Ланд Роувър Фрилендър от ерата на БМВ
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Ланд Роувър Фрилендър от ерата на БМВ
Най-накрая форума се посъвзе и не цикли по 20 мин. докато отвори стр.
Въпроса ми е къде може да се прочете повечко за проблемите в дизеловия мотор БМВ на Ленд Роувър Фрийлендър 2000г.?
Въпроса ми е къде може да се прочете повечко за проблемите в дизеловия мотор БМВ на Ленд Роувър Фрийлендър 2000г.?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Re: Ланд Роувър Фрилендър от ерата на БМВ
Мисля , че мотора му е 2.0д , значи отиваш в подфорум Е-46
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Или в офроуд форума. Тва TD4 ли как там го водят, мисля, че проблеми с мотора няма за разлика от ровърския дизел преди това.
bum_bum написа:Или в офроуд форума. Тва TD4 ли как там го водят, мисля, че проблеми с мотора няма за разлика от ровърския дизел преди това.
С ровърския дизелов няма, с бензиновия виж е друга бира

http://roverclub-bg.com/forum/viewtopic.php?t=8678

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
bum_bum написа:E как, преди БМВ дизела не е ли с ровъров дизел?
няма проблеми имах предвид

Демирев написа:Най-накрая форума се посъвзе и не цикли по 20 мин. докато отвори стр.
ленд роувър? рейндж роувър?
проблеми?
мисля, че въпроса ти е зададен погрешно- би трябвало да питаш "къде няма проблеми" там...
в моите очи това са най-страшните боклуци за един свят които има построени пътища...
всяка една такава бракма е като спътник дето го изстрелват с ракета носител от автокъщата, но не стига нужната височина и поема по една намаляваща орбита докато не заоре в ауторизирания сервиз и никога не излезе от там...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:ленд роувър? рейндж роувър?
проблеми?
мисля, че въпроса ти е зададен погрешно- би трябвало да питаш "къде няма проблеми" там...
в моите очи това са най-страшните боклуци за един свят които има построени пътища...
всяка една такава бракма е като спътник дето го изстрелват с ракета носител от автокъщата, но не стига нужната височина и поема по една намаляваща орбита докато не заоре в ауторизирания сервиз и никога не излезе от там...

Извинявай, колега, но говориш глупости! Не знам как точно си стигнал до тези изводи, но това са едни от най-здравите машини, които се движат по пътищата!
Какво те кара да го мислиш това?

- pepi_sky
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 LCI 530XD
alx написа:Демирев написа:Най-накрая форума се посъвзе и не цикли по 20 мин. докато отвори стр.
ленд роувър? рейндж роувър?
проблеми?
Незнам кое те кара така да мислиш и немисля да те разобеждавам. Мога да кажа само едно. Карам все още една 214си 16в - 97г. вече 3г. За тия 3г. съм сменил само една водна помпа, биалетки и тампони на задните носачи. Освен това имат доста прилична возия и визия. Като недостатък изтъквам това, че няма нещо по електрониката на колата което да не минава през компютъра на колата.
- Демирев
- ентусиаст
-
Моля за мнения САМО за Фрийлендър от края на 2000/2001г. с дизеловия 110 коня мотор или бензиновия 1.8 118 к.с. мотори БМВ!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Демирев написа:Моля за мнения САМО за Фрийлендър от края на 2000/2001г. с дизеловия 110 коня мотор или бензиновия 1.8 118 к.с. мотори БМВ!
бензиновия е с мотор на форд !
чувал съм , че имат скъпа подръжка - на всеки 10000км смяна масла диференциали , раздатъчна кутия и др. консумативи ! Слабо място - раздатъчната кутия , иначе за моторите , бензин-дизел няма проблеми !
- Демирев
- ентусиаст
-
Дам. В Офроуд форума собственик също пише за проблеми с раздатъчната кутия на Фрийлендър 2001г.
Какво ще рече скъпи цени? Сравнени с Е46 2001г. ?
Какво ще рече скъпи цени? Сравнени с Е46 2001г. ?
Раздатачната кутия наистина е слабо място. На около 90-100к километра си иска смяна. Ремонтът, по спомен беше към 2500 лева.
Също така съединителят не е като при другите модели на Ленд Роувър. Лесно заминава и той.
Иначе други слаби места, за времето, което сме имали такава машина, не съм забелязал.
Също така съединителят не е като при другите модели на Ленд Роувър. Лесно заминава и той.
Иначе други слаби места, за времето, което сме имали такава машина, не съм забелязал.

14 мнения
• Страница 1 от 1