Екстремно спиране по права линия ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Екстремно спиране по права линия ?

Мнение от Chapai » 24 Мар 2010, 9:17

Не коментирам ABS-са, за мен той е полезен и съм далеч от мисълта да го изключвам. Въпросът ми е при желание за екстремно спиране по права линия как е най-добре:
1. "Помпене" на педала на спирачката.
2. Злобно натискане на същата.
3. Или...
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: Екстремно спиране по права линия ?

Мнение от vicho » 24 Мар 2010, 9:26

натискаш до пода и стискаш здраво волана и зъби :driving:
"помпенето" го върши ABS-а :yes:

http://www.youtube.com/watch?v=6vJQr_ZzTRQ <== without ABS :mhihi: :kuku: :shock:

http://www.youtube.com/watch?v=BRu83Zj_Kfo&NR=1 :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 24 Мар 2010, 10:07

Chapai написа:Не коментирам ABS-са, за мен той е полезен и съм далеч от мисълта да го изключвам. Въпросът ми е при желание за екстремно спиране по права линия как е най-добре:
1. "Помпене" на педала на спирачката.
2. Злобно натискане на същата.
3. Или...

Threshold braking. Натискаш педала точно толкова, че гумите да са на границата на сцеплението, но без да ги блокираш. Така имаш максимално ефективно спиране, защото нито прекъсваш спирачното усилие, нито губиш сцепление.
В практическа ситуация... настъпваш спирачката и оставяш ABS-a да се грижи за сцеплението. Ако запазиш присъствие на духа, можеш да я върнеш леко, колкото да престане да се меси електрониката.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Слави
Аватар

Мнение от © » 24 Мар 2010, 10:18

мисля, че като натисна рязко за да върна май трябва доста време т.е. спирачното усилие така или иначе става максимално (благодарение на не знам си коя система :mhihi: ) и АБС поема нещата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 24 Мар 2010, 10:20

хващаш границата преди да почне да ти рита педала абс-а+ако имаш възможност и да сваляш предавките това е за мен формулата на най бързо спиране,обаче в краина сметка преди всичко добрите гуми са най важния фактор

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 24 Мар 2010, 10:21

Никакво помпане,защото се блокира сервото,т.е. спира да работи,педала става твърд и си дотам! Който невярва да пробва на място,и да види ефекта!
Така както си го написал си зависи от настилката,чакъл ли е,асфалт ли е?!
Много зависи колко бързо и на какъв път спираш!
И как ще хванете границата колеги?! Знам за какво говорите,ама таз система и едно камъче е в състояние да я задейства!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 24 Мар 2010, 10:22

ако има абс -пълно напискане до дупка! до дъно!
ако колата има и други системи тя даже донатиска сама накладките при екстлемно спиране.
ако няма абс-играеш с педала и ако имаш способдностите-понапомпваш и държиш на границата на плъзването...

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 24 Мар 2010, 10:36

На автоматика съм му скачал с ДВАТА крака на педала на спирачката, изправяйки се на волана за още повече натиск...да видиш как спира Е46 :mhihi:
Скоростта не беше голяма - около 80-90 извънградско...каруца в моето платно като коня гледа към мен, а отзад едно цигане слиза от каруцата със скок...на пътя :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 24 Мар 2010, 11:26

Dimitroff написа:На автоматика съм му скачал с ДВАТА крака на педала на спирачката, изправяйки се на волана за още повече натиск...да видиш как спира Е46 :mhihi:
Скоростта не беше голяма - около 80-90 извънградско...каруца в моето платно като коня гледа към мен, а отзад едно цигане слиза от каруцата със скок...на пътя :mhihi:

хахахахахахахахахахахах :mhihi: :mhihi: не разказвай толкова смешно, че тва като си го представих и щях се задава с фафлата дет хапвах :mhihi:

бтв и аз онзи ден, некъв пред мен ще отбива вдесно без мигач и аз такъв навивам в лево да го изпрервам, да ама нашенеца просто намалил заради пътен полицай, а отпред имаше кола и предстоеше некво птп с 30-40км по моя вина при, което за момент като си представих колко конско ще ям от баща ми :mhihi: и че ще карам вече само на 2 крака виждам некво успоредно паркоместо най-вляво навивам със скороста на светлината волана и се шмугвам там на спирачки щот мястото беше около 4-5 метра със стеничка отпред и спирам на 10 см от нея
Извод: не се правете на шумахери :smoke:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 24 Мар 2010, 12:42

Абе...на теб ти е смешно, ама аз изтръпнах брутално тогава!!
Много добра права отсечка, слънчице...карам си с ограничението що годе (90 е там) и виждам каруцата, дето се движи в моята лента...срещу мен и в момента в който приближавам малката мангуста...скочи на пътя ...до осевата линия...не преувеличавам - набрах се на волана, за да натискам спирачките колкото се може повече - с 2та крака!!

П.с. Даже не слезнах да го бия!! - много се шашнах, баси...то реве, аз почервенял и от яд и от стрес...майка му реве, баща му крещи нещо...коня и той май ревеше...за една бройка - едно по-малко :mhihi: (ама после става страшно :confused: )

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 24 Мар 2010, 12:45

Зависи каква е скоростта от която спираш, но най доброто е педала до дупка без да го пускаш и в същото време редиш надолу скоростите 3,2,1 от това по добро нема как, лошото е че, не във всяка ситуация има време са скорости.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 24 Мар 2010, 12:58

Ако си без АБС, който каквото и да ти обяснява, не си ли усетил сам как спира твоята кола и колко да "дозираш" спирачното усилие, няма как да спреш по най-добрият начин. Това с "помпането" е майтап работа. Трябва да си усетиш границата на сцепление и да държиш там...
В случай, че имаш АБС, alx го каза точно в една по-стара тема. Американците имали лаф за трите ес-а на абс-а: Stomp, Stay, Steer. Демек, скачаш със все сила върху педала и натискаш колкото може без да отпускаш, като междувременно правиш и корекции на посоката с волана. (почти сигурно при екстремно спиране се налага)
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: back to diesel(Ld)

Мнение от motor » 24 Мар 2010, 13:22

Доказано е, че абс-а удължава спирачни път на автомобила. Доказано е, че с абс може да запазиш курсова устойчивост. Можеш да завиеш/заобиколиш препятствие. За спиране по права линия не ти е нужен абс, а да не блокираш гумите и автомобила да е с изправни спирачки.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 24 Мар 2010, 13:31

motor написа:Доказано е, че абс-а удължава спирачни път на автомобила.

Ко речи ? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 24 Мар 2010, 13:51

Dimitroff написа:
motor написа:Доказано е, че абс-а удължава спирачни път на автомобила.

Ко речи ? :mhihi:

Той го е доказал колега. Нема се плашиш :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Следваща

Назад към Извън Темата