Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 - за всички модели

Мнение от uCnaHeTcA » 21 Мар 2010, 0:16

Ultras написа:
icaka875 написа:
Ultras написа:Здавейте! Нов съм във форума днес се регистрирах. Бих искал, ако може да ми отговорите тези, които разбирате на няколко въпроса! Искам да си взема Е46 Купе. Спрял съм се на 320 бензин, та да попитам струва ли си, добра ли е колата, скъпа ли е за подръжка? Възможностите са ми да дам не повече от 14 000 лева за нея. Бихте ли ми казали освен в конете каква е разликата в другите мотори? И да попитам възможно ли е да имам такава кола с месечен доход около 2000 лева без да ми се отразява много, много? Мерси за вниманието съвети приемам всякакви!!

Привет - колегата дето те посъветва да търсиш по-големи мотори напълно го подкрепям............. аз си взех 2,2 170к.с. преди по-малко от година и вече си търся 3.0литрово.......... а иначе това купе кефи от всякъде

Принципно си прав, ама това нети ли вдига и много разхода и консумавивите? Все пак идеята ми е, като си го взема да не си давам 70% от заплатата само за колата! А иначе претърсих вече 1/2 от автокъщите в София и нищо! Всички или са готини вътре и гадни отвън, или обратнотот. Още не съм намерил такова което да ми хареса и отвън и отвътре и да почна вече да му гледам и другите неща! Ако му излезне нещо на някой от вас да свирка. Определено съм се спрял на бензин!

:OT: Я виж тва купе от галерията ми... 320ска е... Ако предложиш интересна цифра, може се договорим :mhihi: :OT:

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 21 Мар 2010, 0:34

uCnaHeTcA написа: :OT: Я виж тва купе от галерията ми... 320ска е... Ако предложиш интересна цифра, може се договорим :mhihi: :OT:

Абе на лично не можа ли да му вкараш офертата :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 21 Мар 2010, 2:24

xpl0d написа:
uCnaHeTcA написа: :OT: Я виж тва купе от галерията ми... 320ска е... Ако предложиш интересна цифра, може се договорим :mhihi: :OT:

Абе на лично не можа ли да му вкараш офертата :mhihi:

:OT: Ма нЕма да е единствен да търси купе, та всички да видят и да се ориентират към ЗЛАТНАТА истина :mhihi: :yes: Хайде, спирам с Офф-а :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 21 Мар 2010, 11:28

Здравейте колеги искам да ви попитам за 318-ката бензиновия мотор 118 кончета да кажете някое и друго мнение за недостатъците й ,защото се бях ориентирал към 320d но като чета е доста притенциозна а и таз турбинка :mhihi: ,но все пак зависи на каква кола попаднеш де :yes:

Аватар

Мнение от xpl0d » 21 Мар 2010, 13:01

don_gori написа:Здравейте колеги искам да ви попитам за 318-ката бензиновия мотор 118 кончета да кажете някое и друго мнение за недостатъците й ,защото се бях ориентирал към 320d но като чета е доста притенциозна а и таз турбинка :mhihi: ,но все пак зависи на каква кола попаднеш де :yes:

Чети цялата тема 20 страници са. За 18-ката има питано и писано доста.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от mi7ky » 24 Мар 2010, 16:08

Привет! Бях написал надълго и нашироко една нова тема ама на забелязах, че такива не се допускат. Както и да е.
След 2-3 дни ще си търся 320Д след фейса. Въпросите ми са следните:
ГНП също толкова проблемна ли е както при 136 коневите?
Конкретно за модела какво още хронично създава дертове освен пеперудките, които веднага ще махна така или иначе и предните носачи- тия неща са ми ясни вече.
Предните стъкла на фара залепени ли са (с идея поставяне на очички(2рата ми работа след смяна на консумативите :mhihi: )) или са на щипки само, че хич не ми се ще да ги пека във фурна да ги отварям.
Много хора ме насочват да си търся друга кола, щото тия били "кекави" , но аз съм твърдо против. Явно малко или много съм фен на марката и цялостното й излъчване 8)
Благодаря предварително за отзивите!

Потребител
Аватар

Мнение от Passion » 27 Мар 2010, 14:54

Здравейте! Имам няколко конкретни въпроса ако може да ми помогнете. Значи харесал сам тази кола http://www.cars.bg/u88568 понеже не съм много наясно, някой с по-набито око може ли да ми каже дали има нещо нередно в обявата? Имам в предвид съотношение години/коне и тн. 318 143 коня не значи ли феис-лифт? Също ме интересува колко горе-долу ще ми струва каско/ГО/смяна на ролки ремъци и масла и такива ми ти работи, искам да видя на колко ще драсна чертата за да си направя сметка дали си заслужава. Разумно ли ще е да я водя в дару-кар на преглед ако реша да я взимам или ще ми препоръчате друго? Мерси предварително, ще се черпиме ако стане сватбата :bchug:

Аватар

Мнение от xpl0d » 27 Мар 2010, 20:00

Passion написа:Здравейте! Имам няколко конкретни въпроса ако може да ми помогнете. Значи харесал сам тази кола http://www.cars.bg/u88568 понеже не съм много наясно, някой с по-набито око може ли да ми каже дали има нещо нередно в обявата? Имам в предвид съотношение години/коне и тн. 318 143 коня не значи ли феис-лифт? Също ме интересува колко горе-долу ще ми струва каско/ГО/смяна на ролки ремъци и масла и такива ми ти работи, искам да видя на колко ще драсна чертата за да си направя сметка дали си заслужава. Разумно ли ще е да я водя в дару-кар на преглед ако реша да я взимам или ще ми препоръчате друго? Мерси предварително, ще се черпиме ако стане сватбата :bchug:

При нормално положение на колата, волана не трябва да е така завъртян на майната си. Иначе каско,ГО, обслужване - поне 2000лв, ако не и повече. Диагностиката е препоръчителна, да не кажа задължителна :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 28 Мар 2010, 8:02

Passion написа:Здравейте! Имам няколко конкретни въпроса ако може да ми помогнете. Значи харесал сам тази кола http://www.cars.bg/u88568 понеже не съм много наясно, някой с по-набито око може ли да ми каже дали има нещо нередно в обявата? Имам в предвид съотношение години/коне и тн. 318 143 коня не значи ли феис-лифт? Също ме интересува колко горе-долу ще ми струва каско/ГО/смяна на ролки ремъци и масла и такива ми ти работи, искам да видя на колко ще драсна чертата за да си направя сметка дали си заслужава. Разумно ли ще е да я водя в дару-кар на преглед ако реша да я взимам или ще ми препоръчате друго? Мерси предварително, ще се черпиме ако стане сватбата :bchug:

ного и е парата на тази кола,освен ако не е включено каско и тн...
Иначе масло и филтри около 100 лева-от колеги от форума,
каско-около 700-800 лева,може и да се разсрочи,
Преглед в камор или дару-70 лева,общо около 1000 лева..
Иначе....http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 28 Мар 2010, 15:57

Е.Димитров написа:....
Иначе....http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Как колега ще са много пари 9900 лв. за Е46 купе с новия мотор (143коня) :!:
Има си и полу-кожен салон. На мен ми изглежда добре - с едни лети 17ки заспива

А тая, която ти си пуснал линка нещо не я разбирам - БМВ 320 3.5 пък 145 к.с. :help: Като видя объркана обява ми става ясно що за стока е продавача, дори и да е търговец той не знае какво продава .... а ако е собственик и незнае какво кара положението става .......

Аз си мисля, че вече в темата има достатъчно инфо за всички модели коли, цените са ясни че падат ... всеки си прави сметка колко пари може да отдели и гледа какво се предлага за тези пари.
Ако го удовлетворява - пазарува и готово ;)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от mi7ky » 29 Мар 2010, 16:06

Малко ме пренебрегнахте за предишните ми въпроси. Може би ви се сториха несериозни не знам. Та сега имам друг: Кам средата на 2003 скоростната кутия става 6-степенна и фабричното СД почва да чете МР3 та въпроса ми е конкретно от кой месец нататък са тези обновления. Облагодаря предварително.

Аватар

Мнение от xpl0d » 29 Мар 2010, 17:19

mi7ky написа:Малко ме пренебрегнахте за предишните ми въпроси. Може би ви се сториха несериозни не знам. Та сега имам друг: Кам средата на 2003 скоростната кутия става 6-степенна и фабричното СД почва да чете МР3 та въпроса ми е конкретно от кой месец нататък са тези обновления. Облагодаря предварително.

През 2005 почват да четат mp3.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kriso85 » 29 Мар 2010, 18:06

mi7ky написа:Малко ме пренебрегнахте за предишните ми въпроси. Може би ви се сториха несериозни не знам. Та сега имам друг: Кам средата на 2003 скоростната кутия става 6-степенна и фабричното СД почва да чете МР3 та въпроса ми е конкретно от кой месец нататък са тези обновления. Облагодаря предварително.

А 03.2003 6-степенната кутия е серийна.

Но има ли значение това за скоростите :?:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от mi7ky » 29 Мар 2010, 20:24

kriso85 написа:

А 03.2003 6-степенната кутия е серийна.

Но има ли значение това за скоростите :?:

За мен специално-да,тъй като ще се съм студент и ще има доста извънградско за буркани с манджа от мама :mhihi:
Пък и основните неща си ги знам и вече се интересувам от по-специфичните подробности преди да си избера окончателно кола.

ПП: На първата страница на тази тема пише, че по VIN може да се разбере и с какви екстри е излязла колата заводско. Това вярно ли е? И ако е така, как? Знам че може да се види година/месец/модел/дирекция/мотор, но до там.
Ето и цитата: "А, и пусни VIN-a(номера на рамата) на колата тука или на лично, да проверят колегите с какви екстри наистина е излязла и за кой пазар е произведена(има разлика да ти кажа дали е правена за Германия или за Муртинци)."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kriso85 » 30 Мар 2010, 20:31

Това имах предвид колега :)
Като търсиш с 6 скорости - не виждам как ще те излъжат. Няма да гледаш коя година ти казват, а дали има 6 скорости.

Иначе аз си направих проверка на екстрите в www.bmw-bulgaria.com.
Регистрираш се и после получаваш мейл след няколко дни с екстрите с които е излязла колата от завода.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46