Екстремно спиране по права линия ?
Модератор: Общи модератори
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Екстремно спиране по права линия ?
Mind_Control написа:Направете тест- просто е
Правил съм!
При 30 градуса лятото с АБС и с махнат бушон на въпросния...айде познай какъв беше резултата

Аре и аз да повечта малко Евангелието като дявола
Шумахер спира от 100-0 за 17м без абс
Порше 911 спира от 100-0 за 31м с АБС
=> Извод - АБС-а е пълната глупост, само се хабят да го слагат

dimithur написа:Аре и аз да повечта малко Евангелието като дявола
Абе тоя Шумахер с какви ли маратонки се е затърчал, че и после да има сцепление да спре от 0-100км/ч само за 17м???
Колко ли им ЕТ-то ???
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
особено на лоша настилка който и да я кара колата с абс ще му спре много по-добре от без! ако щше и шумката да е....
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ей много разбиратели много нещо
Ясно е че, повечето от вас едва ли са спирали екстремно дори, камоли да имат наблюдение над двата вида спиране, със или без АБС.
Никой не е казъл че, системата е боклук, естествено, че е полезна и то много.
Някакси смешно е да твърдите че системата е по-добра от човешките възможности.
Тези ситеми за сигурност са измислени за улеснение на шофьотите, което незначи че един добър шофьор няма да се оправи без тях
Както при всичо в живота, едно се отдава по-добре на едни, друго на други, както не всички са добри танцьори, така и не всичики са добри шофьори

Ясно е че, повечето от вас едва ли са спирали екстремно дори, камоли да имат наблюдение над двата вида спиране, със или без АБС.
Тези ситеми за сигурност са измислени за улеснение на шофьотите, което незначи че един добър шофьор няма да се оправи без тях

Както при всичо в живота, едно се отдава по-добре на едни, друго на други, както не всички са добри танцьори, така и не всичики са добри шофьори

- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
К'во е т'ва безумие!?!
Темата пак се обърна на по-добре ли е абс-а, или не е...
Това е чепкано 102340834091 пъти...
Има хора, които си мислят, че знаят и могат и те спорят, че без абс можело да се спира по-добре.
Ми не може. Единственият теоретичен вариант е, ако настилката е идеална и под четирите гуми и спирачното усилие на четирите гуми към асфалта е еднакво. Това е единственият шанс на Шумахер (или който и да било друг велик пилот) да спре по-добре от АБС-а. Ама тая теория я има само на дъската. Няма как да стане на практика.
Това, че на някой му се струва, че без АБС-а спира по-добре - само така му се струва, защото не е мерил...
Моля, слагайте катинар.
Темата беше съвсем различна и човекът, който попита, получи отговор.
Темата пак се обърна на по-добре ли е абс-а, или не е...
Това е чепкано 102340834091 пъти...
Има хора, които си мислят, че знаят и могат и те спорят, че без абс можело да се спира по-добре.
Ми не може. Единственият теоретичен вариант е, ако настилката е идеална и под четирите гуми и спирачното усилие на четирите гуми към асфалта е еднакво. Това е единственият шанс на Шумахер (или който и да било друг велик пилот) да спре по-добре от АБС-а. Ама тая теория я има само на дъската. Няма как да стане на практика.
Това, че на някой му се струва, че без АБС-а спира по-добре - само така му се струва, защото не е мерил...
Моля, слагайте катинар.
Темата беше съвсем различна и човекът, който попита, получи отговор.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
vld написа:...Ясно е че, повечето от вас едва ли са спирали екстремно дори, камоли да имат наблюдение над двата вида спиране, със или без АБС....
Не мога да кажа, че имам кой знае какъв опит, но съм имала поне по едно скачане на спирачката и с двете коли - Е36 без AБС и Е90-ката... С новата съм спирала много по-бързо, овладяно и ... спира страхотно. Понаучих се как да спирам по-добре и с Пантерката, но с нея съм много по-несигурна и карам доста по-бавно и предпазливо... Пързаляла съм се на песъклив асфалт и съм поднасяла няколко пъти при спиране /нямам предвид нарочно

Така че, за мен спор няма дали се спира по-добре със или без AБС. Разбира се отчитам голямата разлика във "възрастта" на двете коли /17 г/, новите технологии в последните модели... И все пак...
vld написа:Някакси смешно е да твърдите че системата е по-добра от човешките възможности.
Бе да ти кажа дори една проста елка (електронен калкулатор) в определени отношения (пресмятане) е по-добра от човека

Та ми се вижда някак смешно да твърдиш, че по отношение на спиране в критични ситуации човекът е по-добър от ABS-а

Особено като се има предвид, че немските инженери са работили усърдно години наред и са похарчили милиарди за проекта

vld написа:Тези ситеми за сигурност са измислени за улеснение на шофьотите, което незначи че един добър шофьор няма да се оправи без тях![]()
Бе то и коланите, и дисковите спирачки, и сервото и други такива "излишни" нещица са измислени за улеснение и всеки шофьор може да се оправи без тях

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Като сте гъзари, гасете го тоя АБС, бе за кво ви е
.
Ама като стане напечено скачаш и натискаш, а не помпиш като малоумник нал тъй?

Ама като стане напечено скачаш и натискаш, а не помпиш като малоумник нал тъй?
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Повече закво да се говори
http://www.youtube.com/watch?v=j-hHWSQhKuc&feature=fvw
Не е кола,ама ..
http://www.youtube.com/watch?v=-Zv3Sacl ... re=related Мокро
http://www.youtube.com/watch?v=q9dH03SKWxw&NR=1 Сипица

http://www.youtube.com/watch?v=j-hHWSQhKuc&feature=fvw
Не е кола,ама ..
http://www.youtube.com/watch?v=-Zv3Sacl ... re=related Мокро
http://www.youtube.com/watch?v=q9dH03SKWxw&NR=1 Сипица
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
vld написа:Ей много разбиратели много нещо![]()
Тези ситеми за сигурност са измислени за улеснение на шофьотите, което незначи че един добър шофьор няма да се оправи без тях![]()
а бе ти понеже си спирал най-много пъти от сички ни ,понеже ние караме само направо и без да спираме земи заложи крупна сума и зимаме две еднакво тежки коли и се засилваме и ти спри по-добре без абс-а ! най-добрия шофьор на света! е от такива младежите се подвеждат и мислят и говорят после глупости...!
- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
В моя защита, а и в защита на колегата vld ще кажа, че никъде не сме казали, че абс-а му има нещо. Нито съм казал, че не го използвам или съм му отрекъл преимуществата. Просто някои колеги решиха да се заяждат и темата стана боза.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)
- TouringInternational
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M44 на газ
- Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
- Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition
Налагало ми се е няколко пъти да спирам по- екстремно, но единия път беше направо
На варненската магистрала се бях засилил със скорост прекалено голяма за мощния ми автомобил
, в лява лента с мигач по надолнище и излезе бус, който искаше да изпревари само камион и една, две коли
Та добре, че вече идваше нагорнището и доста спомогна за екстремното спиране, нямах време (или по-скоро липса на умение) да спирам със скорости. Голям плюс са и хубавите гуми

На варненската магистрала се бях засилил със скорост прекалено голяма за мощния ми автомобил

Та добре, че вече идваше нагорнището и доста спомогна за екстремното спиране, нямах време (или по-скоро липса на умение) да спирам със скорости. Голям плюс са и хубавите гуми

Имате проблеми с екстремното спиране ? Летете с дирижабал и няма да имате
P.S. Кой ми изтри мнението за Шумахер

P.S. Кой ми изтри мнението за Шумахер

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Беше преди поне 3 години - тиха слънчева утрин , птичките пееха своите прекрасни песни , дърветата отрупани в пролетни цветове ухаеха прекрасно ...
Три БМВ-та съответно Е46 320и , Е90 320 д и Е34520и комби летяха от Ябланица по магистралата за София с максимална скорост в трите платна на пустата магистрала един до друг.Скороста бе 240 км/ч , опианението бе голямо
В един момент внезапно най-новата машина рязко взе да спира , веднага след нея 46-цата и аз последен реших да направя експеримент ,който не препоръчвам никому - от 240 км/ч скочих с максимална сила на средния педал докато не спрях автомобила до пълен покой
Спирането до 80 км/ч бе повече от отлично , след това взе да се чува странно виене от спирачките
След 50 км/ч взе да се усеща сериозен фейдинг изразен с леко "отпускане" в спирачната сила сякаш взех да отпускам педала и при пълното спиране забелязах побелелите спирачни дискове ,които в комплект с накладките бяха на около 1000 км Текстар.Стана ми кофти честно казано , защото си помислих ,че всичко ще трябва да отиде в боклука ... Покарах после и след 200 км всичко си влезе в нормите сякаш не бях подлагал спирачната система на автомобила на това максимално екстремно натоварване.Спирачките вероятно са оразмерени за спиране от около 200 км/ч до място а не с толкова голяма скорост, въпреки това се доказаха като сигурни и високо ефективни.И Текстара си струва всеки лев
Мисля си ,че е хубаво здраво да се натиска педала и щом автомобила е оборудван с хубави гуми не би трябвало да има проблем
Георги Пенчев

Три БМВ-та съответно Е46 320и , Е90 320 д и Е34520и комби летяха от Ябланица по магистралата за София с максимална скорост в трите платна на пустата магистрала един до друг.Скороста бе 240 км/ч , опианението бе голямо

В един момент внезапно най-новата машина рязко взе да спира , веднага след нея 46-цата и аз последен реших да направя експеримент ,който не препоръчвам никому - от 240 км/ч скочих с максимална сила на средния педал докато не спрях автомобила до пълен покой

Георги Пенчев
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4