Какво мислите за предложените промени в ЗДвП?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

За или против предложенията

За
14
37%
Против
24
63%

Общо гласове : 38
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Какво мислите за предложените промени в ЗДвП?

Мнение от Spoony » 26 Мар 2010, 15:40

мнението е цезнурирано
Последна промяна Spoony на 05 Юли 2010, 19:50, променена общо 2 пъти
.

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Re: Какво мислите за предложените промени в ЗДвП?

Мнение от dimithur » 26 Мар 2010, 15:43

Твърдо ЗА с 2 ръце. Ама първо да оправят пътищата, или най-малко ако се докаже, че си излетял от пътя заради некой кратер, липса на асфалт и прочие, да го отнся фирмата дето стопанисва пътищата в дадения район :yes:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS;E30 325i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Helix » 26 Мар 2010, 16:08

Тва са най-смислените закони предлагани в последно време!Твърдо ЗА!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 26 Мар 2010, 16:17

Твърдо против...само за пияндетата съм съгласен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 26 Мар 2010, 16:47

Добри идеи - ЗА
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 26 Мар 2010, 16:53

В общи линии съм "ЗА", с изключение на конфиксацията за скорост... Струва ми се прекалено... :confused: Но пък със сигурност ще има ефект :mrgreen:
Глупаво ми се вижда и да се следи коя школа подготва най-добре новите шофьори и да се налагат глоби. Според мен в голяма степен това дали ще вземеш книжка по-подготвен зависи от самия човек. Доколко сериозно ще подходи към листовките и ... доколко му се отдава изобщо шофирането. Все повече последното ми се струва "заложено", нещо като природната интелигентност.

А за нагло изправарване, минаване на червено и навлизане в насрещното... и 500 лева глоба са малко...

Незаконните "гонки" няма да ги коментирам :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 26 Мар 2010, 16:56

Apassionata написа:Незаконните "гонки" няма да ги коментирам :mhihi:

Само трябва да ги узаконят и всичко ще е наред.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 26 Мар 2010, 17:10

Apassionata написа:Все повече последното ми се струва "заложено", нещо като природната интелигентност.

По-скоро е като чип, който липсва в повечето женски дънни платки. :mhihi: :mhihi: :mhihi: :wave:
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 26 Мар 2010, 17:20

Това ще бъде смислен закон когато, за всяко попадане в дупка глобата към общината е 200лв и плащане на ремонта на автомобила.

Хубави са иначе санкцийте с изключение на това, че никой неможе да ми сложи колата на трупчета тя е частна собственост камоли да ми я конфискува. Френската конституция може да го позволява наща не!
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 26 Мар 2010, 17:50

И в другата тема написах-да искат,ама да направят пътя,както казва колегата по-горе,избегнеш дупка и се нахендриш на дърво или както даваха един репортаж по ТВ,някаква женица се обърна с някакво малко коле спускайки към 4-ти километър идвайки от изток,е влезнала в дупката и се обърнала с колата-сега по новия закон ще я лишат от книжка ли???ми че те ше почнат и умишлено да копаят дупки за да санционират,да оправят пътищата и тогава да пишат закони за движение по тях,то път нема-те ми написали закон,по тая логика може пък да ги съдиш като ти напишат некакъв акт а ти докажеш че пътя на който са те спрели не отговаря на БДС и да го лапат!!!
Последна промяна Е.Димитров на 26 Мар 2010, 17:52, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 26 Мар 2010, 17:51

Дефиниция за лудост според Айнщайн : "The definition of insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results".
Каква ми е идеята ? От 15-ина години се говори, че даваме много жертви по пътищата (около 1000 на година) и всяка година се събират "умници" да решат какво да се прави. "Да вдигнем глобите" е предложил някой и всички са му ръкопляскали. Но на следващата година жертвите останали на същото ниво. "Ами дайте пак да вдигнем глобите." И така вече маса време се симулира дейност и промяна няма.
Ако човек не го е грижа, че ще може умре на пътя или по-лошо, че може да убие близките си и да оцелее, защо да му пука, че щели да му вдигнат глобата или да му вземат книжката ?
Къде е статистиката колко са катастрофите и жертвите по пътя Стара Загора - София (магистрала) и по пътя Стара Загора - Карнобат ? Да не се окаже, че не е скоростта най-големия виновник за смъртните случаи.
До преди 6-7 години (дотогава излизаше вестник БЕДА и от тогава ми е информацията) в Евросъюза оценяваха един човешки живот на загуба от 1 милин евро за държавата. Колко още хора трябва да загинат на пътя Русе-Бяла, за да прецени държавата, че е икономически изгодно този път да се разшири и разделят посоките с мантинела ?
Колко хора е можело да бъдат спасени ако линейката беше дошла навреме ? Тези дни имаше статия. че бърза помощ закъснява в 90+% от случаите.
Има идеи, които напълно подкрепям в тези предложения за промени - даже смятам, че пияните зад волана трябва да се разстрелват на място. Обаче докато се говори само за глоби, ще смятам, че идеята е да се пълни бюджета, а не да се намали броя на загиналите и ранените по пътищата.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 26 Мар 2010, 17:56

Аз съм за стига да има кой да ги налага тия закони и на всички без изключения!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 26 Мар 2010, 18:06

Симулиране на дейност. За пореден път. Има някои идеи, които си струва да се реализират, но има и пълни простотии.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 26 Мар 2010, 18:06

Твърдо против оствен тези за пияните съм съгласен.

Без право да сяда зад волана за 30 дни ще бъде и всеки участник в незаконни гонки. Състезателите в такива ралита ще трябва да плащат и глоба 500 лева, а организаторите - 2000.
:kuku: :kuku:

А, ако се блъсна в стълб при опит да избегна катастрофа с друг водач пак ли тея смешници ще ми вземат книжката? :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 26 Мар 2010, 18:10

за или против,какво значение,като нас никой не ни пита...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Следваща

Назад към Извън Темата