Глобените за паркиране на 'зелени площи'

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Re: Глобените за паркиране на 'зелени площи'

Мнение от mbw_code » 27 Мар 2010, 20:14

Крайно време беше да започнат. :clap:
Вярвам че колегите от форума ща дадат пример за коректно паркиране на предназначените за това места.
Хубаво ще е да предприемат едно основно почистване на големите градове от отпадъци. Писна ми да гледам торбички и прочие буклуци навсякъде.
Последна промяна mbw_code на 27 Мар 2010, 21:08, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Мнение от Bella » 27 Мар 2010, 20:40

Ами айде пък да не съм длъжна да си плащам за паркинг ,като си имам пред блока ,но нямам къде да паркирам заради съседите от новите кооперации, на които не са предвидили паркинг :evil: Пред кооперацията на мъжа ми не мога да спра щото всички работещи в офисите там са си паркирали колите ,пред нас не мога да си спра щото цяла Младост и София окръг се возят с метрото и се мотат по пазара.Аз щото умирам от кеф да се катеря по тротоарите да си троша колата или да шляпам по калта в тервните площи :kuku: Айде първо да съзададем условия и после да глобяваме :censored:
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 27 Мар 2010, 20:46

1. Да се ограничи със срок пребиваването на автомобили в София с несофийска регистрация и който иска да седи повече да си вземе софийски номера и да си плаща данъците тук, а не там където колата му ходи 3 пъти в годината и по големите празниц!
2. Като няма места ще се търси по добре, като неможеш да си спреш на 5 метра от входа ще паркираш на 2-3 преки от вкъщи, но без да пречиш и унищожава, няма да се отслабне прекалено от ходене. Все пак начина на паркиране показва културата на шофьора.
3. Да може да се вика с безплатна поръчка паяк за всеки пречещ на движението.

Ако това се осъществи със събраните пари може да се направят безплатни паркинги в крайните квартали на по централни места за да се облекчи положението с паркирането.
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 27 Мар 2010, 20:49

Aбе що никой досега не се е сетил да направи частен "паяк" в София, с безплатен телефон за викане :mhihi: Ще стане милярдер за има няма месец :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bella » 27 Мар 2010, 20:51

Dimo написа:1. Да се ограничи със срок пребиваването на автомобили в София с несофийска регистрация и който иска да седи повече да си вземе софийски номера и да си плаща данъците тук, а не там където колата му ходи 3 пъти в годината и по големите празниц!
2. Като няма места ще се търси по добре, като неможеш да си спреш на 5 метра от входа ще паркираш на 2-3 преки от вкъщи, но без да пречиш и унищожава, няма да се отслабне прекалено от ходене. Все пак начина на паркиране показва културата на шофьора.

И във връзка с т.2 доста хора трябва да се научат как да паркират така ,че да не заемат място за две да не кажа три коли :evil:
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Мнение от Spoony » 27 Мар 2010, 20:55

Dimo написа:1. Да се ограничи със срок пребиваването на автомобили в София с несофийска регистрация и който иска да седи повече да си вземе софийски номера и да си плаща данъците тук, а не там където колата му ходи 3 пъти в годината и по големите празниц!

А примерно студентите, които учат в София, а не карат коли със СА номера кво правим? Много голямо самочувствие без покритие имате СофиЯнците.
.

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 27 Мар 2010, 20:57

Spoony написа:

А примерно студентите, които учат в София, а не карат коли със СА номера кво правим? Много голямо самочувствие без покритие имате СофиЯнците.

Пътувате с 280 и 94 :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bella » 27 Мар 2010, 21:00

Spoony написа:

Не коментирай със или без покритие ни е самочувствието щото е безпредметно .И ти да беше и ти немаше да си очарован ,но не е в това въпроса .Ако преди да беше написал нещо се беше замислил немаше да го напишеш .Докато си студент в София ,както се сещаш трябва да си адресно регистиран тук щото има няма 3-4-5 години живееш тук ,а не в Чепръчене .След като живееш тук и тук си караш колата ,хвърляш боклука и т.н не виждам що да не си плащаш и данъците тук 8) Това ,че не се регистрирате е друг въпрос :|

Потребител
Аватар

Мнение от mbw_code » 27 Мар 2010, 21:01

Добре ще е на мястото на някоя стара панелка да направят няколкоетажен паркинг както в Бизнес парка в Младост. Разликата с останалата част от Младост 4 е очевадна.
Все ще се намери по някоя сграда за бутане в Младост, Люлин, Надежда, Овча купел, Дружба и др. квартали. Хем и достъпът ще е контролиран.

Потребител
Аватар

Мнение от auto-sf.com » 27 Мар 2010, 21:05

Dimo написа:Ако това се осъществи със събраните пари може да се направят безплатни паркинги в крайните квартали на по централни места за да се облекчи положението с паркирането.

Много добра идея, но вече предложена отдавна и реализирана наполовина. Като оправдание за въвеждането на платеното паркиране в София тип "Синя зона" беше изтъкнато точно това, че със събраните пари ще се построят паркинги. Уви, мина доста време, а такива няма, същевременно такситите за паркиране в посинените зони ще се увеличат, както и площта на самите зони. Аз си мисля, че всеки един активен шофьор в София плаща не малко пари под формата на пътен данък, екотакса, различни такси за паркиране и акциз на всеки един литър гориво. Би било редно СО (Столична Община) да се допита до софииските граждани с МПС, дали искат строителството на общински паркинги. Аз мисля, че знаем какъв ще е отговорът на подобно евентуално запитване и ми е много чудно защо СО не предприема мерки за решаването на проблема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Мар 2010, 21:12

Не е баш така, щото като идеш на море и онези имат пълно право да са недоволни, че лятото града им се пълни с шопи и няма място къде да си паркират колите. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 27 Мар 2010, 21:14

И са си прави да се сърдят. Затова като се ходи на море, вторият въпрос е къде ще си държа колата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bella » 27 Мар 2010, 21:18

bum_bum написа:Не е баш така, щото като идеш на море и онези имат пълно право да са недоволни, че лятото града им се пълни с шопи и няма място къде да си паркират колите. :mhihi:

Мхм с тая разлика ,че тва е за 3 месеца ,не всички са с коли на море и за капак ако няма туристи ше ми ядат ... :mhihi:

ferdy написа: Затова като се ходи на море, вторият въпрос е къде ще си държа колата.
:yes:

едит : Аз на нашто море не ходя ,на мене могат да не ми се сърдят :mhihi:
Последна промяна Bella на 27 Мар 2010, 21:20, променена общо 1 път

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 27 Мар 2010, 21:19

оправията е че треее да направят като у Финландия !!!
тогава ще си проличи кой може да си позволи кола
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 27 Мар 2010, 21:55

Bella написа:Не коментирай със или без покритие ни е самочувствието щото е безпредметно .И ти да беше и ти немаше да си очарован ,но не е в това въпроса .Ако преди да беше написал нещо се беше замислил немаше да го напишеш .Докато си студент в София ,както се сещаш трябва да си адресно регистиран тук щото има няма 3-4-5 години живееш тук ,а не в Чепръчене .След като живееш тук и тук си караш колата ,хвърляш боклука и т.н не виждам що да не си плащаш и данъците тук 8) Това ,че не се регистрирате е друг въпрос :|
Изхвърляш се ми се струва. Несофийските коли поне са в движение, а не са като онея кошове дето висят по паркингите на кварталите със десетилетия. Също временната адресна регистрация не ти дава право на смяна на табелите на МПС... абе общо взето наизуст си говориш ;) Освен това формирането на общинския бюджет далеч не е само от данъци (и слава Богу). Айде позаинтересувай се и после реви "селяните вън", че е малко тесногръдо.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата