Чиновниците с холандски заплати

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Съгласни ли сте с НЕ-твърдите възнаграждения в държавната администрация?

Анкетата свършва на 22 Май 2010, 18:47

Да
31
69%
Не
14
31%

Общо гласове : 45
младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Re: Чиновниците с холандски заплати

Мнение от Chapai » 23 Апр 2010, 10:57

Браво nazo1976, как успя това горното да го напишеш без нито една главна буква. Браво, браво...
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 23 Апр 2010, 11:14

nazo1976 написа:
flame написа:
ms написа:.... Обаче сигурно 30% от тях и за чистачки не стават- толкова са некадърни ;)

:yes: :yes: :yes:
НЯКОИ ОТ ТЯХ са ултра некадърни и много добре знаят, че никой нормален човек (ако зависи от него) не би ги взел на работа!...

аз съм държавен служител и кво искаш да кажеш че съм некадърник ли?...

Кое от червеният текст пропусна да видиш, та се набираш така :?: Има кадърни хора- те да взимат заплати, ама ако ми кажеш, че НЯМА голям процент пълни некадърници ще падна от смях :mhihi: А аз и Пламъчо точно за тях говорим- некадърните да го духат и да си ходят, за да има пари за читавите хора... И вие доволни с повече пари, и ние доволни с по-добро и бързо обслужване- просто е, нали :roll:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 23 Апр 2010, 11:58

nazo1976 написа:
flame написа:
ms написа:малки им били заплатите- малки, големи, колкото са- толкова... Никой не бия по главата да работи чиновник, като са им малко парите да работят другаде- толкова е просто. Обаче сигурно 30% от тях и за чистачки не стават- толкова са некадърни ;)

:yes: :yes: :yes:
НЯКОИ ОТ ТЯХ са ултра некадърни и много добре знаят, че никой нормален човек (ако зависи от него) не би ги взел на работа!
И затова си кротуват на държавната службичка - малко пари, ама сигурни - пък и няма кой да им даде повече.
Обаче са озлобени на целия свят, който получава по-големи заплати и си го изкарват на всички нас.
Е аз кво съм виновен, че те са пълни некадърници и затова получават малки заплати?!

аз съм държавен служител и кво искаш да кажеш че съм некадърник ли?парите са малко да съгласен съм обаче на тоя етап ми изнася и между другото почти всички са висшисти което все пак пак предполага че са по-интелигентни нали така?и като ми дойде един такъв като тебе дето си мисли че е по-умен и по-кадьрен от мен щот разбираш ли зима двойно или тройно щот бачка примерно като бакшиш или строител и други изискващи високи нива на мозъчна активност професий( нищо против тях разбира се всеки може да си изкарва парите както си иска)та тоя въпросния нахалник как да не му се озъбиш а?ти кво би направил. много се дразна на такива изказвания като вашите кат сми държавни служители кво да не сме втора ръка хора ли?аз гласувах с ДА междудругото .а я кажете вие кво работите сигурно сте нервохирурги щот там трябва да са сръчни нали? некой админ да заключи темата щот ще се изпокараме тука :mhihi: :mhihi:

Висшисти, пък не могат да пишат. Я пак се възмути да те нахраня както трябва, че сега нямам достатъчен стимул.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 23 Апр 2010, 12:04

Вярно е, че има много лелки, на който не им е там мястото, не си вършат както трябва работата, все си намират оправдания, но кой да седи за 450 лв заплата?? Е аз седя все още, но си търся в момента друга работа..
Бедна ми е фантазията като се махна и тоя обем от работа, който върша, кой ще го прави и кой ще седи и след работа и през почивните дни без обезщетение...
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 23 Апр 2010, 12:08

spower написа:Вярно е, че има много лелки, на който не им е там мястото, не си вършат както трябва работата, все си намират оправдания, но кой да седи за 450 лв заплата?? Е аз седя все още, но си търся в момента друга работа..
Бедна ми е фантазията като се махна и тоя обем от работа, който върша, кой ще го прави и кой ще седи и след работа и през почивните дни без обезщетение...

Споко, няма незаменими хора. Работата е като при естественото движение на флуидите: който има капацитет, поема трафика.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 23 Апр 2010, 12:27

ferdy написа:
spower написа:Вярно е, че има много лелки, на който не им е там мястото, не си вършат както трябва работата, все си намират оправдания, но кой да седи за 450 лв заплата?? Е аз седя все още, но си търся в момента друга работа..

Споко, няма незаменими хора. Работата е като при естественото движение на флуидите: който има капацитет, поема трафика.

Като гледам какви капацитети остават и компа немогат да си пуснат :)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 23 Апр 2010, 13:25

nazo1976 написа:Аз съм държавен служител и какво искаш да кажеш, че съм некадърник ли?Парите са малко, да съгласен съм, обаче на тоя етап ми изнася и между другото почти всички са висшисти, което все пак пак предполага, че са по-интелигентни, нали така?И като ми дойде един такъв като тебе, дето си мисли, че е по-умен и по-кадьрен от мен, защото разбираш ли взема, двойно или тройно....
И вече ми писна да поправям :mhihi:
щот бачка примерно като бакшиш или строител и други изискващи високи нива на мозъчна активност професий( нищо против тях разбира се всеки може да си изкарва парите както си иска)та тоя въпросния нахалник как да не му се озъбиш а?ти кво би направил. много се дразна на такива изказвания като вашите кат сми държавни служители кво да не сме втора ръка хора ли?аз гласувах с ДА междудругото .а я кажете вие кво работите сигурно сте нервохирурги щот там трябва да са сръчни нали? некой админ да заключи темата щот ще се изпокараме тука :mhihi: :mhihi:

Toва висшУ от НБУ ли ти е , или некое друго частно колежче :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 23 Апр 2010, 13:34

Мите, правописа го зае*и- ще ти кажат, че в нета се пише как да е, иначе е завършил БГ филология и е напълно наясно с нещата :mhihi:

Момчета, браузерите си имат опция за проверка на текста за грешки като пишете- ползвайте я, че на моменти е направо трагично да ви чета глупостите...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 23 Апр 2010, 13:44

ferdy написа:Я пак се възмути да те нахраня както трябва, че сега нямам достатъчен стимул.

:ok: :ok: :ok:
:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПС Май още никой не е признал, че е против :mhihi:
И се скатава по типичен за държавния служител начин :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 23 Апр 2010, 13:45

като ви чета написаното май всичките сте бакшиши и строители май а ?чак правописа ми гледате не ми се ровичка да ви чета писаното от вас през годините щото сигурно има доста бисери нали? ако искам в едно изричение ще напиша всичко.важното е че не ползвам 4.6.7 това все пак е форум а не кръжок по правопис :mhihi:

Аватар

Мнение от dimithur » 23 Апр 2010, 13:45

Абе то, че и аз правя много грешки докато пиша по форумите е ясно, ма ча па толкова :mhihi: Това направо си е демонстриране на неуважение към останалите участници ;) И мен на ден ми минават през главата поне 50 недоволни мрънкала, ама не съм седнал да се оплаквам, как некоя незадоволена дърта кукумявка-пача, понеже не и се работило, седнала да си измисля проблеми с компа, че да не работи. И аз трябва да летя като луд . Е после е ясно, че отнася една мисловна псувня, ама толкова , не си позволявам да се мръщя и да правя физиономии и да се държа грубо ;) Някак си не е културно, нито пък ми е на нивото.
Н.Хайтов

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 23 Апр 2010, 13:51

ms написа:
martoto написа:....
Че к'во и е на идеята :?: Идеална си е: работят- има пари, не работят- няма пари... Обаче сигурно 30% от тях и за чистачки не стават- толкова са некадърни ... и отношението им към хората обикновено е отвратително... Е как да са им по 1000€ заплатите като е пълно с некадърници които само пречат...
Това което не е наред с тая идея според мен, е че в адмнистрацията е нужна мащабна реформа, защото всичко там е под всякаква критика. Не бих сложил всички служители под общ знаменател но е факт, че некадърността и корупцията е повсеместна. Ако изобщо може да се мотивират тия хора със сигурност начина не е като им кажеш, че вече има вероятност да вземат 25% по-малко от и без това мизерното им заплащане, като това ще зависи от една непрознрачна и прогнила система за оценка на свършената работа. Прилагането на "холандския модел" за отношение на свършена работа - заплата, само по-себе си е едно нищо в тая ситуация. Това е поредната въдица, дето е хвърлена на изтормозеното ни общество за да захапем и да си помислим, че нещо все пак се прави. А то реално отсъства каквато и да е визия и воля за истински реформи...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 23 Апр 2010, 13:53

dimithur написа:
nazo1976 написа:Аз съм държавен служител и какво искаш да кажеш, че съм некадърник ли?Парите са малко, да съгласен съм, обаче на тоя етап ми изнася и между другото почти всички са висшисти, което все пак пак предполага, че са по-интелигентни, нали така?И като ми дойде един такъв като тебе, дето си мисли, че е по-умен и по-кадьрен от мен, защото разбираш ли взема, двойно или тройно....
И вече ми писна да поправям :mhihi:
щот бачка примерно като бакшиш или строител и други изискващи високи нива на мозъчна активност професий( нищо против тях разбира се всеки може да си изкарва парите както си иска)та тоя въпросния нахалник как да не му се озъбиш а?ти кво би направил. много се дразна на такива изказвания като вашите кат сми държавни служители кво да не сме втора ръка хора ли?аз гласувах с ДА междудругото .а я кажете вие кво работите сигурно сте нервохирурги щот там трябва да са сръчни нали? некой админ да заключи темата щот ще се изпокараме тука :mhihi: :mhihi:

Toва висшУ от НБУ ли ти е , или некое друго частно колежче :mhihi:

като гледам грешките не са фатални нали? всичко се разбира каквото съм написал няколко запетайки и главни букви :mhihi: тва като го гледам ми прилича на контролно по бг само оценка няма :mhihi:
Последна промяна nazo1976 на 23 Апр 2010, 13:55, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от dimithur » 23 Апр 2010, 13:53

martoto написа:Това което не е наред с тая идея според мен, е че в адмнистрацията е нужна мащабна реформа, защото всичко там е под всякаква критика. Не бих сложил всички служители под общ знаменател но е факт, че некадърността и корупцията е повсеместна. Ако изобщо може да се мотивират тия хора със сигурност начина не е като им кажеш, че вече има вероятност да вземат 25% по-малко от и без това мизерното им заплащане, като това ще зависи от една непрознрачна и прогнила система за оценка на свършената работа. Прилагането на "холандския модел" за отношение на свършена работа - заплата, само по-себе си е едно нищо в тая ситуация. Това е поредната въдица, дето е хвърлена на изтормозеното ни общество за да захапем и да си помислим, че нещо все пак се прави. А то реално отсъства каквато и да е визия и воля за истински реформи...

Е не е точно така, щото едни ще вземат 25% по-малко, ма други ще вземат 25% повече, както знаете енергията и материята не се губят в природата :mhihi: Проблемът е, че ще започнат масово да си играят на "прееби" другарче, от което естествено пак ние, имащите нужди от услугите на държавната администрация, ще си изпатиме :mhihi:
Н.Хайтов

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 23 Апр 2010, 13:54

martoto написа:
ms написа:
martoto написа:....
Че к'во и е на идеята :?: Идеална си е: работят- има пари, не работят- няма пари... Обаче сигурно 30% от тях и за чистачки не стават- толкова са некадърни ... и отношението им към хората обикновено е отвратително... Е как да са им по 1000€ заплатите като е пълно с некадърници които само пречат...
Това което не е наред с тая идея според мен, е че в адмнистрацията е нужна мащабна реформа, защото всичко там е под всякаква критика. Не бих сложил всички служители под общ знаменател но е факт, че некадърността и корупцията е повсеместна. Ако изобщо може да се мотивират тия хора със сигурност начина не е като им кажеш, че вече има вероятност да вземат 25% по-малко от и без това мизерното им заплащане, като това ще зависи от една непрознрачна и прогнила система за оценка на свършената работа. Прилагането на "холандския модел" за отношение на свършена работа - заплата, само по-себе си е едно нищо в тая ситуация. Това е поредната въдица, дето е хвърлена на изтормозеното ни общество за да захапем и да си помислим, че нещо все пак се прави. А то реално отсъства каквато и да е визия и воля за истински реформи...

евала един да се изкаже нормално :clap:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата