Бойко,правителството!...и некои съображения,дет викаше Тато.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Бойко,правителството!...и некои съображения,дет викаше Тато.

Мнение от SKISA » 17 Апр 2010, 14:50

първо искам да започна с това ,че той е премиер на България,избран е от сънародниците ми и явно така трябва и има правото да управлява....!
в началото гледах с интерес и някаква надежда,но така беше и с царя и неговите юпита и с костов и синята лавина /другите малко не съм ги гледал с интерес/...
в момента вече мисля, че няма какво да чакам и да изчаквам още ,за да видя какво "ще" и "ако" ,и ..."ама майче" ще направи той и правителството му.
има и доста положителни неща свършени-мене ме интересуват отрицателните ,защото положителните така или иначе са му работа и е трябвало да я свърши.
нито имам претенции да съм изчерпателен ,нито много точен ,но това са нещата ,които са ми направили впечатление пък някой може и да допълни.
-първите три закона ,гласувани от ГЕРБ в парламента ,в момент когато страната е на прага на кризата са: за хазарта-обслужващ трима или четирма големи собственици на иманярски колекции,закона за нотариусите-обслужващ около 1500 занимаващи се с тази професия и третият даже го забравих-толкова е бил важен.за първите 100дни ,както и за поисканото до нова година време да се окопитят и започнат реформите-толкова!
-когато другите страни вече се готвят за излизане от кризата-ние не знаеме кък изобщо да се бориме с нея.
-бизнеса е тотално смачкан и покрай приказките за далавери,неплатени данъци и друго целият бизнес в страната е блокиран,безработицата расте главоломно,затварят се цели отрасли.
-последния екшън е с влизането на барети в електро-дружествата/които разбира се не са цвете за мирисане/ ,но начина по който се действа е смешен и за децата-търсят по касите в кварталите доказателства за инвестиции. точно тая акциа първо не води до нищо ,освен чуждестранните инвеститори да си вземат евентуално капите и други да не смеят да дойдат,щото лошия чичко полицай ше ги бий.....
-прокламираните /дори в самата нощ на изборите/ обещания ,че ще се справи с корупцията засега са само екшън-акции и сплашвания на определени хора и кръгове. лично заплашената в същата нощ ирена не знам си коя -майка на делян пеевски,бивша шефка на тото-то ,която след заплата от примерно 3бона на държавна работа взе че купи пет вестника,две печатници и няколко списания е оставена на мира от същият този Бойко ,който се закани да и спре тока и на сина и....! ми не стана ,щото имат преса и ше му развалят имиджа.
-пиара се превърна в най-важната структура за управление и в свят на гледащи биг бради и секви серияли и риалитита ,разбера се тва е правилният ход.
-всяко несправяне с каквато и да е материя или проблем се оправдава с предното,по-предното или което и да е правителство вече 1г след идването им на власт.
-реформи в здравеопазването или друга сфера няма ,просто са спрени каквито и да е плащания ,щото така явно се борят с кризата! здравната каса плаща под 50% от заработеното от болниците и липсват пари в тях за лекарства и ежемесечни нужди,както и за заплати,които пък бяха атакувани с някакви суми от 35бона ,но после се оказа ,че не било баш така и се извиняваха.
-съдебната система е следващата свещена крава на топа на устата ,но въпреки че и там има плевели ,тя по презумпция би трябвало да е независима ,а се цели обратното и пълен контрол на Цветанов върху нея.израза :"до седмица трябва да има арестуван магистрат" е лично негов и не подлежи на съмнение целта му ,а не волята му за справяне с проблемите.
-арестите с холивудски привкус са просто коментирани немалко и единственото ,което ми навяват е : ние сме силните! вие ше траете! и ако некой се обади-ше види той!
-изклучителна непоследователност в действията и хаотичност! сутринта се казва едно и вечерта то вече се е променило и е станало точно обратното. тръгва се в една насока и след няколко седмици се оказва ,че изобщо няма да се върви натам,а бизнеса има нужда от планиране и ясни правила за да работи и изкарва същите тия данъци,дето трябват ,за да се напълни бюджета.
-фискална политика с неплащане и държане на парите на депозит в момент,когато има нужда от средства /като ,естествено плащането на данъците и същите тия депозити минават през.....!? познахте ли името на банката!? а...!?а чия е банката познахте ли!?!?
-засега толкова се сещам и в подкрепа на моите твърдения отново предлагам да вдигне ръка човек ,само един човек ,независимо милионер или клошар,работник на площадка,служител , маниджър или какъвто и да е и да каже:"аз съм по-добре с това ръководство и сега от преди!" искам да го видя тоя човек...!
п.с. и за да не се тръгне в погрешна полемика-аз съм изключително надъхан антикомунист и най-малкото ще седна да милея за предното правителство и тяхната партия! просто споделям факти от реалността в момента! не казвам кой е по-добър,казвам какво виждам сега....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Re: Бойко,правителството!...и некои съображения,дет викаше Тато.

Мнение от sa_hellrot » 17 Апр 2010, 15:16

Много точно казано, SKISA...., все е дно аз съм го написал !!! Само дето аз не съм надъхан антикомунист, като теб , но виж тук как мислим по един и същи начин. И много други хора виждат какво става в момента... но..
Аз лично против Бойко нямам нищо против... обаче кви са тия хора покрай него бе ... то Дянков, то Фа(ъ)ндъкова, то Желева, тая новата на здравеопазването и тя..... кво става бе ,кви са тия ? Не вярвам нарочно да си ги избира такива точно , ама явно няма други кадри (негови) щото... не знам.... тя смешна работа... , та ей такива покрай него които са - те ще го провалат .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 17 Апр 2010, 15:32

Е има още какво да се изчака да се види. Като например колко милиарда още ще натрупа половинката му с нейната небезизвестна банка.
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 17 Апр 2010, 15:49

sa_hellrot написа:Много точно казано, SKISA...., все е дно аз съм го написал !!! Само дето аз не съм надъхан антикомунист, като теб , но виж тук как мислим по един и същи начин. И много други хора виждат какво става в момента... но..
Аз лично против Бойко нямам нищо против... обаче кви са тия хора покрай него бе ... то Дянков, то Фа(ъ)ндъкова, то Желева, тая новата на здравеопазването и тя..... кво става бе ,кви са тия ? Не вярвам нарочно да си ги избира такива точно , ама явно няма други кадри (негови) щото... не знам.... тя смешна работа... , та ей такива покрай него които са - те ще го провалат .

И аз съм на това мнение. Не съм надъхан анти никой, и попринцип всеки заслужава шанс, щото тая работа там е трудна и отговорна. Но грешките и тъпотийте им не могат да се толерират току така. Гласувахме им твърде много доверие. Жалко за Бойко както казва колегата щото с неговия имидж и кадърни хора можеше да постигне много. Уви не са кадърни хората, особено пък Дянков дето ми иде си изхвърла телевизора заради него, дето всяка вечер обяснява колко виновни били предишните.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 17 Апр 2010, 16:18

Колеги положението в д-вата е отчайващо. Вчера по време на парламентарния контрол пожарникаря се изцепи, че ще има акции до дупка, тъй като това била най-антикризисната мярка и той най-много я разбирал. Позор за цялата нация. Хак да им е на всички които си го избраха. Нищо хубаво не очаква българите. Така не може да се управлява. Още по-лошото на цялата ситуация, е че липсва всякаква политическа алтернатива на сегашния едноличен лидер...................
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 17 Апр 2010, 16:30

Вечар коментирах същите въпроси и колкото и да ми е тъпо и тъжно от факта, АЗ гласувах за Бойко, и го подкрепях, но не получих това което очаквах, не това коет оми бе обещано, а това което очаквах. Лошото е, че или таз иполитика ще ни докара до гражданска война дет се вика или ще ни изкара, ама да ни изкара никой не познава такъв метод, който да е успял. Така, че май това правителство ша падне по-бързо и от нажан виденов, което е мого жалко, защото вече няма нови кадри на които да ес опрем, няма на кого да вярваме, няма кой да оправи тая страна, лошото е, че нема и оправия, вече и на запад ни знаят вече и не ни щат, ама аз не искам на запад, аз си искам тук, у моя двор.

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 17 Апр 2010, 16:59

Евала за темата - тъкмо си мислех, че е крайно време да има и една политическа тема :winky: .
Скиса много добре е подбрал негативите, но аз напоследък почвам да се замислям вече какви са позитивите на това управление :roll: :confused: . Тия полицейски циркаджийски акции не знам да какво ще доведат, щото ако си спомняте "наглите" от 30 и кусур човека, останаха 5 в ареста, от "лапачите" май само 1, от "октоподите" май са 2-3ма, сега ще видим от последните колко ще останат. И тук говорим не за присъда дори, а просто за оставане в ареста :confused: . Ще видим накрая осъдените колко ще са. И тия приказки дето им е виновен съда "ние ги хващаме...." са просто такава тъпотия - виновен им е някой, че не са си събрали доказателствата като хората :confused: . Много е лесно да пратиш качулките да приберат 50 човека... :mhihi:
А тая пък новата здравна министърка какво недоразумение е - журналистите й задават въпроси, тая ходи и мълчи; после някъде другаде пак я питали нещо, тая се изцепила, че само ще се усмихва, тъй като била очарователна за годините си :kuku: :banghead: - патка неадекватна - да се чуди човек къде ги намират такива :confused:

пп. скиса, глей сега к'во ще стане като се появи и те почне флеймо :mhihi:

пп2. да няма и за мен няк'во недоразумение - ГЛАСУВАХ за Бойко и наистина имах големи надежди за промяна, но твърде бързо започнаха да се изпаряват нещо :confused:
Последна промяна Maverick_VS на 17 Апр 2010, 17:04, променена общо 3 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b.bonev » 17 Апр 2010, 17:02

Основна грешка на ББ и арогантната му свита, е че изкараха Б-я от пътя по който се движеше последните 8-9 години и я вкараха в коловоза на дребнавото милиционерско мислене.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 17 Апр 2010, 17:09

Ох като некакви пеленачете сте "Аз гласувах за Бойко, ма той не ми сипа попарка в устата" Еми аз пък не гласувах за Бойка ама в момента го подкрепям. Поради най простата причина - няма друга алтернатива ;) И какви били тея хора около него ??? Ми айде вие намерете по кадърни :evil: Какво да направим, че по време на 20 годишното псевдо комунистическо управление всички кадърни българи избягаха и сега никой не е в състояние да ги върне обратно :evil:

Относно банката на Цветелина - еми айде да я ограбим ебаси, че Бойко да не се гуши от там. То и без това май остана последната чисто българска, айде и нея да продадем на гърците, като повечето останали ? Щото винаги като видим некой българин, дето случайно проима шанс да успее, хайде да го набутаме обратно в казана, щото просто не можем да търпим некой да е по успял от нас. Веднага ще го омаскариме. Не знам от къде и е капитала на Цветелина, ясно, че не е от някакъв легален бизнес. Ама ние за тея 20 години да сме имали някакъв легален бизнес в тая държава въобще? Всичко се основа на корупция и шуробаджанащина, гарнирано с ограбване на държавната хазна. Сигурно може би е по-добре наистина да я продадеме на гърци , румънци или албанци ...

Ох темата е наистина много обширна, едва ли ще мога да коментирам по всички засегнати въпроси. Само нещо за "проклетия" Костов искам да добавя. Тоя човек, като застана на чело на държавата, средната работа заплата беше 5$, с които можеше да си купиш едно кило кашкавал !!! Ама много бързо забравяте значи :evil: А когато решихте да гласувате след 4 години за онова малоумно височество, минимална работна заплата беше 100$. Не че е нещо, ама това са 2000% икономически ръст. Ако в следващия 1 милион години, некой наш държавник направи подобно нещо, да дойде да ми се обади :evil: Ама не веднага требва да се изкарват кирливите ризи, да му се правят дори сега след 8 години реклами с брадви как бил затрил Балкан. Ма мен тоя Балкан ни ме е поил нито ме е хранил бе, дееба и малоумните неграмотни комунисти с некадърен пи ар отвсякъде :evil: :evil: :evil: Да беше и кремиковци продал на скраб ебаси, все некакви стотинки щеха да влезнат в държавата, а не са некакви дамбовци дебелеи нещастни да си гледат тигри в клетки и да се фукат, че имат 1 милярд богатство ? Ми техните пари от къде са , а ? От небето паднали. Ама нееее, дай да гледаме в паничката на Цветелина, щото комунистие така ни промиха мозъците и това само ни го натякват по новините.

Арестували хора избирателно. Ми айде да почнат да арестуват всички дето са си го заслужили, дори и дребните бизнесмени дето крият данъци ? Ма то тогава половин България ще се озове зад решетките. На Ирена Кръстева и Прасчо и на тех ще им дойде времето , хич не ги мисля. Даже и да не ги затворат, те сами ще се докарат до просешка тояга, щото са комунистически розбички некадърни и така както е тръгнало ще пропастят капиталчето на Доган ефенди, па после да му мислят. Мен лично не ми се ще да съм на техно място след това.

Относно доходите. Лично аз като финикайски знаци бих казал, че взимам с около 50% повече отколкото 2008 и 2009. Това че с тех не мога да си купя 50% повече неща от тогава, да не кажа дори и по-малко не знам на какво се дължи , явно има инфлация :dunno: Другия голям проблем естествено са кредитите дето са набута маса народ. И то взимаха за елементарни нужди, като почнеш от елементарен ремонт на апартамента и стигнеш до купуването на някакъв изключително глупав телефон с не знам кви си екстри :kuku: При станишев нямаше зрелища, имаше хляб, ама на кредит. Са съответно си сърбаме попарата надробена още тогава.

Относно "частния бизнес", който в момента е изпаднал в задънена улица. Е че джанъм, ние кога па сме имали такова животно като частен бизнес :mhihi: Имаше големи фирми, които играят дупе и гащи с държавата за да взимат от там тлъстите поръчки, естествено със спечелени търгове под масата. Имаше и малки фирми, които се стремят да гравитират около големите с надеждата да налапат некоя троха, дето е паднала под масата. И са изведнъж като се оказа, че държавата нема пари, на принципа на верижната реакция всички фалираха. Ма сори , ама коя е годината, 2010 май а ? Не може само на държавни поръчки да разчиташ при условие, че сме свободен пазар и трябва да си конкурентно способен на световния пазар, за да оцелееш . Досега верно много добре си беше - дръпнеш кабелче - оп нагушваш 120 милиона. Теглиш една боя на сградата на социални грижи - оп плащат ти 2000 евро квадрата. И после що нема пари за пътища :evil: Тука толкова много примери мога да дам, като започна от противопожарни автомобили и стигна до градинките с безжичен интернет - ма те там са си надписали стойността на услугите само с некакви мижави 1000% та даже не заслужават и да се споменават :evil:

Аре това е от мен. 60 години комунизъм, са чакайте да се оправиме за 1. Е нема да стане ако ще и Айнщайн да направат министър на икономиката.
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 LCI 530XD

Мнение от pepi_sky » 17 Апр 2010, 17:18

Да Ви кажа като си говорим с приятели мойто мнение е такова:
Б-я е толкова ограбена и заровена с главата надолу, че сега правителството се чуди от къде по наред да почне да оправя ла*ната на еди кой си. Вярно всеки очакваше да има някаква промяна досега, но уви.....дали кризата или нз и аз, но има още време нека видим какво ще стане. И аз като много други гласувах за него и имам някаква надежда, че може и да тръгне държавицата ни към толкова светлото и мечтано бъдеще.
От друга страна ние българите все чакаме някой да дойде и да ни оправи - еми така нестава ! Ето едни Гърци, малко не им отърва нещо и веднага щачка вдигам, а ние какво правим седим и търпим с наведена глава и чакаме някой да дойде и да каже айде сега ще ви оправя и ще имате хубав живот - е няма такъв филм. Толкова години вече седим и си налягаме парцалите, че вече всеки малко или много гледа собствения си задник да е добре, а останалите да се оправят как могат. Интересно ми е как така всеки стои и чака нещо да се оправи сякаш ще падне от небето. Иска се малко хъс за работа и опити за промяна, а не само да стоим и да гледаме кой какво прави и какви грешки прави. Хубаво правителството това, правителството онова, ами и те не са слънце да огреят навсякъде. Да се надяваме, че лека полека нещата ще започната да се оправят едно по едно !

Не ме разбирайте погрешно не сам някакъв супер защитник на бад Бойко, но и предишните правителства не са по добри от сегашното ( лично мое мнение ) !
"ДА ЗАВИЖДАШ ОЗНАЧАВА ДОБРОВОЛНО ДА СИ ПРИЗНАЕШ, ЧЕ СИ ЛАЙНО !"

"ГЛАВАТА МИ МОЖЕ ДА Е ПЪЛНА С БРЪМБАРИ, НО ВСИЧКИТЕ СА ВИШИСТИ !"

"НИКОЙ НЕ УМИРА ДЕВСТВЕН, ЖИВОТА ГО СЛАГА НА ВСИЧКИ !"
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 17 Апр 2010, 17:20

Знаете ли кадърните хора къде са - тук са си, ама не искат да козируват, да кимат одобрително, да нямат мнение и накрая да са изкупителна жертва и най-общо да играят по свирката на един пожарникар, който го интересува само рейтинга и си мени мнението като мартенско време :winky:

И друго се присетих сега - няк'ви 1.4млд лв дефицит за около 4 месеца от 2010г. - пак ли станишката им е виновен :mhihi:

pepi_sky написа:От друга страна ние българите все чакаме някой да дойде и да ни оправи - еми така нестава...

Не става въпрос да ни оправи нас, а да оправи държавата - не може държавата, която по презумпция се води най-сигурния платец в едни отношения, да задържа парите на фирмите и съответно да ги води към фалит :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b.bonev » 17 Апр 2010, 17:33

Всеки ден си излизам от кожата като покажат по новините, поредната жалка милиционерска акция и не мога да разбера ЗАЩО занимават цялата държава с това. Как да не наречеш това отвличане на вниманието от реални настоящи проблеми. Нали наказателната отговорност в Б-я е лична. Какво ме топли мен, че Алексей Петров или Николай Цонев ще бъдат осъдени или пък не. Тва ги касае лично тях. Погледнете Гърция, Румъния, Сърбия и тях ги тресе яка криза ама не вдигат пушилки по медиите с разни смешни арести а се обръщат директно към ЕС и МВФ, да им решат проблемите, а ние??

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 17 Апр 2010, 18:07

За пореден път се убеждавам,че за българина няма угодия.Докато се крадеше в България от триглавата змия толкова години наред,защо народа не се надигна и да каже,че му писна да плаща чужди грехове.Всички виждаме как се е крадяло безобразно,не може да подпишеш договори за няколко стотин милиона ,а да нямаш пари с които да ги обезпечиш,но това никой не го вижда,никой не му отдава нужното внимание в каква заблуда сме живели до сега.Така е една кофа с л...а като почне да се бърка и мирише,а в което и министерство да бръкнеш все се размирисва.И аз примерно като директор на някое предприятие да го източа,и да го оставя на ръба на фалита,защото знам утре ми свършва мандата тоя дето дойде след мен да се оправя както може,точно това се получи и у нас.Предното правителство краде подписва договори за които няма пари да бъдат обезпечени и сега оставиха Бойко да се оправя както може.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 17 Апр 2010, 18:20

LiTtLeRoCk написа:сега оставиха Бойко да се оправя както може.

Не е точно така, защото никой не го е оставил насила, а той сам се кандидатира за този пост и сам пое ангажимент да изпълни предизборните си обещания като изведе държавата към по- добро. Като не му е по силите тая задача-да не беше се захващал.
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 LCI 530XD

Мнение от pepi_sky » 17 Апр 2010, 18:29

LiTtLeRoCk написа:За пореден път се убеждавам,че за българина няма угодия.Предното правителство краде подписва договори за които няма пари да бъдат обезпечени и сега оставиха Бойко да се оправя както може.

Евала ! Един човек който мисли като мен ! :yes:
"ДА ЗАВИЖДАШ ОЗНАЧАВА ДОБРОВОЛНО ДА СИ ПРИЗНАЕШ, ЧЕ СИ ЛАЙНО !"

"ГЛАВАТА МИ МОЖЕ ДА Е ПЪЛНА С БРЪМБАРИ, НО ВСИЧКИТЕ СА ВИШИСТИ !"

"НИКОЙ НЕ УМИРА ДЕВСТВЕН, ЖИВОТА ГО СЛАГА НА ВСИЧКИ !"
ИзображениеИзображение

Следваща

Назад към Извън Темата