КАТ & Мотористите
Модератор: Общи модератори
Re: КАТ & Мотористите
аз те разбирам напълно.. мисълта ми е беше, че избора ти на калибър беше (предполагам случайно) доста екзотичен... 42 калибър са предимно еднозарядни (стари) оръжия с кремъчно запалване 

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:SKISA написа:и мене ме кефи да стрелям с 42 калибър
малко не по темата ама... 42-ри калибър е... мисля, че ще произведеш точно един изстрел и след това има много чистене, шомполи, сипване на барут, парцалче... проверяване на кремъчето дали не се е изместило на петлето и тн...всъщност като се замисля, ако някой ми излезе с мускет или хайдутски пищов..... ще умра.. или от смях или от страх... зависи колко е далече...
Еее айде сега, не така колега, прави ми впечатление, че си от хамериканско, там по би трябвало да ги разбирате тея неща

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
SKISA написа:брех тия моторджии....! не спирали без видима причина,карат без номера или почти невиждащи се,карат на задни гуми,не ги гонят ,щото щели да се пребият! евала! явно не сме далече от истината ,че не са стока. във всяко стадо има мърша ,но в моторджиското стадо има хора сред мършата ,а не обратното.
пазя ги ако ги видя и ако ми позволява обстановката! ако не е с предимство -не давам път и си ползвам предимството,ако се бута между колите и може да мине-нека минава ,но ако не може-чака и ако бутне огледалото или се прави на мъж се разправям и се бия... ако кара с 280 и очаква да го видя в огледалото като задминава -ми ще има да чака. да ! гледам си в огледалата ,но не през 0,02сек ,колкото му трябва да се материализира на мотора с 300 зад мен. и ще видя ,че някой идва ако идва с човешка скорост -докъм 200-220 .
тая тема е брадата като форума и всяка пролет изскача и все е едно и също. в пирогов много им се радват,щото са млади,със здрави органи и обикновено ги ползват доста......
закона е един за пътните превозни средства и ако някой е решил да се кефи на адреналин -да го прави ,където не пречи или застрашава други хора-например на писта или в гората. и мене ме кефи да стрелям с 42 калибър на посоки и ми се качва много адреналина ,ма некакси не мога да го практикувам по улиците....а и не трябва .
има просто правило: не правиш това ,което не искаш да ти правят другите на тебе! т.е. не пречиш и не се буташ в другите ,за да не те бутнат тебе.....
Да де разликата с другите страни е че ако реша да врътна след работа 10 обиколки на пистата нямам как да стане щото тука писти за коли нямаме, па кво остава за мотори. На Долна Митрополия за да покараш ей така щото ти се кара ще траа си поне син на Бате Бойко. Аз и за тва спрях да карам мотори, защото просто няма къде да се кара а като си карам градско винаги ми се приисква да поакрам на пълната гас ама няма къде. Супермотото го бях направил с такива пиньони, че вдигаше 110-120 макс и след като ме замеряха с палки и 1 полицай ме тресна челно в мойто си платно с обяснението, че не ме видял щото гледал в другата посока като прави забранен завой, реших, че стига толко.
А са ми викат, че съм нямал право карам с ролкейдж по улиците ... как па не
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- nCuXoHeBpo3eH
- Потребител
-
- Кара: CBR 900RR
Всички с БМВ-та карат по правилата, нема селяндури, млади комплексари и пр.... Всички са при мотористите
Както псувате джигитите с БМВ-та, Хонди и т.н., така псувате и мотористите. Ама що пък от тия с автомобилите има нормални, а всички мотористи са самоубийци

Както псувате джигитите с БМВ-та, Хонди и т.н., така псувате и мотористите. Ама що пък от тия с автомобилите има нормални, а всички мотористи са самоубийци

- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Sharo написа:А са ми викат, че съм нямал право карам с ролкейдж по улиците ... как па не
Ново двайсе,тук ролкеджа е хит,разбирам да излежеш с картинг по улиците...
По темата,истината е че у българина няма създадена култура за споделяне на пътя между мотоциклетисти и автомобилисти,което поражда неприятни случки и инциденти.Елате на юг да видите кво става

като стане топло и направо изтръпвам, даже и из софия са олигофрени тия с моторите, на извънградско.. нямам думи, като видя такъв направо бия десния мигач и пускам газта докато не ме изпревари, не искам да ми лежи на съвестта
No bling at the Ring
Face написа:Sharo написа:у българина няма създадена култура за споделяне на пътя между мотоциклетисти и автомобилисти
Българина няма култура да споделя каквото и да било с когото и да било

[quote="SKISA".. ако кара с 280 и очаква да го видя в огледалото като задминава -ми ще има да чака. да ! гледам си в огледалата ,но не през 0,02сек ,колкото му трябва да се материализира на мотора с 300 зад мен. и ще видя ,че някой идва ако идва с човешка скорост -докъм 200-220 .
.....[/quote]
Колега да ти кажа не е нужно да гледаш през 0.00002 секунди, достатъчно е да погледнеш в огледалата преди да предприемеш маневра. Не всички мотористи са малоумни като видят, че има коли и има възможност те да предприемат маневри обикновено намаляват покрай колите. Точно така правим и ние, мога да ти кажа, че караме доста по бързо като сме с кола и ако искаш бих качил някой клип да видиш как е при 300 примерно по ПД магистрала и как когато има коли винаги намаляваме на към 150-160 когато минаваме покрай тях. Говоря за кола не за мотор
Просто трябва да има някаква толерантност, особено към мотористите те са си донори не е нужно допълнително да им усложняваме условията. И само искам да попитам колко пъти сте били застрашени от моторист, така че да влезете в рискова ситуация и само си представете колко по сложно е за моториста. Аз също карам мотор, не много по-малко покарвам и не се изживявам като състезател, обаче на светофарите гледам винаги да съм пръв, по простата причина, че незнам кой на къде ще хване с колите. А колкото произшествия си спомням между мотори и коли в повечето случаи са виновни автомобилистите, като в същото време по пострадали са мотоциклетистите. Така че няма смисъл да ги плюем толкова може и да не са прави, но това не е основателна причина да отнемем някой живот само заради едно нервиране.
Поздрави.
.....[/quote]
Колега да ти кажа не е нужно да гледаш през 0.00002 секунди, достатъчно е да погледнеш в огледалата преди да предприемеш маневра. Не всички мотористи са малоумни като видят, че има коли и има възможност те да предприемат маневри обикновено намаляват покрай колите. Точно така правим и ние, мога да ти кажа, че караме доста по бързо като сме с кола и ако искаш бих качил някой клип да видиш как е при 300 примерно по ПД магистрала и как когато има коли винаги намаляваме на към 150-160 когато минаваме покрай тях. Говоря за кола не за мотор

Поздрави.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
аз не плюя бе ,колега! аз казвам кво виждам и кво правя. и си гледам в огледалата задължително преди маневра ,а и без маневра. не само за мотористи ,а за коли и за всичко. брат ми е върл моторист-здрава кост нема по тялото,не може да мине на ренгена на летището ,щото пищи като камикадзе с бомби...! като ми звъннеше сутрин към 7 и директно отивах в пирогов да го видя кво е сътворил. има мърлячи и в колите и на моторите. аз съм карал мотор-отказах се ,щото видях ,че ше се очистя. и да! имам хиляди случки с мотористи/не че нямам с коли/ ,но моторджиите смятат ,че сме им длъжни,че са над другите/както четеш в темата/ ,че те са някакви привилегировани,и че трябва да им се обръща по-специално внимание. ми няма да им се обръща! и те са участници в движението като всеки пешеходец и велосипедист ,и автомобилист. пазя ги ,доколкото мога ,но няма да седна да спирам,или да си прекратя задминаването ,за да мине през тревата до мантинелата на матистралата,няма да се дръпна на светофара ,за да се муши между колите и няма да му направя път да ме задминавава от дясно ....! тва е!и той е като всеки друг на пътя и като е по-паянтов да си се пази ,а не да се бута и после да реве. и аз нарушавам правилата ,но не рева по другите шофьори що не ме били пуснали като наруша или що не пускат черните коли да минават както си искат и с квато си скорост искат. просто се съобразявам с останалите участници в движението.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Крайно време е да разберат мотористите 2 неща:
1-Мотора не е НЛО а МПС и като такова се спазват ограничения и правила за движение,когато аз карам мотор го карам според правилата,разбирам тръпката да "навиеш масура" но не го правя ...поради това че не съм опитен моторист и това ме е спасявало...
2-Мотористите не са над закона,не са на пистата и не са повече от другите участници в движението!!!
Да не сте некакви гъзари че карате без номера,карате с превишена скорост,махате си ауспусите че да "ревете"мъжкарски,за мен това е комплекс за малоценност и комплексарщина...
Колко от тея дето писаха в тая тема в защита на моторджиите и малоумното им каране се изказаха против за автомобилите с дясна дирекция (англичанките),че малоумните моторджии са в пъти по опасни дори и от автомобил без волан ,управляван от 8 годишно момиченце,често сте "НУРС"-Неуправляем Ракетен Снаряд...
Улиците не са писти,вечерно време гледам по Александър Малинов в Младост с каква скорост прелитате...а там има спирка,пешеходна пътека и често пешеходци...Хубаво,донори сте...е какво,да не сте нек'ви герои...
Винаги гледам в огледалотопреди всяка маневра,даже гледам повече в странични огледала и внимавам на пътя...
Като няма писти,това некаквомалоумно оправданеи ли е ,хич не ме интересува,отивате на калояново,плащате си и се правите на герои...
Само да не останете с някакво грешно впечатление,обожавам моторите,обожавам пистовите мотори,дизайна,мощността,покарвам подобен но многомразя тарикати на пътя с каквото и да е МПС...
1-Мотора не е НЛО а МПС и като такова се спазват ограничения и правила за движение,когато аз карам мотор го карам според правилата,разбирам тръпката да "навиеш масура" но не го правя ...поради това че не съм опитен моторист и това ме е спасявало...
2-Мотористите не са над закона,не са на пистата и не са повече от другите участници в движението!!!
Да не сте некакви гъзари че карате без номера,карате с превишена скорост,махате си ауспусите че да "ревете"мъжкарски,за мен това е комплекс за малоценност и комплексарщина...
Колко от тея дето писаха в тая тема в защита на моторджиите и малоумното им каране се изказаха против за автомобилите с дясна дирекция (англичанките),че малоумните моторджии са в пъти по опасни дори и от автомобил без волан ,управляван от 8 годишно момиченце,често сте "НУРС"-Неуправляем Ракетен Снаряд...
Улиците не са писти,вечерно време гледам по Александър Малинов в Младост с каква скорост прелитате...а там има спирка,пешеходна пътека и често пешеходци...Хубаво,донори сте...е какво,да не сте нек'ви герои...
Винаги гледам в огледалотопреди всяка маневра,даже гледам повече в странични огледала и внимавам на пътя...
Като няма писти,това некаквомалоумно оправданеи ли е ,хич не ме интересува,отивате на калояново,плащате си и се правите на герои...
Само да не останете с някакво грешно впечатление,обожавам моторите,обожавам пистовите мотори,дизайна,мощността,покарвам подобен но многомразя тарикати на пътя с каквото и да е МПС...
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Е.Димитров написа:....вечерно време гледам по Александър Малинов в Младост с каква скорост прелитате...а там има спирка,пешеходна пътека и често пешеходци...Хубаво,донори сте...е какво,да не сте нек'ви герои...
...
Аре стига сипва, тва точно за Ал. Малинов не е баш така, там най - много да се изпържат за 100м щото пак светофар, и сичките пешеходни пътеки са на светофар

Трима моторджии са ти сипвали и са си пикнал

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
сонде,ти да не вадиш нефт у папуа-нова гвинея!? щото там сигурно има 6-ма мотористи и трима са идиоти,двама са с по един крак и един е тартора-тоа е добрия....
аз па за 10дни откак се оправи времето се срещнах с един на крака на седалката -прав на булеварда,с поне 10 да карат с над 140 в софия,с двама ,дето се бутат между колите на кръстовище и с един паднал на хемус на хотела и сека вечер слушам по симеоновско с колко минават...нищо ,че има светофари ... айде па да не са толко мирни.... не казвам, че нема свестни ,ма са сигурно 20% от масата. и път не правя! има си правила!
аз па за 10дни откак се оправи времето се срещнах с един на крака на седалката -прав на булеварда,с поне 10 да карат с над 140 в софия,с двама ,дето се бутат между колите на кръстовище и с един паднал на хемус на хотела и сека вечер слушам по симеоновско с колко минават...нищо ,че има светофари ... айде па да не са толко мирни.... не казвам, че нема свестни ,ма са сигурно 20% от масата. и път не правя! има си правила!
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Ми то БГ скоро може да мине към тех, ма не заради некви да се слага етикета на сички....аз па видех на магистралата която беше пълна от секъде, лява лента колоната се движи 140 -150 дясна с към сто, ма за два ма с Q и X им беше по приятно да режат сички с 200 през аварийното.....са начи сички с Q и X са некви малко пишльовци
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Много е жалко положението с мотористите- ние се мъчим да ги пазим колкото може, ама те сами не се пазят... Няколко прости примера от миналата и тази година:
Преди няколко дни: аз съм стъпкал десният педал на магистралата и се движа в лявата лента със скорости м/у 200 и 240... Настигат ме едни малоумници и се залепиха зад мен и един стои до десен калник- натисна ли спирачка са в багажника на комбито, завия ли по рязко бутам тъпака до мен и ще се търкаля по асфалта... Да им дам път викате, да ги пазя казвате- е как да стане
За да е пълен екшъна един ме изпреварва отляво м/у колата и мантинелата, друг ме изпреварва по осевата линия м/у двете платна на магистралата- това едновременно... Тоя дето ми е отдясно го зае*и- ако отърве мотора най-много да ми огъне вратата, ама тоя отляво м/у кола 1,5 тона и мантинелата сбърка ли ще го стържат я от картера и ск. кутия на колата, я от мантинелата...
Миналото лято: Извън града, хубав път... Карам си спокойно с около 100-110... Беше просто преваляло и пътя е хлъзгав- за кой чеп малоумника ме изпреварва без грам видимост не ми е ясно... Насреща кола, мАторя се връща рязко пред мен и отърва челният удар... Ама не и подхлъзването и излитането в банкета- нищо му нямаше освен натъртвания и потрошени пластмаси на мотора. Питам що така изпреварва без видимост- отговора е "Много важно, никой не е умрял"
Миналото лято: В града олигофрена се навира м/у колите в място където е ясно че не може да мине. Резултат- една одрана кола и строшени огледала на двете коли м/у които минаваше...
Накратко казано- стадото е основно от черни овце, тук-там има нормални....
И после ще ми казвате да ги пазя, да им давам път... Аз ги пазя колкото мога- гледам в огледалата, като ме настигнат съм на тръни и се чудя накъде ще тръгне идиота, давам им път когато може, ама като не може ще седят зад колата и ще чакат. Аз съм наясно к'во става като се срещнат кола и мотор- аз печеля... Ама тея се мислят за недосегаеми- даааа, не спират на палките, ама с 200% сигурност ще спрат в задната ми броня някой ден.
Аз ги пазя колкото може, колегите също ги пазят- ако не пазим или тенекии ще правим, или ще ни тежи на съвестта после... Ама те не се пазят, мислят си че всеки е длъжен да им осигури свободно минаване- е, не е така... Участници са в движението като всеки друг- ама аз имам тон и половина желязо да ме опази и няколко еърбега да ми е мекичко като се ударя
Преди няколко дни: аз съм стъпкал десният педал на магистралата и се движа в лявата лента със скорости м/у 200 и 240... Настигат ме едни малоумници и се залепиха зад мен и един стои до десен калник- натисна ли спирачка са в багажника на комбито, завия ли по рязко бутам тъпака до мен и ще се търкаля по асфалта... Да им дам път викате, да ги пазя казвате- е как да стане

Миналото лято: Извън града, хубав път... Карам си спокойно с около 100-110... Беше просто преваляло и пътя е хлъзгав- за кой чеп малоумника ме изпреварва без грам видимост не ми е ясно... Насреща кола, мАторя се връща рязко пред мен и отърва челният удар... Ама не и подхлъзването и излитането в банкета- нищо му нямаше освен натъртвания и потрошени пластмаси на мотора. Питам що така изпреварва без видимост- отговора е "Много важно, никой не е умрял"

Миналото лято: В града олигофрена се навира м/у колите в място където е ясно че не може да мине. Резултат- една одрана кола и строшени огледала на двете коли м/у които минаваше...
Накратко казано- стадото е основно от черни овце, тук-там има нормални....
И после ще ми казвате да ги пазя, да им давам път... Аз ги пазя колкото мога- гледам в огледалата, като ме настигнат съм на тръни и се чудя накъде ще тръгне идиота, давам им път когато може, ама като не може ще седят зад колата и ще чакат. Аз съм наясно к'во става като се срещнат кола и мотор- аз печеля... Ама тея се мислят за недосегаеми- даааа, не спират на палките, ама с 200% сигурност ще спрат в задната ми броня някой ден.
Аз ги пазя колкото може, колегите също ги пазят- ако не пазим или тенекии ще правим, или ще ни тежи на съвестта после... Ама те не се пазят, мислят си че всеки е длъжен да им осигури свободно минаване- е, не е така... Участници са в движението като всеки друг- ама аз имам тон и половина желязо да ме опази и няколко еърбега да ми е мекичко като се ударя

Таман мислех да напиша некоя простотия и аз, но се сетих:
НЯМА ЛИ КОЙ ДА Я ЗАКЛЮЧИ ТАЯ ТЕМА ВЕЧЕ?
Още от самото начало си беше хранилка и си прерастна (естествено) в безмислен спор кой колко спазва закона, кой колко бил изнервен, че някой нещо му е направил в движението (без значение с какво МПС) и вече трябва да се саморазправя и т.н.
P.S.
Айде малко да се поспрем с тия безмислени теми как някой имал лошо поведение на пътя, сега са мотористите на прицел, после какво: камионите и в последствие пешеходците, а после и другите марки автомобили ще почнем да плюем.
НЯМА ЛИ КОЙ ДА Я ЗАКЛЮЧИ ТАЯ ТЕМА ВЕЧЕ?
Още от самото начало си беше хранилка и си прерастна (естествено) в безмислен спор кой колко спазва закона, кой колко бил изнервен, че някой нещо му е направил в движението (без значение с какво МПС) и вече трябва да се саморазправя и т.н.
P.S.
Айде малко да се поспрем с тия безмислени теми как някой имал лошо поведение на пътя, сега са мотористите на прицел, после какво: камионите и в последствие пешеходците, а после и другите марки автомобили ще почнем да плюем.