Питане за домашно аудио.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Питане за домашно аудио.

Мнение от bum_bum » 22 Апр 2010, 15:09

Мисля да си взема някаква музичка за в къщи. Става въпрос за домашна система 5.1, харесал съм това нещо. Търся съвет от някой по-разбиращ, че не ми говорят тия херцове и децибели дали си струва тая система :dunno:

Centre Speaker Drive Units Woofer: 2 x 4" (100mm) Kevlar cone, Tweeter: 1 x 1" (25mm) silk
Centre Speaker Frequency Response: 60Hz - 20kHz
Centre Speaker Power Handling:6.3
Centre Speaker Sensitivity:88dB
Front Speaker Details:Vibe Monolith Three towers
Front Speaker Drive Units Woofer: 2 x 4" (100mm) Kevlar cone, Tweeter: 1 x 1" (25mm) silk
Front Speaker Frequency Response:50Hz - 20kHz
Front Speaker Sensitivity:88dB
Front Speaker Weight:12.4
Impedance (Ohm):6
Rear Speaker Details:Vibe Monolith One surrounds
Rear Speaker Drive Units Woofer: 1 x 4" (100mm) Kevlar cone, Tweeter 1 x 1"(25mm) silk
Rear Speaker Frequency Response:65Hz - 20kHz
Rear Speaker Sensitivity:85dB
Rear Speaker Weight:3.8
Subwoofer Connectivity:Vibe Omicron subwoofer
Subwoofer Drive Units Woofer: 1 x 8" (200mm) paper cone
Subwoofer Enclosure Type:Sphere
Subwoofer Frequency Response:45Hz - 500Hz
Subwoofer Power:70
Subwoofer Weight:12.5
Изображение

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Re: Питане за домашно аудио.

Мнение от jordanpar » 22 Апр 2010, 15:48

Не си споменал цената,защото тя е доста важна.Понякога компромисно качество на ниска цена си е оправдан избор.
Децибелите отнасящи се до чуствителността на звуковите тела са много важни.колкото е по-голямо числото,значи толкова са по-добри говорителите.88 децибела е ниско число,не по-ниско от нормалното аматьорско аудио за вкъщи,но все пак едни 91 децибела ще са доста по-добре.Най-общоказано тая чуствителност в децибели показва колко от подаваната електричска мощност говорителя я превръща в реална музикална.Евтините говорители за масова употреба превръщат в звук едва 4-6 процента от подаваната им мощност.останалото са топлинни и електрически загуби в бобината на мембраната на говорителя.затова производителите се стремят да увеличават не толкова мощността на крайното стъпало,а чуствителността на говорителите,за да може повече от тая мощност да достига до ушите на слушателя.100 вата мощност подадена на да ги наречем дискотечни озвучителни тела ще ви се струват 2-3 пъти по-мощни от ако са подадени на някакви си тонколони за бита.
Субуфъра,особено за вкъщи е добре да е с голям диаметър,тези 20 сантиметра са леко смешни,да не говорим че ако наистина могат да възпроизведат написаните 45 херца,което си е доста ниска честота и изисква много добър говорител,едва ли ще издържа много време и натоварване.Другото което е,фронталните тонколони тежат колкото събууфъра.Това само показва,че неговия магнет е доста лек за написаните му възможности,ниските честоти определят по-голяма амплитуда на напрежението падащо върху тея говорители,а това изисква голям магнит,по-дебел проводник за звуковата бобина и по-тежко шаси.С други думи тоя събууфер е леко слаб.
човек при раждането си чува грубо от 20 херца до 20 килохерца,но с годините тези граници се свиват доста.
Все пак кажи за какъв обем стая търсиш аудио,за колко пари и дали да е марково или да е качествено.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Апр 2010, 17:24

http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/hi-fi-and-audio/hi-fi-and-av-speakers/vibe--monolith-omicron-5-1-speakers-611876/review

E тва е системата, по доста ревюта я хвалят ама по твойте думи излиза, че май им е нещо нагласена работата :dummy:
Изображение

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 22 Апр 2010, 17:41

Много са малки за тия пари.
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар
Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG

Мнение от HeBePeH » 22 Апр 2010, 17:48

Колега ако не си взел решение мога да те ориентирам към домашна сисмтема harman kardon . Едно приятелче си взе такава системка за вкъщи ако искаш да го поразпитам за точните параметри , но доволен ще останеш :yes:
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП
.

Изображение

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 22 Апр 2010, 20:09

Дори в ревЮто пише,че звукът страда от голям недостик на бас,а главното качество било външния вид на системата.Е да ,но ти ще я гледаш ли или искаш да слушаш добър звук?.А и самият производител се измъква от положението казвайки,че този субуфър е минималният вариант и при желание може да се замени с по-мощен.
Ако колегата над мен може наистина да те насочи към Харман вмъкващ се в тази цена,ще си е направо за без пари.Като за дома виж и средните и по-високи серии на Jamo /Джамо/Ямо/ http://www.jamo.com/eu-en/ зависи кой как го произнася,за тези пари ще събереш чудесни компоненти.

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 22 Апр 2010, 20:55

Братле, разходи се по магазините, ИМА Harman Kardon за тия пари, със сигурност ще си в пъти по-доволен от колкото от тези малките колонки... На една от Хармън-Кардън системите, които гледах, 5 колони и буфер за около 1200 кинта, само събуфера й беше по-голям от половината на цялата от линка...
Поздрави
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Апр 2010, 21:03

Аз не знам кво му хвалят на дизайна, тва е единственото, което може да ме спре да ги взема :mhihi:
Ще се поогледам за Джамо и Хармън. Мислех, че размера вече няма толкова значение при новите колони, щото имам некви криейтив на компютъра и въпреки, че са малки жужат бая доволно ама явно си иска обем щом казвате.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 22 Апр 2010, 21:13

http://www.bose.com/controller?url=/sho ... /index.jsp
10 - speaker системата я слушам почти всеки ден .... страхотна е
за по-голямата предполагам че ще е още по-добра
http://www.bose.com/controller?url=/sho ... /index.jsp
с този ресийвър... 1350$ обаче
Последна промяна Coulthard на 22 Апр 2010, 21:17, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 22 Апр 2010, 21:17

С 2 ръце за харман кардона!Огледай се по магазините и виж какви оферти имат.Според мен е по-добре да си избереш един мултимедиен плеър тип 5.1 или 7.1 на някоя читава марка и сам да доизградиш останалото.
Ямаха също не са за пренебрегване.За тия пари си мисля,че мога да направиш такава система,че да бутнеш къщата! :mhihi:

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 22 Апр 2010, 22:20

Пачкирай се и отивай тука http://www.audio-factor.com/front/rtf.php?id=st и пазарувай на богато!
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 23 Апр 2010, 13:42

Не пренебрегвай и JBL...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
Мечтае да кара: отново BMW

Мнение от SpLiT » 23 Апр 2010, 14:40

kronos написа:Не пренебрегвай и JBL...

Точно това щях да напиша. Гледай суба да е с долна граница под 30Hz... за да го усещаш в червата :guitarist: :weed:

П.П: имай предвид, че и усилватела има огромно значение, аз доскоро бях с 5.1 без цифрови входове... сега съм на 7.1 и му вкарвам през HDMI-а цифров сигнал - нищо общо с предишния саунд... :bowdown: :bowdown: :bowdown:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 23 Апр 2010, 14:55

За тия пари може да се ориентираш и към нещо с мраморни каси... тегаво е за пренасяне и местене, но друг зук като тоя няма.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 23 Апр 2010, 15:55

Закво тренирам като немоа да дигна една мраморна каса :mhihi:
За усилвателя не знам, може би ще трябва отделен, че тоя на телевизора едва ли ще върши неква работа.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата