бобини М52 - профилактика ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
бобини М52 - профилактика ?
колеги да Ви питам,
как се проверява дали бобините са читави или са заминали ?
и има ли някаква профилактика за тях
и колко е цената на една нова от дару
как се проверява дали бобините са читави или са заминали ?
и има ли някаква профилактика за тях
и колко е цената на една нова от дару

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: бобини М52 - профилактика ?
Аз до сега не съм чувал за профилактика на бубините... подмяна на неработеща добре.
виж на свещите да... премахване на нагар регулиране на разстоянието на полюса и електродите проверка на искрата, каква е и къде бие...
П.С. ся ще ме нахапи някой за свещите
ама така си ги магаря аз от времето когато някои караха колело Балкан, а други Балкан 50

виж на свещите да... премахване на нагар регулиране на разстоянието на полюса и електродите проверка на искрата, каква е и къде бие...
П.С. ся ще ме нахапи някой за свещите

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
кажи сега малко по разбрано как да се проверят дали всички бубини са наред че съм чувал бая легенди
и колко е една от дару

и колко е една от дару
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
BMW-E39 написа:кажи сега малко по разбрано как да се проверят дали всички бубини са наред че съм чувал бая легенди![]()
и колко е една от дару
за дару си влез в он лайн запитване за части... но можеш и от друго место да си ги намериш...
какъв проблем имаш с мотора, прекъсване в ниски обороти, загуба на мощност, кихане на мотора...разход ? има ли такива симптоми? Ако имаш проблем с бубина БМВ диагностиците трябва да я открият като някаква грешка... но нека профитата си кажат, защото аз съм си любител майстор

Номенклатурен номер : 12131703228
Описание : БУБИНА ЗАПАЛИТЕЛНА BOSCH
Ед.цена (с ДДС) : 131.58 BGL
Номенклатурен номер : 12131748018
Описание : БУБИНА ЗАПАЛИТЕЛНА BREMI
Ед.цена (с ДДС) : 131.58 BGN
Номенклатурен номер : 12131740477
Описание : ЛУЛА СВЕЩИ BOSCH
Ед.цена (с ДДС) : 19.03 BGL
Номенклатурен номер : 12139067831
Описание : ЛУЛА СВЕЩИ BREMI
Ед.цена (с ДДС) : 19.03 BGN
Както каза LUCIFER'S "Ако имаш проблем с бубина БМВ диагностиката я открива като грешка"...
Описание : БУБИНА ЗАПАЛИТЕЛНА BOSCH
Ед.цена (с ДДС) : 131.58 BGL
Номенклатурен номер : 12131748018
Описание : БУБИНА ЗАПАЛИТЕЛНА BREMI
Ед.цена (с ДДС) : 131.58 BGN
Номенклатурен номер : 12131740477
Описание : ЛУЛА СВЕЩИ BOSCH
Ед.цена (с ДДС) : 19.03 BGL
Номенклатурен номер : 12139067831
Описание : ЛУЛА СВЕЩИ BREMI
Ед.цена (с ДДС) : 19.03 BGN
Както каза LUCIFER'S "Ако имаш проблем с бубина БМВ диагностиката я открива като грешка"...
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
LUCIFER'S ясна работата значи на диагностика в дару
от време на време без значение студена/топла, мени много леко оборотите но това е рядко явление но пак го прави, а бобините вс са оригиналните на 240 хилки от лето 98, с нови свещи от дару и лули е, останаха бобините да се видят дали няма някоя, старата 20ка на 160 беше със сменена бобина, а тази на 240 вс оригинал..
мисля си че има и леко кихане на мотора като колата работи на място, все едно от време на време нещо иска да излезе от генерацията
ти как мислиш ?
махнах 2та катализатора и колата се отпуши, ама човешката лакомия е голямо нещо, и още и още..
tsb_bg мерси за инфото колега
от време на време без значение студена/топла, мени много леко оборотите но това е рядко явление но пак го прави, а бобините вс са оригиналните на 240 хилки от лето 98, с нови свещи от дару и лули е, останаха бобините да се видят дали няма някоя, старата 20ка на 160 беше със сменена бобина, а тази на 240 вс оригинал..
мисля си че има и леко кихане на мотора като колата работи на място, все едно от време на време нещо иска да излезе от генерацията

махнах 2та катализатора и колата се отпуши, ама човешката лакомия е голямо нещо, и още и още..

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
аз нали ти казах да си вземеш иридиеви свещи на Денсо или НЖК.... не слушаш... 

- buller
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39, 520i 1997
- Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG
Мененето на оборотите вероятно ти е от "качественото" ни гориво.
Самите бобини не могат ли да се познаят визуално (различен цвят на пластмасата)?
Самите бобини не могат ли да се познаят визуално (различен цвят на пластмасата)?
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
За бобините и аз чух , че по цвета на пластмасата се разбирало май
. Моите бубини пък са на 250 хилки и такива проблеми не съм имал досега. Слагай V-power Racing 100 на Shell и летиш , пък като смениш о-ринговете на вануса да не ти говоря

- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Точно това ми правеше и на мен когато ми беше заминала едната бобина....леко губеше обороти на място, за част от секундата,все едно губи цилиндър а в движение прекъсваше. Преслав ми я закачи на INPA и видяхме коя е проблемната бобина,стойностите и бяха доста по различни от другите. Така ,че Юляне не се засилвай към Дару направо ами намери някой с INPA да я погледне. Аз моята бобина я взех втора употреба за 50 лв и вече една година нямам никакви проблеми.
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
BMW-E39 написа:LUCIFER'S ясна работата значи на диагностика в дару
мисля си че има и леко кихане на мотора като колата работи на място, все едно от време на време нещо иска да излезе от генерациятати как мислиш ?
махнах 2та катализатора и колата се отпуши, ама човешката лакомия е голямо нещо, и още и още..![]()
Това е от метана, баце!?

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
LUCIFER'S да де ама взех такива с които си беше дошла - ориг и ги смениха.., и явно с махането на бобините некоя е изпяла и след смяната започнаха тия признаци чат пат
buller още като ми сменяха свещите, коментара за бобините не беше много приятен.. явно може
Sesko направо я правим малкото м5
im0tep мерси колега, кои колега от сф има INPA и е кадърен да провериме тогава
DAEL ти са що завиждаш, ем вървим повече от тебе, ем по малко се бъркам у джоба
buller още като ми сменяха свещите, коментара за бобините не беше много приятен.. явно може
Sesko направо я правим малкото м5

im0tep мерси колега, кои колега от сф има INPA и е кадърен да провериме тогава

DAEL ти са що завиждаш, ем вървим повече от тебе, ем по малко се бъркам у джоба

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
ако наистина си сложил метан точно такива свещи щяха най-добре да работят на мотора... когато се сложи газ или метан се слагат свещи с по-ниско топлинно число спрямо оригиналното число. иридиевите свещи освен, че са много по-добри- с много по-добри показатели във високите обороти т.к. при тях прескачането на искрата става по-бързо т.е. в точно определения момент, по-малко забавяне има при тях, щяха да си вършат перфектно работата за метан или газ и по-дълго щяха да издържат. 

Последна промяна LUCIFER'S на 13 Апр 2010, 19:08, променена общо 1 път
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Абе Вальо,стига си му се връзвал
Юлиян ще си сложи газово на колата когато аз сложа газ на дизеловата 

- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
BMW-E39 написа:...........................
, кои колега от сф има INPA и е кадърен да провериме тогава
....................
Аз ходя при колегата ясен николов и съм много доволен. Имах същия проблем с моите бобини, сутрин палеше на 4-5 цилиндъра, а като тръгнех, от време на време губеше мощност и почти спираше (то няма и какво друго да прави като изгуби 66-67 коня отведнъж

Sesko написа:За бобините и аз чух , че по цвета на пластмасата се разбирало май. Моите бубини пък са на 250 хилки и такива проблеми не съм имал досега. Слагай V-power Racing 100 на Shell и летиш , пък като смениш о-ринговете на вануса да не ти говоря
![]()
Той цвета не се променя и си е се черен, ама се виждат местата, на които е прескачала искрата, леко опушени са със златни-лилави-зеленикави оттенъци.
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2