Мнение за джип Land Rover Range 2.5TDI
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- blackrider
- младши ентусиаст
-
Мнение за джип Land Rover Range 2.5TDI
Здравейте колеги, интересувам се от мнение и впечатление за Range rover Range rover 2.5 TDI. ? Или ми препоръчайте джип с клима след 1996г до 2002г до 13000лв
Също така от Opel Frontera 1998-2001
Също така от Opel Frontera 1998-2001
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: Мнение за джип Land Rover Range 2.5TDI
Да ти кажа само че не е ТДИ ами ТДС на БМВ този мотор 2.5
Иначе не е нищо особенно и за тези пари мисля че имаш избор в момента.
Кажи за какво ти трябва джипа?

Кажи за какво ти трябва джипа?

за това ли чудо става въпрос ?
карал съм такъв ... имаше проблеми с окачването,беше някакво
на въздушни въглавниц,пратихаме при човек който се занимава с такива
няма да ти споменавам какви пари излезна ремонта,а и човека си каза че
това им е слабото място.
+ това е скъп за подръжка
и незнайно защо като отидеш в дару и си земеш някаква джиджавка по двигателя
тя е 2-но по скъпа от колкото да речем същатата част само,че в е36 tds.
Фронтерата,зависи за какво ти трябва.
Принципно неможе да ги сравняваш все пак рейнджа си е много по луксозен
но пък едно DTI хем върви прилично а и разхода му е такъв,става за еври дей.
Последна промяна ///vlado на 23 Апр 2010, 18:36, променена общо 2 пъти
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Само едно ще ти кажа - Бягай колкото се можеш по-надалеч от този чурук! Ама с 300!
От личен опит ти го казвам - баща ми имаше такъв, даже беше уж запазен екземпляр, взехме го скъпо, демек не ти говоря за най-евтиния, който е излязъл в мобиле-то.
Откъм мотора не сме имали проблеми. Но първо въздушните възглавници - ок, сменихме ги - около 1500 назад. После се почна с проблемите с електрониката - тия джипове си имат проблеми с нея и това е, не можеш да избягаш от това. Не пали до клетки на М-тел и разни паркинги като Била, Метро и т.н. И по принцип не пали винаги
, постоянни грешки като Engine / Gearbox disabled
и т.н. (Преди няколко години бях на стаж в сервиза в Мото-Пфое и същото ми го е казвал даже един от приемчиците, така че тук не става въпрос за единичен случай).
През по-голямата част от времето беше в сервиза.
Не споря, че като джип е добър, проходим е, комфортен е, ако е от последните и дизайна е хубав, но страшно скъпи ремонти и части, които трябва да правиш постоянно.

От личен опит ти го казвам - баща ми имаше такъв, даже беше уж запазен екземпляр, взехме го скъпо, демек не ти говоря за най-евтиния, който е излязъл в мобиле-то.
Откъм мотора не сме имали проблеми. Но първо въздушните възглавници - ок, сменихме ги - около 1500 назад. После се почна с проблемите с електрониката - тия джипове си имат проблеми с нея и това е, не можеш да избягаш от това. Не пали до клетки на М-тел и разни паркинги като Била, Метро и т.н. И по принцип не пали винаги

През по-голямата част от времето беше в сервиза.
Не споря, че като джип е добър, проходим е, комфортен е, ако е от последните и дизайна е хубав, но страшно скъпи ремонти и части, които трябва да правиш постоянно.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
alpina-ma6inata написа:Не пали до клетки на М-тел и разни паркинги като Била, Метро и т.н...
мен ми го правеше винаги пред една и съща къща горе в бояна

всичко британско произведено в големи бройки е страшен боклук откъм надеждност. било е така, така е .. и ще бъде така.
аз лично не бих обърнал никакво внимание на нито един продукт на ленд/рейндж роувър.
търси си стари лендкрузър-и е моята препоръка
аз лично не бих обърнал никакво внимание на нито един продукт на ленд/рейндж роувър.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
alx написа:

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
LUCIFER'S написа:alx написа:
не че цените при тойота не са 2-3 и много повече пъти по-скъпи от тези на БМВ, но поне не се чупят

- Alex_GT3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `04 M3 CSL, Audi TT 1.8T
Аз лично ти препоръчвам Ленд Крузър. 70-та серия е просто уникален. Аз съм голям привърженик и на Ленд Ровър Дифендър, една доказала се машина в годините, която не е капризна от към нищо. Това са джипове за по-хард офроуд. Пусни една тема и оффроуд форума да видиш там какво ще ти кажат. Фронтера имаше един мой приятел и по думите му гореше 20 на 100 и незнам си колко масло и в крайна сметка успя да се отърве от нея. На всичкото отгоре беше и дизел.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Карам Паджеро дълга база и просто ще кажа какво мисля за него. От към здравина на окачването е добре, но нещо потроши ли се, има толкова щанги и носачи, че свят ми се завива. Амортесьорите имат три положения на твърдост, което си е супер екстра. Висок е и е проходим. В каква кал съм минавал и не се е налагало да включвам блокажа на раздатката. Двигателя е прост ТДИ, макар че има някой изгъзици в японски стил. Всичко по раздатките и диференциалите е механично. Електрически се блокира само задния диференциал, но това и най-големите маняци в Офроуд форума казват, че го включват един два пъти в годината. Идеята ми беше, че електрониката е оскъдна, което за мен си е голяма екстра. Нищо че Паджерото изглежда голямо, вътре си е тясно. Е46-цата вътре е по-широка. Най-голям недостатък е че е бавен. Като маневреност е трагедия. Трябват ми три декара за да го паркирам, но поне се качва въру бордюрите. Може да вдигне и 130, но вътре имам чувството, че ще му изскочат буталата през капака. За разход при 90 извънградско на круиз контрол може да падне под 10 дизел. Градкото си е 15, че и повече. Отделно течността за миене на фаровете и стъклата я хвърля с кофата. На моменти зимата течността за чистачки ми излизаше на пари колкото горивото. От към купе не ръждясва. Абе машина за суров терен. За шосе е бавен и тромав, поне 2,5 ТДИ. Хубавото е, че има доста разглобени екземпляри по моргите. Когато вземах Паджерото карах и един Ландкруизър, не знам как го водят, но беше произведен 1996-та година. Паджерото ми се видя вътре по-комфортно и за това го взех. Най-ми хареса като усещане за тези пари едно Гранд Чероки, но нещо тракаше в окачването и в един сервиз като ми казха сумата, онемях и се отказах. Въпреки че бях свикнал с цени, нали карам БМВ.
- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на изпарения
Ако ще е ленд круизър задължително да е с новия двигател(след 2001)163к.с.
Друг е въпроса, че идват на цени на х5...
Друг е въпроса, че идват на цени на х5...
- kalanak
- кандидат ентусиаст
-
///vlado написа:alpina-ma6inata написа:Не пали до клетки на М-тел и разни паркинги като Била, Метро и т.н...
мен ми го правеше винаги пред една и съща къща горе в бояна

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Тойота Ленд Крузър обаче са по-скъпички, Мицубиши Паджеро 2,8 Тди (не 2,5)...

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Помисли и за Нисан Терано 2, 2,7тди 
Рейнджа вози много готино и предлага някакъв лукс за годините си, но е вярно, че електрониката му е яко зле.
Фронтерата не мисля, че изобщо заслужава да се споменава, като се говори за джипове.

Рейнджа вози много готино и предлага някакъв лукс за годините си, но е вярно, че електрониката му е яко зле.
Фронтерата не мисля, че изобщо заслужава да се споменава, като се говори за джипове.
ukelichko написа:...46-цата вътре е по-широка. Най-голям недостатък е че е бавен. Като маневреност е трагедия. Трябват ми три декара за да го паркирам, но поне се качва въру бордюрите. Може да вдигне и 130, но вътре имам чувството, че ще му изскочат буталата през капака. За разход при 90 извънградско на круиз контрол може да падне под 10 дизел. Градкото си е 15, че и повече. Отделно течността за миене на фаровете и стъклата я хвърля с кофата. На моменти зимата течността за чистачки ми излизаше на пари колкото горивото. От към купе не ръждясва. Абе машина за суров терен. За шосе е бавен и тромав, поне 2,5 ТДИ. Хубавото е, че има доста разглобени екземпляри по моргите. Когато вземах Паджерото карах и един Ландкруизър, не знам как го водят, но беше произведен 1996-та година. Паджерото ми се видя вътре по-комфортно и за това го взех. Най-ми хареса като усещане за тези пари едно Гранд Чероки, но нещо тракаше в окачването и в един сервиз като ми казха сумата, онемях и се отказах. Въпреки че бях свикнал с цени, нали карам БМВ.
по-тясно от Е46-цата?

15 и повече градско?
тотално ще ме разочароваш за Паджерото
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2