Ще карате ли на фарове и през деня? (поредната анкета)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Ще карате ли на фарове и през деня?

Да, абсолютно винаги
251
60%
Да, но само в града
6
1%
Да, но само извън града
73
17%
Не няма да ги пусна през деня
89
21%

Общо гласове : 419
ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Re: Ще карате ли на фарове и през деня? (поредната анкета)

Мнение от Feanor » 21 Мар 2010, 21:25

flame написа:Нито пък са ми дразнили очите някога (освен ако не е сумрачно)!
Абе човек, ако едни пикливи фарове ти натоварват очите - то жарко греещото слънце трябва направо да те окьорови!

Нали разбираш, че по себе си не можеш да съдиш за всички?
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 22 Мар 2010, 10:35

Feanor написа:
flame написа:Нито пък са ми дразнили очите някога (освен ако не е сумрачно)!
Абе човек, ако едни пикливи фарове ти натоварват очите - то жарко греещото слънце трябва направо да те окьорови!

Нали разбираш, че по себе си не можеш да съдиш за всички?

Верно е - съдя по мен и ВСИЧКИТЕ ми приятели и познати ;)
Но винаги има изключения от правилото - като далтонистите примерно, които не разпознават цветовете на светофара като червено-жълто-зелено ;)
Е кво ся - заради далтонистите да почнем лилави светофари да слагаме ли?! Мисля, че малцинството трябва до някаква степен да се съобразява с общоприетото ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 22 Мар 2010, 11:48

Мисля, че кой с кого трябва да се съобразява и кога, се решава не от общоприетото, а от законите. ;) Щото там има едни хора, на които по принцип работата им е да регламентират точно такива неща. И то по такъв начин, че да се причини възможно най-малко неудобство и да се постигне възможно най-добър резултат. Бъди сигурен, че ако лилавите светофари щяха да решат проблема на далтонистите, то щяха да да са лилави светофарите. Всъщност бих предположил, че сегашните цветове са подбрани именно така, че да ги различават максимално много хора. А не с гледане в тавана и питане на познатите "как ти се струва?", да речем.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 22 Мар 2010, 11:54

Feanor написа:Мисля, че кой с кого трябва да се съобразява и кога, се решава не от общоприетото, а от законите. ;) Щото там има едни хора, на които по принцип работата им е да регламентират точно такива неща. И то по такъв начин, че да се причини възможно най-малко неудобство и да се постигне възможно най-добър резултат.

:yes: Е, точно за това говорим де! :D

Умните глави от ЕС са провели продължителни изследвания и за стигнали до заключението, че използването на фарове нон-стоп е оправдано ;)
Ако въпросът беше за естетическата страна на карането с фарове - бива да кажа кое е по-арно и кое не :mhihi:
Но нямам навика да навлизам в компетенциите на експерти от други области ;)
Казали са, че така е безопасно - съобразявам се :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 22 Мар 2010, 15:44

flame написа:Умните глави от ЕС са провели продължителни изследвания и за стигнали до заключението, че използването на фарове нон-стоп е оправдано ;)
Ако въпросът беше за естетическата страна на карането с фарове - бива да кажа кое е по-арно и кое не :mhihi:

това никак не е вярно. Само САЩ са правили такива проучвания и резултата е - карането на фарове не подобрява безопасността. Писна ми всяка година да обяснявам откъде и кой наложи тази глупост. Ако много на някой му пука за собствената си безопасност, просто да намали скоростта с 10-20км/ч, ще е несъизмеримо по-безопасно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше М50Б20 Ванус
Мечтае да кара: Офчи Кон
Детайли за колата: M50B20 Vanos coupe

Мнение от PeYo » 22 Мар 2010, 16:18

никога не сам карал на фарове през деня нз защо може да съм селяк знам ли ама се мисля ,че горят рефлекторите :mhihi:
Langata написа:
Абе да ти кажа всичко зависи и от шофьора за мен ако можеш да шофираш не е проблем .Аз специялно с 520 д Бургас София ги правя за 2 40мин.Така че!!!!
stiven100 написа:
Верно ли бе? Я вземи си сложи снимката тука да те целувам както те гледам!След Филип Киркоров ти си ми следващият идол!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 22 Мар 2010, 18:22

twin spark написа:
flame написа:Умните глави от ЕС са провели продължителни изследвания и за стигнали до заключението, че използването на фарове нон-стоп е оправдано ;)

това никак не е вярно

Дубре, би, дубре :ok:
Тия от еврокомисиите разни са некви пълни селтаци и нищо не разбират - камо ли от безопасност :winky:
Подозирам, че изследванията са показали многократно увеличаване на ПТП-тата при включени фарове денем, ама те крият резултатите гадините! :winky:

ПС Euro NCAP (www.euroncap.com) - пълни аматьори! По цел ден играят карти и слушат новия албум на Преслава - от коли и безопасност нищо не вдяват :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 22 Мар 2010, 19:59

flame написа:
twin spark написа:

това никак не е вярно

Дубре, би, дубре :ok:
Тия от еврокомисиите разни са некви пълни селтаци и нищо не разбират - камо ли от безопасност :winky:
Подозирам, че изследванията са показали многократно увеличаване на ПТП-тата при включени фарове денем, ама те крият резултатите гадините! :winky:

ПС Euro NCAP (http://www.euroncap.com) - пълни аматьори! По цел ден играят карти и слушат новия албум на Преслава - от коли и безопасност нищо не вдяват :winky:

Аре ся запей ми нещо на Преслава, ръцете горе.
Така може да минеш точно пред тази чалгаджийка, но ако искаш да спориш с мен давай по-темата.
Не исках да намесвам статистиката, но жертвите в БГ са повече при карането на фарове.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 23 Мар 2010, 14:46

twin spark написа:жертвите в БГ са повече при карането на фарове.

И то именно заради карането на фарове! :winky: :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Мар 2010, 15:04

Абе не е модерно да се кара на фарове,но ако стане модерно да се турат фарове и да са включени-всеки ше го прави,аз чакам от поне 15 години да стане модерна жълта мигаща светлина,че колегите не знаят какво е мигач да го ева

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 23 Мар 2010, 15:08

twin spark написа:Не исках да намесвам статистиката, но жертвите в БГ са повече при карането на фарове.

:ahah: Значи фаровете са виновните за катастрофите?

Самопусни се в темата ""бисери от форума"". ;)
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 23 Мар 2010, 15:18

В такъв случай да забранят поставянето на фарове на автомобилите :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 23 Мар 2010, 15:37

Таа целата тема стана да се вкара у бисерите :mhihi: :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 23 Мар 2010, 17:20

flame написа:

И то именно заради карането на фарове! :winky: :ok:

Пак ти повтарям, не се дръж като селски бек, ако имаш да казваш по темата - давай! Неграмотността по темата е огромна и нямам време да ограмотявам всички. Карането на фарове не намалява жертвите по пътищата. Има други много по-значими фактори.
Като сте толкова отворени карането на фарове, активна или пасивна безопасност е? Някой за доплеров ефект чувал ли е (бързо питайте чичо гугъл и после тук ръсете мозък).
Аз съм категорично против в слънчев ден да се кара на фарове. Причите за това са много.
Канделата на фаровете нищожна спрямо отражението от предния капак, предното съкло и ръба на покрива. Лумена на 2м е практически 0. Какво тогава виждаш тогава? кола с фарове, само че по абслолютно същия начин се вижда и колата без фарове. Някой ще спори ли че човек не може да възприеме и прецени точно и правилно движението на светещ обект, т.е. не можем да сме сигурни за скоростта на движещия се срещу нас. А това е важно да при изпреварване. Как се вижда левия мигач? Има модели коли на които виждам мигача на 2м. Ако кара без фарове ще го видя ще е пуснал мигача доста по-рано.
И най-вече дори да допусна, че с фарове ме виждат по-добре, какво от това. Подвеждащо е да съм спокоен, че съм на фарове. Състезателчета карат като за последно, ама на фарове, защото било по-безопасно.
И за тези, които не виждат по-далече от носа си - карането на фарове замърсява излишно с букет от отрови и канцерогени. Това се пресмята за всички за автомобили, а не само за собствената си таратайка.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 23 Мар 2010, 18:56

twin spark написа:Неграмотността по темата е огромна и нямам време да ограмотявам всички.

Тук ще замълча тактично и само ще цитирам колегите долу (и всички останали, които са се посмяли :mhihi: ):
Toneloker написа:
twin spark написа:Не исках да намесвам статистиката, но жертвите в БГ са повече при карането на фарове.

:ahah: Значи фаровете са виновните за катастрофите?
Самопусни се в темата ""бисери от форума"". ;)

dimithur написа:

В такъв случай да забранят поставянето на фарове на автомобилите :mhihi:

twin spark написа:Карането на фарове не намалява жертвите по пътищата. Има други много по-значими фактори.

Бе то и карането с колан не намалява жертвите по пътищата :winky:
Има други много по-значими фактори като превишена скорост и неправилно изпреварване :winky:

twin spark написа:Някой за доплеров ефект чувал ли е (бързо питайте чичо гугъл и после тук ръсете мозък).

Баааааааси! Кви са тия извънземни работи ве?! Кви са тия доплери, кви са тия чичо гугъловци?! :mhihi:
Явно ние тук не сме на твоето изключително високо интелектуално равнище и само можем да те гледаме и да цъкаме с език :ok:

twin spark написа:Какво тогава виждаш тогава? кола с фарове, само че по абслолютно същия начин се вижда и колата без фарове.

Лято. 35 градуса. Мараня. Прав път. Сив асфалт. Сив автомобил се движи насреща... :winky:
На мен лично некак си колите в такива ситуации ми се сливат с асфалта ако не са фаровете...
Ама явно съм в дълбока грешка - интелектуална и физиологическа - щом ти казваш, че нещата изобщо не стоят така :winky: :mhihi:

twin spark написа:И за тези, които не виждат по-далече от носа си - карането на фарове замърсява излишно с букет от отрови и канцерогени.

Колега, ти да не си от "Зелени Балкани"?! :lol: :ok:
Евро 5 имаш ли на колата, която караш в момента?! :winky:
И в кръга на шегата - като хапнеш боб отваряш ли прозореца да замърсяваш с букет от :mhihi: :lol:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата