километрите на дисплея едва мъждукат - РЕШЕНИЕ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
километрите на дисплея едва мъждукат - РЕШЕНИЕ
Здравейте,
пиша остносто някъв супер странен проблем. Онзи ден в студ на -4 градуса паля колата и na дисплея на километража светват само 5те зелени, а там където са километрите едваааааааам мъждука, вижда се но мноооого зле. Та покарах аз така малко и се оправи. Карах така 200-300км и днес пак в студа паля на -5 градуса и километрите отново ееедвааа се забелязват, всичко останало по таблото свети идеално, даже 5те зелени на инспекшъна си светят супер, теста на таблото си минава, светят всички лампи + тези за осветление на таблото, единственото, което не работи (и то не знам далитака може да се каже) е този ред на който стоят километрите и то всъщност си работи и си отчита всичко точно, просто е супер мижаво и за да го видиш трябва много да се вгледаш.
Някви идеи ?
пиша остносто някъв супер странен проблем. Онзи ден в студ на -4 градуса паля колата и na дисплея на километража светват само 5те зелени, а там където са километрите едваааааааам мъждука, вижда се но мноооого зле. Та покарах аз така малко и се оправи. Карах така 200-300км и днес пак в студа паля на -5 градуса и километрите отново ееедвааа се забелязват, всичко останало по таблото свети идеално, даже 5те зелени на инспекшъна си светят супер, теста на таблото си минава, светят всички лампи + тези за осветление на таблото, единственото, което не работи (и то не знам далитака може да се каже) е този ред на който стоят километрите и то всъщност си работи и си отчита всичко точно, просто е супер мижаво и за да го видиш трябва много да се вгледаш.
Някви идеи ?
Последна промяна BiTurbo на 13 Мар 2010, 16:55, променена общо 1 път
Re: километрите на дисплея едва мъждукат
Колега аз имах същия проблем. Използвах тази тема
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=53641
Оправи се за известно време, ама после пак същата история. Виждам къде са студените спойки ( крачетата на цифровия километраж ), но по никакъв начин не мога да стигна до тях, защото таблото е капсоловано. Ако го разкапсоловам после много побългаряване го чака. Аз също ще се радвам ако някой даде вариант.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=53641
Оправи се за известно време, ама после пак същата история. Виждам къде са студените спойки ( крачетата на цифровия километраж ), но по никакъв начин не мога да стигна до тях, защото таблото е капсоловано. Ако го разкапсоловам после много побългаряване го чака. Аз също ще се радвам ако някой даде вариант.
- BlacK-EviL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бавно 32?и цупе
- Мечтае да кара: е92 м3 цупе
защо си мисля че може да е от лампичката отзад при мен стана изведнъж така и като съм гледал снимка на таблото отзад ме невежда на мисълта че ми е заминала крушката
защото няма проблеми със самите пиксели
до няколко дни ще го извадя да сменя крушките ако се оправи ще пиша
защото няма проблеми със самите пиксели
до няколко дни ще го извадя да сменя крушките ако се оправи ще пиша

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
а нещо интересно,
одеве излизам пак с колата, паля си тръгвам, и на един светофат решавам да тупна по таблото и о, чудо, всичко си светна перфектно......... и така си се закарах докъдето тряяше....... 2 часа по-късно паля да се прибирам и бам, тва пак не свети
Ама в тъмното много странно се виждаше, начи първите цифри на големия пробег се виждат почти и нататъка постепенно почва да се губи и докато стигне дневния пробег почтти нищо не се вижда....
Не ми се блъска по таблото, явно нещо де прави контакт/маса. То интересното е, че явно са 2 крушни, една за горния ред (дето са километрите) и една за долния ред (дето е инспекцията), и тая на горния ред, явно нещо взима-дава. Но интересното е, че както казах и по-горе, свети си, но някво много бледо........
Някой има ли идея тия крушки дали се сменят, без да се отваря таблото, аз до колкото си спомням ос свалянето отзад бяха само тия за контролните лампи и за цялостното осветление на таблото, ама тия за дисплея ме съмнява да се сменят без да се отвори.
Утре ше вида да го сваля, ако стане нещо ше пиша.......
П.С. Таблото е от "новите" при Е36, до 240, в галерията ми има снимка........ От тук до някъде изключвам темата с ремонта на циферблата, аз си я знам тая тема отдавна, ама просто при мене не е случая.......
одеве излизам пак с колата, паля си тръгвам, и на един светофат решавам да тупна по таблото и о, чудо, всичко си светна перфектно......... и така си се закарах докъдето тряяше....... 2 часа по-късно паля да се прибирам и бам, тва пак не свети

Ама в тъмното много странно се виждаше, начи първите цифри на големия пробег се виждат почти и нататъка постепенно почва да се губи и докато стигне дневния пробег почтти нищо не се вижда....

Не ми се блъска по таблото, явно нещо де прави контакт/маса. То интересното е, че явно са 2 крушни, една за горния ред (дето са километрите) и една за долния ред (дето е инспекцията), и тая на горния ред, явно нещо взима-дава. Но интересното е, че както казах и по-горе, свети си, но някво много бледо........
Някой има ли идея тия крушки дали се сменят, без да се отваря таблото, аз до колкото си спомням ос свалянето отзад бяха само тия за контролните лампи и за цялостното осветление на таблото, ама тия за дисплея ме съмнява да се сменят без да се отвори.
Утре ше вида да го сваля, ако стане нещо ше пиша.......
П.С. Таблото е от "новите" при Е36, до 240, в галерията ми има снимка........ От тук до някъде изключвам темата с ремонта на циферблата, аз си я знам тая тема отдавна, ама просто при мене не е случая.......
- BlacK-EviL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бавно 32?и цупе
- Мечтае да кара: е92 м3 цупе
доколкото знам са 2 крушките 1та за инспекцията другата за километрите и при мен на инспекцията няма проблеми и си свети нормално .. Крушките до колкото съм виждал си имат цокалчета и могат да се сменят без да се разглобява таблото 

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
BlacK-EviL написа:.. Крушките до колкото съм виждал си имат цокалчета и могат да се сменят без да се разглобява таблото
сигурен ли си в това ?
Утре ще сваля и ще видя, но до колкото пък аз си спомням май само тия за цялостното осветление на таблото можеха да се сменят.............ше видим
сменят се много лесно като всички останали крушки по таблото без да се разглобява
Колега може и аз да не съм разбрал ама кое точно мъждука :
Ако не ти свети цифровия километраж ( показва ти цифрите на половина,не ги показва и др.под. мизерии ) - то проблема не е в лампа според мен, защото представлява дигитален дисплей.
Ако пък говориш за самото табло обортомера и скоростомера то със сигурност е от някоя лампа.
Пусни някоя снимка ако можеш. Днес и аз ще снимам моето да видиш дали проблема е същия.
Ако не ти свети цифровия километраж ( показва ти цифрите на половина,не ги показва и др.под. мизерии ) - то проблема не е в лампа според мен, защото представлява дигитален дисплей.
Ако пък говориш за самото табло обортомера и скоростомера то със сигурност е от някоя лампа.
Пусни някоя снимка ако можеш. Днес и аз ще снимам моето да видиш дали проблема е същия.
- krumovvv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: чужди коли и жени
- Мечтае да кара: две коли едновременно
удряй по таблото всеки път то това май им е слабо място и колегата го бие таблото всеки път на едно е36
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
и така колеги,
до одеве се занимавах, свалих таблото и смених крушката и сега всичко е наред, свети си и няма проблем (дано остане така)
ето снимка на крушката, която смених>

То се вижда, тази горната е за километрите, а долната е за инспекцията, смених тази, която съм посочил. Директно ходих до БМВ и за 2 евро хупих нова + фасунга, щото не знам да не би проблема да е бил във фасунгата, за по-сигурно я смених и нея, сега всичко е 6
Благодаря на отзовалите се !
и един поздрав от мен
http://www.youtube.com/watch?v=eEmOSjGONuA

до одеве се занимавах, свалих таблото и смених крушката и сега всичко е наред, свети си и няма проблем (дано остане така)

То се вижда, тази горната е за километрите, а долната е за инспекцията, смених тази, която съм посочил. Директно ходих до БМВ и за 2 евро хупих нова + фасунга, щото не знам да не би проблема да е бил във фасунгата, за по-сигурно я смених и нея, сега всичко е 6

и един поздрав от мен

- catorse
- Потребител
-
- Кара: Гумите да си показват теловете...
BiTurbo написа:и така колеги,
То се вижда, тази горната е за километрите, а долната е за инспекцията, смених тази, която съм посочил. Директно ходих до БМВ и за 2 евро хупих нова + фасунга, щото не знам да не би проблема да е бил във фасунгата, за по-сигурно я смених и нея, сега всичко е 6![]()
и един поздрав от мен
е да но при мен кру6ката е здрава сменявах я няколко пъти и...пак ни6то та се 4уда дали не е от това 4е докато си сменях контактния ключ го пробвах дали работи без таблото и от тогава ми се появи тази детска болест много е дразне6то едвам се виждат цифрите
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: километрите на дисплея едва мъждукат - РЕШЕНИЕ
А как се води цокъла на самите крушки,че ми продадоха Т10 за такива ама явно не са.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:А как се води цокъла на самите крушки,че ми продадоха Т10 за такива ама явно не са.
цокъл имаш предвид фасунгата ли, щото аз под цокъл разбирам там дето се редят по таблото?
Нямам представа аз ходих до БМВ и оня по ВИН ми даде крушка заедно с фасунгата, която беше тотална различна от тази старата, но захващането беше същото и ми я продадоха за 1.67 евро (оригинално в БМВ)

П.С. Аз по принцип не успях да сваля крушката от фасунгата, не знам възможно ли е изобщо, напъвах, кво ли не правих е, не успях..... иначе на едно място намерих и само крушките да продават, ма като не можах да я извадя......
ето ги

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Абе вадил съм ама после не може да се вкара
Крушката имам в предвид, как и е маркировката. Сега ще видя за нещо подобно на тая, дето си сложил.

Крушката имам в предвид, как и е маркировката. Сега ще видя за нещо подобно на тая, дето си сложил.
На таблото отзад е означено за всяко гнездо какъв ватаж да е крушката, а цвета на цокъла си е един вид цветен код за мощността на съответната крушка, има зелени, черни, бежови и т.н. (по спомен). На таблото от малките крушки се срещат 3 типа - 1.2W, 1.3W и 1.5W, като е добре да се слагат съответните, за да не прегори евентуално някоя пластмаска (по-невероятно) и да не свети таблото неравномерно (доста по-вероятно
).

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2