КАТ & Мотористите
Модератор: Общи модератори
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: КАТ & Мотористите
Е.Димитров написа:Мен ме изумява как така карат без номера,пък единия с каква наглост си е сложил и черна лепенка на мотора...ми за мен това е равностойно че са магистрални бандити...
Е анджък де

почти никъде по света не спират мотористи... идеята е че са "безобидни" и не създават опасности за другите на пътя... а ако са решили да се трепят- казуса си е техен.
аз лично мисля, че не ги гонят от логистически и хуманни подбуди- от логистически- защото е трудно да се гони мотор освен ако не са на магистрала и хуманни- защото като го подгониш шанса да се убие нараства значително.
единствената причина да се санкционират по някаква схема мотористите е за тяхно добро.. един вид- карай по-внимателно- тоест пак от хуманни подбуди.
та за 20те си години яздене на мене са ми написали точно една глоба и то беше за "стънтинг" (каскадйорско каране) защото се учехме да ги изправяме на предни гуми и аз се фърлих (по очи общо взето) и някакъв прилежен автомобилист ни беше видял и свидетелства срещу нас на място... та си размазах шлема, мотора, ръкавиците, якето и самочувствието.... и ми написаха и глоба
та моя подход като съм в кола и ги видя такива свободни атоми е просто се отмествам когато мога и ги пускам без да влизам в пантомими, диалози и тн.
аз лично мисля, че не ги гонят от логистически и хуманни подбуди- от логистически- защото е трудно да се гони мотор освен ако не са на магистрала и хуманни- защото като го подгониш шанса да се убие нараства значително.
единствената причина да се санкционират по някаква схема мотористите е за тяхно добро.. един вид- карай по-внимателно- тоест пак от хуманни подбуди.
та за 20те си години яздене на мене са ми написали точно една глоба и то беше за "стънтинг" (каскадйорско каране) защото се учехме да ги изправяме на предни гуми и аз се фърлих (по очи общо взето) и някакъв прилежен автомобилист ни беше видял и свидетелства срещу нас на място... та си размазах шлема, мотора, ръкавиците, якето и самочувствието.... и ми написаха и глоба

та моя подход като съм в кола и ги видя такива свободни атоми е просто се отмествам когато мога и ги пускам без да влизам в пантомими, диалози и тн.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Е.Димитров написа:Мен ме изумява как така карат без номера,пък единия с каква наглост си е сложил и черна лепенка на мотора...ми за мен това е равностойно че са магистрални бандити...
Нищо чудно точно такива да са били... може би трябваше да звъннеш на ченгетата веднага щом са започнали да ти се правят на интересни, да кажеш, че магистрални бандити се опитват да те спрат.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Аз пък вчера се прибирах от вилата по "Тракия" и ме настигнаха трима такива. Само че нито се пънеха, нито се бутаха.
Верно, че не караха със 130, ама не ми и пречеше. Направих им път(бутнах се към средната лента) и последния ми махна.
Иначе и аз не им се радвам, на 90% от мотористчетата, дето са некви кофий байкърчета, на които тате им купил Хаябуса и ела ме виж к'ъв съм як.
Верно, че не караха със 130, ама не ми и пречеше. Направих им път(бутнах се към средната лента) и последния ми махна.
Иначе и аз не им се радвам, на 90% от мотористчетата, дето са некви кофий байкърчета, на които тате им купил Хаябуса и ела ме виж к'ъв съм як.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
krystal не брат не съм против мотористите
няма по-хубаво изживяване свързано с ДВГ от мотора просто някой от тях карат като кандидат-донори и същите тези задължително са наперени и смятат че като карат мотор 100+ коня и трябва да са царе на пътя. тъпака който ми се правеше просто видя момче с очила в сток тройка който изпреварваше нави масура нарочно в момента в който влязох в лявата лента и си личеше, а след като ме изпревари започна да ми бие спирачки отпред да ме изравнява като скорост ... опита да ми счупи огледалото и точно тогава ми падна пердето...

Coulthard написа:krystal не брат не съм против моториститеняма по-хубаво изживяване свързано с ДВГ от мотора просто някой от тях карат като кандидат-донори и същите тези задължително са наперени и смятат че като карат мотор 100+ коня и трябва да са царе на пътя. тъпака който ми се правеше просто видя момче с очила в сток тройка който изпреварваше нави масура нарочно в момента в който влязох в лявата лента и си личеше, а след като ме изпревари започна да ми бие спирачки отпред да ме изравнява като скорост ... опита да ми счупи огледалото и точно тогава ми падна пердето...
Добре..брат..

На всеки му пада пердето, затова хората са казали брой до 10..Затова и акъл си тряа докато шофираш.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
enigma написа:Е.Димитров написа:Мен ме изумява как така карат без номера,пък единия с каква наглост си е сложил и черна лепенка на мотора...ми за мен това е равностойно че са магистрални бандити...
Нищо чудно точно такива да са били... може би трябваше да звъннеш на ченгетата веднага щом са започнали да ти се правят на интересни, да кажеш, че магистрални бандити се опитват да те спрат.
Е да де колега,спрях на полицаи след около 30 километра,но може би си прав че трябваше да звънна на милицията...
Иначе аз не съм моторист,покарвам една ямаха R6,малко,но пък се запознах с доста моторджии и ...чесно,никой не беше си скрил номера под калника,аз мисля че тези дето крият номерата си...трябва веднага да биват санционирани,в закона е казано че без номер -акт в размер до 500 лева...
п/п
Друг е въпроса че тези с които се запознах карат от онея бавнооборотни чопъри и викат на тези които карат като този мотор с който дойдох "ей ги пе-ве-цетата идват"...
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Мотористите са работа на СИГМАджиите
А колко нямат право ме спират за да не се пребия не знам ама мене никога не са се пробвали ме спират ама колко пъти са се пробвали да ме оцелят с палката докато преминавам ...
А колко нямат право ме спират за да не се пребия не знам ама мене никога не са се пробвали ме спират ама колко пъти са се пробвали да ме оцелят с палката докато преминавам ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- Helix
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS;E30 325i
Sharo написа:Мотористите са работа на СИГМАджиите
И мен са ме целили с палка не веднъж, но мой приятел полицай го цели със стоп патрон в гърба в последствие на което той катастрофира........ всичко това се случва на 100 метра от нас!Лично аз не спирам на полицай без видима причина!

Helix написа:Sharo написа:Мотористите са работа на СИГМАджиите
И мен са ме целили с палка не веднъж, но мой приятел полицай го цели със стоп патрон в гърба в последствие на което той катастрофира........ всичко това се случва на 100 метра от нас!Лично аз не спирам на полицай без видима причина!
Хехех да бе, в движение със стоп патрон го е целнал точно

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
брех тия моторджии....! не спирали без видима причина,карат без номера или почти невиждащи се,карат на задни гуми,не ги гонят ,щото щели да се пребият! евала! явно не сме далече от истината ,че не са стока. във всяко стадо има мърша ,но в моторджиското стадо има хора сред мършата ,а не обратното.
пазя ги ако ги видя и ако ми позволява обстановката! ако не е с предимство -не давам път и си ползвам предимството,ако се бута между колите и може да мине-нека минава ,но ако не може-чака и ако бутне огледалото или се прави на мъж се разправям и се бия... ако кара с 280 и очаква да го видя в огледалото като задминава -ми ще има да чака. да ! гледам си в огледалата ,но не през 0,02сек ,колкото му трябва да се материализира на мотора с 300 зад мен. и ще видя ,че някой идва ако идва с човешка скорост -докъм 200-220 .
тая тема е брадата като форума и всяка пролет изскача и все е едно и също. в пирогов много им се радват,щото са млади,със здрави органи и обикновено ги ползват доста......
закона е един за пътните превозни средства и ако някой е решил да се кефи на адреналин -да го прави ,където не пречи или застрашава други хора-например на писта или в гората. и мене ме кефи да стрелям с 42 калибър на посоки и ми се качва много адреналина ,ма некакси не мога да го практикувам по улиците....а и не трябва .
има просто правило: не правиш това ,което не искаш да ти правят другите на тебе! т.е. не пречиш и не се буташ в другите ,за да не те бутнат тебе.....
пазя ги ако ги видя и ако ми позволява обстановката! ако не е с предимство -не давам път и си ползвам предимството,ако се бута между колите и може да мине-нека минава ,но ако не може-чака и ако бутне огледалото или се прави на мъж се разправям и се бия... ако кара с 280 и очаква да го видя в огледалото като задминава -ми ще има да чака. да ! гледам си в огледалата ,но не през 0,02сек ,колкото му трябва да се материализира на мотора с 300 зад мен. и ще видя ,че някой идва ако идва с човешка скорост -докъм 200-220 .
тая тема е брадата като форума и всяка пролет изскача и все е едно и също. в пирогов много им се радват,щото са млади,със здрави органи и обикновено ги ползват доста......
закона е един за пътните превозни средства и ако някой е решил да се кефи на адреналин -да го прави ,където не пречи или застрашава други хора-например на писта или в гората. и мене ме кефи да стрелям с 42 калибър на посоки и ми се качва много адреналина ,ма некакси не мога да го практикувам по улиците....а и не трябва .
има просто правило: не правиш това ,което не искаш да ти правят другите на тебе! т.е. не пречиш и не се буташ в другите ,за да не те бутнат тебе.....
SKISA написа:и мене ме кефи да стрелям с 42 калибър
малко не по темата ама... 42-ри калибър е... мисля, че ще произведеш точно един изстрел и след това има много чистене, шомполи, сипване на барут, парцалче... проверяване на кремъчето дали не се е изместило на петлето и тн...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
говорех принципно ,че секи може нещо да му дига адреналина ,ма не значи ,че другите са длъжни да го търпят ,щото решил да си се кефи.... мога и с РПГ да се кефя... 

- Helix
- кандидат ентусиаст
-
Skisa много си прав че има много мърша при моторджийте, ма тех господ си ги прибира рано или късно.Повечето такива индивиди за жалост са млади момчета , които от 50цц скутер скачат на пистов мотор и си мислят че са безсмъртни!Да караш мотор е много голяма мания, но трябва и много голяма култура от страна на моториста!Лично аз не искам никой да ми прави път като минавам по край него а само да си гледа по-често в огледалата 

- Helix
- кандидат ентусиаст
-
Skisa много си прав че има много мърша при моторджийте, ма тех господ си ги прибира рано или късно.Повечето такива индивиди за жалост са млади момчета , които от 50цц скутер скачат на пистов мотор и си мислят че са безсмъртни!Да караш мотор е много голяма мания, но трябва и много голяма култура от страна на моториста!Лично аз не искам никой да ми прави път като минавам по край него а само да си гледа по-често в огледалата