Как да поръчам от ebay.de
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
Как да поръчам от ebay.de
Добър вечер на всички.Досега разглеждах сайта и има доста интересни работи който си харесах,но незнам нищо относно покупката от там.Ако някой е пазарувал и знае как стоят нещата с куриери и всичко свързано с доставката нека да ми обясни,ще съм му много благодарен.

- /ASTERIX/
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на китайско
Re: Как да поръчам от ebay.de
По принцип от Китай стоката идва по бързо отколкото от Германия 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
/ASTERIX/ написа:По принцип от Китай стоката идва по бързо отколкото от Германия
Това са глупости.
Колега, трябва ти регистрация в ebay, независимо в кой сайт, валидна дебитна или кредитна карта, после регистрация в Paypal и си готов. Поръчваш каквото си харесаш, плащаш чрез Paypal с картата и чакаш да си го получиш. Ако имаш някакви въпроси относно доставка, цени и т.н., питаш продавача, германците говорят и английски. В Германия DHL купиха техните пощи и малко се бавят пратките, но чак да се сравнява с Китай, леееко неуместно в случая. Ако стоката е изпратена с някой куриер, стига значително по-бързо, имал съм пратки на 5-ия ден от плащането са тук. В никакъв случай не приемай да плащаш извън системата на Paypal, с Money Gram или Western Union например или с банков превод. Защото нямаш никаква гаранция за парите си. Обръщай внимание на т.нар feedback профил на евентуалния продавач, това е някакъв ориентир доколко той е надежден контрагент за сделки. Колкото по-висок положителен процент е, толкова по-добре.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Само да отбележа, че DHL в Германия не е купил никого, а е дъщерна фирма на немските пощи

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Две неща:
1-Регистрация в ибей
2-Регистрация в Пейпал
Всичко останало е лесно
1-Регистрация в ибей
2-Регистрация в Пейпал
Всичко останало е лесно

- Пинтев
- младши ентусиаст
-
Western Union и всичко друго, което не е PayPal е 99% сигурен знак, че е измама. 

- Пинтев
- младши ентусиаст
-
Колеги успях да си направя регистрация,всичко точно,но на всички обяви пише че изпращат само в Германия и тука таме Швейцария никъде на видях България или друга държава.

От Ибей.де не изискваха ли адресна регистрация в Германия? Или са го променили?
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
Като се регистрирах си избрах държава България,имаше я в изброените .
А и тоз немски колко ме затруднява.Май няма да го бъде сам да се оправя,ще трябва да търся някой който да седне с мен на компа и да ми обясни нещата как са.

По принцип пращаха писмо на адреса ти, ти се подписваш и им го пращаш обратно. Нещо такова пише ли ти на теб?
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
Трябваше да избирам,дали като си въведа картата да ми изпратят кода или чрез пощата.Аз избрах чрез картата.След това на майла ми изпратиха един код въведох го и готово уж всичко е точно.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Ти гледай да не ти източат всички пари от картата като попълваш лична информация някъде!
Най-големите измамници се навъртат именно в разновидностите на ибей!
Най-големите измамници се навъртат именно в разновидностите на ибей!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2