За разбиращите от пц-та
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
За разбиращите от пц-та
Абе колеги чудех са дали има възможност да пусна компютър вместо с хард диск с флаш памет, но от друга страна пък ми идва зора как ще инстална уиндоус на флаша, че да стане но си реках ще питам се пак стават чудеса някога

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: За разбиращите от пц-та
Що не пробваш? правиш flash-а да е bootable... качваш му инсталацията а ХР-то и стартираш от самият флаш... не съм пробвал, та затова ти го казвам какво да правиш без да съм сигурен, че ще стане... дънната платка трябва да поддържа буутване от flash.
Принципно е напълно възможно, взимаш една поне 4гб флашка, пъхаш я в усб-то и си инсталираш уиндоус със диск по стандартния начин. Проблема е че след една седмица употреба най вероятно ще ти изгори флашката 

- ME4KY
- младши ентусиаст
-
- Кара: ги да го гледат
dimithur написа:Принципно е напълно възможно, взимаш една поне 4гб флашка, пъхаш я в усб-то и си инсталираш уиндоус със диск по стандартния начин. Проблема е че след една седмица употреба най вероятно ще ти изгори флашката
Toплят са да

п.п са като помислих докато са пишеше мнението може и да стане с един вентилатор зад флашката

- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
Mollov написа:Що не пробваш? правиш flash-а да е bootable... качваш му инсталацията а ХР-то и стартираш от самият флаш... не съм пробвал, та затова ти го казвам какво да правиш без да съм сигурен, че ще стане... дънната платка трябва да поддържа буутване от flash.
Искаш да кажеш на обикновен компютър който си има хард диск по стандартен начин да инстална ЕксПи на флашката и после таз флашка я бутам на компа без хард?!?!
Доколкото ви разбирам лоша ще е идеята с флашка

edit: Колко ми е акъла да пусна и вентилатор зад флашката

c7aH4eB написа:Mollov написа:Що не пробваш? правиш flash-а да е bootable... качваш му инсталацията а ХР-то и стартираш от самият флаш... не съм пробвал, та затова ти го казвам какво да правиш без да съм сигурен, че ще стане... дънната платка трябва да поддържа буутване от flash.
Искаш да кажеш на обикновен компютър който си има хард диск по стандартен начин да инстална ЕксПи на флашката и после таз флашка я бутам на компа без хард?!?!
Moже дриректно на компа без харда - слагаш флашката, от биоса пускаш да бутва от ЦДто и инсталираш. Ще си разпознае флашката като хард

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Има много лайф цд програми за флаш,влез в аренабг и там има доста такива флаш-уйндоус,линокс и тн,аз ползвам едни руски кракнати за запис на дискове,за поправка на партишъни,за поправка на регистри и тн.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
c7aH4eB написа:Искаш да кажеш на обикновен компютър който си има хард диск по стандартен начин да инстална ЕксПи на флашката и после таз флашка я бутам на компа без хард?!?!
Не, искам да кажа, че можеш само с флашка закачена към компа да джиткаш... но както вече ти обясниха, флаша ше му се дръпне соса от употреба...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Обикновените флашки не са направени за непрекъснато ползване. Трябва ти SSD ама е мн пари. Виж в hardwarebg.com/forum имаше цяла тема едно време за това
Jim Beam написа:Обикновените флашки не са направени за непрекъснато ползване. Трябва ти SSD ама е мн пари. Виж в hardwarebg.com/forum имаше цяла тема едно време за това
+1

- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
Колеги не исках да правя нова тема и реших да ви питам тук как стават нещата с процесори, които са примерно 3000+ а работят на 1,8 ; 1,9 или нещо от сорта това най-срещано е при AMD незнам при Intel имаше ли такива работи. На настолния компютър процесора му е 2,4 ли беше, 1,8 нещо такова обаче в момента работи на 1,2 MHz и наскоро на 1, 2 пъти забелязах, че се включва на 1,4. Доколкото знам става от напрежението на ток обаче как се увеличава или там квото се прави за да работи примерно на по-голяма мощност или на максималната му? 

Влизаш в биоса (като го рестартираш натискаш Delete или F2 ) и ще ти излезе едно синичко такова, където търсиш Load Setup Default или Load Optimized .... после сейваш настройките с F10 и би трябвало да се оправи
Свали си тая програмка да видиш точно какъв ти е процесора и на колко трябва да работи http://www.cpuid.com/cpuz.php

разбира се че е възможно.
"computer on a chip" е концепция която се използва обикновено в компании където ит сигурноста е на най-високо ниво (мисли nsa и подобни). така се "подминава" локалната машина и всичко важно (ос, програми, кукис, форми, линкове, история) се държи на флашката която е кодирана примерно с 3 фипс 140-2 кодировка...
ето я и фирмата която го прави това нещо - http://www.ironkey.com
и при работа грее страшно, но ... до сега не съм чул на някой от клиентите ми да му е "изгоряла" такава.... освен ако не си сбъркат паролата повече от Х пъти при което флашката се "самоунищожава" (затрива невъзвращаемо).
"computer on a chip" е концепция която се използва обикновено в компании където ит сигурноста е на най-високо ниво (мисли nsa и подобни). така се "подминава" локалната машина и всичко важно (ос, програми, кукис, форми, линкове, история) се държи на флашката която е кодирана примерно с 3 фипс 140-2 кодировка...
ето я и фирмата която го прави това нещо - http://www.ironkey.com

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Защото има по-малък живот на писане от харда
аз съм пускал няколко unix сървъра, които работят на флашки, но от както са пуснати /преди 2-3 години/ не са пипани
имам имидж на флаша, като се строши, нова флашка за 20лв и готово
За Уиндоус според мене не става
Ако имаш виста или 7 пробвай ready boost
аз съм пускал няколко unix сървъра, които работят на флашки, но от както са пуснати /преди 2-3 години/ не са пипани
имам имидж на флаша, като се строши, нова флашка за 20лв и готово
За Уиндоус според мене не става
Ако имаш виста или 7 пробвай ready boost
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3