Мтел,Глобул или Виваком?
Модератор: Общи модератори
68 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- blackrider
- младши ентусиаст
-
Мтел,Глобул или Виваком?
Колеги споделете от кой оператор сте най-доволни?
Аз например имам 7 телефона в бизнес група сме-Мтел,но имам чуството че безплатните минути които ми се полагат изчезват много бързичко???? Плюс това леки съмнения относно сметките които ми идват?
Гледам Виваком имат много добри планове,но нямам никакви впечатления от качеството и обслужването ?
Моля,колеги които са абонати на Виваком да споделят впечатления и тарифните планове на които са?
Мисля М-Ентел ,да ги смяням вече,но незнам да не стане от трън та на глог?
Багодаря
Аз например имам 7 телефона в бизнес група сме-Мтел,но имам чуството че безплатните минути които ми се полагат изчезват много бързичко???? Плюс това леки съмнения относно сметките които ми идват?
Гледам Виваком имат много добри планове,но нямам никакви впечатления от качеството и обслужването ?
Моля,колеги които са абонати на Виваком да споделят впечатления и тарифните планове на които са?
Мисля М-Ентел ,да ги смяням вече,но незнам да не стане от трън та на глог?
Багодаря

Re: Мтел,Глобул или Виваком?
И от Глобул съм доволна, за съжаление си оставих картата, но пак ще си взема и от Виваком съм доволна..., само от Мтел не съм.
Напоследък и обхват нямат добър..Мтел, скоро и аз ще ги махам..
Напоследък и обхват нямат добър..Мтел, скоро и аз ще ги махам..

Мтел са абсолютни обирджии ...
И ние сме няколко телефона в група... безплатните минути извън групата хвърчат много бързо /не съм сигурен, че ги изговарям/ ...
друго нещо е при нас 4-5 месеца ни бяха надписвали сметките с по-високи такси /де факто това можеш да го видиш в месечната си сметка, но вече колко минути си говорил никога не можеш да хванеш !/
И ние сме няколко телефона в група... безплатните минути извън групата хвърчат много бързо /не съм сигурен, че ги изговарям/ ...
друго нещо е при нас 4-5 месеца ни бяха надписвали сметките с по-високи такси /де факто това можеш да го видиш в месечната си сметка, но вече колко минути си говорил никога не можеш да хванеш !/
Aми следи си внимателно фактурите, мтел специално си пращат много подробни разпечатки . Аз допреди бях на глобул и пак имах съмнения, че лъжат с безплатните минути, ама при по задълбочено преглеждане на подробните разпечатки, всичко си идва на мястото. От тоя месец си прехвърлих 2 глобулски карти на ментел, че имам доста хора на тях, с които говоря и поне на хартия офертата е много добра, ама ако успея да изговоря 2к минути на месец и започнат да ме товарят, вече ще се караме
Единствено засега ме дразни малко неоринтираният им сайт, ама ще му свикна. Глобул знам, че лъжат с мегабайтите на интернет-а , доста познати имам дето изпищяха
Общо взето виж с какви номера най-много говориш и минавай на тоя оператор. А щом ги ползваш по работа, средностатистически погледнато, най-много мобилни номера имат мтел, така че на тях си е най-оферта според мен

За 10 години съм сменил и 3-те оператора (всеки от тях съм ползвал по няколко години). С ръка на сърцето мога да кажа, че съм имал съмнения (понякога особено силни), но нито веднъж не съм ги хващал в измама - дори напротив - уверих се, че не надписват сметките.
Мисля, че в момента Мобилтел са №1 като отзивчивост и култура на обслужване. След тях са Германос (които на практика са част от Глобул).
Тарифите са най-високи в Мобилтел, след това в Глобул и най-ниски във Виваком. Разликата между Мобилтел и Глобул е незначителна, дори Глобул имат по-неизгодни планове.
Броя на абонатите е точно обратно пропорционален на тарифите - най-малко имат Виваком, а най-много Мобилтел. Прави ми впечатление, че Глобул ползват предимно възрастни хора и тези от малките населени места. И аз съответно имам повече контакти дори на Виваком.
Нещото, което адски ме дразни у Глобул е, че зарибяват с много некоректни оферти. Аз естествено няма да им се вържа, но някой, който не гледа много-много веднага им пада в капана. Примерно телефон, който на свободния пазар струва 1000 лева, те го продават за 800 лева*. А "*" означава, че цената е валидна само с 2-годишен договор на най-брадварската тарифа - примерно 30 лева и повече. Та някое тийнейджърче се е зарибило по телефона и с блясък в очите отива и си го купува за 800 лева без да си прави сметката, че не може да си плаща дебелата сметка. На 4-я месец просрочва фактурата и лъсва клаузата за неустойка - договорът се прекратява автоматично и Глобул прибират неустойка в размер на оставащите такси до края на 2-годишния договор - примерно 20 месеца по 30 лева - 600 лева. И къде отиде далаверата?
Аз тоя телефон си го взех от Мобилтел 100 кинта по-скъпо (т.е. за 900), но без да подписвам 2-годишен договор на най-брадварската тарифа и си свиркам 
Мисля, че в момента Мобилтел са №1 като отзивчивост и култура на обслужване. След тях са Германос (които на практика са част от Глобул).
Тарифите са най-високи в Мобилтел, след това в Глобул и най-ниски във Виваком. Разликата между Мобилтел и Глобул е незначителна, дори Глобул имат по-неизгодни планове.
Броя на абонатите е точно обратно пропорционален на тарифите - най-малко имат Виваком, а най-много Мобилтел. Прави ми впечатление, че Глобул ползват предимно възрастни хора и тези от малките населени места. И аз съответно имам повече контакти дори на Виваком.
Нещото, което адски ме дразни у Глобул е, че зарибяват с много некоректни оферти. Аз естествено няма да им се вържа, но някой, който не гледа много-много веднага им пада в капана. Примерно телефон, който на свободния пазар струва 1000 лева, те го продават за 800 лева*. А "*" означава, че цената е валидна само с 2-годишен договор на най-брадварската тарифа - примерно 30 лева и повече. Та някое тийнейджърче се е зарибило по телефона и с блясък в очите отива и си го купува за 800 лева без да си прави сметката, че не може да си плаща дебелата сметка. На 4-я месец просрочва фактурата и лъсва клаузата за неустойка - договорът се прекратява автоматично и Глобул прибират неустойка в размер на оставащите такси до края на 2-годишния договор - примерно 20 месеца по 30 лева - 600 лева. И къде отиде далаверата?

Aбе що се отнася до брадварски тарифи, май наистина за момента глобул са първенец (може пък да са си въобразили, че имат най-много клиенти
) Примерно за 2 карти ми искат 14лв такса, за които пари отпускат само по 150мин на карта в групата за приятели
Ментел за 12лв , са ми абсолютно безплатни разговорите м/у картите, 2000мин за приятелски разговори и 200 към стационарни. Еми май е 10 пъти повече, за леко по-малко пари. 

- e36_Fanatik
- кандидат ентусиаст
-
Най-доброто според мен е Виваком злато, за 40лв. на месец имам 180 безплатни минути към всички телефони по света, неизрасходените минути се натрупват за следващия месец също така имам и 1000мин. на месец към 5 номера 

dimithur написа:Aбе що се отнася до брадварски тарифи, май наистина за момента глобул са първенец (може пък да са си въобразили, че имат най-много клиенти) Примерно за 2 карти ми искат 14лв такса, за които пари отпускат само по 150мин на карта в групата за приятели
Ментел за 12лв , са ми абсолютно безплатни разговорите м/у картите, 2000мин за приятелски разговори и 200 към стационарни. Еми май е 10 пъти повече, за леко по-малко пари.
свери си часовника на лятно време,назад ти е с инфото

cherepa83 написа:
свери си часовника на лятно време,назад ти е с инфото

Инфото ми е от преди един месец. А ти вместо да спамиш, посочи точно, за кои тарифни планове говориш

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
От три години фирмата ни ползва Виваком / от 4 до 7 номера /, повече от 600лв не сме платили
А говорим без ограничения + плащане на Синя зона на 1-2 коли + много разговори в чужбина
Последният месец платихме 399лв
Смело препоръчвам Виваком

А говорим без ограничения + плащане на Синя зона на 1-2 коли + много разговори в чужбина

Последният месец платихме 399лв

Смело препоръчвам Виваком

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
e36_Fanatik написа:Най-доброто според мен е Виваком злато, за 40лв. на месец имам 180 безплатни минути към всички телефони по света, неизрасходените минути се натрупват за следващия месец също така имам и 1000мин. на месец към 5 номера
Лъжеш, ей- за Фаворитите плащаш още 5 кинта отгоре

Колегата да си види разпечатките и да сметне кой оператор му е изгоден... В групата всичките дават неограничени разговори- важното е какви са ти другите разговори...
Качеството на обслужване на Виваком поне за частни абонати е добро- Ментел са доста по-зле в това отношение... Кога ще ти звънне оператор на Мтел да ти обясни нещо по някой проблем- точно никой път, пробвано е

- e36_Fanatik
- кандидат ентусиаст
-
ms написа:e36_Fanatik написа:Най-доброто според мен е Виваком злато, за 40лв. на месец имам 180 безплатни минути към всички телефони по света, неизрасходените минути се натрупват за следващия месец също така имам и 1000мин. на месец към 5 номера
Лъжеш, ей- за Фаворитите плащаш още 5 кинта отгоре

Не ме стряскай

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
от десет години използвам мтел (мжица), глобул и виваком. по-коректен и по-добро обслужване от никой оператор не съм виждал никъде ! 1 стотинка не са ми надписали за разлика от мтел и глобул. с 2 ръце за виваком !
- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
и аз така избирах сума време оператор и план, като накрая беше решаващо към кой оператор контактите ми са най-много и най-често използвани. 80% от указателя ми беше с хора които имат поне един номер на Мтел. съответно се насочих към тях... освен това вече имах една карта на loop, но с нея е изгодно да говориш само в тази мрежа. за кратко време имаше промоционален план към който се закачих - 24ст/мин с всички оператори към, и 12ст на разговор с Мтел без ограничение откъм време(т.е. докато прекъсне - 1 час). от тогава плащам сравнително малко на месец а не се ограничавам изобщо...
преди това бях на глобул, ползвах доста интернет през GPRS и додавах на месец от 30 до 100 лв, а номера беше служебен - абонамент + 30лв дава фирмата, останалото аз. исках да си запазя номера и ми поискаха...100лв!!! викам им чао, довиждане, лека нощ... че и тарифите им беха
тааа... с други думи виж кой оператор е най-срещания в указателя и се връзвай там - пък ако са мтел, по добре не сменяй, че после ще ти махнат главата като говориш само с друг оператор, даже да не те лъжат от тарифите ще си дойде всичко...
преди това бях на глобул, ползвах доста интернет през GPRS и додавах на месец от 30 до 100 лв, а номера беше служебен - абонамент + 30лв дава фирмата, останалото аз. исках да си запазя номера и ми поискаха...100лв!!! викам им чао, довиждане, лека нощ... че и тарифите им беха

тааа... с други думи виж кой оператор е най-срещания в указателя и се връзвай там - пък ако са мтел, по добре не сменяй, че после ще ти махнат главата като говориш само с друг оператор, даже да не те лъжат от тарифите ще си дойде всичко...
68 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5