Дойче веле:цените в Германия по-ниски от България!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Re: Дойче веле:цените в Германия по-ниски от България!!!

Мнение от Демирев » 20 Апр 2010, 18:55

flame написа:
Stanchev написа:
dimithur написа:Aбе мизерстваха 97 година ;) Са да го наречем правят една здравословна диета и без това много се уядоха

ти май не си в час :kuku:

Баш си е в час колегата ;)
Ти ако си бил поне на 10г. тогава трябва да си спомняш, че лекарските заплати се въртеха около 10 долара ;)
Ся ми се струва, че са в пъти повече от зимата на Жан Виденов :winky:

Някой лекарски заплати са се вдигнали доста, но пенсиийте са с минимални разлики.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 20 Апр 2010, 19:03

за разлика от инфлацията, нали ?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 20 Апр 2010, 19:10

E инфлацията в България е мечта за целия ЕС - 0.2%, за който вярва на уникалните изчисления на НСИ.
10% нагоре бензин - 15 % нагоре дизел....30% надолу краставици- 40% надолу марула - крайна инфлация един процент :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 20 Апр 2010, 21:21

Демирев написа:E инфлацията в България е мечта за целия ЕС - 0.2%, за който вярва на уникалните изчисления на НСИ.
10% нагоре бензин - 15 % нагоре дизел....30% надолу краставици- 40% надолу марула - крайна инфлация един процент :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Абе да ви имам и проблемите с ценит на бензина. Днеска пих сокче флорина 200мл за 1.80 :mhihi: В доволно многооооооо пробито кафене :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кракомобил
Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]

Мнение от georgymk » 20 Апр 2010, 21:26

dimithur написа:
Демирев написа:E инфлацията в България е мечта за целия ЕС - 0.2%, за който вярва на уникалните изчисления на НСИ.

Абе да ви имам и проблемите с ценит на бензина. Днеска пих сокче флорина 200мл за 1.80 :mhihi: В доволно многооооооо пробито кафене :mhihi:

А пил ли си минерална вода на 2.50 ?
За полувинка говорим :winky:
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.

Аватар

Мнение от dimithur » 20 Апр 2010, 21:29

Ма аз говоря за кварталното кафене на Бай Генчо в кв. Бусманци :mhihi: Инак нема лошо и да е повече ако заведението е в центъра и има някакъв вид, а не някаква кръчма като на Странджата от Немили-Недраги :mhihi:
Н.Хайтов

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 21 Апр 2010, 0:55

Bogat-Beden написа:Amigo,¿Que tal? там по столицата :mhihi: ,
май отдавна не си се връщал и са ти останали приятните спомени...
Стига с тия стотици евро на килограм за кашкавали и меса ,бе колеги,всички френски аристократи ще дойдете.. :mhihi:
Холандската Гауда или Маасдам по 6-7 еур не задоволяват ли изтънчения ви вкус??Я кажи дали няма едни и същи стоки в Лидл и Меркадона,на различни цени обаче? ;)

Не, не ям Гауда, нито Маасдам! Не че са лоши, но ям други, по-твърди и овчи, а точно те са по 25/30€ в Германия, да в лидъла няма от тях! По въпроса ти за Меркадоне, не мога да отговоря, понеже и там не влизам много много. Не знам, защо реши, че само аристократите ядат, нещо различно от Гауда купена от лидъла..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 21 Апр 2010, 15:16

Гледам, че има хора от Испания, ще ви тормозя на лс малко да ме ориентирате за някои неща, дето ми се въртят в главата, че май ще ви ставам compatriota ;)

А по темата - Гаудата и Масдама, аз и тук само тяг си ги ям, на цена са колкото БГ кашкавала, само дето той и помен да направиш не става.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ir0n » 21 Апр 2010, 21:20

Стига с тия стотици евро на килограм за кашкавали и меса ,бе колеги,всички френски аристократи ще дойдете.. :mhihi:
Холандската Гауда или Маасдам по 6-7 еур не задоволяват ли изтънчения ви вкус??Я кажи дали няма едни и същи стоки в Лидл и Меркадона,на различни цени обаче? ;)

А бе ти бъзикаш ли се нещо? Или за теб Гауда или Маасдам са марки, а не видове кашкавал??Ял ли си изобщо скъпа Гауда, та да видиш разликата. Същата работа е като сладоледа! Както има сметанов сладолед в Лидл, така има сметанов сладолед в Едека (примерно, са да не се фанеш за примера...). Един път хапнеш ли хубав кашкавал, тези от лидл ще ти се струват като гума...Иначе и аз специално скъп кашкавал не мога да си позволя, защото ям по много, затова ям такъв като от лидл като качество... :roll: И разбери бе човек, лидл и прочие са ниско бюджетни магазини, не са мерило за Германия, стига си ги рекламирал :mhihi:

Демирев написа:Нека сметнем:

Що годе читав кашкавал -

12 лв. - 6 евро кг. в Метро България
В Метро Германия високо качество кашкавал - 18 евро кг.
средна заплата 2800 евро на месец на немския гражданин (да не се бърка с гастербайтерите!) ..

Опа, леко със средните заплати само ;)

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 21 Апр 2010, 21:26

Ir0n написа:

А бе ти бъзикаш ли се нещо? Или за теб Гауда или Маасдам са марки, а не видове кашкавал??Ял ли си изобщо скъпа Гауда, та да видиш разликата. Същата работа е като сладоледа! Както има сметанов сладолед в Лидл, така има сметанов сладолед в Едека (примерно, са да не се фанеш за примера...). Един път хапнеш ли хубав кашкавал, тези от лидл ще ти се струват като гума...Иначе и аз специално скъп кашкавал не мога да си позволя, защото ям по много, затова ям такъв като от лидл като качество... :roll: И разбери бе човек, лидл и прочие са ниско бюджетни магазини, не са мерило за Германия, стига си ги рекламирал :mhihi:

айде пак балкански комплекси..
Криеш ли се като влизаш в нискобюджетните магазини :lol: ..
Много ясно,че са,то и такава им е идеята...
Цялата тема беше такава,че съпоставени еквивалентни стоки на "Запад" Север или където и да е в бяла Европа струват по-малко или са на същата цена като в БГ,а качеството им-ако и да не е достатъчно за хора със синя кръв :mhihi: :winky: е пак по-добро,високо и гарантирано от условно нареченото "качество" на хр. стоки в Бг...
П.П.(В Германия не съм живял-тези магазини ги има в почти цяла Европа..)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ir0n » 21 Апр 2010, 21:47

пффф, ти май си спориш за спорта.... Това за криенето пък от кой контекст го изкара :conf:
И става дума за качество, не за възможности...
Аз отдавна нямам балкански комплекси, това е едно от нещата, от които се отърсваш на запад брато. Тука на никой не му пука как се обличаш, ква кола караш и къде пазаруваш. Мене ако не ме е мързяло да сервирам събота и неделя, ходя и пазарувам в готин магазин и ям готини работи. Като ме е мързяло, хода до лидл и ям за да не стоя гладен! :yes: За това са тея магазини. И като не си живял в Германия, не знам кво спориш? Ся не ми казвай, че лидл Германия и лидл Испания или Австрия продават стоки, които са произведени на едно също място, имат същото качество или цена...

Цялата тема беше такава,че съпоставени еквивалентни стоки на "Запад" Север или където и да е в бяла Европа струват по-малко или са на същата цена като в БГ,а качеството им-ако и да не е достатъчно за хора със синя кръв :mhihi: :winky: е пак по-добро,високо и гарантирано от условно нареченото "качество" на хр. стоки в Бг...

Добре де, хубаво има стоки на същата цена, ама качеството като е мизерно, прави ли ги по-хубави? И пак ще кажа, баща ми си пазарува от Фантастико (Люлин), знае какво да си купува и какво не, дава малко повечко парици и не се оплаква. В крайна сметка дава повече пари, отколкото би дал в Лидл, но пък яде по-качествено. Може би щото е на 65 знае как да си избира :mrgreen:.
Много мога да ти пиша... Майка ми отначало като ми идваше на гости и видеше кожени ботуши за 20 евро и почваше да ахка, ама нали са немски. :mrgreen: . Е носи ги 1 месец, купи си после български за 60лв и ги носи цяла зима. Колко струва кожен ботуш в Германия, който да е немски и да изкара цяла зима? От 150 евро нагоре, като това наистина е долна граница....

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 21 Апр 2010, 22:11

Ir0n написа:И като не си живял в Германия, не знам кво спориш? Ся не ми казвай, че лидл Германия и лидл Испания или Австрия продават стоки, които са произведени на едно също място, имат същото качество или цена...

..
Да,защо,кое те учдва??
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ir0n » 22 Апр 2010, 9:44

Защото във всяка държава лидл си има собствено производство, за да са ниски цените. Иначе представяш ли си износ за Испания от Германия или Австрия?Аз не. Цените биха отишли в небесата...Освен това една стока се напасва ценово и по качество за определената държава. Само извстни марки не могат да не си позволят да не предлагат едно и също качество.
За Лидл това ми е лично мнение. Ще се радвам ако ми покажеш че греша и стоките са едни и същи и идват от едно място. Ама се съмнявам :)

Аватар

Мнение от dimithur » 22 Апр 2010, 9:50

Стоките винаги са от местни производители ;) Просто отива да кажем Била в някой производител на луканка, дето се търгува за 20лв примерно с някаква марка. Те сключват договор, че ще прави същата за тях, ама с тяхна си марка Клевър (за да не се осъмни конкуренцията) и ще струва примерно 10 лв :mhihi: Никой нема да тръгне да внася евтини стоки от на майна си райна. Не виждам за какво спорите толкова :winky:
Н.Хайтов

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 22 Апр 2010, 10:15

А вие какво очаквахте от този ................ Дянков,свикнал с начина и почина на големите световни корпорации за които е работил а именно мачкай бедния,цеди го и като му източиш и последната капка кръв му дай заем и после за зароби за цял живот.Съжелявам иначе толкова симпатичния ми Б.Б,че го домъкна от другия край на света. :bang: :ranting: :censored:

11. Ругатни, груб тон, циничен и вулгарен език са абсолютно недопустими!
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата