Глобените за паркиране на 'зелени площи'

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Глобените за паркиране на 'зелени площи'

Мнение от Club BMW » 27 Мар 2010, 22:01

bum_bum написа:
Club BMW написа:Липсата на паркоместа не е оправдание за паркиране по тротоари и тревни площи!
Дано глобите стават все по големи.

Ае ти да не си някой общинар с тва мислене :mhihi:

Не, аз съм от тези, които вместо да си купят още една кола са си подсигурили гараж. И затова си патя от лумпени, които не правят разлика между места за паркиране, тротоар и тревна площ. Затова се радвам за всеки глобен!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36

Мнение от bigbro1 » 27 Мар 2010, 22:54

Club BMW написа:
bum_bum написа:
Club BMW написа:Липсата на паркоместа не е оправдание за паркиране по тротоари и тревни площи!
Дано глобите стават все по големи.

Ае ти да не си някой общинар с тва мислене :mhihi:

Не, аз съм от тези, които вместо да си купят още една кола са си подсигурили гараж. И затова си патя от лумпени, които не правят разлика между места за паркиране, тротоар и тревна площ. Затова се радвам за всеки глобен!

Аз нямам 2-3 автомобила. Нямам гараж, защото гаражите които има са направени на магазини, а нямам средства да си купя всъщност.
Така или иначе, твоя автомобил не винаги е в гараж нали? Когато излезнеш с него (вероятно не е много често) из центъра на София, когато няма къде да паркираш и спреш на някоя кална зона и ти вдигнат колата с паяк, може да не се радваш толкова на всички глобени. Тогава ще се приобщиш към лумпените. Само за уточнение, ако не си чел закона - имаш право да паркираш САМО на обособени за това места. Когато паркираш, обърни се и виж къде си спрял, защото ако си в нарушение, може някой с твойто мислене, докато не си до автомобила да пусне едно оплакване до инспектората и да си гледаш задните стопове на автомобилчето, качено върху накой паяк.

@bella - поздрави, много добре написано е мнението ти по-нагоре. Явно ти с няколко изречения си казала това, което аз имам предвид.
...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 27 Мар 2010, 23:31

утре като ти откраднат нещо по колата си подсигури и пазач за нея :mhihi:
:yes:

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 27 Мар 2010, 23:31

dimithur написа:
Spoony написа:
Dimo написа:1. Да се ограничи със срок пребиваването на автомобили в София с несофийска регистрация и който иска да седи повече да си вземе софийски номера и да си плаща данъците тук, а не там където колата му ходи 3 пъти в годината и по големите празниц!

А примерно студентите, които учат в София, а не карат коли със СА номера кво правим? Много голямо самочувствие без покритие имате СофиЯнците.

Пътувате с 280 и 94 :mhihi:

Абсолютно! Студент с кола = гъзар = нищо лошо, но екстрите се заплащат! Тук не говорим за самочувствие, а за прагматичност, така че не изкривявайте темата!
ДА, когато съм на море и в друг град, ползвам паркинг на хотела за което си плащам и ДА нямам нищо против това да се въведе не само за София, а и за малките градове.
Цяла България дойде в София, ОК, добре дошли, но като се тук ще си плащате и данъците тук!!!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: CLK 2.3kompressor

Мнение от Jessy » 27 Мар 2010, 23:47

аз примерно живея в къща и никой не ми е подсигурил паркомясто, платила съм си за мястото и изграждането на гараж, че на тоя гараж и данък му плащам ежегодно, така че това е единствения начин ако искате да има къде да паркирате-няма безплатен обяд
[url="http://www.nikgrey.com/smokefree/"]
Изображение
[/url]

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Мар 2010, 0:17

bigbro1 написа:Уважаеми колеги,
вчера и аз бях еди от глобените за паркиране на 'зелени площи', които зелени площи се намират пред блока в който живея.

защо си останал с впечатлението, че общината трябва да ти осигурява паркинг (пред блока)?

такова положение няма.

или паркираш "редовно" някъде или си продаваш колата... или ако не ти изнася нито едното от двете - отиваш да живееш другаде където има (легален) паркинг които те устройва.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 28 Мар 2010, 0:23

Мани ти че няма къде да се паркира ,ама още по лошо е когато ти е ниска колата .
Просто забравяш да се качваш през по високите бордюри и т.н.
Простотия е ,но навсякде ги има тези правила .Рано или късно трабва и в нашата страна да дойдат .
Последна промяна Smoocki на 28 Мар 2010, 7:26, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Мнение от Bella » 28 Мар 2010, 0:24

liloff написа: Изхвърляш се ми се струва. Несофийските коли поне са в движение, а не са като онея кошове дето висят по паркингите на кварталите със десетилетия. Също временната адресна регистрация не ти дава право на смяна на табелите на МПС... абе общо взето наизуст си говориш ;) Освен това формирането на общинския бюджет далеч не е само от данъци (и слава Богу). Айде позаинтересувай се и после реви "селяните вън", че е малко тесногръдо.

Айде ми прочети пак постовете пък може и да схванеш к'во съм искала да кажа преди да се правиш на по-знаещ и по -запознат .Да видя в първия пост да сък цитирала ,че заради хора от други градове не мога да паркирам -НЕ .И я малко се позамисли върху начина за регистрация на МПС,че май ти си говориш наизуст :evil: Интересувала съм се доста повече от теб и не съм казала "селяните вън " .Бъди така добър да имаш малко мозък в главата да не ми слагаш думи в устата и да ме квалифицираш като "тесногръда" без да ме познаваш . И да се върнем на т'ва да четем преди просто да драснем нещо и да се направим на велики .Аман от разбирачи :banghead:

п.с пред моя и съседните блокове няма бангии дето да не са в движение и да блокират паркоместа ;)
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 20VTQ
Мечтае да кара: SSME

Мнение от smg » 28 Мар 2010, 2:17

Гараж/паркоместо навсякъде по света се счита за екстра и се заплаща :)
Кажи кой е длъжен, и на какво основание трябва да ти осигури паркоместо.
Да те попитам защо ти живееш на място, където нямаш подсигурено паркоместо(говоря за регламентирано место с ограничен достъп)?... Може би проблема не е едностранен(да не повярваш) и на хората им е изгодно да закупуват жилища, офиси итн. без паркинги/места, и го правят умишлено с цел спестяване на парички ;)
Има много варианти за оптимизирането на паркоместата, но все никои не му се занимава, защото може и да си го спести :) Докато скатаваме ще е това дереджето...
Пътувал съм тук-там и такава свободния и безнаказаност няма...В Германия примерно, не съм видял една кола върху тротоара или пък в градинката на децата...
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bella » 28 Мар 2010, 2:53

smg написа:Гараж/паркоместо навсякъде по света се счита за екстра и се заплаща :)
Кажи кой е длъжен, и на какво основание трябва да ти осигури паркоместо.
Да те попитам защо ти живееш на място, където нямаш подсигурено паркоместо(говоря за регламентирано место с ограничен достъп)?...

И на кое точно казваш екстра - в кооперацията в което живееш да имаш подземен паркинг или пред нея .Щото аз чак толкова в чужбина не съм била ,ма съм видяла това и онова . А кой ми е длъжен не знам ,но знам че си имам обособено място пред блока за да паркирам.А това ,че 1974 г в София е имало в пъти по - малко коли и никой не е мислил ,че треа да сложи и бариера за да не спира сульо и пульо нищо не мога да направя . За теб оправдано ли е да си паркираш колата пред блока на съседа ти или пред неговата къща ,пък той да върви на :censored: зада си търси място ?Щото за мене не е .И аз искам да си паркирам пред дома ми ,а не пред вас или на другия край на София .

п.с само не видях къде съм писала ,че спирам по тревните площи и тротоарите ,че оня другия хубавец ми се разхождате по главата с тия паркоместа и платени паркинги .

Аз пък да ви питам вас двамата - в жилищните комплекси където си има обособени паркинги между и пред блоковете от чий зор да не паркирам там ,ами според вас трябва да си плащам за паркинг ?
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 28 Мар 2010, 2:59

Всичко идва от плътността на застрояване и алчнотията на строителя.... Но наистина тези ,които спират върху тревните площи са си за бой,щот от друго няма да се разберат.Културен и образован човек едва ли би спрял върху тревна площ
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 28 Мар 2010, 3:08

Tи си яхнала нещо совалката днес...
След като живееш тук и тук си караш колата ,хвърляш боклука и т.н не виждам що да не си плащаш и данъците тук 8) Това ,че не се регистрирате е друг въпрос :|
1. Наистина не можеш да регистрираш кола с временна адресна регистрация в друга община. Т.е. докато на личната ти карта пише адрес в Бургас, ако щеш 10 адресни регистрации да имаш във Сливен, пак няма да можеш да си регистрираш там колата. А и в последните 2 години чувам са усложнили процедурата, така че ще не ще, Столична община не може да види една стотинка от данъците на колите с други регистрации. Но като гледам колко много си ги и плащат от тарикатите, няма смисъл.
От друга страна, корпоративните удръжки си се наливат в хазната, така че поводи за недоволство няма. Ако работят законно, пари влизат. Ако правят дюнери при Сахиб, само миризма се носи ;)
2. Прилежащите части на блоковете не включват винаги паркоместата (или достатъчен брой такива). В моя случай, улицата пред блока се води общинска => не може да се сложи бариера. Не знам кое точно наричат улица от една 20 метрова задънена кочина с утъпкан чакъл, но... явно е така ;) Така че претенциите на много хора къде да си паркират колите са си техен проблем. Ако няма друга опция, пуска се апартамента за продан и се купува друг с гараж и подходяща инфраструктура. Докато живеех на Витошка обикалях като поп преките по 30 минути всяка вечер, за да намеря къде да паркирам. Ама не мрънках... ;) Преместих се.

И...да паркираш в градинка е безкрайна цигания. Крайно време е да се култивира аграрния мозък, че колата не е редосеялка.

След горе написаното, отсега ти казвам: права си, не споря, съгласен съм, отстъпвам, лека вечер ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 20VTQ
Мечтае да кара: SSME

Мнение от smg » 28 Мар 2010, 3:12

Тези паркинги около блоковете са малки и са за обществено ползване. От там идват и проблемите.
На практика колкото ти имаш право да спираш пред твоя блок - толкова имам и аз. Толкова има и Пешо, който вчера е дошъл с трите си коли от Занзибар. Затова за да имаш наистина твое място, което да седи празно и да те чака -> трябва да си закупиш/наемеш ;)
Защото строителите могат да продават сгради без паркинги? Защото има кой да ги купи, защото купувача си е направил сметка, че ще спира пред съседния блок :) А със спестените пари, ще си купи още една кола, която ще зареже на паркинга :)
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bella » 28 Мар 2010, 3:25

liloff написа:Tи си яхнала нещо совалката днес...

:lol:

liloff написа: 1. Наистина не можеш да регистрираш кола с временна адресна регистрация в друга община. Т.е. докато на личната ти карта пише адрес в Бургас, ако щеш 10 адресни регистрации да имаш във Сливен, пак няма да можеш да си регистрираш там колата.

Това имах предвид ,не съм казала да са с временна регистрация ;) не е толкова сложно .Само ,че с тия адресни регистрации скоро няма да се оправят нещата :roll:

liloff написа: Докато живеех на Витошка обикалях като поп преките по 30 минути всяка вечер, за да намеря къде да паркирам. Ама не мрънках... ;) Преместих се.

Могъл си преместил си се .Да ама аз някак си не съм съгласна да се местя щото Пешо за да пести идва до нас с колата и после ходи с метро на работа .И той и Пешо не е виновен ,че не са му осигурили място ама идва да ми чука по стъклото на колата да му освобождавам мястото по-бързо щото закъснявал за работа .Еми некак си не е приятно.Аз ако искам да нямам къде да паркирам ще отида да живея в центъра и като тебе ще въртя като алтава по 40-50 минути докато намеря къде да паркирам :lol: :lol: :lol:

smg написа:Тези паркинги около блоковете са малки и са за обществено ползване. От там идват и проблемите.
На практика колкото ти имаш право да спираш пред твоя блок - толкова имам и аз. Толкова има и Пешо, който вчера е дошъл с трите си коли от Занзибар. Затова за да имаш наистина твое място, което да седи празно и да те чака -> трябва да си закупиш/наемеш ;)

Мхм ама затова като паркираш в Дианабад на нечие място /той си е решил ,че е неговото / и после си намираш колата одрана и изпочупена ,със спукани гуми и т.н и утре не паркираш там :lol:

lıoff :yes: :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 28 Мар 2010, 6:57

Аз призовавам колегите селяни в София, да си дойдат на село, места за паркиране, бол. Оставете софиянци да си живеят там и да има де да си спират колите. Оти аз ония дни бех у София, там не бих живял и два дена, незнам как го правите вие просто.... Обаче то не е само да глобяваш, а да осигуриш условията и правилата първо и после да санкционираш за нарушаването им. Той Стоян Георгиев хубави сметки прави по BTV, ама истината че се строи бясно, но никой не мисли, че в тези жилища няма да живет инвалиди, а хора с автомобили. Отделно, инфраструктурата в цялата държава и в частност София, не е предвидена за такова количество автомобили, все пак си караме колите по пътища планирани и направени пред 50 и повече години. Отделно, че 20 г. почти нищо не се направи в това отношение и сега се дига вече вой до небето. Но не е начина да санкционираш хората, без преди това да си осигурил условията. Да построят паркинги, хората са го измислили, къде под земята, къде към небето, слагаш такси и печелиш. Що не го правят, незнам. С удоволствие ще си платя, ако има къде да спра. Всеки път като ходя до София, се чудя къде да се навра да спра, щото наистина е ужас.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата