Помощ!!! Плъхове!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Помощ!!! Плъхове!!!

Мнение от edinac » 17 Апр 2010, 21:07

VesoPesa написа:Колеги, зимата гадните плъшоци си бяха превърнали двигателния отсек в дом и склад за хляб :evil:
Вече втори ден виждам един натрапник да ми изкача изпод колата като излизам, но поражения нямаше :|

Днес обаче като отворих капака щях да получа сържцетуп :bcry: един кабел изолацията му леко гризната а шлауха по който върви с дупка, а на друг сноп само изолирбанд-а нагризан :ranting: :censored: :bang:

Та цялата тая простотия ме кара да задам няколко въпроса:

1. Ако само измия двигателния отсек и съответно изчезнат остатъците от храна и миризмата дали ще спрат да се завират?

2. Как да ги изтребя тия гадини, без да си отровя кучето - живее в колиба на двора :confused:

3. Има ли някакъв препарат който да ги отблъсква, за да напръскам колата отдолу с него за да не се навъртат около нея?

4. Кажете някакво друго временно решение на проблема/месец-два/ докато си удължа гаража и съответно си реша проблема като хората?

Аз също имах такъв проблем :),на4и трябва да из4истиш двора ;) ,или гаража ,да няма нищо където да се 4увстват добре ;) ,

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 17 Апр 2010, 21:12

ognyan 74 написа:Малко селски опит. Една бака, дълбока кофа или тенекия от сирене едновремешните. Пълниш до половината с вода, отгоре сипваш слънчоглед, да се покрие водата. Сложи една дъска подпряна на кофата за достъп на дзверовете. Принципа е, че надушват слънчогледа, и скачат вътре в кофата, след което се давят.Проверявяй и я сменяй на ден, два.

:yes:
Изображение

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 17 Апр 2010, 21:15

На село заради житото което съхранявах имах подобен проблем. Хванах в капани 3-4 пуснах ги в една тенджера колкото да имат въздух и ги оставих.Направиха си един сървайвър и накрая остана само един. Оня дето мернеше мишка,плъх и т.н му еб.ваше мамата. Един вид стана канибал и вършееше перфектно. Вече 3 години мишки не съм виждал...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 17 Апр 2010, 21:21

edinac написа:
VesoPesa написа:...

Аз също имах такъв проблем :),на4и трябва да из4истиш двора ;) ,или гаража ,да няма нищо където да се 4увстват добре ;) ,

Ми то май единственото място на което се чувстват добре е при м50-то :mhihi:

Едит: Колкото до канибализма, да не стане като в една анимация на Доньо Донев :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_GonzaLes » 17 Апр 2010, 21:43

има го като вариант и канибализма, но потърси за отрова, има отрови които им прочиняват кръвоизлив в мозъка, и спират да се движат, живеят така ден два и умират. Мисля че е безопасна за кучето. Разпитай по Агро-аптеките.
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 17 Апр 2010, 21:46

VesoPesa написа:Това с кофата ми мина през акъла, малко в по-друг вид, но пак на същия принцип и май ще се тества :twisted:

А тоя капак за глигани няма ли да ми е малко трудно да го завра под капака? :mhihi:

А иначе май едно от леговищата йм е под колибата на кучето и май ще има инвазия над гадините :bang: :bang: :bang:

Колкото до котките, ми аз имах един котарак садист - раняваше ги смъртно и ги оставяше да умират в гърчове :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Лошото е че изчезна някъде :cry:

Имах предвид под колата, под капака, та като се шмугне там от там да се катери нагоре, да гризне дървото :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 17 Апр 2010, 21:47

Значи аз по-напред в темата пуснах един линк, да кажете мнение но никой не го отрази :|
Ето го и него, кажи си мнението дали това ще свърши някаква работа?

VesoPesa написа:...
ЕДИТ: Колеги намерих ето този препарат:
http://www.otrovi.com/borba-s-grizachi/ ... -gr-2.html
някой тествал ли го е и ако да действа ли?

За капана ще тествам дали мога да намеря, само да не се наложи да си правя колата джип :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: 4

Мнение от mejdupraznika » 18 Апр 2010, 9:05

Продават едни лепила за мишки, взимаш един картон и върху него изтискваш лепило , то стой като силикон, размазваш го и слагаш някаква храница отгоре, на сутринта ако са минавали мишоците се хващат на това лепило , няма мърдане. :yes: :yes: :yes: :wave:
ПС: Щях да ти казвам че тия джаджи дето издават ултра звук не помагат, в един склад има поне 10 включени такива и мишките си играят здраво, само това лепило помогна. Естествено не бяхме пробвали с отрова , но при теб употребата на отрова не е желателна както каза за кучето.

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 18 Апр 2010, 13:59

mejdupraznika написа:Продават едни лепила за мишки, взимаш един картон и върху него изтискваш лепило , то стой като силикон, размазваш го и слагаш някаква храница отгоре, на сутринта ако са минавали мишоците се хващат на това лепило , няма мърдане. :yes: :yes: :yes: :wave:
ПС: Щях да ти казвам че тия джаджи дето издават ултра звук не помагат, в един склад има поне 10 включени такива и мишките си играят здраво, само това лепило помогна. Естествено не бяхме пробвали с отрова , но при теб употребата на отрова не е желателна както каза за кучето.

Това за мишки може да е идейно, ама плъха ще изяде картона на който си намазал лепилото , даже няма и да разбере , че си му замислял капан :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 18 Апр 2010, 14:09

това с лепилото е пробвано и до сега от всички методи той е на добрия за мен :yes: самоче не го слагай на картон а на плочка теракот или фаянс... казвам ти уловил съм така над 20 :mhihi: става бетон :yes:

Потребител
Аватар
Кара: 4

Мнение от mejdupraznika » 18 Апр 2010, 14:52

sean-john написа:това с лепилото е пробвано и до сега от всички методи той е на добрия за мен :yes: самоче не го слагай на картон а на плочка теракот или фаянс... казвам ти уловил съм така над 20 :mhihi: става бетон :yes:

Да , напълно съгласен. :bchug: :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 18 Апр 2010, 17:19

Kачествена бавнодействаща отрова с антикоагуланти (от рода на бром-диолона) решава проблема. Другите варианти не са ефикасни, защото гадинките бързо се усещат и стават неефективни, докато бавно-действащите ратициди ги убиват след 5-6 дни и плъховете не могат да свържат поемането на отровата със смъртта на техните побратими. Слагаш няколко такива "хранилки" и досипваш редовно, докато почне отровата да си стои недоизядена и пак оставаш за всеки случай да има.
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 18 Апр 2010, 20:40

Утре ще бъде деня на страшния съд за тия гадинки, сутринта се запасявам с лепила, бавнодействащи отрови, "селски" приоми и капани и като се върна след лекций ще йм се прииска да не са се навъртали около колата :twisted: :twisted: :twisted:

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 18 Апр 2010, 20:43

VesoPesa написа:Утре ще бъде деня на страшния съд за тия гадинки, сутринта се запасявам с лепила, бавнодействащи отрови, "селски" приоми и капани и като се върна след лекций ще йм се прииска да не са се навъртали около колата :twisted: :twisted: :twisted:

Да не стане само като се прибереш да са ти изяли кучето :mhihi:
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 18 Апр 2010, 20:46

RSxRacer написа:
VesoPesa написа:Утре ще бъде деня на страшния съд за тия гадинки, сутринта се запасявам с лепила, бавнодействащи отрови, "селски" приоми и капани и като се върна след лекций ще йм се прииска да не са се навъртали около колата :twisted: :twisted: :twisted:

Да не стане само като се прибереш да са ти изяли кучето :mhihi:

Няма няма той много ги мрази и не припарват при него :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата