За разбиращите от пц-та

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

За разбиращите от пц-та

Мнение от c7aH4eB » 07 Мар 2010, 19:58

Абе колеги чудех са дали има възможност да пусна компютър вместо с хард диск с флаш памет, но от друга страна пък ми идва зора как ще инстална уиндоус на флаша, че да стане но си реках ще питам се пак стават чудеса някога :D :D
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: За разбиращите от пц-та

Мнение от Mollov » 07 Мар 2010, 20:22

Що не пробваш? правиш flash-а да е bootable... качваш му инсталацията а ХР-то и стартираш от самият флаш... не съм пробвал, та затова ти го казвам какво да правиш без да съм сигурен, че ще стане... дънната платка трябва да поддържа буутване от flash.

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 07 Мар 2010, 20:22

Принципно е напълно възможно, взимаш една поне 4гб флашка, пъхаш я в усб-то и си инсталираш уиндоус със диск по стандартния начин. Проблема е че след една седмица употреба най вероятно ще ти изгори флашката :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да го гледат

Мнение от ME4KY » 07 Мар 2010, 20:34

dimithur написа:Принципно е напълно възможно, взимаш една поне 4гб флашка, пъхаш я в усб-то и си инсталираш уиндоус със диск по стандартния начин. Проблема е че след една седмица употреба най вероятно ще ти изгори флашката :mhihi:

Toплят са да :mhihi: :mhihi: Принципно е възможно с по-голяма флашка но :nono: препоръчвам
п.п са като помислих докато са пишеше мнението може и да стане с един вентилатор зад флашката :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от c7aH4eB » 07 Мар 2010, 20:38

Mollov написа:Що не пробваш? правиш flash-а да е bootable... качваш му инсталацията а ХР-то и стартираш от самият флаш... не съм пробвал, та затова ти го казвам какво да правиш без да съм сигурен, че ще стане... дънната платка трябва да поддържа буутване от flash.

Искаш да кажеш на обикновен компютър който си има хард диск по стандартен начин да инстална ЕксПи на флашката и после таз флашка я бутам на компа без хард?!?!

Доколкото ви разбирам лоша ще е идеята с флашка :D

edit: Колко ми е акъла да пусна и вентилатор зад флашката :D
Изображение

Аватар

Мнение от dimithur » 07 Мар 2010, 20:45

c7aH4eB написа:
Mollov написа:Що не пробваш? правиш flash-а да е bootable... качваш му инсталацията а ХР-то и стартираш от самият флаш... не съм пробвал, та затова ти го казвам какво да правиш без да съм сигурен, че ще стане... дънната платка трябва да поддържа буутване от flash.

Искаш да кажеш на обикновен компютър който си има хард диск по стандартен начин да инстална ЕксПи на флашката и после таз флашка я бутам на компа без хард?!?!

Moже дриректно на компа без харда - слагаш флашката, от биоса пускаш да бутва от ЦДто и инсталираш. Ще си разпознае флашката като хард ;) . И вентилатора е добра идея :mhihi:
Н.Хайтов

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 07 Мар 2010, 20:51

Има много лайф цд програми за флаш,влез в аренабг и там има доста такива флаш-уйндоус,линокс и тн,аз ползвам едни руски кракнати за запис на дискове,за поправка на партишъни,за поправка на регистри и тн.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 07 Мар 2010, 21:04

c7aH4eB написа:Искаш да кажеш на обикновен компютър който си има хард диск по стандартен начин да инстална ЕксПи на флашката и после таз флашка я бутам на компа без хард?!?!

Не, искам да кажа, че можеш само с флашка закачена към компа да джиткаш... но както вече ти обясниха, флаша ше му се дръпне соса от употреба...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Мар 2010, 21:10

То си има флаш хардове
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 07 Мар 2010, 21:38

Обикновените флашки не са направени за непрекъснато ползване. Трябва ти SSD ама е мн пари. Виж в hardwarebg.com/forum имаше цяла тема едно време за това
Изображение

Аватар

Мнение от dimithur » 07 Мар 2010, 22:07

Jim Beam написа:Обикновените флашки не са направени за непрекъснато ползване. Трябва ти SSD ама е мн пари. Виж в hardwarebg.com/forum имаше цяла тема едно време за това

+1 :yes: Aз това от кога го разправям, ама все ще се намери някой да спори ;) Но като да си сложиш някоя лайв дистрибуция и да я ползваш за 1-2 часа докато си свършиш работата става ;)
Н.Хайтов

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от c7aH4eB » 26 Мар 2010, 0:44

Колеги не исках да правя нова тема и реших да ви питам тук как стават нещата с процесори, които са примерно 3000+ а работят на 1,8 ; 1,9 или нещо от сорта това най-срещано е при AMD незнам при Intel имаше ли такива работи. На настолния компютър процесора му е 2,4 ли беше, 1,8 нещо такова обаче в момента работи на 1,2 MHz и наскоро на 1, 2 пъти забелязах, че се включва на 1,4. Доколкото знам става от напрежението на ток обаче как се увеличава или там квото се прави за да работи примерно на по-голяма мощност или на максималната му? :)
Изображение

Аватар

Мнение от dimithur » 26 Мар 2010, 0:54

Влизаш в биоса (като го рестартираш натискаш Delete или F2 ) и ще ти излезе едно синичко такова, където търсиш Load Setup Default или Load Optimized .... после сейваш настройките с F10 и би трябвало да се оправи ;) Свали си тая програмка да видиш точно какъв ти е процесора и на колко трябва да работи http://www.cpuid.com/cpuz.php
Н.Хайтов

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Мар 2010, 20:27

разбира се че е възможно.

"computer on a chip" е концепция която се използва обикновено в компании където ит сигурноста е на най-високо ниво (мисли nsa и подобни). така се "подминава" локалната машина и всичко важно (ос, програми, кукис, форми, линкове, история) се държи на флашката която е кодирана примерно с 3 фипс 140-2 кодировка...

ето я и фирмата която го прави това нещо - http://www.ironkey.com ;) и при работа грее страшно, но ... до сега не съм чул на някой от клиентите ми да му е "изгоряла" такава.... освен ако не си сбъркат паролата повече от Х пъти при което флашката се "самоунищожава" (затрива невъзвращаемо).
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 28 Мар 2010, 12:26

Защото има по-малък живот на писане от харда
аз съм пускал няколко unix сървъра, които работят на флашки, но от както са пуснати /преди 2-3 години/ не са пипани
имам имидж на флаша, като се строши, нова флашка за 20лв и готово

За Уиндоус според мене не става
Ако имаш виста или 7 пробвай ready boost

Следваща

Назад към Извън Темата