До колегите Прависти
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Stefan Caromov
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Кораба Destiny
- Детайли за колата: Alfa Romeo 156 Selespeed
До колегите Прависти
Е колеги напрво съм луднал . Мечтая да заредя всички видове съдилища с експлозив и да ги гръмна .
От месец ,може би повече издирвам едно дело приключило 2000 година. Вчера след толкова ходене по мъките и на най-неочакваното място ,успях да намеря НОХД № на делото . Отидох в Районен Съд ,защото искам препис от присъдата ( която е глоба ),но от там ме пратиха в стара архива в Градски Съд.След ходене по мъките ,една адски услужлива деловодителка в Районен Съд - на 4-ти етаж ,звъни на нейна колежка и намира и архивния номер на делото. Супер викам си ,сега един препис от присъдата да си взема и съм готов.Праща ме въпросната жена в Градски да си намеря делото и да си пусна молба ,да си платя и да си взема въпросния препис . Отивам и там попадам на една невъзможно невъзпитана личност от женски пол ,която най демонстративно ви изсъсква в лицето ,че въпросното дело е унищожено и не може да ми даде препис от присъдата. И ето започна отново адът за мен. Можела да ми издаде само сл.бележка ,че делото било унищожено ,в която няма да пише нито естеството на извършеното от мен престъпление,нито евентуалния предварителен арест ,нито присъдата....
Тук идва и въпросът ми , Как аджеба да докажа ,че съм осъден на ГЛОБА по чл 55 мисля беше,нямам присъда ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА и как да докажа ,че имам предварителен арест близо година (през 1996 година),който се явява неправомерен в случая .
Някакви идеи и съвети от колегите прависти ? Да допълня ,че присъдата е издадена Май ,или Юни 2000 год, дори десет години не са минали ,а делото го няма....
Така търсих една присъда ,която по последни данни (от деловодството на СВС) мога да открия единствено в архивата на СВС ,който от своя страна е бил във Велико Търново(присъдата е оправдателна) ,произнесена 1995 год. А бе баси ужаса ,това бюрокрацията не е за приказка.
Моля колеги за съдействие ,така съм се заинатил ,че и до Страсбург ще стигна
От месец ,може би повече издирвам едно дело приключило 2000 година. Вчера след толкова ходене по мъките и на най-неочакваното място ,успях да намеря НОХД № на делото . Отидох в Районен Съд ,защото искам препис от присъдата ( която е глоба ),но от там ме пратиха в стара архива в Градски Съд.След ходене по мъките ,една адски услужлива деловодителка в Районен Съд - на 4-ти етаж ,звъни на нейна колежка и намира и архивния номер на делото. Супер викам си ,сега един препис от присъдата да си взема и съм готов.Праща ме въпросната жена в Градски да си намеря делото и да си пусна молба ,да си платя и да си взема въпросния препис . Отивам и там попадам на една невъзможно невъзпитана личност от женски пол ,която най демонстративно ви изсъсква в лицето ,че въпросното дело е унищожено и не може да ми даде препис от присъдата. И ето започна отново адът за мен. Можела да ми издаде само сл.бележка ,че делото било унищожено ,в която няма да пише нито естеството на извършеното от мен престъпление,нито евентуалния предварителен арест ,нито присъдата....
Тук идва и въпросът ми , Как аджеба да докажа ,че съм осъден на ГЛОБА по чл 55 мисля беше,нямам присъда ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА и как да докажа ,че имам предварителен арест близо година (през 1996 година),който се явява неправомерен в случая .
Някакви идеи и съвети от колегите прависти ? Да допълня ,че присъдата е издадена Май ,или Юни 2000 год, дори десет години не са минали ,а делото го няма....
Така търсих една присъда ,която по последни данни (от деловодството на СВС) мога да открия единствено в архивата на СВС ,който от своя страна е бил във Велико Търново(присъдата е оправдателна) ,произнесена 1995 год. А бе баси ужаса ,това бюрокрацията не е за приказка.
Моля колеги за съдействие ,така съм се заинатил ,че и до Страсбург ще стигна
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Re: До колегите Прависти
Лично според мен делото не може да е унищожено!Питай ги на какво основание е унищожено...
Moже, може, те са супер некадърници, я им го е залял някой потоп, я им е свършило мястото в хранилището и са ги хвърлили на боклука
Бтв, за какво ти е това дело, да не си вадиш свиделство за съдимост за работа ? Ако е така, може да се измисли нещо по въпроса 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Stefan Caromov написа:....
Довечера ще ти дам малко яснота.
- Stefan Caromov
- Потребител
-
- ME4KY
- младши ентусиаст
-
- Кара: ги да го гледат
Stefan Caromov написа:Беснея напарво . Не знам от яд къде да се завра и какво да направя ..
Добре де,ма аз доколкото знам,точно за глоба ако си я платил след като са та осъдили не би трябвало да ти излиза че си съден..или аз са бъркам нещо

- Stefan Caromov
- Потребител
-
ME4KY написа:Stefan Caromov написа:Беснея напарво . Не знам от яд къде да се завра и какво да направя ..
Добре де,ма аз доколкото знам,точно за глоба ако си я платил след като са та осъдили не би трябвало да ти излиза че си съден..или аз са бъркам нещо
Здравей , принципно е така , но на мен ми излиза в свидетелството за съдимост тази присъда .
- ME4KY
- младши ентусиаст
-
- Кара: ги да го гледат
Stefan Caromov написа:ME4KY написа:Stefan Caromov написа:Беснея напарво . Не знам от яд къде да се завра и какво да направя ..
Здравей , принципно е така , но на мен ми излиза в свидетелството за съдимост тази присъда .
Eми...другия вариант е да обясниш на работодателя за какво става въпрос

- Stefan Caromov
- Потребител
-
- Bella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46 330 xd , 2003
- Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL
Stefan Caromov написа:
Ако сте заплатили глобата следва да сте реабилитиран по право и това да е отразено . А за другото моя съвет е да си наемете адвокат,който да се заеме с казуса .Така или иначе някой ще трябва да ви представлява в Страсбург

Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват 

- Stefan Caromov
- Потребител
-
Много благодаря Bella. Ще съм признателен ,за момента не мисля да пиша жалба до Страсбург. Искам да имам писмено доказателство ,че съм осъден на глоба по 55 НК ,и че имам по същото дело взета най-тежката мярка за неотклонение за определен период от време ,като всичко това трябва да послужи пред СРС
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Stefan Caromov написа:Много благодаря Bella. Ще съм признателен ,за момента не мисля да пиша жалба до Страсбург. Искам да имам писмено доказателство ,че съм осъден на глоба по 55 НК ,и че имам по същото дело взета най-тежката мярка за неотклонение за определен период от време ,като всичко това трябва да послужи пред СРС
Искаш да заведеш иск по Закона за оговорността на държавата ли ?
Ако е това - имаш 5 годишна давност, която е изтекла.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Би трябвало по 5 годишната давност да си реабилитиран по право
и в свидетелството ти за съдимост да излиза че си чист 

- Stefan Caromov
- Потребител
-
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Министерство на правосъдието. Главна Дирекция "Изпълнение на наказанията". Там ще ти направят справка за това колко и къде си бил задържан. Пусни си молба и ще ти издадат служебна бележка.
Имаш вариант и за неофициална справка ако имаш близък в следствието (не полицията). Там също има база данни за задържаните лица.
Имаш вариант и за неофициална справка ако имаш близък в следствието (не полицията). Там също има база данни за задържаните лица.
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2