КАТ & Мотористите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

КАТ & Мотористите

Мнение от Е.Димитров » 06 Апр 2010, 9:29

Здравейте колеги,
интересува ме Мотористите подлежат ли на спиране и некакви санкции??

Вчера пътувам от София за Пловдив,тъкмо отминавам един камьон когато ме настигат трима такива индивиди,а именно мотористи,още не съм стигнал средата на камьона и започват да ми светкат,принципно хич не ме впечатляват подобни индивиди,отминах си нормално камьона ,тея герой обаче ме настигат и нещо почват да ми се канят-естествено размених ме си мили приказки и жестиколация-а да видим как ше ме спрът,аз с 2 тона кола...Като разбраха че не съм вчепетлен ,дадоха газ и изчезнаха..ето тук вече е интереса ми-2 ма от мотористите НЯМАХА никакви номера,даже и там където ги крият в калника...пък 3 тия беше най-нагъл от тримата,тоя герой беше поставил черно тиксо на цифрите и се виждаше само "С К"...
След около 20 километра гледам некакви милиционери клечат на пътя,естествено спрях да ги питам дали са виждали "едни мотористи"-потвърдиха и на питането ми "защо не спират подобни индивиди с превишена скорост" единият от полицаите ме попита в качеството си на какъв задавам тоя въпрос...обясних му че преди малко са ме засичали и тн...Милиционерчето ми обясни че...как можели да ги спрът...???
Питането ми е...тези по некакви други закони ли се движат???

старши ентусиаст
Аватар

Re: КАТ & Мотористите

Мнение от kdl » 06 Апр 2010, 9:33

Доколкото имам приятели мотористи, са ми казвали че им е "под достойноството да спират на кола патрулка и на палка", спират само на моторист КАТаджия. Имам един приятел, на който му взеха книжката (няколко пъти)... всеки път го чакаха директно пред тях като не им спре на палката, но извънградско ми се струва невъвзможно някой да успее да ги спре. На тях мантинелите или асфалта им раздават глобите за доктор или опело, колкото и грубо да звучи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 06 Апр 2010, 9:36

Факт е че са нагли, и е факт че статистически по гледнато черните овци в тяхното стадо са просто много повече.
Но от друга страна като някой с 200 коня под мъдята се мисли за недосегаем, само бой и е*ане май му е оправията.
От трета страна мися че дори да го блъснеш тоя без номер, спокойно не му важи нито гражданска нито гявол, а на тях със скорост 150км/ч МНОГО малко им трябва, а без гражданска се плаща като поп...
Да признавам, че е дивотия и простотия, но законите са за всички, недосегаеми няма!

ПС: Това за достойнството - ми аз ако спра да спирам на патрулки щото са с любимите ми марка Опел, кво правим? хубу и аз съм яхнал "акцизна" кола, ама не съм недосегаем.
Последна промяна cod-cdbp на 06 Апр 2010, 9:37, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 06 Апр 2010, 9:37

А , колега ти като изпреварваш ползваш ли редовно огледалата , или само от време на време?
Предполагам че момчетата са се движили със "скорост" , ти си решил да изпревариш и ония са се чудели как да спрът.Щото невярвам така от нищото да застанат до тебе и да почнат да ти се канят ... :dunno:
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 06 Апр 2010, 9:42

Случвало ми се е и на мен да тръгвам да изпреварвам нещо и за части от секундата зад мен вече има мотор,те като са карали с 300 никъв шанс да ги видиш в огледалото,просто идват за няма и 1 секунда до теб... :shock:

А именно това е причината да искам да си взимам мотор,няма кой да ме хване. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 06 Апр 2010, 9:50

За моторджиите си прав - за тях важат само физичните закони, но те си мислят, че и тях могат да заобиколят.
Тоз' "камЬОн" обаче, дето го споменаваш няколко пъти, направо ми бърка в здравето, без да имам отношение към преподаването на български език и литература.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 06 Апр 2010, 10:04

svilgg написа:А , колега ти като изпреварваш ползваш ли редовно огледалата , или само от време на време?
Предполагам че момчетата са се движили със "скорост" , ти си решил да изпревариш и ония са се чудели как да спрът.Щото невярвам така от нищото да застанат до тебе и да почнат да ти се канят ... :dunno:

Май ситуацията ще да е била по-различна:
София-Пловдив => магистралата... Изпреварвал е камион- едва ли е карал със 100км/ч :roll: Хубаво време, магистрала и мотор- като нищо са карали с 200+... Да, ама 200+ км/ч са към 70 метра в секунда- почваш изпреварване на чисто платно, ама след 5-10 секунди тея са ти на гърба и те псуват :roll:

Майната му дали спазват законите за движение- да спазват физичните поне... Един ще ме нацели така в багажника и ще се гътне като куче- аз няма да съм виновен, ама ще ми тежи на съвестта цял живот...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Апр 2010, 10:04

бе да правят каквото си искат. извънградско не могат да направят кои знае каква беля на друг.

аз ги третирам като автомобил, в смисъл оставям им цялото платно. най-много им се дразня когато тейлгейтват, защото ако взема да
набия едни спирачки и ще влязат на задната седалка тъй както "спират" моторите, особено с магистрални скорости.
абе ще ги пазим колкото можем, ама трябва да са взаимни нещата.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 06 Апр 2010, 10:05

svilgg написа:А , колега ти като изпреварваш ползваш ли редовно огледалата , или само от време на време?

А колега,ползвам разбира се,не съм ги засекъл ,ако това намекваш,ситуацията е преди бензиностанция Еко ,а 21 вия километър,изпреварвам камион на лекия завай със 130 км/ч след малко се появяват тея...така че...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 06 Апр 2010, 10:42

Много храна към мотористите, и в още една друга тема имаше. Нали щели да се утрепят кво се занимавате с тях, особено възможността да пострадаш и ти заради тях като си в 2 тона кола е малка. Това, че КАТ неможе да ги спре си е проблем на КАТ не на мотористите не на вас. И аз 90% от моторитстите които познавам, че и аз самия не спирам на полиция(но вече карам само извън пътя). Няма да се променят нещата, ще продължават да си карат бързо и ще продължават да не спират, ще продължават и да загиват за съжаление някой от тях.

Ама си помислете и вие с колите колко сте виновни понякога. Затова сте шофйори за да можете да направите преценка, а не аз го видях в огледалото обаче той поне бил с 200 след енда секунда вече е до мене. Ако си шофйор ще го прецениш това или най-добре да му оставиш лявото платно да си се трепе на воля. Лично съм бил свидетел да кола дето прави обратен на забранено без да се огледа и моториста се удря в нея.

Вярно ,че има свръх откачени измежду мотористите, но само който е карал мотор може да разбере.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 06 Апр 2010, 11:25

Дааа определено мотористите са по други закони или за да сме по точни са над закона. Имам приятелче от Бургас което няма дори книжка с А категория и си кара от години без никакъв проблем. Като го питах как стават тея работи той ми обясни, че според закона КАТ нямали право да ги спират или по точно самите мотористи имали право да не спират на подаден от КАТ сигнал ако преценят че ситуацията не го позволявала. Това било с цел да не падне моториста и да не стане някой сакатлък. А за капак на всичко нямат право и да ги преследват поради същата причина, да не би да се стресират и да се утрепат. Незнам колко е вярно, но този човек продължава да си кара Ямаха Р1 без книжка и очевидно е прав, защото казва че няма как да го спрат за да разберат че е без документи.

Колкото и гадно да звучи мантинелите и асфалта раздават глобите, а КАТ не се нтересуват от НЛО :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 06 Апр 2010, 12:58

Нямя такова нещо да не спираш на подаден сигнал.

Може ако има предпоствака за ПТП да не спреш веднага на указаното място, но трябва да спреш без значение на мотор ли си или с колело.

А това за гоненето също не е така, то по тая логика и коли не трябва да се преследват, че може да се стресне шофера и да се блъсне няколко човека на спирка или нещо подобно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 06 Апр 2010, 13:59

kawasaki ninja zx-9r ей такъв дарак съм яхал и пак не мога да те разбера или спазваш законя донякъде или ... Виж вече стигнах до такова положение с наглите мотористчета че когато един ме засече и ми се лигаваше на магистралата нарочно си засилих колата към него и тръгнах да го гоня вервай ми ако ми беше в обсег щях да му играя една броня в задната гума ей така да видя ръце и краченца във въздуха
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 06 Апр 2010, 14:12

Мен ме изумява как така карат без номера,пък единия с каква наглост си е сложил и черна лепенка на мотора...ми за мен това е равностойно че са магистрални бандити... :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 06 Апр 2010, 14:23

Coulthard написа:kawasaki ninja zx-9r ей такъв дарак съм яхал и пак не мога да те разбера или спазваш законя донякъде или ... Виж вече стигнах до такова положение с наглите мотористчета че когато един ме засече и ми се лигаваше на магистралата нарочно си засилих колата към него и тръгнах да го гоня вервай ми ако ми беше в обсег щях да му играя една броня в задната гума ей така да видя ръце и краченца във въздуха

Ужас.. :shock:
Дано никога не те засека на пътя.. :bowdown:

Dimo написа: Като го питах как стават тея работи той ми обясни, че според закона КАТ нямали право да ги спират или по точно самите мотористи имали право да не спират на подаден от КАТ сигнал ако преценят че ситуацията не го позволявала. Това било с цел да не падне моториста и да не стане някой сакатлък. А за капак на всичко нямат право и да ги преследват поради същата причина..
Същото са ми казвали и на мен, а колко е вярно..явно няма еднозначен отговор..
Последна промяна krystal на 06 Апр 2010, 14:24, променена общо 1 път

Следваща

Назад към Извън Темата