Не със сигурност не е измама.То е ясно че ще го съдят,но какво ще го осъдят ми е въпроса.Те 1лв не могат да вземат от него,то това му е към 1% от пенсията.Те чак сега се сетили да си търсят парите,то някаква давност няма ли?

Mи 5 години май е давността, ама не съм 100% сигурен. Така че и да го съдят, ще го съдят само 5 години неплатени сметки. Нищо не могат да му вземат, първо защото няма нищо, второ защото ни е забутана съдебната система. Ако няма друго жилище, не могат да му вземат това и да го изгонят от него, така е по закон
Да пият студена вода

"Съгласно чл. 171, ал. 1 от ДОПК публичните вземания се погасяват с изтичането на 5-годишен давностен срок, смятано от 1 януари на годината, следваща годината, през която е следвало да се плати публичното задължение, освен ако в закон е предвиден по-кратък срок. С изтичането на 10-годишен давностен срок, считано от 1 януари на годината, следваща годината, през която е следвало да се плати публичното задължение, се погасяват всички публични вземания независимо от спирането или прекъсването на давността освен в случаите, когато задължението е отсрочено или разсрочено - чл. 171, ал. 2 от ДОПК."
Освен това обаче мисля че трябва да се заяви пред съд че няма да плащаш, заради изтекла давност, защото тя не влиза автоматично с изтичането на срока. Обаче не съм сигурна, нека по-компетентни да се изкжат
Освен това обаче мисля че трябва да се заяви пред съд че няма да плащаш, заради изтекла давност, защото тя не влиза автоматично с изтичането на срока. Обаче не съм сигурна, нека по-компетентни да се изкжат
[url="http://www.nikgrey.com/smokefree/"]

[/url]
[/url]
Това е много дълга борба, но преди да е разписал каквото и да е, съветвам те дядо ти, сам или с придружител да отиде във Федерация на потребителите. Те ще дадат най-добрия отговор, как да не го принудят от Топлофикация да даде парите на куп. А и има давност в задълженията, 5 години.
http://www.potrebiteli-bg.org/09.html Това е на Женския пазар, в самото начало.
Обърни внимание - По проблеми, свързани с топлофикацията: само вторник от 10:30 - 11:30 Желателно е да е отпред още към 9,00 ч. Има членска карта, която струва 5,00 лв. Срещу такава карта за в бъдеще се влиза без ред. Консултациите са безплатни. От федерацията водят колективни дела срещу Топлофикация и до сега ги печелят.
Нищо и никъде да не разписва за задължения към Топлофикация, докато не отиде и не говори на място с представителите на Федерацията. И да го подведат под съдебна отговорност има 7 дневен срок за обжалване. И го предупреди и нищо да не внася, докато не се консултира с тях, че внесе ли и една вноска и колелото се завърта.
Успех.
http://www.potrebiteli-bg.org/09.html Това е на Женския пазар, в самото начало.
Обърни внимание - По проблеми, свързани с топлофикацията: само вторник от 10:30 - 11:30 Желателно е да е отпред още към 9,00 ч. Има членска карта, която струва 5,00 лв. Срещу такава карта за в бъдеще се влиза без ред. Консултациите са безплатни. От федерацията водят колективни дела срещу Топлофикация и до сега ги печелят.
Нищо и никъде да не разписва за задължения към Топлофикация, докато не отиде и не говори на място с представителите на Федерацията. И да го подведат под съдебна отговорност има 7 дневен срок за обжалване. И го предупреди и нищо да не внася, докато не се консултира с тях, че внесе ли и една вноска и колелото се завърта.
Успех.
Да караш Peugeot е страст!
- ME4KY
- младши ентусиаст
-
- Кара: ги да го гледат
dimithur написа: Ако няма друго жилище, не могат да му вземат това и да го изгонят от него, така е по законДа пият студена вода
Вече е така да.ДОБРЕ,че го приеха.Според мен нищо немогат да му направят.И един въпрос имам

Mи да правилно, на чие име се води партидата, дето е регистрирана в топлофикация ? Ако не е на негово, хептен пък не виждам смисъл да се хабят да му се обаждат по телефона дори 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Плаща този на чието име е партидата
Ако е починал - наследниците.
Телефонното обаждане НЯМА ДАВНОСТ В СЪДА ... дядоти забравя често...нали

Ако е починал - наследниците.
Телефонното обаждане НЯМА ДАВНОСТ В СЪДА ... дядоти забравя често...нали

10 мнения
• Страница 1 от 1