Екстремно спиране по права линия ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: back to diesel(Ld)

Re: Екстремно спиране по права линия ?

Мнение от motor » 24 Мар 2010, 14:07

Doberman_vas написа:Той го е доказал колега. Нема се плашиш :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Незнам кой го е доказал и кой не, ама си чешем клавиатурите само. И не всичко което изглежда така наистина е така. Вземи се образовай малко за автомобилите и тогава се подигравай на хората.
Със здраве

ПС: Виждал ли си следа от екстремно спиране с абс на автомобил с повече зъби на гривната и на такъв с по малко или на автомобил без абс? бялата част от следата е допълнително разстояние, което изминава автомобила при спиране.
Последна промяна motor на 24 Мар 2010, 14:11, променена общо 2 пъти
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 24 Мар 2010, 14:08

Doberman_vas написа:
Dimitroff написа:
motor написа:Доказано е, че абс-а удължава спирачни път на автомобила.

Ко речи ? :mhihi:

Той го е доказал колега. Нема се плашиш :mhihi: :mhihi: :mhihi:

На сух асвалт без АБС се спира по-бързо няма какво да се хилите ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 24 Мар 2010, 14:08

motor написа:
Doberman_vas написа:Той го е доказал колега. Нема се плашиш :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Незнам кой го е доказал и кой не, ама си чешем клавиатурите само. И не всичко което изглежда така наистина е така. Вземи се образовай малко за автомобилите и тогава се подигравай на хората.
Със здраве

Мхм, доказателствен мат'рял навсякъде :mhihi:
Защо продължава да има хора, които чули-недочули и то от псевдо експерти (Знаячи :)) и после говорят за нещата, все едно са факти? :banghead:
Че са готови и да спорят :dummy:
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 24 Мар 2010, 14:21

В такъв случай, да забранят тотално АБС-а, всички коли да се произвеждат като учебните с по 2 чифта педали, и да се продават комплект със един специалист на резерните педали, дето се вози винаги в колата и в екстремни ситуации спира по-бъроз от АБС-а !
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 24 Мар 2010, 14:34

всъщност винаги се гледа да се спира по права линия =)
what a helluva ride

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 24 Мар 2010, 14:48

преживях екстремно спиране с Е34ката и с един приятел Е39. той караше.. с е34 от 180 намалих на 10 след като тираджия решил да тръгне от крайно дясно на крайно ляво на магистралата (на летището в пазарджик) за да направи обратен завой...така натиснах спирачките и с двата крака че после вонеше на феродо и излизаше дим...как не беше мокро но спрях буквално на 1 метър от него...между другото беше последният път където съм вдигнал над разрешената скорост..от тогава 130 и надали вдигам толкова..живота ми е много мил
с един приятел Е39, леко валеше дъжд колкото да стане пътя все едно мазан с маргарин и един дядо който тръгнал от стоп и се включи на околовръстното в пловдив..нашата скорост 80... приятелчето ми скочил на спирачките и наистина видях в действие как работи ASC-то... определено най-полезната и животоспасяваща екстра...

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 24 Мар 2010, 14:50

grnka написа:преживях екстремно спиране с Е34ката и с един приятел Е39. той караше.. с е34 от 180 намалих на 10 след като тираджия решил да тръгне от крайно дясно на крайно ляво на магистралата (на летището в пазарджик) за да направи обратен завой...така натиснах спирачките и с двата крака че после вонеше на феродо и излизаше дим...как не беше мокро но спрях буквално на 1 метър от него...между другото беше последният път където съм вдигнал над разрешената скорост..от тогава 130 и надали вдигам толкова..живота ми е много мил
с един приятел Е39, леко валеше дъжд колкото да стане пътя все едно мазан с маргарин и един дядо който тръгнал от стоп и се включи на околовръстното в пловдив..нашата скорост 80... приятелчето ми скочил на спирачките и наистина видях в действие как работи ASC-то... определено най-полезната и животоспасяваща екстра...

Ще ме прощаваш, ама летището ограниченито на скоростта е 80, а не 130 , камо ли пък 180 :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 24 Мар 2010, 14:54

с е39ката на леко мокро с около 80 на околовръстното ми излезе от пряка без предимство ицето стоичков със сив ягуар! кучките до дупка! изправих се почти на волана и въпреки тва се наложи да извия и спрях пред неговата муцуна! уникално с абс-а и явно и асц-то колата не загуби контрол ,а зави точно по определената от мен треактория! ако бях с някой туч-нямаше да има :съмтайм лунс,съмтайм-уин! щеше да го изкарам от другата врата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 24 Мар 2010, 15:20

Ако си познаваш колата (гумите), границата на активация на АБС-а според мен е със оптимално спирачно действие, но е друг въпроса дали имаш време да помислиш или скачаш на педала и се напъваш с две ръце на волана че да натискаш повече за да не стане сакатлъка.

ПС: Скиса, що не го изшляпа тоя бастун. Вярно, щеше да имаш някоя друга синявица, ама щеше да вдигнеш средния коефициент на интелигентност за България поне с 5 пункта. :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 24 Мар 2010, 15:30

Doberman_vas написа:
Dimitroff написа:

Той го е доказал колега. Нема се плашиш :mhihi: :mhihi: :mhihi:

grnka написа:най-полезната и животоспасяваща екстра...

Колега grnka, ти нищо не разбираш! :mhihi:
Немските инженери са сложили ABS-а с единствената цел да има една светеща лампичка повече на таблото, а не за безопасност! :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 24 Мар 2010, 16:33

Dimitroff написа:

Какво се чудиш? Прекратяването на спирачното усилие е нормално да удължава спирачния път спрямо идеалния случай, в който прилагаш непрекъснато максималното възможно усилие, което не води до загуба на сцепление. Просто и логично. Друг въпрос е, че съвременните ABS-и кой ги знае какво правят. :)
А, да - разбира се, ABS е много полезна система въпреки това. Запазва ти управляемостта на автомобила и ти позволява да не се тревожиш за блокирането на колелата. Което улеснява много тежките спирания, макар че ги прави неоптимални. Всъщност ти пак можеш да си ги направиш оптимални, така че на практика дори няма съществени минуси. ;)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 24 Мар 2010, 16:44

Feanor написа:ти пак можеш да си ги направиш оптимални, така че на практика дори няма съществени минуси. ;)

Ти глей да занесеш некъде и да тръгнеш към пропастта - само време да мислиш дали да помпаш или да галиш педала ше имаш ;)
Тва ми напомня на един колега, който беше стигнал до гИнЯлното заключение, че щом във Ф1 немало ABS таа система била боклук :lol:

Та в тоа ред на мисли - при идеални условия, предварителна подготвеност за изпитанието и не на последно място ако става дума за Шумахер или от про нагоре - ЕВЕНТУАЛНО И ТЕОРЕТИЧНО кола без ABS би могла да спре по-добре от такава със. Ама за останалите 99.999999999998788998% от случаите нема кво да ми говорите ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 24 Мар 2010, 17:08

flame написа:Та в тоа ред на мисли - при идеални условия, предварителна подготвеност за изпитанието и не на последно място ако става дума за Шумахер или от про нагоре - ЕВЕНТУАЛНО И ТЕОРЕТИЧНО кола без ABS би могла да спре по-добре от такава със. Ама за останалите 99.999999999998788998% от случаите нема кво да ми говорите ;)
Мисля, че дори и тогава пак няма да е така. Все пак говорим за съвременни ABS системи, не тия от края на 80-те години и теорията сочи че спирането на границата на сцепление винаги означава по-малък спирачен път. Помислете си само за страхотните спирачни характеристики на стандартно Porsche 911, постигнати винаги с ABS система. А Шумахер като абсолютен професионалист може само да достигне перфекционизма на ABS системата, няма как да задмине физиката.

А за колегата със светлата част в следата на спирачния път бих го попитал дали той пред всеки светофар оставя спирачни следи и ако отговора е "не" това значи ли, че не прилага спирачно усилие върху колелата за да спре :banghead: ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus IS200

Мнение от Mind_Control » 24 Мар 2010, 17:17

Направете тест- просто е :)

Слави
Аватар

Мнение от © » 24 Мар 2010, 17:33

на този 90 от 100 шофьори ще спрат много по-зле без АБС
може да има 10 % или още по-малко процента, които ще успеят да спрат по-бързо или поне да се доближат до колата с АБС, но това е много малък процент
това му е предимството

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата