КАТ & Мотористите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: КАТ & Мотористите

Мнение от Е.Димитров » 07 Апр 2010, 10:28

Kris написа:Таман мислех да напиша некоя простотия и аз, но се сетих:

НЯМА ЛИ КОЙ ДА Я ЗАКЛЮЧИ ТАЯ ТЕМА ВЕЧЕ?

Още от самото начало си беше хранилка и си прерастна (естествено) в безмислен спор кой колко спазва закона, кой колко бил изнервен, че някой нещо му е направил в движението (без значение с какво МПС) и вече трябва да се саморазправя и т.н.

P.S.
Айде малко да се поспрем с тия безмислени теми как някой имал лошо поведение на пътя, сега са мотористите на прицел, после какво: камионите и в последствие пешеходците, а после и другите марки автомобили ще почнем да плюем.

Незнам защо си помислил че тази тема е "хранилка" за някого,мен лично ме интересуваше защо полицията не предприема нищо срещу мотористите,как така карат без номера или с умишлено скрити такива...
Ето ти един случай от миналата година,където в резултат на този толеранс от страна на КАТ към мотористи,станах жертва...
Тръгвам по цариградско шосе посока пловдив,на светофара който се явява кръстовище към горубляне и практикер...та,аз съм първа кола...в далечината виждам как една патрулка кротко си стои и чака,там често седят подобни представители на властта,та,светва зелено,група мотористи тръгват с газ и минават покрай мен буквално на задни гуми,общо взето ме издухват,викам си "ей ся ви чакат там по-долу"...да ама изненадата е че милиционера излиза...и спира мен,мисля си "само проверка на документи"-в един момент милиционера ме вика да видя с колко съм карал(!?!),веднага разбира се му обяснявам че са засекли мотористите,пък ония ми се пъне че били вече минали,когато ме засекли...в крайна сметка ставаше въпрос за пари,олекнах със 60 лева...а тези герой (мотористите) даже не си направиха труда да намалят на караулката,поне от моята гледна точка беше така...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 07 Апр 2010, 10:58

Е.Димитров написа:
Kris написа:Таман мислех да напиша некоя простотия и аз, но се сетих:

НЯМА ЛИ КОЙ ДА Я ЗАКЛЮЧИ ТАЯ ТЕМА ВЕЧЕ?

Още от самото начало си беше хранилка и си прерастна (естествено) в безмислен спор кой колко спазва закона, кой колко бил изнервен, че някой нещо му е направил в движението (без значение с какво МПС) и вече трябва да се саморазправя и т.н.

P.S.
Айде малко да се поспрем с тия безмислени теми как някой имал лошо поведение на пътя, сега са мотористите на прицел, после какво: камионите и в последствие пешеходците, а после и другите марки автомобили ще почнем да плюем.

Незнам защо си помислил че тази тема е "хранилка" за някого,мен лично ме интересуваше защо полицията не предприема нищо срещу мотористите,как така карат без номера или с умишлено скрити такива...
Ето ти един случай от миналата година,където в резултат на този толеранс от страна на КАТ към мотористи,станах жертва...
Тръгвам по цариградско шосе посока пловдив,на светофара който се явява кръстовище към горубляне и практикер...та,аз съм първа кола...в далечината виждам как една патрулка кротко си стои и чака,там често седят подобни представители на властта,та,светва зелено,група мотористи тръгват с газ и минават покрай мен буквално на задни гуми,общо взето ме издухват,викам си "ей ся ви чакат там по-долу"...да ама изненадата е че милиционера излиза...и спира мен,мисля си "само проверка на документи"-в един момент милиционера ме вика да видя с колко съм карал(!?!),веднага разбира се му обяснявам че са засекли мотористите,пък ония ми се пъне че били вече минали,когато ме засекли...в крайна сметка ставаше въпрос за пари,олекнах със 60 лева...а тези герой (мотористите) даже не си направиха труда да намалят на караулката,поне от моята гледна точка беше така...

Брат, тука вече конкретния полицай ти е виновен. Аз също съм го отнасял заради кола, но никога не съм си и помислял че другата кола е проблема.

А за това че мотористите не ги спират, не е съвсем така. Мен лично са ме спирали не много, но достатъчно. А относно това че карат без номера или си ги крият. Това е проблем на КАТ и на самите мотористи като ги хванат. А и ти какво очакваш след като като си регистрираш мотора и в КАТ ти го дават в ръка и ти казват "Оправяй се!" и даже не искат да ти го монтират хората които са там за това. Ако и при колите беше така, дали нямаше и там да има такива дето да си монтират номерата на задния ляв прозорец?

А и още нещо последно, как може да се плюе че си крият номерата, а пък в друга тема се разисква как да си набавим спрейове, плаки и тем подобни за номерата на колите? Не е ли малко лицемерно?

И защо всеки казва като летят с 300км/ч, някой от вас карал ли е мотор с 300км/ч? Да ви кажа хич не е комфортно и в никакъв случай не могат да се поддържат за повече от минута (особенно в БГ). Да кара се доста бързо не се оправдавяам, но като сметнеш разликата в скоростите на повечето автомобили и мотори не е чак такава че да се телепортират отзад. Това за извъм градско, за градско в никакъв не оправдавам никой за високи скорости без значение с какво МПС е.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 07 Апр 2010, 11:17

SKISA написа:сонде,ти да не вадиш нефт у папуа-нова гвинея!? щото там сигурно има 6-ма мотористи и трима са идиоти,двама са с по един крак и един е тартора-тоа е добрия....
аз па за 10дни откак се оправи времето се срещнах с един на крака на седалката -прав на булеварда,с поне 10 да карат с над 140 в софия,с двама ,дето се бутат между колите на кръстовище и с един паднал на хемус на хотела и сека вечер слушам по симеоновско с колко минават...нищо ,че има светофари ... айде па да не са толко мирни.... не казвам, че нема свестни ,ма са сигурно 20% от масата. и път не правя! има си правила!

Еми тва да не мислиш, че ще спре някак от самосебе си така. Ти им казжаш няма караш така по улиците марш на пистите. Те те питат добре де де в Града има писта за да отида след работа да си карам. Тогава ти какво им отговаряш, че аз не мога да измисля отговор
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 07 Апр 2010, 11:18

Аз също имам негативно(меко казано) отношение към мотористите. Супер опасни са и вдигат невъобразим и неприятен шум.
Веднъж на вилата едни двама излетяха от мотора си и той пързаляйки се по асфалта мина на косъм от паркираните ни на пътя коли. Като излязохме да видим какво става се оказа, че и двамата са супер пияни а от мотора им шуртеше течност. Опитахме се да им предложим помощ, щото бяха целите ожулени а те почнаха нещо да ни се репчат .
Грам нема да ми е жал като некой се размаже, щото знам че си го е търсил...
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 07 Апр 2010, 11:22

Huku написа:Аз също имам негативно(меко казано) отношение към мотористите. Супер опасни са и вдигат невъобразим и неприятен шум.
Веднъж на вилата едни двама излетяха от мотора си и той пързаляйки се по асфалта мина на косъм от паркираните ни на пътя коли. Като излязохме да видим какво става се оказа, че и двамата са супер пияни а от мотора им шуртеше течност. Опитахме се да им предложим помощ, щото бяха целите ожулени а те почнаха нещо да ни се репчат .
Грам нема да ми е жал като некой се размаже, щото знам че си го е търсил...

Мен па един ме отнесе с кола докато си седях да си чакам на светофара да светне зелено щотот не ме видял, че съм там .. Са да мразя всички с коли ли ??
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 07 Апр 2010, 11:23

Sharo написа:
SKISA написа:сонде,ти да не вадиш нефт у папуа-нова гвинея!? щото там сигурно има 6-ма мотористи и трима са идиоти,двама са с по един крак и един е тартора-тоа е добрия....
аз па за 10дни откак се оправи времето се срещнах с един на крака на седалката -прав на булеварда,с поне 10 да карат с над 140 в софия,с двама ,дето се бутат между колите на кръстовище и с един паднал на хемус на хотела и сека вечер слушам по симеоновско с колко минават...нищо ,че има светофари ... айде па да не са толко мирни.... не казвам, че нема свестни ,ма са сигурно 20% от масата. и път не правя! има си правила!

Еми тва да не мислиш, че ще спре някак от самосебе си така. Ти им казжаш няма караш така по улиците марш на пистите. Те те питат добре де де в Града има писта за да отида след работа да си карам. Тогава ти какво им отговаряш, че аз не мога да измисля отговор

ето ти отговора ми: като няма писти -няма да карат така. елементарно,уотсън. тва че държавата ни е малоумна и няма средства или желание да направи нещо не означава автоматично ,че аз трябва да се съобразявам с мераците на една прослойка от участници в движението ,за да им е кеф. не казвам с колко да карат-с колко щът да карат, но да не искат от останалите участници в движението да се съобразяват с ненормалното им каране. тва е отговора на въпроса ти. като кара на задна гума или прав на мотора или седнал на волана ,или с 240 ,или с 200 в града ,или се муши между колите с риск да закачи някъде си поема цялата отговорност за евентуалната случка и дано не пребие друг. нито са по-богове,нито са по-тарикати от другите ,та да им се прави специално отношение или неотношение,както викаше една колежка...! да се оправат като са тръгнали с рогата напред, но от останалите да не очакват нито съчуствие ,нито специално поведение.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 07 Апр 2010, 11:30

SKISA написа:
Sharo написа:

ето ти отговора ми: като няма писти -няма да карат така. елементарно,уотсън. тва че държавата ни е малоумна и няма средства или желание да направи нещо не означава автоматично ,че аз трябва да се съобразявам с мераците на една прослойка от участници в движението ,за да им е кеф. не казвам с колко да карат-с колко щът да карат, но да не искат от останалите участници в движението да се съобразяват с ненормалното им каране. тва е отговора на въпроса ти. като кара на задна гума или прав на мотора или седнал на волана ,или с 240 ,или с 200 в града ,или се муши между колите с риск да закачи някъде си поема цялата отговорност за евентуалната случка и дано не пребие друг. нито са по-богове,нито са по-тарикати от другите ,та да им се прави специално отношение или неотношение,както викаше една колежка...! да се оправат като са тръгнали с рогата напред, но от останалите да не очакват нито съчуствие ,нито специално поведение.

никой нищо неочаква бре хехе ... ама да кажеш на някой, че няма да кара щото няма къде няма как да стане. Проста психология

Аватар

Мнение от SKISA » 07 Апр 2010, 11:41

е как да не очаква бе ,схаро!!+!+ ?? не виж ,че реват път да им се прави, да им се освобождава място и кво ли не! нека си карат-нищо против ,но на пътя се кара по правила и ако не им изнася -да не карат. и като нема как да стане -просто си поемат последствията от лудото си каране,както си ги поемам и ние ако караме лудешки с колите ,и както си ги поема пешеходеца,който пресича през цариградско....елементарна логика!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 07 Апр 2010, 11:45

е не, на тех трябва специално внимание, все едно са на специален режим да движение.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 07 Апр 2010, 11:49

Ама Skisa си го каза мако по-назад,примера с пистолета,аз ще го перефразирам...
"Като немам кинти за кур*ви ше е*бъ к'вото има на улицата"
Ма малко като мангасарите ставате ебаси,като немало работа ше крада...стига с тея оправдания,има писти-хасково,писта "дракон" мисля се казваше и тн...ходете там бре,давате некой лев,ама до там ще се съобразявате както аз се съобразявам с вас :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 07 Апр 2010, 11:50

SKISA написа:е как да не очаква бе ,схаро!!+!+ ?? не виж ,че реват път да им се прави, да им се освобождава място и кво ли не! нека си карат-нищо против ,но на пътя се кара по правила и ако не им изнася -да не карат. и като нема как да стане -просто си поемат последствията от лудото си каране,както си ги поемам и ние ако караме лудешки с колите ,и както си ги поема пешеходеца,който пресича през цариградско....елементарна логика!

А поема с ги друг път пешеходеца... С един познат едва не сгазихме едно бабе ба бул.България и се терминирахме на тротоара. Полицая каза: "Ти си виновен карал си с несъобразена скорост" несъобразена с какво обаче?!

Тука се гледа само се забранява. Вместо да ми забраняват да пресичам да вземат да ми пуснат лампите в подлезите. Вместо дам и викат, че не мога карам прав на седалката да вземат да махнат смящите полицаи от правата при резиденцията дето ги наслагаха. Там нито на около имаше сгради близо нито има движение, че да се пречи на "случайните" миновачи... Тва че от там всички слезнаха по улиците беше пределно ясно още като се пови камионетката с изкуствените препиятствия... Колите дето си правеха там 400м щото пък затвориха Божурище се преместиха на околовръсното в травика и така ... Та то тука гледаме само как да се забрани нещо, а не да се направи удобно за всички... В съседна сърбия им е уврял даже мозъка повече от нашия тука и на хулиганите дрифтъри им дадоха площатки тип празното пространство пред резиденцията за да не карат по улиците. Ама ние тука нали сме по-велики от всички и си имаме собствено виждане и все траа сме наопаки ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 07 Апр 2010, 11:53

Е.Димитров написа:Ама Skisa си го каза мако по-назад,примера с пистолета,аз ще го перефразирам...
Ма малко като мангасарите ставате ебаси,като немало работа ше крада...стига с тея оправдания,има писти-хасково,писта "дракон" мисля се казваше и тн...ходете там бре,давате некой лев,ама до там ще се съобразявате както аз се съобразявам с вас :bchug:

Я дай да отидем с тебе на калояново в сряда примерно да покараме мотори ... познай ...
1во няма да ни пуснат
2ро е на сто и кусор километра траат платформи ремаркета и т.н. ... до там са ни спряли към 16 пъти щото как ме видят с платформа полицаите се едно съм най-големия престъпник ...
Я ми кажи къде ще караме 400метра на калояново с мотор като няма спиране след 400тния метър и се лети през оградата !?
Хасково па с мотор на тоя пумпал там на 1ва ... по добре си карам между колоните на някой подземен паркинг .. ама то и там сигурно ще се пречи на някой де ..

Аватар

Мнение от SKISA » 07 Апр 2010, 11:55

шаро,нищо аз не искам да се забранява-карай ако щеш на глава на седалката. ще гледам ако те срещна само да не ми влетиш през предното стъкло,щото и с твойте кила ше ме очистиш. аз и другите участници в движението нямаме вина ,че ти нямаш писта! и аз искам писта -само моя,искам за черни,дълги,бензинови коли да няма ограничения ,ма нещо не ми се получава гласуването на промяната на закона и за това карам според тва ,което имам и не плача на никой ,че не ми е изпълнена детската мечта като изляза от горубляне на цариградско сички да спират и аз да мина като в шпалир до орлов мост с 200....! така че ,тва че нямат писти не им дава правото да карат като бесни по улиците.... и аз ,и другите нямаме вина за това и не сме длъжни да се съобразяваме с неосъществените им желания....
п.с. шарко бе....! ма не съм виновен аз ,нито който и да е автомобилист от куртово конаре ,че ти няма къде да си изкараш адреналина-разбери го тва.дадох ти асоциации-и аз имам нужда от адреналин ,ма просто е забранено и опасно не само за мен ,но и за други наоколо и за това не го правя.....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 07 Апр 2010, 12:02

Sharo написа:
Е.Димитров написа:Ама Skisa си го каза мако по-назад,примера с пистолета,аз ще го перефразирам...

Я дай да отидем с тебе на калояново в сряда примерно да покараме мотори ... познай ...
1во няма да ни пуснат
2ро е на сто и кусор километра траат платформи ремаркета и т.н. ... до там са ни спряли към 16 пъти щото как ме видят с платформа полицаите се едно съм най-големия престъпник ...
Я ми кажи къде ще караме 400метра на калояново с мотор като няма спиране след 400тния метър и се лети през оградата !?
Хасково па с мотор на тоя пумпал там на 1ва ... по добре си карам между колоните на някой подземен паркинг .. ама то и там сигурно ще се пречи на някой де ..

Ами приятелю,това е положението за съжаление,къде тренират тези които се занимават с този моторен спорт,предполагам не по улиците,държавата е такава,ми съберете се ентусиасти и си направете 400 метра...всеки има хоби в тая страна,представи си че имаш хоби като моето,моето са самолети,плащам си за масрафа да летя по часни летища...но представи си един ден земе че изкарам пара за малък самолет и почвам да си фърча където си искам без летателен план и на каквато височина ми текне...е какво ще стане тогава,ще кажа че щото няма свободно небе си правя к'вото си искам...ае не така егоистично и елементарно мислене...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 07 Апр 2010, 12:05

SKISA написа:шаро,нищо аз не искам да се забранява-карай ако щеш на глава на седалката. ще гледам ако те срещна само да не ми влетиш през предното стъкло,щото и с твойте кила ше ме очистиш. аз и другите участници в движението нямаме вина ,че ти нямаш писта! и аз искам писта -само моя,искам за черни,дълги,бензинови коли да няма ограничения ,ма нещо не ми се получава гласуването на промяната на закона и за това карам според тва ,което имам и не плача на никой ,че не ми е изпълнена детската мечта като изляза от горубляне на цариградско сички да спират и аз да мина като в шпалир до орлов мост с 200....! така че ,тва че нямат писти не им дава правото да карат като бесни по улиците.... и аз ,и другите нямаме вина за това и не сме длъжни да се съобразяваме с неосъществените им желания....
п.с. шарко бе....! ма не съм виновен аз ,нито който и да е автомобилист от куртово конаре ,че ти няма къде да си изкараш адреналина-разбери го тва.дадох ти асоциации-и аз имам нужда от адреналин ,ма просто е забранено и опасно не само за мен ,но и за други наоколо и за това не го правя.....

Там е проблема ... няма никога никой виновен. Мойта идея беше, не че е правилно да се нарушават правилата и траа се заплашва живота на другите, но просто всички сме в кюпа и сме едно и не траа се делим да се борим по междуси ... а всички заедно .. За да има къде и ти да си изкарваш адренали и аз ... Аз отдавна съм спрял да карам мотори по улиците просто, защото не си дигам адренали, а нервите чудя се кой ще ми влезне в платното щото можело се размине с мене нали съм с мотор ... кой ще ме отнесе на светофара щотот не ме видял, че чакам там ... (се неща дето са ми се случвали) Е аз ли съм виновен тука нещо и защо заради некви слепци и хора без никво чувство за преценка траа се откажа от това ... Уж по идята за по-умня отстъпва ама дали верно съм по умния или просто не знам да си защитавам правата или просто тва е загубена кауза...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата